Homepagina » Buitenland » ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’
russen
Foto: http://www.kremlin.ru CC BY-SA 4.0

‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, zei ‘Ruslandkenner’ Helga Salemon in Nieuwsweekend op NPO Radio 1. Ze noemde onder andere FvD-leider Thierry Baudet, Geert Wilders en Pieter Omtzigt die zich voor het karretje van de Russen lieten spannen. Salemon weet het zeker: “Deze mensen laten zich gebruiken.”

Baudet zou namens Rusland het Oekraïne-referendum hebben beïnvloed, Wilders was ooit eens in Moskou en Omtzigt heeft volgens haar een nepgetuige laten optreden tijdens het MH17-proces die het Rusland-verhaal vertelde.

Ze zei dat we de Russen niet moeten onderschatten omdat ze ‘duivels slim zijn’. Dat moet ook wel, want als we dit soort ‘deskundigen’ moeten geloven, zijn ze bijna overal verantwoordelijk voor.

Haar uitspraken maakten op social media veel los.

Kwalijk frame

Telegraaf-journalist Wierd Duk: “Weet je wat, we gooien de Omtzigt-canard van NRC er nog een keer in. Echt, hoe kán dit toch? Zit daar dan werkelijk niemand op die redacties die ook maar íets weet?”

Hij krijgt bijval van collega Elif Isitman: “Ehh nee hoor Helga Salemon. Over beïnvloeding gesproken, dat verhaal over Omtzigt is jaren geleden al gedebunked als kwalijk frame van NRC.”

Journalist Joost Niemoller voegt toe: “1. Bezoek Wilders aan Moskou is bewijs voor wat? 2. Verhaal tegen Baudet van Zembla ontrafeld als onzin. 3. Kwestie Omtzigt was geen nepgetuige. Drie keer leugen. Geen enkele journalistieke kritiek. Fake news.”

Onzin

“In de tijd van de Sovjet-Unie werd je voor communist uitgemaakt als je streefde naar vreedzame co-existentie met Rusland. Maar nu word je vanwege hetzelfde ‘vergrijp’ uitgemaakt voor extreemrechts. De mensen die deze etiketten plakten waren oorlogshitsers en dat zijn ze nog steeds,” stelt journalist Eric van de Beek.

Opiniemaker Jan Roos corrigeert: “Baudet speelde een bijrol in GeenPeil. Bart Nijman en ik waren de hoofdmannen en geen Rus toen gesproken. Dus pleur nou toch op met deze onzin.”

Samira Tarrass: “Och ja, het was een tijdje stil dus de Russen hebben het weer gedaan. Ik weet echt niet waar ze dit soort figuren vandaan halen en ook nog eens spreektijd bieden op de radio. De helft is niet te volgen ook. Ik weet gewoon niet waar ik naar zit te kijken.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Akka
Akka
6 maanden geleden

De enige 3 betrouwbare politici zijn Geert, Thierry en Omtzigt.
Daar zou de super linkse NPO bezwaar tegen maken, beetje doorzichtig voor een apparaat dat 750 miljoen euro van ons belastinggeld ieder jaar verslindt

Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  Akka
6 maanden geleden

Het spijt me.
Sedert de lockdown, rivm en veiligheid regio’s, doet geen enkele volksvertegenwoordiger meer mee bij mij. Onze grondrechten staan op het spel. Onze veiligheid en vrijheid in Nederland.
De volksvertegenwoordiging heeft ons laten zitten. Hun taak hebben ze verzaakt..
We moeten onszelf maar uit deze situatie zien te redden.
Niets, maar dan ook niets hebben ze gedaan om motiverende antwoorden te eisen van Rutte en zijn clan. Niets maar dan ook niets hebben ze gedaan voor ons.
Stelletje ja-knikkers ! Dat zijn het.

salvar
salvar
Reactie op  Herman de Graaf
6 maanden geleden

@Herman de Graaf
precies zo is het , je zou verwachten van de oppositie dat ze rutte het vuur aan de schenen zouden leggen.
niets is minder waard ze huilen met de wolven in het bos.

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  Akka
6 maanden geleden

Die 750 Millioen is de koopsom, voor leugens en onnieuws verspreiden, openbare corruptie !

Sebastiaan
Sebastiaan
Reactie op  Akka
6 maanden geleden

@Akka Vergeet Martin Bosma niet Fleur Agema Machiel de Graaf en Alexander Kops Theo Hiddema niet. Ik volg bijna alle debatten via Youtube.Ik heb bluetooth in de vrachtwagen. Radio luister ik bijna nooit, altijd podcast’s van diverse onderwerpen. Ik heb een 200GB gezinsaccount bij Vodafone die ruim voldoende is. Deze mensen gaan er hard op, en zijn ook zeer vermakelijk om naar te luisteren.
Hier een paar linkjes van politieke kanalen
https://www.youtube.com/channel/UCvVH98QZzXehAVksvBIISGQ
https://www.youtube.com/channel/UCFMPhb5GezjU-40LaV5pjhg
https://www.youtube.com/channel/UCwsZwCN0NvdhaCHYMmwGdjQ
https://www.youtube.com/channel/UC3KHnDUm57VpgLs90u1d9zw

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  Sebastiaan
6 maanden geleden

Over Theo Hiddema gesproken; waar blijft nu eindelijk eens zijn/FvD documentaire over de asielindustrie…? Vorig jaar november met grote bombarie aangekondigd maar er verschijnt helemaal niets.
Strategisch uitstellen tot wanneer de verkiezingsstrijd los gaat, of misschien toch maar een roep in een woestijn?

Sebastiaan
Sebastiaan
Reactie op  Gea Breuker
5 maanden geleden

Ik heb geen idee eigenlijk, de documentaire serie over de gouden eeuw leek mij ook wel wat maar over alletwee heb ik niks meer gehoord. Ik heb ook niet alle FvD journaals gezien, mischien is het er wel ter sprake gekomen.
Een goede vraag om te stellen bij het FvD journaal.

Willem Peeters
Willem Peeters
Reactie op  Gea Breuker
4 maanden geleden

Als het zo uitkomt zal hij daar tegen verkiezingstijd (als die nog ooit komt) zeker mee over de brug komen lijkt mij.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Akka
5 maanden geleden

Als het niet de Russen zijn die gevaarlijk of razendslim zijn dan zijn het wel de Chinezen… ook gevaarlijk en razendslim.
Zelfs reislustige en zelf vliegtuig besturende terreurmo slims blijken niet langer angst in te boezemen of nog enige indruk op iemand te maken.
De rechtszaak van 9 elf moet nog steeds voorkomen en wordt steeds uitgesteld. Sommige stenen mogen en gaan nooit boven water komen.
Altijd maar wijzen naar de boeman, het gevaar komend van rechts of van links of uit verweggistan, terwijl het echte gevaar hier en nu onder ons is.

Het echte gevaar heeft zijn ware gezicht allang getoond en uit zich in de wijze waarop er met zijn onderdanen en kinderen omgesprongen wordt
Als nutteloze gebruiksartikelen met een houdbaarheidsdatum.

Hoe lang zou het nog duren voordat de tandartsen gedwongen worden kenbaar te maken wie een slecht gebit heeft?
Bij paarden èn slaven geeft het gebit een indicatie van de gezondheid en kracht.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Loes in de Pels
5 maanden geleden

Dat gezegd hebbende, ons medisch dossier moest ineens gedeeld worden met allerlei instanties omdat dat vooral ‘ handig’ was en zelfs levens kon redden.
Nu we allemaal weten hoe er echt gedacht wordt over wat ‘ handig’ is, zouden we dat eigenlijk moeten terugdraaien.

Willem Peeters
Willem Peeters
Reactie op  Loes in de Pels
4 maanden geleden

Ik vrees dat dat niet meer gaat, het is overheid en de grote bedrijven veel te handig, bah.

jenne aakster
jenne aakster
6 maanden geleden

De naam Salomon zegt me wel iets, protestanten uit de achterhoek, wat zijn ze toch gevaarlijk die semi pseudo Zionisten, langzaam maar zeker gooit Putin ze allemaal uit Rusland, hij is intelligent genoeg om het rustig te doen, ze hebben de Sovjets opgericht 20 millioen Russische burgers vermoord, de Zionistische Communistische Khazaren, hebben veel onheil aangericht, en hun spel is nog niet te einde de NWO is ook hun werk, Soros druipt van het bloed net als Gates, De verenigde Staten staan in de brand, 5% van de USA citizen, weer die Zionistische Khazaren hebben 50% van het kapitaal in handen, alle media en banken, Israel krijgt jaarlijks een gift 38 milliard $, als hulp of is het chantage, gevaarlijke groep mensen, het zelfde speelt in the UK, en Frankrijk is van Blackrock – Rothschild, waar dit heen leidt ? vul maar in !

Louise
Louise
6 maanden geleden

Precies ze zijn duivels slim……en dat kan je van de Hollander niet zeggen. Een angst modus weer zonder kennis van zaken. Gelukkig ben ik bevrijd van TV.
Maar Rusland heeft hele goede medicijnen gemaakt tegen t Covid virus, door de meeste stoffen uit te schakelen, natuurlijk zijn zij op de hoogte wat er precies in zit.
Kinderlijk geneuzel weer van die Hollanders…
Enne we hebben helemaal geen politiek meer, alleen wat opportunistische managers……

Coldshot
Coldshot
6 maanden geleden

Ik heb Putin 100 keer liever dan onze sinster president met zijn narcistische maffia kartel. Wie bevrijdt ons van de monsters die onze dictatuur besturen??

Rob
Rob
Reactie op  Coldshot
6 maanden geleden

Dacht je nou werkelijk dat Putin geen deel uit maakt van de wereldwijde macht structuur? Deze wereld wordt door zeer duistere zaken geregeert en Putin is daar ook gewoon onderdeel van. Als je een algeheel overzicht wilt lezen van hoe ver dat gaat moet je dit artikel eens lezen.
https://unitednewschannel.tv/news/Quick/index.php/all-categories-list/88-who-is-the-deep-state/177-the-global-deep-state

Marc
Marc
Reactie op  Rob
6 maanden geleden

@Rob: natuurlijk is iedereen slecht Rob… maar slecht is nog altijd beter dan slechter…

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  Rob
6 maanden geleden

Hoeveel karrevrachten stront Putin al over zich heen heeft gekregen, steekt niet zo nauw ! Hij heeft zijn spel gespeeld, heel intelligent en vooral niet gehaast, uiteindelijk heeft hij de strijd met deze sluwe Russische Zionisten gewonnen, de in Rusland wonende Joden zijn met Putin, maar kijk maar eens even waar hij zo al mee te doen heeft, de bezeten Erdogan, vijand van de nog resterende Christenheid, en dan de oorlogstokers the USA CIA MOSSAD geef het je te doen, Rusland heeft superieure wapens, en dat is hun intelligentie die hun zegt nooit nog eens 20 millioen Russen offeren op het offer blok van de Rotschilds en aanverwante families !

Tante Maart Geerink
Tante Maart Geerink
Reactie op  Rob
6 maanden geleden

Wat zoveel wil zeggen als dat de arbeiders wereldwijd nu overal de sigaar zijn en uitgebuit kunnen worden tot op het bot.

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Coldshot
6 maanden geleden

100 procent dezelfde mening!!

Willem
Willem
Reactie op  Coldshot
6 maanden geleden

The great Dictator speech is nu meer relevant dan ooit https://www.youtube.com/watch?v=J7GY1Xg6X20

Doosje Kleenex
Doosje Kleenex
6 maanden geleden

Tja ik blijf het herhalen: mensen, instanties enz die heel erg hard hun best te doen om ergens naar te wijzen als zijnde fout, en gevaarlijk, zien bewust de drie vingers niet die gekeerd staan naar zichzelf. Het niet erkennen van je eigen nood tot reflectie maar wel het eisen van reflectie vermogen bij anderen, is op dit moment een groot gevaar voor de samenleving. En de Tone of Voice, wie zo schreeuwt, creëert muren en holle ruimtes in de maatschappij. De echo des onzin en onredelijkheid weerklinkt dan nogal…Gek dat ze ook dat niet doorhebben.

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  Doosje Kleenex
6 maanden geleden

Ze hebben alles door, maar het programma opgegeven op de jaarlijkse Bilderberg conferentie wordt gewoon uitgevoerd, onze directe Bilderberg dirigent Ollogren zorgt daar voor, eerst ons Referendum van tafel geveegt, en nu zonder de minste mogelijkheden van tegenspraak, wordt het programma uitgevoerd, de NWO op communistische basis, geleid door het Zionistische denken via de Vrijmetselaars verspreid, het gaat steeds sneller, na de corona episode komen we in een financiële crisis, de zuid Europese landen beschikken over de voor ons zo broodnodige reserves, om een crisus te kunnen doorstaan !

alex
alex
6 maanden geleden

Ik ben niet zo helemaal mee met de nederlandse politiek omdat ik belg ben maar wat ik tot nu toe zie is dat Rutte en die Hugo de jonghe wel voor Bill Gates en Soros de kar trekken zoals de meeste EU politiekers en zeker onze guy verhofstadt onze belgische politiekers zijn nog een grotere ramp als de nederlandse.Een echte muppet regering.De provocatie komt niet uit rusland maar uit Europa.Na de 2de wereldoorlog zouden de grenzen niet verlegd worden en kijk nu europa zit al op 500km. van Moskou.Wie is nu de aggressor?

Ruud Steunassen
Ruud Steunassen
6 maanden geleden

Helemaal met de vorige reageerders eens.

Ron
Ron
6 maanden geleden

Oei teveel in de Westerse spiegel gekeken. Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie zijn de grootste oplichters van dit heelal.
De EU natuurlijk maar de Russen kennen der ook wat van of is het meer de pot en de ketel? Experten zijn zeveraars die geen bewijzen hebben en maar wat verzinnen om in de belangstelling te staan. Heeft er al één viroloog bewezen corona te genezen?
Heeft er al een Russische expert met harde bewijzen voor de dag gekomen?
Is er al een expert geweest die het klimaat en de opwarming correct kan voorspellen?

Logisch
Logisch
Reactie op  Ron
6 maanden geleden

Nix anders dan bangmakerij.

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  Ron
6 maanden geleden

Ja Ron , Didier Aroult heeft bewezen mensen te kunnen genezen in zijn kliniek, 25 jaar viroloog deze Pr. Dr. en dit deed hij al in +/- Februari !

Marc
Marc
6 maanden geleden

Liever Rusland dan China of nog erger ons eigen Europa!

Elise
Elise
6 maanden geleden

En wie is Helga Salemon? Gewerkt als vertaler/analist op de Nederlandse ambassade in Moskou. Tja, denk zij nou echt, dat ze alles weet over Rusland/Putin?

x

Check Also

baudet

Thierry Baudet noemt beestje bij de naam: corona, de Grote Reset

Kamerlid Henk Krol vroeg premier Rutte onlangs ...

amerika

Groot Amerikaans militair konvooi rijdt Syrië binnen op eerste dag presidentschap Biden

Twee nieuwsberichten uit het Midden-Oosten lijken te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

54
0
We lezen graag je reactie!x