Mens en Dier

Last van een winterdip? Dit helpt

Help door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De dagen worden weer korter en de winter staat voor de deur. Veel mensen zien daar tegenop omdat ze zich ’s winters vaak lusteloos en moe voelen. Onderzoekers hebben ontdekt dat blauw licht helpt tegen een winterdip. Het maakt je wakker en energiek.

Als je zes uur per dag onder een blauwe lamp werkt, ben je alerter, verbetert je reactiesnelheid en voel je je minder slaperig. De onderzoekers van het Brigham and Women’s Hospital in de stad Boston hebben meetbare veranderingen in de hersenen waargenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Blauw licht, of licht met een korte golflengte, werd al toegepast om mensen ’s nachts wakker te houden en het slaappatroon te doorbreken, maar overdag kan het net zo goed helpen als mensen zich wakkerder willen voelen.

De wetenschappers volgden in totaal 16 proefpersonen, die minstens zes uur per dag bij blauw licht werkten. Met behulp van een EEG (elektro-encefalogram of hersenfilmpje) werd hun hersenactiviteit onderzocht en vergeleken met het werken bij groen licht.

Blauwlichtlampen zijn in verschillende uitvoeringen in de handel verkrijgbaar. Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Sleep.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eric Dirkx
Eric Dirkx
9 jaren geleden

Blauwlicht zet je systeenm juist helemaal overhoop. Overdag is het beste daglicht te verkrijgen inde buitenlucht. Hier is gratis software dat je scherm automatisch dimt als de zon ondergaat, dan verkrijg je een betere nachtrust dan tot ’s nachts voor een helder scherm te gaan zitten. https://justgetflux.com/

S0M30N3
S0M30N3
9 jaren geleden

Voor iedereen is het anders, want ikzelf vind bijna het hele jaar niets aan behalve winter..
Winter vind ik gewoon het leuks van allen, warm gevoel (hoe raar het ook klinkt), sneeuw (als we dat nog ooit zien), natuurlijk mensen vallen van de fiets haha…

Nee doe mij maar winter ipv zomer. Mensen zeuren te snel over het weer, als het zomer is dan is het te warm, als het winter is dan is het te koud. Nag, nag, nag, dus winterdip geloof ik niet in, praat het allemaal zelf aan.

doler
doler
9 jaren geleden

En waarom mag ik geen winterdip hebben?
is at nu niet een rectie van het lichaam om het eens rustiger aan te doen, rust te nemen, te ontspannen in deze chaotische wereld. Ook hebben we niet voor niets seizoenen de herfst/winter is bedoeld om te rusten, kijk maar naar de natuur, bloemen. planten, bomen, enz.
En wij mensen moeten het hele jaar topfit zijn omdat we denken dat dat moet

Orlando
Orlando
9 jaren geleden

Mijn moeder werkte vroeger in en winkelcentrum met blauw licht en en vanaf ze buiten kwam voelde ze zich erg moe, dit betekent dus dat blauw licht wat werkt net als coke, mdma, XTC in die zin dat men de natuurlijke aandrang van vermoeidheid onderdrukt en daarna extra moe is en al deze middelen zijn mede door die werking schadelijk dus dan kunnen we constateren dat blauw licht ook schadelijk is.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x