CoronaMens en Dier

Kuipers wil zijn ‘pandemiewet’ versneld doordrukken: ‘We mogen dit niet toestaan’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Zorgminister Ernst Kuipers heeft de Eerste Kamer gevraagd om haast te maken met een wetsaanpassing omdat coronamaatregelen momenteel nauwelijks mogelijk zijn. Hij heeft daarnaast het OMT gevraagd om advies over eventuele extra maatregelen voor reizigers die uit China naar Nederland reizen.

De Europese Unie heeft geadviseerd om extra maatregelen te treffen, waaronder het testen van reizigers. Kuipers wees erop dat Nederland wettelijk geen negatieve coronatest kan eisen omdat de tijdelijke wetgeving waar de coronamaatregelen op gebaseerd waren, sinds mei niet meer van kracht is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Wel is er een wetswijziging in de maak die een juridische grondslag moet regelen. Daar moet in de Eerste Kamer nog over worden gedebatteerd. Kuipers heeft de Eerste Kamer gevraagd om ‘op de kortst mogelijke termijn, bij voorkeur in de week van 9 januari, aan te vangen met de behandeling van het wetsvoorstel’. Mogelijk komen ze ervoor terug van reces.

Misplaatste paniek

Er klinkt veel kritiek. Forum voor Democratie zegt er alles aan te zullen doen om de wet te stoppen. BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen vindt het tijd voor twee hashtags van begin 2022: #OntbindHetOMT en #HetIsKlaar.

“Minister Kuipers wil dat de Eerste Kamer versneld beslist over zijn ‘pandemiewet’, vanwege de corona-uitbraak in China. Opnieuw wordt misplaatste paniek gebruikt om zinloze maatregelen door te drukken. BVNL stemde tegen de wijziging van de Wpg. Nooit coronamaatregelen in de wet,” stelt Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

Blijven verzetten

Arts Jona Walk reageert: “Nee! We mogen niet toestaan dat dit nu wordt gebruikt als argument om gehaast collectieve maatregelen zoals lockdowns in de permanente wet op te nemen zonder voldoende onderzoek naar de werkzaamheid en schade, en zonder adequaat maatschappelijk gesprek.”

“We moeten ons blijven verzetten tegen het verder normaliseren van collectieve vrijheidsbeperkende maatregelen, massale inzet van testplichten en alle vormen van gezondheidsbewijzen,” vervolgt ze.

“Om een paar Chinezen op Schiphol ineens met spoed een coronawet willen behandelen die blijvende vrijheidsbeperkende consequenties heeft voor Nederland,” aldus mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix.

4.9 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

173 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Die kale gek moet ophoepelen!

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Het Totalitaire Regime is nog lang niet klaar met ons maar zijn wij klaar met het Totalitaire regime?

We zullen het meemaken in maart 2023.

Tinus
Tinus
1 jaar geleden

Kuipers wil zoveel willen ! Moeven met die badmuts ! 🤮🤮

Pete
Pete
1 jaar geleden

Pak de Neurenberg code er eens bij . Dan kunnen alle politici ,Omt leden, alle verantwoordelijken en medeplichtigen. Die dwze waanzin hebben veroorzaakt . Toe hebben gedient . En er aan mee geholpen hebben. Inc alle wef leden. Per direct worden opgepakt en berecht worden. Krachtens de Neurenberg code .

Back to top button
173
0
We lezen graag je reactie!x