Homepagina » Buitenland » ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’
russen
Foto: http://www.kremlin.ru CC BY-SA 4.0

‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, zei ‘Ruslandkenner’ Helga Salemon in Nieuwsweekend op NPO Radio 1. Ze noemde onder andere FvD-leider Thierry Baudet, Geert Wilders en Pieter Omtzigt die zich voor het karretje van de Russen lieten spannen. Salemon weet het zeker: “Deze mensen laten zich gebruiken.”

Baudet zou namens Rusland het Oekraïne-referendum hebben beïnvloed, Wilders was ooit eens in Moskou en Omtzigt heeft volgens haar een nepgetuige laten optreden tijdens het MH17-proces die het Rusland-verhaal vertelde.

Ze zei dat we de Russen niet moeten onderschatten omdat ze ‘duivels slim zijn’. Dat moet ook wel, want als we dit soort ‘deskundigen’ moeten geloven, zijn ze bijna overal verantwoordelijk voor.

Haar uitspraken maakten op social media veel los.

Kwalijk frame

Telegraaf-journalist Wierd Duk: “Weet je wat, we gooien de Omtzigt-canard van NRC er nog een keer in. Echt, hoe kán dit toch? Zit daar dan werkelijk niemand op die redacties die ook maar íets weet?”

Hij krijgt bijval van collega Elif Isitman: “Ehh nee hoor Helga Salemon. Over beïnvloeding gesproken, dat verhaal over Omtzigt is jaren geleden al gedebunked als kwalijk frame van NRC.”

Journalist Joost Niemoller voegt toe: “1. Bezoek Wilders aan Moskou is bewijs voor wat? 2. Verhaal tegen Baudet van Zembla ontrafeld als onzin. 3. Kwestie Omtzigt was geen nepgetuige. Drie keer leugen. Geen enkele journalistieke kritiek. Fake news.”

Onzin

“In de tijd van de Sovjet-Unie werd je voor communist uitgemaakt als je streefde naar vreedzame co-existentie met Rusland. Maar nu word je vanwege hetzelfde ‘vergrijp’ uitgemaakt voor extreemrechts. De mensen die deze etiketten plakten waren oorlogshitsers en dat zijn ze nog steeds,” stelt journalist Eric van de Beek.

Opiniemaker Jan Roos corrigeert: “Baudet speelde een bijrol in GeenPeil. Bart Nijman en ik waren de hoofdmannen en geen Rus toen gesproken. Dus pleur nou toch op met deze onzin.”

Samira Tarrass: “Och ja, het was een tijdje stil dus de Russen hebben het weer gedaan. Ik weet echt niet waar ze dit soort figuren vandaan halen en ook nog eens spreektijd bieden op de radio. De helft is niet te volgen ook. Ik weet gewoon niet waar ik naar zit te kijken.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Coldshot schreef:

  Ik heb Putin 100 keer liever dan onze sinster president met zijn narcistische maffia kartel. Wie bevrijdt ons van de monsters die onze dictatuur besturen??

  73 likes
 • alex schreef:

  Ik ben niet zo helemaal mee met de nederlandse politiek omdat ik belg ben maar wat ik tot nu toe zie is dat Rutte en die Hugo de jonghe wel voor Bill Gates en Soros de kar trekken zoals de meeste EU politiekers en zeker onze guy verhofstadt onze belgische politiekers zijn nog een grotere ramp als de nederlandse.Een echte muppet regering.De provocatie komt niet uit rusland maar uit Europa.Na de 2de wereldoorlog zouden de grenzen niet verlegd worden en kijk nu europa zit al op 500km. van Moskou.Wie is nu de aggressor?

  41 likes
 • Akka schreef:

  De enige 3 betrouwbare politici zijn Geert, Thierry en Omtzigt.
  Daar zou de super linkse NPO bezwaar tegen maken, beetje doorzichtig voor een apparaat dat 750 miljoen euro van ons belastinggeld ieder jaar verslindt

  33 likes
  • Herman de Graaf schreef:

   Het spijt me.
   Sedert de lockdown, rivm en veiligheid regio’s, doet geen enkele volksvertegenwoordiger meer mee bij mij. Onze grondrechten staan op het spel. Onze veiligheid en vrijheid in Nederland.
   De volksvertegenwoordiging heeft ons laten zitten. Hun taak hebben ze verzaakt..
   We moeten onszelf maar uit deze situatie zien te redden.
   Niets, maar dan ook niets hebben ze gedaan om motiverende antwoorden te eisen van Rutte en zijn clan. Niets maar dan ook niets hebben ze gedaan voor ons.
   Stelletje ja-knikkers ! Dat zijn het.

   49 likes
   • salvar schreef:

    @Herman de Graaf
    precies zo is het , je zou verwachten van de oppositie dat ze rutte het vuur aan de schenen zouden leggen.
    niets is minder waard ze huilen met de wolven in het bos.

    18 likes
  • jenne aakster schreef:

   Die 750 Millioen is de koopsom, voor leugens en onnieuws verspreiden, openbare corruptie !

   23 likes
  • Sebastiaan schreef:

   @Akka Vergeet Martin Bosma niet Fleur Agema Machiel de Graaf en Alexander Kops Theo Hiddema niet. Ik volg bijna alle debatten via Youtube.Ik heb bluetooth in de vrachtwagen. Radio luister ik bijna nooit, altijd podcast’s van diverse onderwerpen. Ik heb een 200GB gezinsaccount bij Vodafone die ruim voldoende is. Deze mensen gaan er hard op, en zijn ook zeer vermakelijk om naar te luisteren.
   Hier een paar linkjes van politieke kanalen
   https://www.youtube.com/channel/UCvVH98QZzXehAVksvBIISGQ
   https://www.youtube.com/channel/UCFMPhb5GezjU-40LaV5pjhg
   https://www.youtube.com/channel/UCwsZwCN0NvdhaCHYMmwGdjQ
   https://www.youtube.com/channel/UC3KHnDUm57VpgLs90u1d9zw

   5 likes
   • Gea Breuker schreef:

    Over Theo Hiddema gesproken; waar blijft nu eindelijk eens zijn/FvD documentaire over de asielindustrie…? Vorig jaar november met grote bombarie aangekondigd maar er verschijnt helemaal niets.
    Strategisch uitstellen tot wanneer de verkiezingsstrijd los gaat, of misschien toch maar een roep in een woestijn?

    3 likes
    • Sebastiaan schreef:

     Ik heb geen idee eigenlijk, de documentaire serie over de gouden eeuw leek mij ook wel wat maar over alletwee heb ik niks meer gehoord. Ik heb ook niet alle FvD journaals gezien, mischien is het er wel ter sprake gekomen.
     Een goede vraag om te stellen bij het FvD journaal.

     0 likes
  • Loes in de Pels schreef:

   Als het niet de Russen zijn die gevaarlijk of razendslim zijn dan zijn het wel de Chinezen… ook gevaarlijk en razendslim.
   Zelfs reislustige en zelf vliegtuig besturende terreurmo slims blijken niet langer angst in te boezemen of nog enige indruk op iemand te maken.
   De rechtszaak van 9 elf moet nog steeds voorkomen en wordt steeds uitgesteld. Sommige stenen mogen en gaan nooit boven water komen.
   Altijd maar wijzen naar de boeman, het gevaar komend van rechts of van links of uit verweggistan, terwijl het echte gevaar hier en nu onder ons is.

   Het echte gevaar heeft zijn ware gezicht allang getoond en uit zich in de wijze waarop er met zijn onderdanen en kinderen omgesprongen wordt
   Als nutteloze gebruiksartikelen met een houdbaarheidsdatum.

   Hoe lang zou het nog duren voordat de tandartsen gedwongen worden kenbaar te maken wie een slecht gebit heeft?
   Bij paarden èn slaven geeft het gebit een indicatie van de gezondheid en kracht.

   1 likes
   • Loes in de Pels schreef:

    Dat gezegd hebbende, ons medisch dossier moest ineens gedeeld worden met allerlei instanties omdat dat vooral ‘ handig’ was en zelfs levens kon redden.
    Nu we allemaal weten hoe er echt gedacht wordt over wat ‘ handig’ is, zouden we dat eigenlijk moeten terugdraaien.

    0 likes
 • jenne aakster schreef:

  De naam Salomon zegt me wel iets, protestanten uit de achterhoek, wat zijn ze toch gevaarlijk die semi pseudo Zionisten, langzaam maar zeker gooit Putin ze allemaal uit Rusland, hij is intelligent genoeg om het rustig te doen, ze hebben de Sovjets opgericht 20 millioen Russische burgers vermoord, de Zionistische Communistische Khazaren, hebben veel onheil aangericht, en hun spel is nog niet te einde de NWO is ook hun werk, Soros druipt van het bloed net als Gates, De verenigde Staten staan in de brand, 5% van de USA citizen, weer die Zionistische Khazaren hebben 50% van het kapitaal in handen, alle media en banken, Israel krijgt jaarlijks een gift 38 milliard $, als hulp of is het chantage, gevaarlijke groep mensen, het zelfde speelt in the UK, en Frankrijk is van Blackrock – Rothschild, waar dit heen leidt ? vul maar in !

  30 likes
 • Marc schreef:

  Liever Rusland dan China of nog erger ons eigen Europa!

  27 likes
 • Louise schreef:

  Precies ze zijn duivels slim……en dat kan je van de Hollander niet zeggen. Een angst modus weer zonder kennis van zaken. Gelukkig ben ik bevrijd van TV.
  Maar Rusland heeft hele goede medicijnen gemaakt tegen t Covid virus, door de meeste stoffen uit te schakelen, natuurlijk zijn zij op de hoogte wat er precies in zit.
  Kinderlijk geneuzel weer van die Hollanders…
  Enne we hebben helemaal geen politiek meer, alleen wat opportunistische managers……

  26 likes
 • Ruud Steunassen schreef:

  Helemaal met de vorige reageerders eens.

  15 likes
 • Koddebeier schreef:

  ZIEK clubje die NPO !! Linkse dwazen !

  13 likes
 • Elise schreef:

  En wie is Helga Salemon? Gewerkt als vertaler/analist op de Nederlandse ambassade in Moskou. Tja, denk zij nou echt, dat ze alles weet over Rusland/Putin?

  12 likes
 • Willem schreef:

  Als je alles zo een beziet dan is het duidelijk dat ze de deuren van het gekkenhuis niet op slot hebben gedaan, het is toch werkelijk of we in een gekkenhuis leven.

  11 likes
 • wolfje168 schreef:

  Kapjes op, mond houden en afschaffing van cash verwachten. Van harte geconditioneerd allemaal. bèèèh.

  8 likes
 • Ron schreef:

  Oei teveel in de Westerse spiegel gekeken. Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie zijn de grootste oplichters van dit heelal.
  De EU natuurlijk maar de Russen kennen der ook wat van of is het meer de pot en de ketel? Experten zijn zeveraars die geen bewijzen hebben en maar wat verzinnen om in de belangstelling te staan. Heeft er al één viroloog bewezen corona te genezen?
  Heeft er al een Russische expert met harde bewijzen voor de dag gekomen?
  Is er al een expert geweest die het klimaat en de opwarming correct kan voorspellen?

  7 likes
 • Doosje Kleenex schreef:

  Tja ik blijf het herhalen: mensen, instanties enz die heel erg hard hun best te doen om ergens naar te wijzen als zijnde fout, en gevaarlijk, zien bewust de drie vingers niet die gekeerd staan naar zichzelf. Het niet erkennen van je eigen nood tot reflectie maar wel het eisen van reflectie vermogen bij anderen, is op dit moment een groot gevaar voor de samenleving. En de Tone of Voice, wie zo schreeuwt, creëert muren en holle ruimtes in de maatschappij. De echo des onzin en onredelijkheid weerklinkt dan nogal…Gek dat ze ook dat niet doorhebben.

  6 likes
  • jenne aakster schreef:

   Ze hebben alles door, maar het programma opgegeven op de jaarlijkse Bilderberg conferentie wordt gewoon uitgevoerd, onze directe Bilderberg dirigent Ollogren zorgt daar voor, eerst ons Referendum van tafel geveegt, en nu zonder de minste mogelijkheden van tegenspraak, wordt het programma uitgevoerd, de NWO op communistische basis, geleid door het Zionistische denken via de Vrijmetselaars verspreid, het gaat steeds sneller, na de corona episode komen we in een financiële crisis, de zuid Europese landen beschikken over de voor ons zo broodnodige reserves, om een crisus te kunnen doorstaan !

   3 likes
 • salvar schreef:

  natuurlijk zijn ze slim , anders had je al een wo111 gehad en dat durven ze aan in het westen wel geprobeerd natuurlijk.
  daarom nu dit de corona crisis.

  3 likes
  • jenne aakster schreef:

   Slim misschien wel, maar toch niet sluw genoeg voor de echte denkers, als koopman is slim zijn niet goed genoeg, je moet sluw zijn, mijn beste Amsterdamse vriend, Max zei dan, stapje verder Jenne, leer je kinderen de tafels van 10 tot 20, wat ik gedaan heb, ze zijn me er nog altijd dankbaar voor, als Max ging inkopen in New York, ging hij niet naar de kamer van koophandel, maar naar de Scool of te wel de Synagoge, ach het is juist dat stapje, wat je als minderheid nodig hebt om te blijven bestaan, maar het kan ook excessief gebruikt worden, zo als nu zo hier en daar !

   1 likes
 • Sjazon schreef:

  Rusland heeft haar eigen belangen net als het Westen haar eigen belangen heeft. Beiden schuwen ze niet anderen te beschadigen daarvoor, hoewel ik Rusland iets minder agressief vind.

  3 likes
 • Aart schreef:

  Die lelijke heks vergeet 1 ding: De Russen hebben een schurfthekel aan haar soort, links tuig, besmet met het fascisitische deugvirus.
  Wat mij betreft mag het echt zover komen, dan kicken we KOZP naar Nova Zembla, het NPO verbannen naar Siberie samen met die misselijke BNN`ers, Femke Valesema en haar hele achterban, BLM, Denk, en al die megalomane moslims erbij… ( en nog veel meer )

  Wat een heerlijke wereld wordt het dan weer…

  2 likes
 • Eelke Piers schreef:

  De Amerikanen zijn er en dat is, gezien de oorlogen die ze de laatste 30 jaar begonnen zijn en de mensen en landen die ze vernietigd hebben, vele malen erger.

  2 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Pleur op met die onzin gestoorde heks.

  2 likes
 • peters schreef:

  Laat maar komen die Russen, ik wijs ze graag de weg naar het binnenhof in Den-Haag ,hoeven ze niet te zoeken. opgeruimd staat netjes.

  2 likes
 • Annie schreef:

  Het zijn niet de Russen die komen, maar de Chinezen. Die willen namelijk de totale wereldmacht en kopen zich overal in. Rusland, Noord Korea, Japan, en de VS geleid door Trump zien dit in en vormen een front. Europa is nog blind en machtsgeil voor de NWO en likken graag de hielen van de Chinezen dus ja natuurlijk zijn die anti Rusland. Chinezen hebben hier al flink een voet aan de grond door inkoping in bedrijven, grond en voetbalclubs. De VS infiltreren ze ook al behoorlijk, ze leveren wapens aan antifa en blm en ze proberen ook hele legers het land binnen te smokkelen om de Deep State te ondersteunen met een coup om van Trump af te komen. En laten we het maar niet hebben over het virus wat door de Chinezen geproduceerd is in opdracht van Deep State. We mogen hopen dat covid17 nog in veilige handen is…. als ze deze los gaan laten is het heel gauw gedaan met ons allemaal. Al is daar bloed of speekselcontact voor nodig om te verspreiden, dus makkelijker om besmetting te voorkomen.

  1 likes
 • Silbereye schreef:

  Onze media bespeelt in opdracht van onze zogenaamd gekozen bestuur het klootjes volk niets is hen teveel om de concurrent politicus te demoniseren.
  Zodra in onze zogenaamde democratie iemand met succes zijn hoofd boven het politieke maaiveld uitsteekt moet die kop er af dus is het als vanouds een communist en neukt deze buiten het echtelijke bed en ontvangt judas penningen van Poetin persoonlijk.
  Ik herinner mij nog dat de concurrerende politieke partijen dus niet de eeuwige gesettelde partijen inzage moesten geven hoe deze aan hun financiën kwamen, terwijl het gesettelde pluche al decennia zich verrijkte over de ruggen van het klootjesvolk.
  Bizar, en terecht dat deze eeuwig gesettelde pluche nu bang is voor de Russen niet dat Poetin anders zou zijn dan de westerse dictators maar hij komt in ieder geval wel op voor zijn eigen klootjesvolk

  Door de kromme naar de hand gezette geschiedschrijving van onze rechtse regeringen komen nu hele volkeren in opstand, we gaan een nieuw tijdperk in.

  0 likes
 • GeVanK schreef:

  De Russen of communisten hoeven niet te komen.. ze zijn reeds hier en nemen de boel langzamerhand over: https://dogsareloyal1s.com/video/More_Deadly_Than_War.mp4

  0 likes
  • AlbertV schreef:

   Het zou prachtig zijn als de Russen het hier wat gaan overnemen. Het wordt tijd dat de corrupte, moorddadige, oorlogszuchtige Amerikanen hier opzouten.

   2 likes
 • jroam schreef:

  Blijft raar, dat er nog zoveel geluisterd wordt naar de;
  Nazistische Propaganda Omroep!
  Al 10 jaar volg ik deze volksverraders niet meer en ik geloof niet dat ik iets zinnigs mis!
  De indruk gaf voor mij was het dat de VARA, op een stelletje volksverraders begonnen te lijken.
  Toen ik de geschiedenis las, dat de VARA collaboreerde met de nazi tijdens de tweede wereldoorlog, was dat een bevestiging dat de VARA, de hele NPO, nog altijd een Nazistische Propaganda Omroep is!

  Een racistisch Nazistische Propaganda Omroep!
  Want omdat het neofascisten nu niet van blanke Europeanen komt, is dat voldoende om het geen fascisme te noemen.

  0 likes
 • :adrianus-johannes.. schreef:

  gewoon het geluid uitzetten en dan 1.57 min naar deze dame kijken omhoog kijken is wat staat er op het a 4 tje wat ik hier moet vertellen en aan het einde de one liner uiten dat de russen donders slim zijn daar kan er een grijns van haar gezicht dat ze haar taak voldaan heeft.. het is zo leuk psychologie van de mens.. ze kniptoog ook.. luister daarna bij welke worden ze dat doet..
  begin hier maar eens voor de simpele niet wetende onder ons.. https://www.ad.nl/wonen/emoties-laten-zich-echt-lezen-15-gelaatsuitdrukkingen-en-wat-ze-betekenen~a7cf5340/

  0 likes
 • Mikkel schreef:

  Valt die Salemon even door de mand! Zal zelf wel worden betaald om zoveel fake news anti-Rusland-propaganda uit te kramen. Schandelijke NPO…

  0 likes
 • De wilde Luizen schreef:

  Voor het gerecht met deze Salemon tante.
  De tijd dat dit soort volk zomaar mensen straffeloos mogen demoniseren is afgelopen. Ik zou als ik Omzigt Baudet of Wilders was deze gevaarlijke gek voor de rechter slepen met deze radicale beschuldigingen.
  Dit mens is een destabiliserende factor in de maatschappij en een vijand van het volk en hoort achter de tralies.
  Het wordt ook tijd dat uitspraken als Komplotdenker door de MSM strafbaar gesteld worden als het hinderen van het onderzoek naar waarheidsvinding.
  Ook hier horen binnenkort hoge gevangenis straffen op te staan.

  0 likes
 • Dennis schreef:

  De Russen komen!
  Wel, ik hoop het eigenlijk. Het kan er alleen maar beter van worden.
  En dan kan ik ze eindelijk eens echt bedanken voor de 1e en de 2e bevrijding van het Nazisme.

  0 likes
 • G van Peet schreef:

  Het grote gevaar Rusland: dacht het niet…de Chinezen maken problemen aan de grens met India, Bhutan, schermutselingen heet dat! Hongkong probleem, zuid Chinese zee probleem , tiktok spionage, Huawei spionage,
  Ga zo maar door! Rusland en Griekenland waren de enige met een scherpe veroordeling van de ingebruikname van de hagia sopfia als moskee…

  0 likes
 • Hein schreef:

  Ik ben banger voor onze eigen regering.

  0 likes
 • koddebeier schreef:

  “De Russen komen”, nou en, zou dat zoveel slechter zijn dan deze Nep democratie ???

  0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  De Russuh, de Russuh ?! Die sein er toch al !
  Van Kooten & de Bie al weer eeuwen geleden …

  0 likes
 • x

  Check Also

  bonus

  Wél bonus voor managers, maar geen cent extra voor zorgmedewerkers: ‘Schandalig en schaamteloos’

  Verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum zijn ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  >