Buitenland

Russische leger trekt Oekraïense steden zonder slag of stoot binnen: ‘Blij dat we zijn bevrijd van criminelen’

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

De Nederlandse journalist Sonja van den Ende bracht de afgelopen dagen een bezoek aan de Zuid-Oekraïense kustplaats Berdjansk, gelegen aan de Zee van Azov.

De journalisten van de mainstream media, die vanuit hun ‘luie stoel’ gegevens invoeren op hun nieuwssites, beweerden dat op 27 februari een Russisch ‘offensief’ plaatsgevonden heeft in en rond Berdjansk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Van den Ende sprak met lokale bewoners en vroeg hen of zij geleden hebben onder de gevechten. Zij zeiden eensluidend: “Nee, alles was rustig hier!”

Geen gevechten

Volgens de media zou er ook zwaar gevochten zijn om de stad Melitopol, die Van den Ende inmiddels drie keer heeft bezocht. Volgens het Russische leger zijn militairen echter zonder slag of stoot Melitopol binnengetrokken.

Persbureau RIA meldde dat de militairen zelfs werden verwelkomd door bewoners. Gepensioneerden gingen de straat op met rode vlaggen. Van den Ende bevestigt dat. “Wat ik diverse malen gehoord heb, is dat er geen gevechten in de stad hebben plaatsgevonden en er is ook niets verwoest.”

Bevrijden van de criminelen

“De bevolking was blij dat het Russische leger eindelijk kwam om hen te bevrijden van de criminelen zoals ze het zelf zeiden,” schrijft de journalist op haar website.

Zo was voormalig burgemeester van Melitopol Ivan Fedorov lid van de neofascistische Rechtse Sector, een partij neergezet door het regime in Kiev en gesponsord door het Westen.

Onveilig

De oud-burgemeester werd overigens met open armen ontvangen in Nederland, waar hij sprak met onder meer minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken en leden van de Tweede Kamer. Fedorov is net als vele andere radicalen gevlucht naar Europa, waar ze asiel krijgen.

In Berdjansk sprak Van den Ende met mensen die in de rij stonden om een Russisch paspoort aan te vragen. Met name jongeren zeiden tegen haar dat ze zich ‘onveilig’ voelden, dat het regime in Kiev discrimineert en hen verbood om Russisch te spreken. De ouderen hadden geen goed woord over voor president Zelenski en het Westen.

4.9 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

blij dat rutte heeft gezegd dat het ook onze oorlog is, die kan z’n borst natmaken

Helga
Helga
1 jaar geleden

Dit is de Gouden Euw van de Leugen. De msm hebben de leugen omarmd en listen en bedrog geaccepteerd als het nieuwe normaal. Hoe vervelend als je dan geconfronteerd wordt met een andere waarheid. Dat schijnt er bij het Nederlandse Volk nog niet in te willen zinken, dat de leugen het zinkende vlaggenschip van de regering is…

Peter
Peter
1 jaar geleden

Hulde aan Sonja van den Ende.

Dat is echte journalistiek NOS, RTL en SBS

Arnie
Arnie
1 jaar geleden

En als je de main stream media mag geloven, worden alle Russen massaal afgeslacht, Ik dacht het niet…..

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x