Buitenland

Heeft het laatste uur geslagen voor de Bilderberg-kliek? Oud-diplomaat onthult waarom het begin van het eind in zicht is

Help anderen door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het begin van het einde is in zicht voor Bilderberg. De oude orde probeert zich wanhopig vast te klampen, stelt de voormalige Britse diplomaat Alastair Crooke.

In 1941 schreef de Amerikaanse filosoof James Burnham het boek ‘The Managerial Revolution’, dat de aandacht trok van de legendarische CIA’er Frank Wisner.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Die besloot het te gebruiken als blauwdruk voor een door de CIA geleide Amerikaanse wereldorde.

Permanent strijdplan

Burnhams boek ‘Struggle for the World’ werd gebruikt als permanent strijdplan voor een Amerikaans wereldrijk.

Er was alleen nog een permanente vijand nodig. En dus werd er een grootschalige psychologische campagne op poten gezet om Rusland nog generaties lang te kunnen afschilderen als boeman.

Europese politieke partijen, ogenschijnlijk onafhankelijke denktanks, instituties en NAVO-structuren werden bemenst door de CIA, merkt Crooke op.

“Dit was onderdeel van Burnhams ‘strijdplan’ voor een Amerikaanse wereldorde,” schrijft de ex-diplomaat.

Strijden om te overleven

Het is precies deze elite, Burnhams oligarchische technocratie, die zich zodanig bedreigd voelt dat ze lijkt te strijden om te overleven, voegt hij toe.

Ze strijdt tegen ‘de vijand in het Witte Huis’ zoals een redacteur van Spiegel Online president Trump noemde.

Wat je ook van hem vindt, president Trump speelt hier een belangrijke rol in door het onzegbare te zeggen, stelt Crooke.

Splijting

Ook in Europa wordt de blauwdruk aangetast. Volgens de blauwdruk van Burnham moet Europa worden bevolkt met immigranten, onder meer om nationale culturen uit te wissen en één volk te creëren.

De Europese migratiecrisis leidt echter niet tot een samensmelting, maar tot een splijting, merkte de Britse historicus Niall Ferguson op.

Ook in Europa beginnen mensen het ‘onzegbare te zeggen’. Dat heeft nog niet geleid tot een paradigmaverschuiving, maar dat kan in de nabije toekomst wel gaan gebeuren. Zo wankelt bijvoorbeeld de regering-Merkel.

En de nieuwe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini durft op te staan tegen Duitsland en ‘nee’ te zeggen.

Het zal interessant zijn om te zien waartoe dit zal leiden.

Foto: Ser Amantio di Nicolao Wikimedia Commons

[Strategic Culture]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
5 jaren geleden

En nu neemt Nederland de vluchtelingen van die boot, wel verspreidt door Europa heen. Dat krijgt je als je onder de vlag van Nederland gaat varen en de goede samaritaan gaat splelen.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Ja dat heb je er nou van als je jezelf op een voetstuk plaatst , daar val je dus vanaf. Kan je nagaan wat een arrogantie die lui hebben….ach het domme volk moet geleid worden , maar helaas stil staan is achteruit gaan.Er zijn / komen teveel kritische mensen en de wereld is een stuk kleiner met het internet..dat is niet meer terug te draaien…..Ik had al een artikel in een Vlaamse krant gelezen dat ze in de war waren bij de laatste Bilderberg conferentie . Ook schijnt Gorbatsjov in het verleden al een voorspelling te hebben gedaan, dat het ooit slechter zou gaan met Europa dan met de USSR ….. Maar oh hoe hypocriet is de EU …..De knuffel koning is met gevolg naar Amerika afgereisd om met Trump toch nog even over het staal probleem te hebben…….jaja,met Trump de man die men niet serieus nam ……..

ekseegese
ekseegese
5 jaren geleden

Quote : Ook in Europa beginnen mensen het ‘onzegbare te zeggen’

Europa The last battle ……….. Daar wordt pas het onzegbare gezegd ! Als mensen daar echt lucht van krijgen is het echt gebeurt met die satanische kliek. Dan is het pakken zakken en verkopen !

edwin
edwin
5 jaren geleden

Heb alle delen gezien van ” Europa the last battle “, ongelofelijk, nu snap ik wat er aan de hand is.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x