Buitenland

“Hillary Clinton tot over haar oren betrokken bij westerse samenzwering tegen Gaddafi en zijn gouden dinar”

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit vrijgegeven e-mails is gebleken dat de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en haar adviseur Sid Blumenthal tot over hun oren betrokken waren bij de westerse samenzwering tegen de Libische leider Moammar Gaddafi en zijn gouden dinar. Dat stelt de Amerikaanse historicus F. William Engdahl.

“Uit een vrijgegeven e-mail die Sid Blumenthal op 2 april 2011 verstuurde aan oud-minister Clinton blijkt waarom men Gaddafi weg wilde hebben,” schrijft hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Gaddafi was niet de enige Arabische leider die zijn olie-inkomsten niet langer toevertrouwde aan bankiers uit Londen en New York. Dat leidde in de City of London en Wall Street tot ernstige bezorgdheid omdat er biljoenen dollars mee gemoeid waren, aldus Engdahl.

Gouden dinar

In 2009 bood Gaddafi, destijds voorzitter van de Afrikaanse Unie, Afrikaanse en Arabisch oliestaten een alternatief voor de dollar, de zogeheten gouden dinar. De Tunesische oud-president Ben Ali en de Egyptische oud-president Hosni Moebarak waren volgens de historicus groot voorstander van deze munt.

Gaddafi riep Afrikaanse landen op een samenwerkingsverband te vormen waarbij de gouden dinar zou worden gebruikt als belangrijkste betaalmiddel voor olie en andere hulpbronnen.

Nachtmerrie

De droom van de Afrikaanse landen was een nachtmerrie voor de westerse financiële elite, benadrukt Engdahl. Het is dan ook niet verrassend dat Wall Street en de City of London aanstuurden op een militaire interventie tegen de ‘opstandige’ Libische leider.

Engdahl vindt het uiterst verdacht dat de door Amerika gesteunde Libische islamisten in het heetst van de strijd een westerse centrale bank én een oliebedrijf oprichtten. Robert Wenzel schreef in het Economic Policy Journal dat hij nog nooit eerder had meegemaakt dat slechts enkele weken na een volksopstand een centrale bank werd opgericht.

Het verhaal krijgt nog een staartje: in het Oosten vormt zich momenteel een groep die ook een bedreiging vormt voor de monetaire hegemonie van Amerika, merkt Engdahl op. Deze groep staat onder leiding van China en Rusland.

[New Eastern Outlook]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
8 jaren geleden

Een erfenis van Gaddafi
The Green Book
http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/Muammar-Qaddafi-Green-Book-Eng1.pdf

Kan onze democratie nog wel wat van leren.

Ph
Ph
8 jaren geleden

Ik heb altijd gezegd, dat ze werkt in opdracht van de Zionisten en wall street, zij word ook de volgende president van Amerika, waardoor WW3 weer een stap dichter staat!!

De klokkenluiderssite Wikileaks heeft vrijdag een e-mail openbaar gemaakt van Hillary Clinton aan een onbekende ontvanger waarin de Democratische presidentskandidate het heeft over het belang om het regime van de Syrische president Bashar al-Assad omver te werpen. In het van 30 november 2015 daterende bericht legt Clintion in detail uit hoe Israël de “Iraanse dreiging” kan neutraliseren als het regime-Assad wordt afgezet. Ondanks het akkoord tussen Teheran en de Verenigde Naties over de Iraanse kernenergie, blijft Clinton de “dreiging” van de islamitische republiek zien in zijn “nucleaire programma”.

Uit een andere mail moet blijken dat Clinton het voorstel verwierp van Saif Kadhafi, zoon van de vermoorde Libische leider Moammar, om Libië te “democratiseren”. Zij koos echter voor een regimewissel in Tripoli.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160318_02190931

vladi
vladi
8 jaren geleden

wanneer gaat die cokesnuivende satanische massamoordende heks nu
eens achter de tralies?

fff

luna
luna
8 jaren geleden

enge vrouw, enge lach en nu ook al voorzien van een BLAFFER

( tegenwoordig kan ze als een echte hond blaffen, zag het gister ergens )

Benchazi.. do you remember ? Ze was toen nog een langharige teckel..

Alles is, wat er NU speelt in de hectiek 1 grote agenda en met elkaar verbonden!
Niets nieuws voor velen op deze site, en die van Guido en Martin.. Zou wat zijn als het ad en de andere jongens hier mee kwamen..
Las ook ergens dat er al een ” nieuwe ” grote wordt klaargestoomd voor de Oekraine.. van afkomst usa..
raar ? nee.. wel vaag en alles komt zo echt steeds duidelijker naar voren wat deze terrorhonden allemaal in de regie hebben.
Libie was oke zoals het was.. overal waar de vs komt is het gezwel aan het opzwellen in de wereld
Arme mensen die als wapen worden gebruikt door g e o r g a n i s e e r d e mensensmokkel, in stand gehouden door de grote vieze reptielen zoals een soros, rokkenvuller en al de andere van dat venijnsoort

DEZE WERELD DRAAIT WEL DOOR.. MAAR OF MOEDER AARDE DIT ALLEMAAL NOG GAAT PIKKEN IS DE VRAAG..

most het ff kwijt, fijn weekend en veel zelf denken blijft het advies

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x