Mens en DierCorona

Oud-toprechter over corona: ‘Massahysterie en waanzin’

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De overheid heeft de angst voor het coronavirus doelbewust opgestookt. Zij gedraagt zich als een autoritair regime dat politiestaat-tactieken hanteert. Dat heeft de Britse oud-toprechter Jonathan Sumption gezegd.

Nooit eerder oefende de Britse overheid zoveel dwang uit op haar burgers als nu, aldus de uitgesproken advocaat, tot 2018 één van de rechters van het Britse Hooggerechtshof. Sumption verbaasde zich in maart over het gemak waarmee mensen de harde maatregelen accepteerden.

Hij is niet de enige voormalige rechter die zich zeer kritisch heeft uitgesproken over de coronamaatregelen. Afgelopen maand zei Lady Hale, oud-voorzitter van het hooggerechtshof, dat parlementsleden zich buitenspel hebben laten zetten.

De noodmaatregelen zijn volgens Sumption ‘de grootste inbreuk op persoonlijke vrijheid uit de geschiedenis van ons land’. Als we later terugkijken, zullen we de maatregelen bestempelen als ‘massahysterie en overheidswaanzin’.

Toen de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock de eerste lockdown aankondigde, was daar nog helemaal geen juridische basis voor. Die werd pas dagen na de aankondiging in orde gemaakt. De overheid had niet de macht om een dergelijke maatregel af te kondigen. De minister blufte, aldus de oud-toprechter.

Dat is mijn definitie van een politiestaat

Ook de politie gaat geregeld haar boekje te buiten, suggereerde hij. “Toen ik me tijdens een BBC-interview kritisch uitsprak over de politie omdat zij haar bevoegdheden overschrijdt, ontving ik een brief van de politiechef van Derbyshire waarin stond dat dit nu eenmaal nodig is in crisistijd. De politie denkt dus dat zij in crisistijd mag doen wat zij maar wil. Dat is mijn definitie van een politiestaat.”

Door middel van propaganda heeft de overheid haar eigen publieke opinie gevormd. Doelbewust stookte zij de angst op. Deze angst maakte de politieke oppositie in feite monddood, zei hij.

“Het Britse volk heeft werkelijk geen idee hoe ernstig het is wat er met ons land gebeurt. Het interesseert de meesten niet, tot het straks te laat is,” besloot Sumption.

4.8 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Natuurlijk gaf het volk zich over, probeer onder deze druk je rug maar eens recht te houden. Dat is niet iedereen gegeven.
Het gebruik van angst om een politiek doel te bereiken is nog steeds de definitie van terrorisme. Als de staat dit doet is het staatsterrorisme. Hoeveel groter moet deze misdaad nog worden voordat de ogen opengaan. Deze toestand gaat steeds meer lijken op de opkomst van Hitler.
Moeten er weer miljoenen een bloedige dood sterven voordat we zeggen: Dit nooit meer!

Catharina
Catharina
2 jaren geleden

De duivel heerst

Janosch
Janosch
2 jaren geleden

Het is de grote verdrukking.

jack.kerst@me.com
2 jaren geleden

nou dat hebben de leden van de Bilderberg club dan goed geleerd en in praktijk gebracht. de tijden van Robin Hood zullen snel wederkeren. maar ze blijven de bevolking onderdrukken en vernederen zonder er van wakker te liggen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

35
0
We lezen graag je reactie!x