Natuur en Milieu

Mysterieus torenvormig web ontdekt in Peruaanse Amazone

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Peruaanse Amazone is een mysterieuze structuur ontdekt, die lijkt te bestaan uit een torenspits omgeven door een wit hek. Wetenschappers staan voor een raadsel.

Het verschijnsel werd op 7 juni jongstleden voor het eerst vastgelegd door Troy Alexander, een student van het Georgia Institute of Technology.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij ontdekte de bizarre formatie onder een blauw stuk zeil bij een onderzoekscentrum in het zuidoosten van Peru. Alexander trof op boomstammen in het oerwoud nog drie van deze omheiningen aan.

Tot op heden heeft niemand de structuren kunnen verklaren. Ook bioloog Phil Torres uit de Peruaanse provincie Tambopata, die op Twitter naar de foto’s linkte, heeft geen idee wat het zijn.

Entomoloog William Eberhard zei niet te weten welk dier de formaties heeft gemaakt of wat het zijn. Norm Platnick, conservator op de afdeling spinnen van het American Museum of Natural History, voegde toe: “Ik heb de foto gezien, maar heb geen idee welk dier hier verantwoordelijk voor is.”

Wat heeft dit torenvormige web gemaakt? Niemand weet het

Sommigen denken dat de formaties zijn gemaakt door een vlinder uit de familie van de Urodidae of dat ze het werk zijn van een ooglapmot.

Bron: Wired.com Foto: Troy Alexander

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
10 jaren geleden

Spinnen zijn hun traditionele web zat en dachten; ‘kom laat ik eens een ander patroon proberen’ :-)evolutie 🙂

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

Sommige dieren hebben hele ingenieuze middelen om insecten te vangen. Een spinneweb is natuurlijk al heel bijzonder ls je er over nadenkt, je hebt ook spinnen die maken een netje en gooien dat over hun prooi heen. Deze “constructie” lijkt me ook een val om insecten te vangen.

Freethinker
Freethinker
10 jaren geleden

[quote name=”kim”]Spinnen zijn hun traditionele web zat en dachten; ‘kom laat ik eens een ander patroon proberen’ :-)evolutie :-)[/quote]

Spinnen die denken??? LOL….

biko steve
biko steve
10 jaren geleden

Insecten equivalent van de graancirkel met als bedoeling en boodschap bewustwording van het complot dat gaande is binnen het insectenrijk.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x