CoronaMens en Dier

Kuipers wil zijn ‘pandemiewet’ versneld doordrukken: ‘We mogen dit niet toestaan’

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

Zorgminister Ernst Kuipers heeft de Eerste Kamer gevraagd om haast te maken met een wetsaanpassing omdat coronamaatregelen momenteel nauwelijks mogelijk zijn. Hij heeft daarnaast het OMT gevraagd om advies over eventuele extra maatregelen voor reizigers die uit China naar Nederland reizen.

De Europese Unie heeft geadviseerd om extra maatregelen te treffen, waaronder het testen van reizigers. Kuipers wees erop dat Nederland wettelijk geen negatieve coronatest kan eisen omdat de tijdelijke wetgeving waar de coronamaatregelen op gebaseerd waren, sinds mei niet meer van kracht is.

Wel is er een wetswijziging in de maak die een juridische grondslag moet regelen. Daar moet in de Eerste Kamer nog over worden gedebatteerd. Kuipers heeft de Eerste Kamer gevraagd om ‘op de kortst mogelijke termijn, bij voorkeur in de week van 9 januari, aan te vangen met de behandeling van het wetsvoorstel’. Mogelijk komen ze ervoor terug van reces.

Misplaatste paniek

Er klinkt veel kritiek. Forum voor Democratie zegt er alles aan te zullen doen om de wet te stoppen. BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen vindt het tijd voor twee hashtags van begin 2022: #OntbindHetOMT en #HetIsKlaar.

“Minister Kuipers wil dat de Eerste Kamer versneld beslist over zijn ‘pandemiewet’, vanwege de corona-uitbraak in China. Opnieuw wordt misplaatste paniek gebruikt om zinloze maatregelen door te drukken. BVNL stemde tegen de wijziging van de Wpg. Nooit coronamaatregelen in de wet,” stelt Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

Blijven verzetten

Arts Jona Walk reageert: “Nee! We mogen niet toestaan dat dit nu wordt gebruikt als argument om gehaast collectieve maatregelen zoals lockdowns in de permanente wet op te nemen zonder voldoende onderzoek naar de werkzaamheid en schade, en zonder adequaat maatschappelijk gesprek.”

“We moeten ons blijven verzetten tegen het verder normaliseren van collectieve vrijheidsbeperkende maatregelen, massale inzet van testplichten en alle vormen van gezondheidsbewijzen,” vervolgt ze.

“Om een paar Chinezen op Schiphol ineens met spoed een coronawet willen behandelen die blijvende vrijheidsbeperkende consequenties heeft voor Nederland,” aldus mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix.

4.9 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
175 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Die kale gek moet ophoepelen!

ProAsfalt
ProAsfalt
2 maanden geleden

Het Totalitaire Regime is nog lang niet klaar met ons maar zijn wij klaar met het Totalitaire regime?

We zullen het meemaken in maart 2023.

Tinus
Tinus
2 maanden geleden

Kuipers wil zoveel willen ! Moeven met die badmuts ! 🤮🤮

Pete
Pete
2 maanden geleden

Pak de Neurenberg code er eens bij . Dan kunnen alle politici ,Omt leden, alle verantwoordelijken en medeplichtigen. Die dwze waanzin hebben veroorzaakt . Toe hebben gedient . En er aan mee geholpen hebben. Inc alle wef leden. Per direct worden opgepakt en berecht worden. Krachtens de Neurenberg code .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

175
0
We lezen graag je reactie!x