Homepagina » Buitenland » “Hillary Clinton tot over haar oren betrokken bij westerse samenzwering tegen Gaddafi en zijn gouden dinar”
"Hillary Clinton tot over haar oren betrokken bij westerse samenzwering tegen Gaddafi en zijn gouden dinar"

“Hillary Clinton tot over haar oren betrokken bij westerse samenzwering tegen Gaddafi en zijn gouden dinar”

Uit vrijgegeven e-mails is gebleken dat de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en haar adviseur Sid Blumenthal tot over hun oren betrokken waren bij de westerse samenzwering tegen de Libische leider Moammar Gaddafi en zijn gouden dinar. Dat stelt de Amerikaanse historicus F. William Engdahl.

“Uit een vrijgegeven e-mail die Sid Blumenthal op 2 april 2011 verstuurde aan oud-minister Clinton blijkt waarom men Gaddafi weg wilde hebben,” schrijft hij.

Gaddafi was niet de enige Arabische leider die zijn olie-inkomsten niet langer toevertrouwde aan bankiers uit Londen en New York. Dat leidde in de City of London en Wall Street tot ernstige bezorgdheid omdat er biljoenen dollars mee gemoeid waren, aldus Engdahl.

Gouden dinar

In 2009 bood Gaddafi, destijds voorzitter van de Afrikaanse Unie, Afrikaanse en Arabisch oliestaten een alternatief voor de dollar, de zogeheten gouden dinar. De Tunesische oud-president Ben Ali en de Egyptische oud-president Hosni Moebarak waren volgens de historicus groot voorstander van deze munt.

Gaddafi riep Afrikaanse landen op een samenwerkingsverband te vormen waarbij de gouden dinar zou worden gebruikt als belangrijkste betaalmiddel voor olie en andere hulpbronnen.

Nachtmerrie

De droom van de Afrikaanse landen was een nachtmerrie voor de westerse financiële elite, benadrukt Engdahl. Het is dan ook niet verrassend dat Wall Street en de City of London aanstuurden op een militaire interventie tegen de ‘opstandige’ Libische leider.

Engdahl vindt het uiterst verdacht dat de door Amerika gesteunde Libische islamisten in het heetst van de strijd een westerse centrale bank én een oliebedrijf oprichtten. Robert Wenzel schreef in het Economic Policy Journal dat hij nog nooit eerder had meegemaakt dat slechts enkele weken na een volksopstand een centrale bank werd opgericht.

Het verhaal krijgt nog een staartje: in het Oosten vormt zich momenteel een groep die ook een bedreiging vormt voor de monetaire hegemonie van Amerika, merkt Engdahl op. Deze groep staat onder leiding van China en Rusland.

[New Eastern Outlook]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Loki schreef:

  Wat een toeval, dat deze 3 landen nou net werden getroffen door de Arabische lente!!

  16 likes
  • faith schreef:

   Toeval ook dat dat land nou net getroffen wordt door rampen als bij Flint in Michigan waar geen schone druppel water meer te krijgen is, New York waar de Hudson volstroomt met radio actief kernafval uit een lekkende centrale een eindje verderop.
   En dat het nou net langs de westkust daar methaangas lekt en het er overal stinkt naar rotte eieren waar iedereen onwel en niet goed van wordt.
   Ze zeggen dat het een voorbode is van een enorme vulkaan uitbarsting, die schijnen gas te lekken voordat ze ontploffen. De Andreas fault line is volop in actie, het rommelt dat het een lieve lust is. En in Alaska een aardbeving 6.0. Yellowstone is angstaanjagend dichtbij.
   Ze hebben allang berekend dat de U.S. in 2 delen gebroken kan worden.
   En dan gaan ze hier druk druk doen over dat Hillary gaat winnen(?) en dat de nieuwe Oekraïense ‘grootheid’ een Amerikaan gaat worden? En dat WW3 nu dichterbij komt.
   Je meent het…
   Terwijl agenda21/NWO al 16 jaar over tijd is? m.a.w. ze krijgen het niet voor elkaar. Gekker moet het niet worden!!! Een betonnen plaat voor hun kop van jewelste! Hahaha By the way: die Eric Trump kon wel eens een grote gaan worden. Samen met zijn pa. Ik zie het helemaal zitten. Tja gewoon koppie koppie erbij houden en het kindse bluffen en indruk maken met symbolen en weerzinwekkende geesteszieke rituelen en seance’s aan weerzinwekkende geesteszieke mensen overlaten.
   De georganiseerde mensensmokkel is volgens mij ook al gestopt en zo is het journaal ook meteen tot Fabeljteskrant gedegradeerd. Dat was het allang gezien de happigheid op negatieve berichtgevingen, hang naar oorlogen, alle bezuinigingen recht praten, nooit een over de oorzaak van de vluchtelingenstroom praten, helpen bombarderen, ellende, ellende en nog eens ellende terwijl hun tijd er kosmisch gezien nu toch echt op zit maargoed,
   Amerika staat op springen en ze kunnen nu het zinkende schip nog verlaten.1
   Frappant is ook dat er nu allerlei nare zeg maar rustig angstaanjagende zaken gaande zijn, in The Land of the Free, dat ons zo graag een hoop ellende had gegund. Karma is a b*tch men.

   6 likes
 • vladi schreef:

  wanneer gaat die cokesnuivende satanische massamoordende heks nu
  eens achter de tralies?

  fff

  19 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  Een erfenis van Gaddafi
  The Green Book
  http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/Muammar-Qaddafi-Green-Book-Eng1.pdf

  Kan onze democratie nog wel wat van leren.

  17 likes
 • luna schreef:

  enge vrouw, enge lach en nu ook al voorzien van een BLAFFER

  ( tegenwoordig kan ze als een echte hond blaffen, zag het gister ergens )

  Benchazi.. do you remember ? Ze was toen nog een langharige teckel..

  Alles is, wat er NU speelt in de hectiek 1 grote agenda en met elkaar verbonden!
  Niets nieuws voor velen op deze site, en die van Guido en Martin.. Zou wat zijn als het ad en de andere jongens hier mee kwamen..
  Las ook ergens dat er al een ” nieuwe ” grote wordt klaargestoomd voor de Oekraine.. van afkomst usa..
  raar ? nee.. wel vaag en alles komt zo echt steeds duidelijker naar voren wat deze terrorhonden allemaal in de regie hebben.
  Libie was oke zoals het was.. overal waar de vs komt is het gezwel aan het opzwellen in de wereld
  Arme mensen die als wapen worden gebruikt door g e o r g a n i s e e r d e mensensmokkel, in stand gehouden door de grote vieze reptielen zoals een soros, rokkenvuller en al de andere van dat venijnsoort

  DEZE WERELD DRAAIT WEL DOOR.. MAAR OF MOEDER AARDE DIT ALLEMAAL NOG GAAT PIKKEN IS DE VRAAG..

  most het ff kwijt, fijn weekend en veel zelf denken blijft het advies

  14 likes
 • Ph schreef:

  Ik heb altijd gezegd, dat ze werkt in opdracht van de Zionisten en wall street, zij word ook de volgende president van Amerika, waardoor WW3 weer een stap dichter staat!!

  De klokkenluiderssite Wikileaks heeft vrijdag een e-mail openbaar gemaakt van Hillary Clinton aan een onbekende ontvanger waarin de Democratische presidentskandidate het heeft over het belang om het regime van de Syrische president Bashar al-Assad omver te werpen. In het van 30 november 2015 daterende bericht legt Clintion in detail uit hoe Israël de “Iraanse dreiging” kan neutraliseren als het regime-Assad wordt afgezet. Ondanks het akkoord tussen Teheran en de Verenigde Naties over de Iraanse kernenergie, blijft Clinton de “dreiging” van de islamitische republiek zien in zijn “nucleaire programma”.

  Uit een andere mail moet blijken dat Clinton het voorstel verwierp van Saif Kadhafi, zoon van de vermoorde Libische leider Moammar, om Libië te “democratiseren”. Zij koos echter voor een regimewissel in Tripoli.

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160318_02190931

  10 likes
 • Toussaint schreef:

  Ze regeert per prive e-mail, zoals ze ten tijde van ‘t Whitewater schandaal 24/7 aan de versnipperaar stond. Een zogenaamd geëmancipeerde vrouw, die echter klakkeloos accepteerde wat Bill uitspookte met Monica en zijn wilde Havana’s.Zoiets pik je toch niet van je eega,tenzij je er ‘n streep hebt doorlopen.En zo iemand krijgt ‘t machtigste ambt ter wereld in handen voor wellicht 8 jaar tot ruim haar 77ste. WWIII in aantocht?

  6 likes
 • Ron Blauw schreef:

  ‘Bruikgbare idioot’ Willem Post blijft het allemaal top vinden. Politiek is de kunstje van illusies verkopen.

  Nogal wat Amerikaanse Presidenten kwamen uit functies bij de CIA. Bush, Reagan, Ford – de overigen worden direct omringd met ‘adviseurs’ uit die stal.

  Het is openbaar bekend dat Hillary een zware crimineel is; Zij effent het dood zaaiende pad voor Monsanto; zij neemt geld aan van een oligarch uit de Oekraine, omzeilde het olieembargo met Iran, zat in zwendel aan de beurs van Chicago. etc..:
  http://www.sott.net/article/296028-Murderous-Hillary-the-hawk
  http://www.hangthebankers.com/clinton-foundation-ukrainian-oligarch/
  http://www.newsweek.com/2015/04/24/hillary-clinton-runs-white-house-and-row-over-ukrainian-benefactors-trade-322253.html
  http://www.fromthetrenchesworldreport.com/longstanding-hillary-clinton-ties-to-monsanto/154544

  Dit was allemaal nodig alvorens deze e-mails (clandestien geheimgehouden) boven water kwamen:
  http://blogs.wsj.com/washwire/2015/09/04/citizens-united-hires-d-c-lawyer-to-help-gain-access-clinton-emails/?mod=WSJBlog

  Na manipulatie van verkiezingen in Canada, en nu in Nederland (Joshua Livestro – met ‘Stem voor Nederland’, flikt Soros dit kunstje weer in de VS:
  http://www.infowars.com/soros-funded-moveon-org-takes-credit-for-violence-in-chicago/

  Trump wordt van alle kanten – feitenvrij – aangevallen. Door Wall Street, de media, ngo’s, denk tanks, Isrhell, de EUSSR, artiesten, en andere Bruikbare Idioten: http://www.infowars.com/rothschild-intel-unit-equates-donald-trump-to-jihadi-terror/

  Trump heeft het lef iets van feiten over zijn tegenstander in de strijd te werpen: http://www.infowars.com/the-gloves-are-off-trump-accuses-hillary-of-being-involved-in-corruption-for-most-of-her-professional-life/

  Trump heeft het lef dat nu te benoemen:
  http://journal-neo.org/2015/03/20/hillary-the-new-york-times-will-never-tell-us-this/

  Niets van al deze achtergronden via onze corrupte media. Louter afleiding cq,. misleiding.

  6 likes
 • Gudrun schreef:

  “vrijgegeven e-mails’….hmmmm..door wie? waarom? Daar zou ik nou graag eens wat meer over lezen.

  1 likes
 • Elise49 schreef:

  De termen democratie(recht van sterkste/meeste stemmen) en liberalisme/rechts kun je beter zien als 1 pot nat. Veel geld/macht hebben om te manipuleren is het middel. De wereld agenda/einddoel is/blijft hetzelfde. Maakt niet uit welk land je woont. De gehele agenda is al lang geleden opgezet door alle kennis. Zie oudheid/farao’s/mythologie/geloven/shiva/maya’s enz. Via piramide stelsel. Wereld is verdeeld in 3 groepen. 1. machthebbers/bloedlijnen/banken/vrijmetselarij/top geloven enz. 2. krijgsmacht. 3 gewone man/vrouw. Deze trias wordt in stand gehouden dmv hegeliaanse dialectiek. Uitkomst is hetzelfde, zowel links als rechtsom. Zelfs ons stelsel maakt gebruik van trias politica. Zo blijft de macht altijd bij groep 1. Onze koning(grootaandeelhouder) is namelijk de eind beslissende van wetten enz. te samen met zijn adviseurs/bedrijfsleven. Omdat er nu een titanenstrijd geleverd wordt in de wereld wie uiteindelijk overblijft door systeem van opvreet. Sta ik toch achter onze koning. Een koning staat achter zijn grondgebied/land. Een groot bedrijf geeft niks om landengrenzen. Keuze uit 2 slechten. Wie is de slechtste(voor ons dan)? Ook al is de agenda vooropgezet en zijn beide slechten uit hetzelfde systeem. Wat dat betreft leven we echt in en eindtijd. Gewoonweg, omdat er een wereld peak van macht aan zit te komen. Het financieel systeem vreet net zolang op totdat er niks meer overblijft. Het systeem van aarde en millieu is al zover vergiftigd dat daar ook een peak zal komen. Het nulpunt/peak zal op alle vlakken tegelijkertijd tot uitspatting komen. Dit gebeuren is een Niburu. De slang die zijn eigen staart opvreet. Het zonnewiel/rad mythologie enz.

  1 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  baudet

  Baudet-bashing begint groteske vormen aan te nemen. Dit zie je niet op tv

  Een rechtse partij die hoge ogen gooit ...

  >