Homepagina » Natuur en Milieu » Recordhoeveelheid sneeuw in Japan: 5,5 meter
Recordhoeveelheid sneeuw in Japan: 5,5 meter

Recordhoeveelheid sneeuw in Japan: 5,5 meter

In Japan wordt de zwaarste sneeuwval in jaren gemeten. Sneeuwstormen in het land gaan gepaard met lawines, stroomstoringen en verkeersproblemen.

In het noorden van Japan is een sneeuwrecord gebroken. Er ligt maar liefst 5,5 meter sneeuw. Afgelopen maand werd daar ook al een record gebroken, toen lag er 5,15 meter.

Het sneeuwrecord werd vastgelegd in het gebied rond een kuuroord met warme bronnen in de Japanse provincie Aomori. Volgens het Japans Meteorologisch Instituut gaat het om de grootste hoeveelheid sneeuw die ooit is gemeten door de huidige weerstations.

Op maandag lag er tegen 11 uur ’s morgens 550 centimeter sneeuw als gevolg van een koufront dat over de regio Tohoku trok, voegde het instituut toe. Naar verwachting zal in het gebied nog meer sneeuw gaan vallen.

In de provincie Iwate is op plaatsen 279 centimeter sneeuw gemeten en in de provincie Fukushima heeft de sneeuw in Tadami een hoogte van 333 centimeter bereikt. In de provincie Aomori valt op sommige dagen wel een meter sneeuw.

De Japanse spoorwegen laten op het traject Fukushima-Shinjo minder treinen rijden. Bekijk ook onderstaande beelden van het gebied waar het sneeuwrecord is gebroken:

Bron: Japantimes.co.jp

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Sheyan schreef:

  De Japanse spoorwegen laten op het traject Fukushima-Shinjo MINDER treinen rijden.

  Hahaha, in Nederland rijden er al minder treinen bij 1,5 mm sneeuw. Sorry hoor, maar dit moét er even uit.

  1 likes
 • peter schreef:

  5,5 m is het record, maar tov wat? Wat was het vorige record, maar vooral wat is gemiddeld?

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  moeder aarde is schijnbaar ook al in japan aan de grote schoonmaak en zuivering begonnen,en wat kunnen wij hier in europa nog verwachten, in ieder geval niet veel beters ,engeland is in twee stukken aan het scheuren,daarbij een giga sunami veroorzakend,hier krijgen wij dan de omgekeerde zuiderzee balade,dus het een en ander te veel aan water!

  0 likes
 • Cathy schreef:

  wit is de kleur van de reiniging en de onschuld

  0 likes
 • nico schreef:

  Een jaar, misschien twee jaren geleden, lag er ook al eens rond de 3 meter sneeuw. Maar dit komt natuurlijk niet in het propaganda nieuws. Vandaar een nieuw record, er zullen nog vele records sneuvelen.

  0 likes
 • Lacsap schreef:

  Vind ik niet gek als ik kijk naar de radioactieve deeltjes die daar aanwezig zijn. Na een kernramp kan je een strenge winter verwachten (of ander extreem weer als veel regen). Dat was na Chernobiel ook. Planeet vervuilen en dan raar kijken als dingen extreme vormen aannemen. Mja wetenschappers zwijgen want stel ze moeten die geweldige apparaten als kerncentrales platleggen.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  De officiele uitleg van de klimaat alarmisten was dat door de opwarming (die telkens in etappes kwam en niet geleidelijk, wat iemand al zou moeten laten nadenken) de winters warmer zouden worden en sneeuw iets van het verleden zou zijn. Echter we zien al jaren eenkentering, waar men eerst nog tegenstribbelde al stampvoetend en krijsend en toch is er man made global warming. Begint men nu toe tegeven, dat men keihard fout zat. De minimale opwarming(vooral gemeten na aanpassing van gemeten temperaturen) is niet meer dan een natuurlijke variatie.

  Gelukkig is het komende IPCC rapport fijn gelekt(immers wat wordt betaald met belastinggeld hoort gewoon direct openbaar te zijn), uit het rapport blijkt dat de temperatuur niet wil stijgen. En nu eindelijk het opppehoofd van de alarmisten, welke toegeeft dat de temperatuur inderdaad al 17 jaar niet meer is gestegen(sateliet metingen laten zelfs een periode van 23 jaar, althans volgens het alarmisten opperhoofd). uiteraard riep het opperhoofd dat 17 jaar niet geldt, het moet minimaal 30 jaar zijn, terwijl het toch het IPCC was die eerder riep een periode van 15 stilstand toont het onglijk aan. Dus op dat vlak blijft men lachwekkend. Misschien dat we nu naar de wetenschap gaan kijken en niet meer luisteren naar alarmisten die zogenaamd alles weten nadat zij er niet meer onderuit komen. Met theorien die gebaseerd zijn op computermodllen, die men zelf programmeerd en daarna informatie invoert die men zelf uitzoekt. En toch hebben we heel veel dommem mensen die achter dit soort mensen aanloopt.

  De sneeuw komt weer terug, zoals vooraf voorspelt door de wetenschappers die niet in man made global warming geloven. En heel opvallende hun voorspellingen met de wetenschap en onderzoek in de hand komt plost heel dicht in de buurt bij de werkelijkheid. Iets dat de alarmisten nog niet één jaar gelukt!!

  0 likes
 • Ramon schreef:

  pietjebell wil je wat meer vertellen over het scheuren van Engeland?

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Nu kunnen die Japanners gezellig samen met Jeanine Hennis Plaschaert een sneeuwhut gaan bouwen. Deze vrouw (de minister van Defensie) gaat graag gezellig met mariniers in Noorwegen in een sneeuwhut zitten tijdens haar bezoek daar. Ik wil haar wel warm houden zoals vele mariniers ook wel denk ik. Gezellig in een sneeuwhut met Jeanine Hennis Plaschaert.

  0 likes
 • WhaTsHenneping schreef:

  H.A.A.R.P

  0 likes
 • WhaTsHenneping schreef:

  [quote name=”WhaTsHenneping”]H.A.A.R.P[/quote]

  je heb het nnog niet gezegd of……
  typerend weer,,,,,

  i rest my case

  ” Kunstmatige plasmaballen gemaakt met HAARP”
  woensdag, 27 februari 2013 10:16

  0 likes
 • Lil schreef:

  [quote name=”pietje bell”]moeder aarde is schijnbaar ook al in japan aan de grote schoonmaak en zuivering begonnen,en wat kunnen wij hier in europa nog verwachten, in ieder geval niet veel beters ,engeland is in twee stukken aan het scheuren,daarbij een giga sunami veroorzakend,hier krijgen wij dan de omgekeerde zuiderzee balade,dus het een en ander te veel aan water![/quote]

  Waar kan ik over deze informatie lezen??

  In Lak’ech

  0 likes
 • Lil schreef:

  [quote name=”Sheyan”]De Japanse spoorwegen laten op het traject Fukushima-Shinjo MINDER treinen rijden.

  Hahaha, in Nederland rijden er al minder treinen bij 1,5 mm sneeuw. Sorry hoor, maar dit moét er even uit.[/quote]

  Ik lach even met je mee hoor..hahahaa..
  In Lak’ech

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”WhaTsHenneping”]H.A.A.R.P[/quote]

  Geef dat HAARP toch niet teveel invloed. In 1979 bijvoorbeeld was er hier een hele strenge winter (dorpen op het platteland ingesneeuwd) en toen was er helemaal geen HAARP. Een paar jaar later was er een ijzel waarbij vrijwel alle bomen onder de ijzel zaten (ook geen HAARP). In de strenge winter van 1963 was er ook geen HAARP.

  0 likes
 • WhaTsHenneping schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”WhaTsHenneping”]H.A.A.R.P[/quote]

  Geef dat HAARP toch niet teveel invloed. In 1979 bijvoorbeeld was er hier een hele strenge winter (dorpen op het platteland ingesneeuwd) en toen was er helemaal geen HAARP. Een paar jaar later was er een ijzel waarbij vrijwel alle bomen onder de ijzel zaten (ook geen HAARP). In de strenge winter van 1963 was er ook geen HAARP.[/quote]

  geloof je toch fijn de krant!

  fuishima,

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  victoria

  Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren

  In de Australische deelstaat Victoria wordt deze ...

  >