Natuur en Milieu

Recordhoeveelheid sneeuw in Japan: 5,5 meter

Help door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Japan wordt de zwaarste sneeuwval in jaren gemeten. Sneeuwstormen in het land gaan gepaard met lawines, stroomstoringen en verkeersproblemen.

In het noorden van Japan is een sneeuwrecord gebroken. Er ligt maar liefst 5,5 meter sneeuw. Afgelopen maand werd daar ook al een record gebroken, toen lag er 5,15 meter.

Het sneeuwrecord werd vastgelegd in het gebied rond een kuuroord met warme bronnen in de Japanse provincie Aomori. Volgens het Japans Meteorologisch Instituut gaat het om de grootste hoeveelheid sneeuw die ooit is gemeten door de huidige weerstations.

Op maandag lag er tegen 11 uur ’s morgens 550 centimeter sneeuw als gevolg van een koufront dat over de regio Tohoku trok, voegde het instituut toe. Naar verwachting zal in het gebied nog meer sneeuw gaan vallen.

In de provincie Iwate is op plaatsen 279 centimeter sneeuw gemeten en in de provincie Fukushima heeft de sneeuw in Tadami een hoogte van 333 centimeter bereikt. In de provincie Aomori valt op sommige dagen wel een meter sneeuw.

De Japanse spoorwegen laten op het traject Fukushima-Shinjo minder treinen rijden. Bekijk ook onderstaande beelden van het gebied waar het sneeuwrecord is gebroken:

Bron: Japantimes.co.jp

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
9 jaren geleden

5,5 m is het record, maar tov wat? Wat was het vorige record, maar vooral wat is gemiddeld?

pietje bell
pietje bell
9 jaren geleden

moeder aarde is schijnbaar ook al in japan aan de grote schoonmaak en zuivering begonnen,en wat kunnen wij hier in europa nog verwachten, in ieder geval niet veel beters ,engeland is in twee stukken aan het scheuren,daarbij een giga sunami veroorzakend,hier krijgen wij dan de omgekeerde zuiderzee balade,dus het een en ander te veel aan water!

Cathy
Cathy
9 jaren geleden

wit is de kleur van de reiniging en de onschuld

Sheyan
Sheyan
9 jaren geleden

De Japanse spoorwegen laten op het traject Fukushima-Shinjo MINDER treinen rijden.

Hahaha, in Nederland rijden er al minder treinen bij 1,5 mm sneeuw. Sorry hoor, maar dit moét er even uit.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x