Natuur en Milieu

Mysterieus torenvormig web ontdekt in Peruaanse Amazone

Help ons door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Peruaanse Amazone is een mysterieuze structuur ontdekt, die lijkt te bestaan uit een torenspits omgeven door een wit hek. Wetenschappers staan voor een raadsel.

Het verschijnsel werd op 7 juni jongstleden voor het eerst vastgelegd door Troy Alexander, een student van het Georgia Institute of Technology.

Hij ontdekte de bizarre formatie onder een blauw stuk zeil bij een onderzoekscentrum in het zuidoosten van Peru. Alexander trof op boomstammen in het oerwoud nog drie van deze omheiningen aan.

Tot op heden heeft niemand de structuren kunnen verklaren. Ook bioloog Phil Torres uit de Peruaanse provincie Tambopata, die op Twitter naar de foto’s linkte, heeft geen idee wat het zijn.

Entomoloog William Eberhard zei niet te weten welk dier de formaties heeft gemaakt of wat het zijn. Norm Platnick, conservator op de afdeling spinnen van het American Museum of Natural History, voegde toe: “Ik heb de foto gezien, maar heb geen idee welk dier hier verantwoordelijk voor is.”

Wat heeft dit torenvormige web gemaakt? Niemand weet het

Sommigen denken dat de formaties zijn gemaakt door een vlinder uit de familie van de Urodidae of dat ze het werk zijn van een ooglapmot.

Bron: Wired.com Foto: Troy Alexander

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
8 jaren geleden

Spinnen zijn hun traditionele web zat en dachten; ‘kom laat ik eens een ander patroon proberen’ :-)evolutie 🙂

Wesley
Wesley
8 jaren geleden

Sommige dieren hebben hele ingenieuze middelen om insecten te vangen. Een spinneweb is natuurlijk al heel bijzonder ls je er over nadenkt, je hebt ook spinnen die maken een netje en gooien dat over hun prooi heen. Deze “constructie” lijkt me ook een val om insecten te vangen.

Freethinker
Freethinker
8 jaren geleden

[quote name=”kim”]Spinnen zijn hun traditionele web zat en dachten; ‘kom laat ik eens een ander patroon proberen’ :-)evolutie :-)[/quote]

Spinnen die denken??? LOL….

biko steve
biko steve
8 jaren geleden

Insecten equivalent van de graancirkel met als bedoeling en boodschap bewustwording van het complot dat gaande is binnen het insectenrijk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x