Buitenland

‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, zei ‘Ruslandkenner’ Helga Salemon in Nieuwsweekend op NPO Radio 1. Ze noemde onder andere FvD-leider Thierry Baudet, Geert Wilders en Pieter Omtzigt die zich voor het karretje van de Russen lieten spannen. Salemon weet het zeker: “Deze mensen laten zich gebruiken.”

Baudet zou namens Rusland het Oekraïne-referendum hebben beïnvloed, Wilders was ooit eens in Moskou en Omtzigt heeft volgens haar een nepgetuige laten optreden tijdens het MH17-proces die het Rusland-verhaal vertelde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ze zei dat we de Russen niet moeten onderschatten omdat ze ‘duivels slim zijn’. Dat moet ook wel, want als we dit soort ‘deskundigen’ moeten geloven, zijn ze bijna overal verantwoordelijk voor.

Haar uitspraken maakten op social media veel los.

Kwalijk frame

Telegraaf-journalist Wierd Duk: “Weet je wat, we gooien de Omtzigt-canard van NRC er nog een keer in. Echt, hoe kán dit toch? Zit daar dan werkelijk niemand op die redacties die ook maar íets weet?”

Hij krijgt bijval van collega Elif Isitman: “Ehh nee hoor Helga Salemon. Over beïnvloeding gesproken, dat verhaal over Omtzigt is jaren geleden al gedebunked als kwalijk frame van NRC.”

Journalist Joost Niemoller voegt toe: “1. Bezoek Wilders aan Moskou is bewijs voor wat? 2. Verhaal tegen Baudet van Zembla ontrafeld als onzin. 3. Kwestie Omtzigt was geen nepgetuige. Drie keer leugen. Geen enkele journalistieke kritiek. Fake news.”

Onzin

“In de tijd van de Sovjet-Unie werd je voor communist uitgemaakt als je streefde naar vreedzame co-existentie met Rusland. Maar nu word je vanwege hetzelfde ‘vergrijp’ uitgemaakt voor extreemrechts. De mensen die deze etiketten plakten waren oorlogshitsers en dat zijn ze nog steeds,” stelt journalist Eric van de Beek.

Opiniemaker Jan Roos corrigeert: “Baudet speelde een bijrol in GeenPeil. Bart Nijman en ik waren de hoofdmannen en geen Rus toen gesproken. Dus pleur nou toch op met deze onzin.”

Samira Tarrass: “Och ja, het was een tijdje stil dus de Russen hebben het weer gedaan. Ik weet echt niet waar ze dit soort figuren vandaan halen en ook nog eens spreektijd bieden op de radio. De helft is niet te volgen ook. Ik weet gewoon niet waar ik naar zit te kijken.”

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Akka
Akka
3 jaren geleden

De enige 3 betrouwbare politici zijn Geert, Thierry en Omtzigt.
Daar zou de super linkse NPO bezwaar tegen maken, beetje doorzichtig voor een apparaat dat 750 miljoen euro van ons belastinggeld ieder jaar verslindt

jenne aakster
jenne aakster
3 jaren geleden

De naam Salomon zegt me wel iets, protestanten uit de achterhoek, wat zijn ze toch gevaarlijk die semi pseudo Zionisten, langzaam maar zeker gooit Putin ze allemaal uit Rusland, hij is intelligent genoeg om het rustig te doen, ze hebben de Sovjets opgericht 20 millioen Russische burgers vermoord, de Zionistische Communistische Khazaren, hebben veel onheil aangericht, en hun spel is nog niet te einde de NWO is ook hun werk, Soros druipt van het bloed net als Gates, De verenigde Staten staan in de brand, 5% van de USA citizen, weer die Zionistische Khazaren hebben 50% van het kapitaal in handen, alle media en banken, Israel krijgt jaarlijks een gift 38 milliard $, als hulp of is het chantage, gevaarlijke groep mensen, het zelfde speelt in the UK, en Frankrijk is van Blackrock – Rothschild, waar dit heen leidt ? vul maar in !

Louise
Louise
3 jaren geleden

Precies ze zijn duivels slim……en dat kan je van de Hollander niet zeggen. Een angst modus weer zonder kennis van zaken. Gelukkig ben ik bevrijd van TV.
Maar Rusland heeft hele goede medicijnen gemaakt tegen t Covid virus, door de meeste stoffen uit te schakelen, natuurlijk zijn zij op de hoogte wat er precies in zit.
Kinderlijk geneuzel weer van die Hollanders…
Enne we hebben helemaal geen politiek meer, alleen wat opportunistische managers……

Coldshot
Coldshot
3 jaren geleden

Ik heb Putin 100 keer liever dan onze sinster president met zijn narcistische maffia kartel. Wie bevrijdt ons van de monsters die onze dictatuur besturen??

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x