Universum

Ontdekte NASA 36 jaar geleden leven op Mars?

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze maand stelt Gilbert Levin, een voormalig NASA-wetenschapper, in de New Scientist dat in de zeventiger jaren tijdens het Vikingprogramma leven is ontdekt op Mars.

Hoewel de meeste van zijn collega’s het niet met hem eens zijn heeft hij mogelijk toch een punt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Beide Vikinglanders daalden in 1976 af naar het Marsoppervlak. In tegenstelling tot Curiosity waren ze uitgerust met een aantal experimenten om te onderzoeken of microben in de bodem van de planeet leefden.

Soep

Er werd enig bodemmateriaal opgeschept en vermengd met voedingsstoffen (een mix van suikers, water en chemicaliën) die radioactief koolstof bevatten. Als micro-organismen deze soep zouden ‘eten’, zouden sporen van radioactief koolstofdioxide zichtbaar moeten worden, zo was het idee. Tot ieders verbazing werd niet alleen CO2 aangetroffen, maar was die CO2 ook nog eens radioactief.

Het team van Levin begon enthousiast champagne in te slaan. Carl Sagan nam zelfs de moeite om Levin en zijn team telefonisch te feliciteren met de ontdekking.

Gevoelig

Een tweede experiment, gericht op het vinden van organische moleculen in de Marsbodem, gooide echter roet in het eten en leverde niets op. Het eerste experiment werd daardoor als mislukt beschouwd.

Levin wijst op een probleem. Het blijkt nu dat de detectoren aan boord van de Vikinglanders zelfs niet gevoelig genoeg waren om organische moleculen in bodemmonsters op aarde te meten, laat staan op Mars.

Volgens Levin is het positieve resultaat van het eerste experiment een voldongen feit. Hij wil dat zijn oorspronkelijke data opnieuw worden geanalyseerd mocht Curiosity organische moleculen aantreffen.

NASA was onbereikbaar voor commentaar.

Bronnen: Dailymail.co.uk, Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
11 jaren geleden

Dat NASA dingen voor ons achterhoud is een oud fenomeen.
In de jaren 60 stuurde ze al dingen de ruimte in.
Nu zijn we 50 jaar verder en ze doen nog steeds hetzelfde… Of is het slechts een decoy voor de mainstream en zijn ze al veel verder dan dat??
Als we maar ook een dagje de hubble telescoop konden lenen zouden er al heel veel antwoorden op tafel komen.
Nasa houd dingen achter, jij weet dat, ik weet dat, de ufo hacker weet het ook, alle ex astronauten die er openlijk voor uit komen weten het ook.
De bevolking helaas nog niet.

Timon Denham
Timon Denham
11 jaren geleden

Ik weet niet dat Nasa dingen voor “ons” verborgen houdt. Ik geloof er ook niet in.
En ik zie het nut er ook niet van in om de veronderstelling dat het wel zo zou zijn, uit te dragen aan anderen.

Ik heb dit verhaal weleens eerder gehoord, en toen werd aangedragen dat de onderzochte stoffen, hoogstwaarschijnlijk “besmet” waren met aardse microorganismen. Dat is ook wel logisch, als je er aardse stoffen bijgooit,om een reactie teweeg te brengen.

Beazty
Beazty
11 jaren geleden

De beslissing van de Nasa om het experiment mislukt te verklaren is altijd al omstreden geweest: http://www.ufovisie.nl/curiosity/item/177-exomars-zoek-leven-op-mars.html
Echter, een complot hoef je daar nou ook weer niet achter te zoeken. Waarom zou Nasa anders ontzettend veel geld verkwisten met iets zoeken wat niemand mag weten. Als je er over nadenkt, maakt dat geen zin. Waarom naar iets zoeken waarvan je het bestaan al zou weten, om dat vervolgens te verdoezelen ?

King of Light
King of Light
11 jaren geleden

Weten jullie het nog, het russische jochie dat iets vertelde over de sphinx en de toegang, zijn afkomst van Mars en de alles vernietigende kernoorlog die daar heeft plaats gevonden. Zou dat de verklaring kunnen zijn van de radioactieve CO2. NASA wordt mede gestuurd door Rothschild’s en heeft duidelijk een dubbele agenda met ultrageheime technieken die hen volgens insiders ooit al mensen naar Mars zou hebben gebracht, Elenin hebben bekeken en al contacten met buitenaardsen hebben gehad op meer dan 250 lichtjaar weg van de Aarde. Dit toestel heeft ooit gevlogen boven Belgie, waarvan de bekende foto’s zijn gemaakt en ik het zelf in de late avonduren geluidsloos door de lucht heb zien glijden boven Purmerend in 1998. Dit 3hoekige toestel is Aards en niet van daarbuiten.
Deze techniek wordt expres voor de mensheid weggehouden door de heersende machten. Weten we het nog Russen ontdekken stad onder de grond zo groot als Los Angeles op Mars.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x