Homepagina » Natuur en Milieu » Mysterieus torenvormig web ontdekt in Peruaanse Amazone
Mysterieus torenvormig web ontdekt in Peruaanse Amazone

Mysterieus torenvormig web ontdekt in Peruaanse Amazone

In de Peruaanse Amazone is een mysterieuze structuur ontdekt, die lijkt te bestaan uit een torenspits omgeven door een wit hek. Wetenschappers staan voor een raadsel.

Het verschijnsel werd op 7 juni jongstleden voor het eerst vastgelegd door Troy Alexander, een student van het Georgia Institute of Technology.

Hij ontdekte de bizarre formatie onder een blauw stuk zeil bij een onderzoekscentrum in het zuidoosten van Peru. Alexander trof op boomstammen in het oerwoud nog drie van deze omheiningen aan.

Tot op heden heeft niemand de structuren kunnen verklaren. Ook bioloog Phil Torres uit de Peruaanse provincie Tambopata, die op Twitter naar de foto’s linkte, heeft geen idee wat het zijn.

Entomoloog William Eberhard zei niet te weten welk dier de formaties heeft gemaakt of wat het zijn. Norm Platnick, conservator op de afdeling spinnen van het American Museum of Natural History, voegde toe: “Ik heb de foto gezien, maar heb geen idee welk dier hier verantwoordelijk voor is.”

Wat heeft dit torenvormige web gemaakt? Niemand weet het

Sommigen denken dat de formaties zijn gemaakt door een vlinder uit de familie van de Urodidae of dat ze het werk zijn van een ooglapmot.

Bron: Wired.com Foto: Troy Alexander

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie goed? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Spinnen zijn hun traditionele web zat en dachten; ‘kom laat ik eens een ander patroon proberen’ :-)evolutie 🙂

  0 likes
 2. Sommige dieren hebben hele ingenieuze middelen om insecten te vangen. Een spinneweb is natuurlijk al heel bijzonder ls je er over nadenkt, je hebt ook spinnen die maken een netje en gooien dat over hun prooi heen. Deze “constructie” lijkt me ook een val om insecten te vangen.

  0 likes
 3. [quote name=”kim”]Spinnen zijn hun traditionele web zat en dachten; ‘kom laat ik eens een ander patroon proberen’ :-)evolutie :-)[/quote]

  Spinnen die denken??? LOL….

  0 likes
 4. Insecten equivalent van de graancirkel met als bedoeling en boodschap bewustwording van het complot dat gaande is binnen het insectenrijk.

  0 likes
 5. Op onderstaande link is te lezen dat in het midden de eierzak van het beestje te vinden is, het is dus een bescherming. Erg mooi.

  http://www.thisiscolossal.com/2013/09/unknown-insect-or-spider-builds-a-white-picket-fence-to-protect-its-nest-of-eggs/

  0 likes
 6. [quote name=”Wesley”]Sommige dieren hebben hele ingenieuze middelen om insecten te vangen. Een spinneweb is natuurlijk al heel bijzonder ls je er over nadenkt, je hebt ook spinnen die maken een netje en gooien dat over hun prooi heen. Deze “constructie” lijkt me ook een val om insecten te vangen.[/quote]

  Of om vee te houden 😉

  0 likes
 7. [quote name=”Wesley”]Sommige dieren hebben hele ingenieuze middelen om insecten te vangen. Een spinneweb is natuurlijk al heel bijzonder ls je er over nadenkt, je hebt ook spinnen die maken een netje en gooien dat over hun prooi heen. Deze “constructie” lijkt me ook een val om insecten te vangen.[/quote]

  ik denk juist dat het torrentje in het midden bewoond word door mini eitjes/spinnetjes. en het hekje en alles er omheen word gebruikt als defensie

  0 likes
 8. Ik krijg een beetje het idee van een kraal, om vee te houden, zoals er mieren zijn die luizen ‘houden’.

  0 likes
 9. Als ik het zo eens bekijk lijkt een een beschermingsmechanisme dat “in tweeën is gesplitst. Het “hekwerk” beschermt tegen kruipende insecten en de piramide-achtige toren als “luchtafweer”. Een prima idee, op deze manier is na een aanval van een lopend beestje het luchtafweergeschut nog intact 😀

  0 likes
 10. Erg slechte foto, er is geen enkele referentiekader om de grootte van dit te kunnen voorstellen, hierdoor onmogelijk een beeld te vormen van wie erachter zit.
  Het meest logische lijkt dat een spin geen bevestigingspunten heeft en door het vlakke oppervlakte dit op deze wijze heeft opgelost. Praktisch en slim. Maar de foto zelf ( mens met zoveel techniek en verstand) is minder praktisch geweest in het vastleggen hiervan.

  0 likes
 11. [quote name=”R”]Erg slechte foto, er is geen enkele referentiekader om de grootte van dit te kunnen voorstellen, hierdoor onmogelijk een beeld te vormen van wie erachter zit.
  Het meest logische lijkt dat een spin geen bevestigingspunten heeft en door het vlakke oppervlakte dit op deze wijze heeft opgelost. Praktisch en slim. Maar de foto zelf ( mens met zoveel techniek en verstand) is minder praktisch geweest in het vastleggen hiervan.[/quote]

  2 centimeter doorsnee.

  0 likes
 12. Abel, waar haal je de 2 cm vandaan?

  0 likes
 13. The Federal Emergency Management Agency

  Mini…Feema Camp

  0 likes
 14. [quote name=”Freethinker”][quote name=”kim”]Spinnen zijn hun traditionele web zat en dachten; ‘kom laat ik eens een ander patroon proberen’ :-)evolutie :-)[/quote]

  Spinnen die denken??? LOL….[/quote]

  zouden ze slimmer zijn dan ….. ons ??

  0 likes
 15. #14 Rene Strobos 05-09-2013 14:29

  Dus als het geen mens is kan het niet denken? Natuurlijk denkt een spin, ELK levende wezen kan denken. Ze loopt niet als een robot in het rond ofzo…..

  0 likes
 16. [quote name=”R”]Abel, waar haal je de 2 cm vandaan?[/quote]
  http://www.disclose.tv

  0 likes
 17. [quote name=”R”]Abel, waar haal je de 2 cm vandaan?[/quote]

  van de bron, daar staan ook meer foto’s

  0 likes
 18. Vraag het eens aan de lokale mensen, altijd die arrogante wetenschappers die denk als zij het niet weten dat het een raadsel is. Ik weet bijna zeker als je, je oor te luister gaat leggen bij lokale mensen dan is het raadsel zo opgelost.

  0 likes
 19. Kom op mensen, gewoon een schimmeltje/zwam.
  Een “heksenkring” is ook rond vanwege mycelium. Zal hier ongeveer t zelfde zijn.

  0 likes
 20. pfff ieder weldenkend en rationeel mens ziet toch onmiddelijk dat dit gemaakt is door aliens, lid van skull & bones, bestraald door haarp, schuilend in de holle aarde, gesterkt door de nabijheid van niburu die zich achter de zon verschuild en aangestuurd via de basis aan de achterkant van onze holle maan? Zo klaar als een klontje wat mij betreft. En dat allemaal om onze overgang naar de nieuwe dimensie aan te kondigen die men voor het gemak maar weer een jaartje opschuift. Een spinneweb of een cocon, pfff haha alleen de gedachte al stelletje gebrainwashde schapen. Aliens!

  0 likes
 21. Als ze op basis van deze (biologische) constructie bijvoorbeeld een radar ontwikkelen, zou die dan beter werken op een grote schaal?

  Alles in deze fysieke dimensie is gebonden aan fractale wiskunde en is heilige geometrie de bouwsteen voor alles “fysiek”. Daarboven wordt het nog interessanter!

  0 likes
 22. [quote name=”zeurpiet”]pfff ieder weldenkend en rationeel mens ziet toch onmiddelijk dat dit gemaakt is door aliens, lid van skull & bones, bestraald door haarp, schuilend in de holle aarde, gesterkt door de nabijheid van niburu die zich achter de zon verschuild en aangestuurd via de basis aan de achterkant van onze holle maan? Zo klaar als een klontje wat mij betreft. En dat allemaal om onze overgang naar de nieuwe dimensie aan te kondigen die men voor het gemak maar weer een jaartje opschuift. Een spinneweb of een cocon, pfff haha alleen de gedachte al stelletje gebrainwashde schapen. Aliens![/quote]
  Geweldige reactie ..Goeieeeemoggel Nederland ( Neem nog een bakkie)

  0 likes
 23. [quote name=”zeurpiet”]pfff ieder weldenkend en rationeel mens ziet toch onmiddelijk dat dit gemaakt is door aliens, lid van skull & bones, bestraald door haarp, schuilend in de holle aarde, gesterkt door de nabijheid van niburu die zich achter de zon verschuild en aangestuurd via de basis aan de achterkant van onze holle maan? Zo klaar als een klontje wat mij betreft. En dat allemaal om onze overgang naar de nieuwe dimensie aan te kondigen die men voor het gemak maar weer een jaartje opschuift. Een spinneweb of een cocon, pfff haha alleen de gedachte al stelletje gebrainwashde schapen. Aliens![/quote]

  Creatieve kunstenaars misschien hebben dit gemaakt ?

  0 likes
 24. De afbeelding doet me denken aan een VOR-DME baken (welke steeds een puls afgeeft als het signaal op 0 graden komt) , gebruikt voor vliegtuignavigatie.
  De paaltjes zijn lastig te tellen, maar dat zouden er dan 36 moeten zijn.
  Bovendien zijn de door mensen gebouwde exemplaren heel wat groter.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

baudet

Baudet stapt naar de rechter vanwege ‘bizarre beschuldiging’ van de NPO. ‘Schandelijke leugens bij Buitenhof’

Buitenhof-presentatrice Natalie Righton beweerde dat Thierry Baudet ...

nos journaal

NOS Journaal ‘verspreidt gif’. Een vergelijking tussen twee aanslagen

Een jaar geleden heeft journalist Arnold Karskens ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.