Binnenland

Lareb komt met statement over hydroxychloroquine: ‘Er zijn geen overlijdens gemeld’

Help door deze informatie met anderen op je social media te delen!

Bijwerkingen coronapil hydroxychloroquine kostten ‘honderden’ Nederlanders het leven, kopte de Volkskrant woensdag naar aanleiding van een onderzoek. Veel andere steunpilaren gingen ermee aan de haal.

Al snel bleek dat er nogal wat haken en ogen aan het onderzoek zitten. Vrijdag kwam het Lareb met een statement. Het bijwerkingencentrum laat weten tijdens de coronapandemie 30 meldingen van (hydroxy)chloroquine te hebben gekregen als behandeling bij een corona-infectie. Misselijkheid en verlenging van de QT-tijd op het ECG (hartfilmpje) waren de meest gemelde bijwerkingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het Lareb benadrukt dat er geen overlijdens zijn gemeld.

lareb

Vanaf 1 januari 2020 heeft Lareb 28 meldingen van chloroquine en 2 meldingen van hydroxychloroquine ontvangen bij een behandeling van COVID-19.

Dit is toch best vreemd te noemen

Het bijwerkingencentrum merkt verder op dat er bij COVID-19-behandeling een hogere dosering is gegeven dan bij andere aandoeningen en ziektes waar het normaal voor gebruikt wordt. Het risico op dosis gerelateerde bijwerkingen is daarmee wellicht hoger, schrijft het Lareb.

2 gevallen van bijwerkingen van hydroxychloroquine en geen overlijdens. Maar volgens Volkskrant-journalist Maarten Keulemans moeten in de beginfase van de coronapandemie ook enkele honderden Nederlanders zijn overleden aan de bijwerkingen van hydroxychloroquine, ook al heeft Lareb geen enkele melding ontvangen.

Ex-verpleegkundige Marga Bult zegt: “Dit is toch best vreemd te noemen. Vele doden gemeld door het gebruik van hydroxychloroquine volgens Marc Bonten en Keulemans. Maar via de site van Lareb lees je dan vervolgens het aantal van nul overlijdens gemeld.”

Complete lariekoek natuurlijk

“Bij het plaatsen van het propagandastuk in de Volkskrant overzag men waarschijnlijk de consequenties niet helemaal goed. De NOS en het AD evenmin. Het ‘artikel’ moest de lezer doen geloven dat er vele doden waren gevallen door het toedienen van HCQ aan covidpatiënten. Complete lariekoek natuurlijk, maar het doel is dat Hugo de Jonge en Attje Kuiken naar dat artikel kunnen verwijzen als ze voor het hekje staan,” merkt data-analist Cees van den Bos op.

Hij vermoedt dat bezorgde patiënten die de leugenpers nog geloven met het Lareb hebben gebeld om opheldering te vragen.

Hans Verwaart wijst erop dat Bonten het in de Volkskrant weliswaar had over ‘mogelijke’ overlijdens, doch het zaadje was daarmee al geplant. “Hij had zelf beter eerst op onderzoek uit kunnen gaan in plaats van meteen een mening/feit te spuien.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 160 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
3 maanden geleden

Die Maarten Keulemans is wel zo’n beetje de grootste clown van het media circus. Dat er nog mensen zijn die deze msm bagger geloven.

Loire
Loire
3 maanden geleden

Het middel was opeens niet meer verkrijgbaar voor mensen die het al jaren gebruikte zonder problemen. Het gaat over de dosering die niet klopte in de ziekenhuizen. Dr Elens heeft duidelijk aangegeven dat er voorwaarde zijn aan het gebruik bij corona: in het begin eerste 10 dagen gebruiken, er moest een bepaald soort antibiotica bij en zink en dus een bepaalde sterkte en hoeveel heid per dag van het genoemde middel. Ander gebruik kun je dus niet serieus nemen in dit kader. Zo simpel is het.

Guus Velraeds
Guus Velraeds
3 maanden geleden

Bij de verboden vroeg behandeling van covid 19 aka de griep wordt normaal gewerkt met een dosis van 200 milligram in combinatie met zink gluconaat 25 mgr aangevuld met 75 mgr Vitamine D3 en 1000 milligram Vitamine C.

Doorgaans werden al deze mensen weer beter.

In de ziekenhuizen werd de dosering vastgezet op 2 gram HCQ (dus een tienvoudige dosering) en was de zieke man of vrouw al ver op weg te overlijden meestal aan een secundaire bacteriële infectie samen met het opblazen van de longen met een invasieve beademing.

Mensen overleden dan zogenaamd aan de covid 19 infectie want dat bracht ook geld in de la.

HCQ wordt er nu als oorzaak van overlijden aan de haren bijgetrokken als propaganda middel.

Jeroen
Jeroen
3 maanden geleden

Hebben ze koude voetjes bij ’t Lareb of zijn de “journalisten” iets te hard van stapel gelopen?

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x