Homepagina » Paranormaal » Worden we na de dood opgewacht door overleden geliefden?
Worden we na de dood opgewacht door overleden geliefden?

Worden we na de dood opgewacht door overleden geliefden?

Eddie Cuomo (9) had al twee dagen lang last van koorts toen hij midden in de nacht wakker werd en zijn ouders vertelde dat hij overleden familieleden had gezien, waaronder zijn opa. Het jongetje beweerde ook zijn 19-jarige zus Teresa te hebben gezien. Nog diezelfde dag kreeg de familie van Eddie te horen dat Teresa rond middernacht om het leven was gekomen door een auto-ongeluk, enkele uren voordat hij haar gezien zou hebben. Dit verhaal is opgenomen in het boek ‘Children of the Light’ uit 1995.

Een indiaanse vrouw uit de VS raakte betrokken bij een auto-ongeluk en was stervende. Tegen een vreemdeling die een helpende hand bood zei ze: “Als je ooit in de buurt komt van het reservaat, zeg dan alsjeblieft tegen mijn moeder dat ik erg blij ben omdat ik samen ben met mijn vader.” De vreemdeling vond haar moeder uiteindelijk en bracht de boodschap over. Het bleek dat de vader een uur voor het auto-ongeval plotseling was gestorven aan een hartinfarct. Dit verhaal staat in het boek ‘On Children and Death’ van psychiater Elisabeth Kübler-Ross.

In de 19e eeuw lag mevrouw Hicks uit Engeland op haar sterfbed. Haar zoon Eddie woonde op dat moment in Australië. Hicks zei: “Arme Eddie, hij ziet er zo ziek uit, hij is gevallen.” Nadat ze was gestorven bleek dat Eddie ziek was geworden en op dezelfde dag dat zijn moeder het visioen had een dodelijke val van zijn paard had gemaakt. Dit verhaal verscheen in 1899 in ‘Proceedings of the Society for Psychical Research’.

Een 7-jarig jongetje dat aan leukemie leed vertelde zijn moeder dat hij in de hemel was geweest. In de hemel, zo zei de jongen, verscheen een man die zei dat hij de ex van zijn moeder was. Hij voegde toe dat hij gewond was geraakt tijdens een auto-ongeluk. De moeder kwam later tot de ontdekking dat haar ex was gestorven op de dag dat haar zoontje haar vertelde dat hij naar de hemel was geweest. Dit verhaal staat in het boek ‘Closer to the Light’ van kinderarts Melvin Moore.

Een oude vrouw uit de VS lag op haar sterfbed en werd omringd door haar kleinkinderen. Vlak voordat ze stierf zei ze: “Ben jij dat Will?” De enige Will in de familie was een grootoom uit Engeland. De familie ontdekte later dat Will twee dagen daarvoor was overleden. Dit verhaal staat in het boek ‘The Uncomfortable Facts About Extrasensory Perception’ van dr. Ian Stevenson.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • bert s schreef:

  Woensdag avond 24 september 2014 om 21.30 wordt mijn ziekelijke vader boos en zegt, we gaan bijna tegelijk weg van deze aarde. 25 September stierf mijn vader en de dag erna begreep ik wat hij die avond bedoelde, 26 September overleed mijn ziekelijke broer die 4 uren voor zijn overlijden van zijn vader had gehoord. Volgens een verzorger van mijn broer kwam hij volledig tot rust toen hij begreep dat zijn vader hem zou opvangen in het hiernamaals.
  Ik zelf ben niet gelovig maar dit gebeuren geeft mij veel troost, en misschien is dat wel de kracht van de religie, het geeft veel mensen troost, terecht of niet terecht doet er niet toe.

  50 likes
 • Jij schreef:

  Als je overlijd wordt je ziel weer verenigd met de eenheid (met het all(es)). Al je overleden dierbaren zitten reeds in die eenheid (in het all(es) en dus overal). Daarom is het niet meer dan logisch, je overleden dierbaren tegen te komen, na (tijdens) je eigen overlijden. Want alles is één en daarom is alles overal en overal tegelijk. Daarom hou ik ook van jou, ook al zou je mijn grootste vijand zijn. Want ik weet, alles is één en daarom ben jij dus ook ik en ben ik dus ook jou. Daarom, Ik Hou Van Jou! Met heel mijn ziel. One Love

  45 likes
 • carlijn schreef:

  bert s – heeft u er wel eens een gedacht dat het hiernamaals misschien wel helemaal niks met religie te maken heeft. religie is een aardse uitvinding.

  39 likes
  • bert s schreef:

   klopt helemaal, zo sta ik er ook in, echter het wordt door de maatschappij etc. gekoppeld aan religie. Zelf ben ik meer een typ van een universeel bewustzijn.

   19 likes
   • frans schreef:

    mooi, je hebt de stap van geloof gemaakt, overgeslagen, of nooit meegekregen, naar weten.!

    In de hemel, wachten altijd je bekenden met wie je een goede band had je op.
    Je wordt nl geboren in de hemel. En ze zijn blij met je terugkomst.
    Religies hebben wel degelijk een functie, (gehad)? En natuurlijk zijn ze op de aarde ontstaan, jij noemt het een vinding. Maar toen de religies ontstonden kon men niets uitvinden. Wel is er veel macht binnen de religies ingeslopen.
    Dat heeft uiterst negatief uitgepakt. We gaan van geloven naar weten. daar door verliezen de religies bepaalde macht. En daarmee ook economiën die alle macht verliezen! Religie en economie zijn nogal verweven met elkaar. Mensen worden zelfstandig in wat zij met religie wil. Religies moeten spiritualiseren, anders sterven ze gewoon uit. Iets wat heel belangrijk is om te weten is dat het materialisme juist onder de chr, religie heeft kunnen ontstaan. Daarom is het voor jou mogelijk geworden om strikt rationeel te kunnen denken en spreken. We kunnen dus door het materialisme heel scherp nadenken, en die scherpte juist heb je nodig om binnen het spirituele niet te verdwalen, omdat je een goed onderscheidingsvermogen nodig hebt daar binnen. Alleen is het materialistisch denken en doen zeer ver doorgeschoten.
    Dat houdt nu juist op, economieën storten in, we moeten naar een menselijke samenleving omdat daarbinnen de spiritualiteit tot ontwikkeling kan komen met een scherp ontwikkelt denken.

    7 likes
 • Dr. Why schreef:

  nou, laat ons hopen van niet, want ik wil zeker niet iedereen terugzien.
  Eerder een motivatie om te blijven leven, lijkt me….

  13 likes
  • bert s schreef:

   hahaha, mijn idee, wat nou een eeuwig leven na de dood. Wat een drama, verveling tot in de eeuwigheid en al die vervelende bekenden weer. Als er iets is, oké, maar a.u.b. niet tot in de eeuwigheid want dat duurt wel erg lang.

   10 likes
   • Edwin schreef:

    Merk je helemaal niets van! Je was altijd al een eeuwig levend wezen , en dat zal je ook altijd zijn. Zolang jij je niet met je verschijningsvorm (lichaam) identificeert, ben je eeuwig, hier en nu.

    6 likes
    • Faith schreef:

     Goed gezegd Edwin. Bert kan ook zo stellig iets beweren, wat ik wel in hem waardeer hoewel ik het lang niet altijd met hem eens ben. Iedereen heeft zijn eigen ideeën en wat niet resoneert met mijn idee hoef ik niet aan te nemen. Je intuitie verteld je wel hoe het zit als je maar luistert, en daar zit ‘m de val, we worden per-ma-nent afgeleidt. En dat is niet voor niets. Waar ik af en toe ben in mijn droom is zo geweldig! En het blijft ook omdat ik op elk moment van de dag ‘in kan checken’, er aan denken dus. Maar hoe kan een ander dat nou begrijpen? Die zitten naar zalando te surfen en naar mtv te kijken, ze hebben geen tijd. Iedereen zit in zijn eigen trip en de levels verschillen enorm, ook niet erg. En zo is het Bert, en anders niet.

     4 likes
     • bert s schreef:

      Mijn waarheid is DE waarheid, echter jouw waarheid is ook DE waarheid. Zolang we elkaar respecteren, en dat doe jij, is daar niets mis mee. We zijn allemaal op zoek naar iets wat het beste bij ons past, iets waar we ons fijn bij voelen.
      Je opmerking over de permanente afleiding is helemaal terecht, er is bij mij al jaren een gevoel aanwezig die mij zorgen baart. Zelf zit ik al een tijdje in een enorme geloofsstrijd en er echt uitkomen lukt me niet. Echter de demonisering van de religie in het algemeen neemt enorme vormen aan, alsof er een soort kwaad, noem het satanisme, over de wereld waart. In mijn dromen of visioenen loop ik door straten of ga ik huizen binnen, het is alsof ik iets zoek, wat ik zoek weet ik niet maar er is mij één ding opgevallen, ik ben altijd alleen, er zijn geen mensen meer. Alsof de beschaving die wij nu kennen straks volledig verdwijnt.
      Wat als…, wat als de bijbel toch de ultieme waarheid geeft, dan zijn we mooi een aap gelogeerd. De bijbel is er namelijk zeer duidelijk in, alle seinen staan dan nu op groen om de revelations te laten uitkomen. Is het niet de bijbel die zegt dat satan via de muziek bij je binnen zal komen, wel onderwijs jezelf eens met betrekking tot de muziekindustrie, het is gewoonweg mind blowing.
      Hij die ziet, weet. Hij die niet ziet is alleen maar onwetend. Zalig zijn de onwetenden.

      3 likes
     • Padja schreef:

      @Bert
      Knap verwoord.
      Ik kan me voorstellen dat als je worstelt met je geloof dat je je afgesneden kunt voelen. En het gevoel er alleen voor te staan. Misschien dat je dromen daar over gaan. Het is een heel ander gevoel om zelf de verantwoordelijk in handen te nemen over je leven ipv het in Gods handen te laten..
      Wat is DE WAARHEID? Ik heb heel lang geprobeerd bepaalde zaken als waarheid te zien maar als ik door blijf redeneren kom ik bij elk vraagstuk uit op “ik weet het niet” . Een “cartesiaanse twijfelaar” ben ik geworden. Zalig zijn de onwetenden

      2 likes
     • Padja schreef:

      Ik was nog niet uitgeschreven maar hup..daar ging ie al…
      @Bert..of onwetendheid zalig is weet ik ook al niet. -:)
      Dan kun je alleen nog maar zeggen…ik denk dit of ik voel dat…ultieme waarheid is er niet.
      M.i. Wordt waarheid pas een probleem als je anderen mensen langs jouw meetlat gaat leggen en be of veroordelen. Zelfs ISIS meent óprecht de mensheid te redden van het kwaad.
      Wat is het kwaad? Zitten het goed en het kwaad beide in MIJ ? Vertegenwoordig ik het kwaad als ik een zwerver passeer zonder de helpende hand te bieden? Als ik een papiertje op straat gooi werk ik dan niet mee aan de afvalberg? Als ik mijn auto voltank help ik vervuiling en verbruik ik onze schaarse grondstoffen? Elk kwetsend woord naar een ander vertegenwoordigt dat oorlog? Als ik in een jurkje loop waar kinderhandjes aan gewerkt hebben houd ik dan kinderarbeid in stand?

      Als ik al mijn kwaad vermenigvuldig met 7miljard mensen…dan is daar de wereld zoals ik die ken.

      Wat als God echt is vraag je je af. Ook hier kom ik zoals altijd op het ultieme “ik weet het niet”. Maar mijn gevoel zegt me dat ik mezelf het hardst zal veroordelen. Dat het onzinnig zou zijn om mij in de hel te gooien. Ik verwacht hoogstens een meewarig schudden met het hoofd en “meisje meisje toch…ga het nog maar eens proberen” -:). Want de wereld die ik om mij heen zie..dat is IK op macro niveau..

      2 likes
  • days of our lives schreef:

   Ik kan niet wachten om je in het hiernamaals als persoonlijke kwelgeest vol licht en liefde eens flink dwars te zitten.

   Het is niet gezegd dat het gevaar alleen maar hoeft te zitten in de overleden “geliefden” die je straks terugziet. Onderschat ook vooral niet de mensen die je tot dan alleen maar via internetfora kende. 🙂

   Ik zie je!

   4 likes
   • Edwin schreef:

    We’ll meet again,
    don’t know where,
    don’t know when……….

    4 likes
   • Boppie schreef:

    @days of our lives

    Wat leuk wat jij zegt. Daar zit veel waarheid in. Afgelopen week heb ik een uitleg van Donald Neale Walsh gehoord over het “zijn” op deze aardkloot.

    Alleen in een omgeving waar er schaduw tot duisternis is, kun je dat licht zijn waardoor je jezelf gaat leren kennen. Dat is ons doel.

    We hoeven nergens aan te voldoen omdat we al “heel” zijn. We hoeven alleen diegene te zijn die we echt zijn en ons te herinneren wie we waren toen we werden geboren.

    Ik vond de uitleg van Walsch geweldig en een eye opener.

    2 likes
   • Freakc schreef:

    Dats nou precies wat ik me zo hevig afvraag! Ik lees steeds maar over overleden dierbaren, maar zou t ook zo kunnen zijn dat je overledenen ontmoet die je niet gekent hebt tijdens hun leven?? Niet alleen als je zelf overlijd, maar bijvoorbeeld ook nu terwijl wij leven en zij dus al dood zijn?

    0 likes
  • Boppie schreef:

   @Why

   Hahahaha, ben je bang dat je jouw kwelgeesten tegenkomt? 🙂

   1 likes
   • Edwin schreef:

    De enige kwelgeest die ik ken, is de vent die me ‘s ochtends in de spiegel aankijkt.

    2 likes
    • Zoidberg schreef:

     Ha ha ha True.
     I,m my own worst enemy.
     Ons hele leven lopen we ons te concentreren op onze foreign enemies terwijll we die belangrijke domestic enemy within het merendeel vd tijd handigerwijs uit het oog verliezen….

     1 likes
     • Edwin schreef:

      Die God waar we zo mee bezig zijn, zijn we zelf.
      Die duivel waar we zo mee bezig zijn, zijn we zelf.
      Het goede dat we in een ander zien, zijn we zelf.
      Het slechte dat we in een ander zien zijn we zelf.

      Alles dat we zien…zijn we zelf

      Trappen naar anderen, vingerwijzen naar anderen, …….
      Is te vergelijken met een hond die naar zijn eigen spiegelbeeld blaft, of z’n eigen staart achterna rent…
      A waist of time

      4 likes
     • jeetje schreef:

      dat heet projectie

      0 likes
  • Padja schreef:

   Lol,
   Ik zie dat we ons op de buik slaan van pret en dat we dan uitroepen “ohhhhh wat was ik vervelend hè”
   “Kom laten we nog een rondje.” -jaaaaa, nu ga ik vervelend doen ok”
   Werd het toch nog gezellig -;)

   6 likes
 • pietje schreef:

  Ik weet nog heel goed dat mijn vader (nu dik 20 jaar geleden ) tegen mij zei kijk nou eens wie er allemaal zijn rond mijn ziekenhuis bed nou ja we zagen niets maar hij wel zn vader moeder zn overleden zusje die was 9 maanden oud toen ze overleed ! Ik zei pappa ik zie het niet ! Toen zei hij dat begrijp ik maar als jouw tijd komt dat zie je mij en je moeder en vele anderen die je na staan ! Kan niet meer zeggen als kippevel Dus ja…….ik geloof er echt in hij zag echt zijn ouders en zusje ! Dus ja ik geloof echt in een leven na dit aardse vreselijke leven ! Dat kan toch ook niet anders na dit afgrijselijke leven hier op deze aarde met alleen maar strijd en ellende !

  34 likes
  • bert s schreef:

   Pietje, kom op jongen, het leven heeft zoveel mooie kanten als je ze maar ziet. We worden door de media plat gegooid met ellende, echter alle mooie zaken in het leven komen nooit in het nieuws want dat verkoopt niet. Ondanks alle ellende de laatste drie weken heb ik een positieve mind set gevonden die ik voor het grote gebeuren nooit heb gehad. Je waardeert alleen iets als je het mist.

   21 likes
  • Zoidberg schreef:

   Speciaal voor jou Pietje, om je op te vrolijken….

   https://www.youtube.com/watch?v=GBJi9VmpVfg

   3 likes
  • Claudia schreef:

   @Pietje….waarom vind je het hier afgrijselijk? Vanwege alle oorlogen? Vanwege IS? Vanwege alle ellende die er is? Vanwege de eeuwige discussies over Zwarte Piet? Er zijn enorm veel dingen op te noemen waarom het leven hier bijna ondraaglijk is. Maar je hoeft het niet op jezelf te betrekken. Het is jouw schuld niet. Het is puur de schuld van mensen die niet nadenken. Om maar even een voorbeeld te noemen over Zwarte Piet…….die hele discussie is te bizar voor woorden. Degene die deze discussie begonnen is is zelf gekleurd. Al die mensen die deze persoon steunen, zijn gekleurd. Dat er van die schapen zijn die daarin meegaan…..nou sorry hoor, maar ook zij slaan de plank helemaal mis. Zwarte Piet is alleen maar zwart omdat hij in de schoorstenen komt. En verder niks. Zo simpel is het. En zo simpel blijft het. Deze wereld is niet afgrijselijk……er gebeuren gewoon afgrijselijke dingen doordat de mensen niet nadenken. En als ze dat nou wel eens zouden doen en niet als een paar blinde schapen iedereen maar volgen, dan zou de wereld er heel anders uitzien. Ik hoop écht dat dát ooit nog eens gebeurt.

   1 likes
   • Padja schreef:

    Hahahaha, en ALS je door een schoorsteen valt kom je er zwart Uit. Mét zoeloelippen, kroeshaar en gouden slavenringen in je oren. Simpel toch als het zo lekker logisch is -;)

    Ook zo raaaaar, kijk ik net in de spiegel…Ben ik helemaal niet gekleurd. Behalve dan een licht blosje op de wangetjes.

    2 likes
 • Sonja schreef:

  Ik droomde een nacht van een geest, een vrouw in een witte nachtjapon met zwart lang haar. Ze stond achter mij terwijl ik in een spiegel keek. Ik schrok ervan… Ze bekeek eerst mijn handgemaakt vest. Deze vond ze mooi en ik begreep dat ze me gerust wilde stellen. Ze had een boodschap VOOR mijn moeder. Ze vertelde dat ze heel gelukkig was en dat ze geen pijn meer had. Haar stem was liefdevol en zacht. Ik moest dat tegen mijn moeder zeggen. Ik wist niet wie het was en mijn moeder de volgende dag ook niet. Enkele dagen later hoorde ze dat haar schoonzus (oude hartsvriendin) was overleden en dat de familie vergeten was dit aan mijn moeder door te geven. Deze schoonzus had zwart lang haar en was op de dag van de droom overleden. Blijkbaar vond ze het erg dat mijn moeder niet op de hoogte was gesteld. Een flinke poos later bezochten mijn moeder en ik de broer van wie de vrouw was overleden. Deze troffen wij in troosteloze toestand aan. Hij kon de dood van zijn vrouw niet verwerken, ze had een brief nagelaten. Hij kon niet vergeten dat zij in zoveel pijn van de terminale kanker op haar sterfbed had gezegd en geschreven dat zij op hem zou wachten. Hij droeg en voelde nog steeds haar pijn. Toen ik vertelde dat ze gelukkig was en hoe ze eruit zag (postuur, haar, witte lange nachtjapon met ruchjes etc.) en dat ze zonder pijn was, kon hij verder leven.

  30 likes
  • Boppie schreef:

   Ik heb over jouw verhaal een potje moeten janken… zo lief omdat tegen haar man te zeggen omdat ik weet dat het voor de achterblijvers heel moeilijk is. Wat ben jij een lieverd Sonja.

   10 likes
   • Zoidberg schreef:

    IK snap geen zak van dit verhaal, de vrouw die was overleden,was haar schoonzus en die was getrouwd met haar broer????
    Ikke nie begreib….

    4 likes
   • sonja schreef:

    Dankjewel Boppie x Ik ben zo blij dat de tijd ‘rijp’ is dat mensen hun verhalen weer mogen vertellen en kunnen delen. Ik hoop zeker dat mensen weten en gaan weten dat er altijd leven is en dat dood niet bestaat zoals wij het kennen. Niemand verdwijnt en ik weet zeker dat ik – op het moment als het zover is – alles weer weet wat ik hier op aarde vergeten ben.

    4 likes
 • wolfje schreef:

  bijna dood ervaringen: het zijn ook vaak overleden geliefden die je vertellen dat het je tijd nog niet is en je terug moet in je aardse lichaam

  2 likes
  • Catharina schreef:

   Klopt Wolfje. 🙂 Ik heb zelf ook een bde gehad en mijn dochtertje die overladen was toen zij 2 weken was vertelde mij ” Je moet terug gaan mama, want papa heft je meer nodig dan ik”
   Is het eerste wat ik ook vertelde aan mijn (toen) man toen ik wakker werd gemaakt uit mn coma.
   Een bijzondere ervaring die mijn kijk op leven en dood erg veranderd heft, ten geode 🙂

   Cath

   15 likes
   • bert s schreef:

    Heerlijk, en begrijp me daarmee niet verkeerd, maar zie nu wat er gebeurd, we hebben allemaal ons emotioneel verhaal. We kunnen er over schrijven en praten en niet veel mensen hebben die gave en de moed om dat te doen. En dat je uit zo’n ervaring moed haalt is alleen maar positief, ik heb nu al veel respect voor je cath.

    6 likes
    • Catharina schreef:

     Likewise @ respect. Dat is wat ik ook dacht over jou toen ik las hoe je met de laaste weken omgegaan bent.
     Ik heb heel veel moois gezien in mijn leven maar ook ontzettend veel zware tijden, verdriet en ziekte en pijn gekend. En ik heb alle momenten lief.
     En wellicht vreemd voor veel mensen maar de zwaardere dingen in mijn leven hebben mij uiteindelijk het mooiste gegeven wat ik koester ; Waardering voor het leven, liefde, de kleine dingen en vooral ook heel veel ‘spirituele inzichten’ . Ik voel mij een rijk mens en enorm blessed om alles wat ik daardoor weet en voel. 🙂
     Heel erg bedankt Bert..lief van je 🙂
     Hugs,

     Cath

     6 likes
   • Catharina schreef:

    Pardon the typo’s haha 😉

    3 likes
 • C.H. de Jong schreef:

  De Bijbel is open en eerlijk. Er staat in Mattheus 7 vers 13 etc, dat wie de smalle Weg gaat in dit leven, na dit leven eeuwig bij God mag zijn. Dus wat dat leven ook inhoudt, het is sowieso de moeite waard, om zo te leven, want het geeft eeuwig leven terug… onbeschrijflijk goede God, die dat geeft, als je slechts dit korte leven voor Hem leeft… Bovendien geeft dat veel blijdschap, diepe vrede.
  Wie de brede weg gaat, zal in de hel eindigen, en daar eeuwig spijt hebben van het feit, dat hij of zij niet de smalle weg ging, wat maar zo kort was, alleen het aardse leven, en dat je dan eeuwig bij God had kunnen zijn.
  God is niet te beschrijven goed..
  Zijn vijand echter, heeft het voor elkaar, dat de meesten toch de brede weg gaan.
  Ik bid voor al die zielen, dat zij God zullen zoeken en vinden.

  Er staat een waarschuwing in de bijbel, Jezus zei, dat er vele valse leraren zijn. Die zullen dan weliswaar ook over de smalle weg vertellen, maar dit toch verdraaien.. in feite ga je dan de brede weg…
  Laat je niet verleiden, door een vals evangelie, en dat is het gros van alles wat er aan leraren is in de hele wereld.

  Oprechte harten, vinden de smalle weg en willen die gaan, ondanks dat het wat kost, want dat spreekt vanzelf. Maar de brede weg kost uiteindelijk nog veel meer… nl eeuwig berouw..

  Zoek de Here en leeft staat in het Oude testament.

  1 likes
  • Padja schreef:

   Tjonge, ik wordt er zo verschrikkelijk bang van. Wat een narigheid.
   Was dat de bedoeling?

   6 likes
   • bert s schreef:

    Klopt helemaal, elke religie kent een angst factor. Geloof je dan krijg je het goede, geloof je niet dan krijg je eeuwige ellende. Dus is het logisch dat veel mensen maar gaan geloven, is er niets dan pech gehad, is er wel iets dan zitten we goed.
    Eigenlijk is het kinderachtig, zo behandelen we de kinderen namelijk ook. Luister naar je ouders dan wordt je beloont, ook als die ouders geen gelijk hebben, en luister je niet dan krijg je een pak slaag. Denk maar aan het sinterklaas verhaal. Een kind moet lief zijn want anders wordt ie opgepakt door “zwarte” piet en in een zak weggestuurd. Waar hebben we het over.
    Een kind leren we dat sinterklaas, de kerstman en jesus echt bestaan. Als het kind ouder wordt vertellen we op een gegeven moment dat sinterklaas en de kerstman niet bestaan, oftewel we geven toe dat we ze altijd hebben voor gelogen. Maar waarom vertellen we ze dan niet dat jesus misschien ook wel niet echt is. Hij past toch echt in het rijtje thuis.

    4 likes
   • Boppie schreef:

    Ja, dat was de bedoeling om de mens klein te houden.

    Een een uitspraak uit het Limburgse 🙂 : De industrie houd de mensen arm en de kerk houd de mensen dom.

    4 likes
  • Edwin schreef:

   Ken U zelve
   het leven zelf kan nooit in woorden worden vervat

   Ik ben..een Levend testament

   Geen oud, geen nieuw- maar een Levend testament

   U bent gaan geloven in een boek,in uw religie…
   Uw religie, uw ideologieën,
   en uw bijbel heeft ge verheven tot een godheid,
   en dat is verafgoding.

   Zeker de uitspraak vergeten :
   “Want met welk oordeel gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden?”

   U pretendeert het onderscheid te kennen tussen goed en kwaad, ….
   Vanwege uw geloof? Welk een hypocrisie !!
   Snoept ge soms, net als Eva, stiekem van het fruit van de boom van de kennis van goed en kwaad ?
   Zelfs uw slangenstreken kunnen Mij nooit overhalen, uw appelen smaken mij wrang en bitter

   Ken U zelve, en dan pas kent ge Mij

   6 likes
  • Jack schreef:

   Volgens mij moet je de bijbel nog eens lezen. Ik als ongelovige weet nog dat god niemand naar de hel stuurt. Volgens de bijbel houd je als je dood gaat op te bestaan. Tot armageddon besta je dus niet en zeker niet in “de hel”. Na armageddon zal god de doden terug roepen, ook de slechten IEDEREEN.
   Over valse leraren gesproken…

   4 likes
  • Piepmachine schreef:

   En welke dwaling brengt u op deze site??

   4 likes
 • Frank schreef:

  Worden we na de dood opgewacht door overleden geliefden? Antw. JA!

  23 likes
  • R.A de Mey schreef:

   Geachte redaktie ,

   Mijn lieve vrouw is op 1 Mei 2016 overleden aan de gevolgen van longontsteking en zij had ook nog last van oedeem in de benen .

   Mijn lieve vrouw had ook jaren terug heel erg veel voor mijn moeder gedaan en zodoende ben ik haar erg dankbaar voor .

   ik ben zelf nu helemaal erg verdrietig om haar dood ,ik eet en slaap zeer weinig .

   Elke dag ga ik naar haar graf in Soest , wij wonen zelf in Amersfoort .

   Ik heb zelf nu ook geen zin meer om verder te moeten leven zonder mijn lieve vrouw .

   Wij zijn 33 jaar getrouwd en dit doet mij erg zeer .

   Ik wil ook maar dood gaan nu het zo is uitgepakt, ik zie het niet meer zitten .

   Ik vertel het niet zo maar om aandacht te krijgen namelijk .

   Dit was het even in het kort .

   Groet ,

   R.A. de Mey

   0 likes
   • Bia schreef:

    Goemdenmiddag heer de Mey,

    Ten eerste gecondoleerd en sterkte met het verlies van uw lieve vrouw!
    Doe a.u.b. geen gekke dingen.
    Het doet heel veel pijn om een geliefde kwijt te raken!
    Mijn moeder is op 7 juni totaal onverwacht overleden in de armen van mijn vader.
    Zij waren net 50 jaar getrouwd!

    Ik was er helaas net iets te laat bij en tot op de dag van vandaag en alle komende dagen en jaren zal het pijn blijven doen maar helemaal stoppen met ons eigen leven? Dan doen we onze dierbaren die overleden zijn toch ook te kort? Dat zouden zij vast niet willen.

    Er komt vast weer een tijd dat het een plekje krijgt deze pijn maar dat we ook weer een beetje kunnen genieten van onze tijd hier op de aarde. Zodra die tijd voorbij is weet ik zeker dat we weer omringt mogen worden door onze dierbaren op een andere plek.

    Hou vol en geef het verdriet een kans en laat dat ook toe! Rouwen is goed ook al doet het vreselijk veel pijn.

    Knuffel

    2 likes
   • Pia van de Winden schreef:

    Beste mijnheer van der Mey,
    Afscheid nemen doet heel erg pijn. Zoveel pijn dat je het niet aan kan. In je hersenen zit een grote brandkast met tijdslot. Af en toe gaat hij een beetje open en komt het verdriet er gefaseerd uit. Daarna sluit de brandkast weer. Pas als de brandkast helemaal leeg is, dan heeft u het verdriet verwerkt. Dat heet rouwen.
    Het geeft echt niet om iedere dag naar het graf te gaan en te praten en huilen met uw vrouw. Dat geeft rust en een dagindeling. Ga er maar gewoon mee door. U zult zien dat u vanzelf een keer gaat overslaan en daarna misschien wel een week. Op dat moment is uw brandkast leger aan het raken en zult u berusten in het onvermijdelijke.
    Ik wens u veel sterkte voor de komende tijd.

    1 likes
  • Anita schreef:

   Dat klopt helemaal mijn lieve moedertje is 13 juli 2016 overleden en wij hebben tot het einde bij haar gezeten is nu 7 weken geleden er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk maar op het moment zelf zei ze regen ons ja hoor daar komen ze en ik kan niet meer toen heeft ze haar oogjes gesloten en 1 dag later was ze overleden dus het is wel zeker dat een dierbare haar heeft gehaald en dat was voor mij een heel bevredigend gevoel maar ook een hele pijnlijke want nu was het definitief en ik kan haar nog steeds niet missen maar moet haar loslaten heb ik me laten vertellen anders kan ze niet verder en dat wil ik ook niet ze moet naar haar hele mooie plekje met hal haar geliefden dus weet zeker dat ze het er heel fijn zal hebben

   0 likes
 • C.H. de Jong schreef:

  maw al die verhalen over mensen weerzien, kloppen in zoverre, dat je in de hemel mensen terugziet, maar alleen die de smalle weg gingen.
  Ook hierin kan de duivel ons bedriegen.
  Lees de Bijbel en bid ernstig om niet in drogredenen te vallen, maar de Waarheid te leren kennen. Daar heb je veel meer aan. Jezus zei, Ik ben de Weg, de Waarheid EN het Leven, niemand (!!) komt tot de Vader dan door Mij.
  Inderdaad, als we het grote offer van de Here Jezus niet aannemen, dan kunnen God de Vader niet dienen in geest en waarheid.

  Er zijn vele dwalingen, zei Jezus. Hoe herken je dat.. de Bijbel is het richtsnoer. Stel, een kerk heeft een bepaalde naam. Waar leert de Here dat dat hoort? Ik las het nergens. Etc. Bid om de ware Weg des levens..
  Om eeuwig berouw te voorkomen is dit alles waard te onderzoeken, prioriteit zelfs, want wie weet wanneer je sterft..

  1 likes
  • Edwin schreef:

   @C.H.de Jong

   “Ik ben”….zo refereert ieder mens naar zichzelf..
   Ieder mens is dus een expressie van “IK Ben”

   Ieder mens staat dus volledig in zijn/haar goddelijke recht om te zeggen : IK BEN de weg.

   God-kennis IS Zelf-kennis

   De brede weg is de weg die ook vele gelovigen bewandelen, zolang ze heilig in HUN religie geloven als de enige ware religie.

   De brede weg heeft niets te maken met dat wat u zegt…
   Het is de innerlijke weg…die gaat voorbij religie , en wetenschap, voorbij ratio, voorbij alles wat bekend is.

   De innerlijke weg is de smalle weg, en kan nooit onderwezen worden..
   Alles wat wordt onderwezen (ook religie) heeft met die brede weg te maken.

   Ik heb zelf ook tien jaar geleden een Bde gehad,
   wat zag ik?

   Geen hemel
   Geen hel

   Geen god die beslist of we naar de hemel of hel gaan.

   Wel eeuwigheid

   Ook bijna doodervaringen kunnen soms sterk van elkaar afwijken, en lijken elkaar soms zelfs tegen te spreken…ook bijna-doodervaringen kunnen niet als “bewijs” worden aangevoerd..

   Maakt niet uit, door mijn Bde weet ik dat ik me nergens zorgen over hoef te maken, alles gaat door in een continue proces van transformatie, geboorte-leven-sterven een eindeloze cirkel
   Ken U Zelve

   10 likes
   • Zoidberg schreef:

    Waarom moet een artikel over BDE,s en leven na dood altijd weer uitmonden in een dogmatisch religieus “streng in de leer” discussie?
    Op zulke momenten lijkt het hier De Wachttoren.nl wel….

    6 likes
  • Zoidberg schreef:

   @C.H. de Jong:
   “Lees de Bijbel en bid ernstig om niet in drogredenen te vallen”.
   U bent wel doodernstig tot in het extreme het merendeel van uw leven geloof ik.
   Ook nog in staat om een klein beetje vh leven te genieten?
   Carpe Diem enzo weet u wel.
   Het is niet constant memento mori….

   4 likes
 • Patddm schreef:

  Tijdens een zeer hachelijk avontuur bij windkracht 8 ergens op het IJsselmeer ging ik talloze keren kopje onder zonder grond onder mijn voeten te voelen.
  Na een, voor mij, tergend lange worsteling tegen het wild golvende water overspoelde mij een enorme rust die mij direct vertelde dat het zo goed was en ik berustte er zelfs in en liet het maar toe.
  Enkel mijn vest wist mij nog enigszins boven water te houden.
  In de verte stond een vrouw naar mij te zwaaien en ik herkende mijn omaatje in haar.
  Ik ging steeds meer haar richting op, tot zij mij gebaarde dat ik terug moest gaan, maar ik wilde niet omdat het zo goed voelde.
  Ik kwam ook niet meer dichter in haar buurt, want telkens als ik dichterbij kwam, ging zij naar achteren.
  Ik merkte nog wel dat zij kushandjes naar mij toe blies en dat was ook het laatste wat ik zag, want ik werd weer wat wakkerder van veel lawaai en vanaf een grote boot werd mij een reddingsboei toegeworpen.
  JAAAA!!!!! Er staan ZEKER geliefden op ons te wachten later!! Wat een heerlijk vooruitzicht!!!

  21 likes
 • Faith schreef:

  Wauw Bert, best heftig waar jij je nu in bevindt. Een geloofsstrijd? Maar die bijbel is ook maar een boek door mensen geschreven en herschreven en daarna nog een paar keer herschreven, je snapt dat de darkies daar ook een flinke vinger in de pap hebben. Staat er werkelijk dat satan via muziek binnen zou komen? Bestond mtv toen al? Nee toch. En dan je dromen, over dat een civilisatie op gaat houden. Maar dat gaat het toch ook? En je zoekt, mooi toch, een nieuw leven staat te beginnen en je mag het zelf invullen. Groen licht voor revelations kun je ook uitleggen als de hogere frequenties, dat die simpele zielen, niet al te intelligent, het af gaan leggen tegen het Licht. Ik denk dat al die darkies binnenkort gearresteerd gaan worden. Tip: leg die bijbel eens een poosje opzij en ga je eens in mediteren specialiseren want die bijbel, al die ouwe meuk wordt je zo te lezen niet veel wijzer van. Grote kans dat je na verloop van tijd verse updates binnen krijgt.

  2 likes
  • wolfje schreef:

   @faith: simpele zielen zie ik zelden of nooit. aan domme mensen geen geen gebrek

   1 likes
   • bert s schreef:

    Als mensen, die een andere mening hebben dan de jouwe, meteen worden gekwalificeerd als zijnde dom, dan verteld dit meer over jouw verstandelijk vermogen dan de hunne.
    Het niet kunnen begrijpen of accepteren dat er totaal andere meningen of ideologieën bestaan buiten de jouwe, geeft aan dat je in een zeer bekrompen denkwereldje bent terecht gekomen. Jouw denkbeeld is de ware en alles wat er niet in past is dom, onnozel of begrijpt er niets van. Termen als dom, simpele zielen kunnen beledigend overkomen, en zoals je ongetwijfeld al weet:
    Beledigingen zijn de argumenten van hen die in hun ongelijk staan.

    4 likes
   • Faith schreef:

    Niet te geloven, wat lees ik nu allemaal. worstelen met je geloof, het gevoel afgesneden te zijn, het gevoel er alleen voor te staan, beter zelf de verantwoordelijkheid i.p.v. in God’s handen leggen, waarheid, de meetlat van andere mensen… Helemaal van het padje.

    0 likes
  • bert s schreef:

   Lol, zo ken ik je weer. Vergeet echter niet dat jouw kennis over meditatie waarschijnlijk ook is verkregen door het lezen van een boek, geschreven door mensen die het ook weer van anderen hebben gelezen of gehoord.
   Mijn religie in het kort. Het universum is gecreëerd, dus er is een creator, hij is buitenaards en heeft een zeer groot intellect, hij wil waarschijnlijk dat de mens in harmonie met elkaar gaat leven, want wij zijn tenslotte een onderdeel van zijn creatie, hij brengt via mozes en de tien geboden een bepaald systeem naar de mensheid toe, noem het religie. Dit werkt niet echt en dus stuurt hij zijn hulpje, noem hem jesus, naar ons toe. en de rest van het verhaal ken je.
   Conclusie, God is een alien en de religie is een buitenaardse interventie in de ontwikkeling van de mensheid.

   0 likes
   • Faith schreef:

    @ Bert: volgens mij vaar ik mijn eigen koers maar het staat je vrij te vinden dat het uit een boek komt. Ik heb geen last van de ultieme ik weet het niet, volgens mij is de muziekindustrie niet door en door dor. Britney Spears, Madonna en Beyonce luister ik niet en Michael Jackson, Guns ‘n Roses, Metallica, hardrock in zijn algemeenheid, de geheime boodfschappen, denk je dat ik daar mee bezig ben als ik sta te swingen? Het zal me eerlijk gezegd worst wezen wat er achter de schermen speelt, ik heb daar als fan niks mee te maken. Maar volgens jou zit satan erachter. Maak dat de kat maar wijs.

    https://www.youtube.com/watch?v=6qALHULp5ZM&list=UUB_Z6rBg3WW3NL4-QimhC2A

    0 likes
    • bert s schreef:

     @faith; Volgens mij begrijp je me niet helemaal goed, misschien ligt dat ook aan mijn manier van communiceren. Ik ben een atheïst, echter sta open voor al het andere en dus ook de religie. Iets als de bijbel mag je niet zomaar volledig negeren, ook als je daar een totaal ander denkbeeld over hebt.
     Het idee dat je een eigen koers vaart is onzin. Er is geen eigen koers of eigen mening of een eigen ideologie of theorie. Dat denk je alleen maar. Jouw koers wordt bepaald door de informatie die je in je leven hebt verkregen van anderen en jouw koers is de koers die het beste bij je past. Als er geen taal was geweest dan had je een eigen mening kunnen creëren, dan was er een eigen koers geweest. Nu zijn we alleen maar volgers wat anderen allang voor ons hebben bedacht.
     En als je lekker staat te swingen, vooral daarmee door gaan, doe ik ook.

     1 likes
     • Faith schreef:

      Ja, natuurlijk is het de informatie die ik in de loop van mijn leven vergaard heb, de ervaringen die ik opgedaan heb, de boeken die ik heb uitgekozen om te lezen. Maar ook doen waar ik zin in heb, weinig vaste banen gehad, nooit vastigheid in relaties gezocht, maar toch een heerlijk leven. Weliswaar geen koophuis, want geen carriere, geen vet salaris, geen indrukwekkende man waar ik op mee kan varen maar een uitkering. Geen status dus, waar zo intensief op gehamerd werd de afgelopen 30 jaar. Sinds D66 naar ging doen moest ik best enige moeite doorstaan maar ik kan nu zeggen, het is de moeite meer dan waard geweest om in de hippietijd te blijven hangen.

      1 likes
     • Faith schreef:

      En natuurlijk negeer ik de bijbel niet, maar ook de koran ken ik in grote lijnen en weet wat van de joodse religie maar dat is omdat Jezus een jood was en daar heb ik iets mee. Boeddha zegt ”It’s better to conquer yourself than to win a thousant battles. Then the victory is yours.” Die is ook heel mooi. Maar dan moet je wel kunnen begrijpen wat jezelf overwinnen betekent.

      0 likes
 • Jack schreef:

  Aangezien er bij de dood een enorme hoeveelheid DMT vrijkomt in de hersenen denk ik eerder dat mensen op hun sterfbed flink aan het hallucineren zijn. Hier zullen de verhalen vandaan komen. Zal wel een natuurlijke afweer zijn zodat je laatste minuten geen lijdensweg zijn.

  7 likes
 • Tom Hiatt schreef:

  In mijn dorp was er een meisje die haar vader gezien heeft ook midden in de nacht als ze wakker kwam.
  Haar vader was visser en het schip was die nacht vergaan…

  4 likes
 • Hawks schreef:

  Ik zou het graag willen weten: wat gebeurt er nu eigenlijk met mij na mijn dood? Helaas, erg veel ervaringsdeskundigen hebben hun verhaal nog niet verteld. Immers: ‘Bijna Dood’ is nog steeds ‘Nog Net Levend’, dus die ervaringen tellen eigenlijk niet.

  Eén ding staat vasr: ooit kom ik erachter. Ik denk niet dat ik het kan delen met de dan nog levenden…

  4 likes
 • Robert H schreef:

  Het schijnt dat er na het overlijden een keuze is om bij je overleden geliefde(s) te blijven (wat de meeste van ons waarschijnlijk zullen doen), waardoor je samen weer reincarneert.
  Maar ook om dat niet te doen en op te gaan in een hogere frequentie.
  Maarja wie doet dat?

  2 likes
 • Hawks schreef:

  Ik ben ontzettend benieuwd wat er met mij gebeurd na mijn dood. Helaas, veel ervaringsdeskundigen zijn er niet. Immers, een ‘Bijna Dood’ ervaring is nog steeds een ‘Overleefde Nog Net’ ervaring (vergelijkbaar met Ik Weet Alles Over Kinderen Krijgen, Want Ik Was Bijna Zwanger), dus daar kunnen we het niet van hebben.

  Wat ik wel weet: ik heb kinderen, dus ik heb mijn DNA doorgegeven. En een deel van mijn normen en waarden (Balkellende, ik weet het). Veel dichter dan dat kan ik niet komen tot gereincarneerd zijn, dacht ik zo.

  2 likes
 • Padja schreef:

  Wat weten wij nu werkelijk?
  We denken alles maar.
  Mijn hart dat klopt, dat voel ik toch
  of dacht ik het gewaar?

  Hart of ziel of denken,
  ik weet het allemaal niet.
  En of dat denken waarheid vond
  en mij toen achterliet.

  Jouw gedachten, mijn gedachten,
  kunnen naast elkaar bestaan.
  Ik laat ze los,
  opdat zij vrij ten onder mogen gaan.

  Uit Padja’s Prrr
  http://padja.weebly.com/fijne-spreuken.html

  2 likes
 • nikki schreef:

  toen mijn zus in haar laatste dagen lag
  vroeg ik haar of dat ze een keertje bij me wilde komen uit het hiernamaals
  volgens mij is dat gebeurd
  op een ochtend lag ik in een slaap/ wakker positie en ik voelde een zachte kus op mijn lippen ik schrok en was klaar wakker ik hoorde geritsel van zijde en zag een licht door het slaapkamer raam langzaam verdwijnen
  dit zal ik nooit meer vergeten onverklaarbare gebeurtenissen Nikki

  2 likes
 • Wim schreef:

  Nou tijdens mijn dromen kom ik vaak mijn geliefden tegen. Heerlijk meepraten en zo.

  1 likes
 • Kal-Purush schreef:

  Mooie verhalen hier en erg tegelijk. een dierbare verliezen is altijd erg, ook al is het soms een uitkomst voor degene zelf die het betreft, ondragelijke pijnen uitgemergeld zijn door K. enz.
  Wat ik dan weer niet begrijp is dat er figuren zijn die onmiddellijk het boek erbij halen.
  Want zoals ons alle geleerd is zal de universele GOD, wie of wat dat ook moge zijn, Liefde en vergeving gezind uitstralen m.a.w. niemand zal ooit in een “hel” belanden ook zeer “slechte” mensen niet.
  En met zeer “slechte” mensen bedoel ik ook politici en dictators, bankdirecteuren en alle figuren die een hard werkend mens uitzuigen voor eigen gewin en status.
  Ook de personen die van alles verdedigen wat de overheid doet verheerlijken.
  Verder, simpele zielen en domme mensen bestaan in mijn optiek niet, wel is er een spreekwoord dat zegt:

  Hoe groter de Geest,
  Hoe groter het Beest.

  Dus laten wij niet steeds denken dat wij meer zijn als een ander en zie hoe mooi deze wereld kan worden.
  Tegen de tijd dat we overgaan zijn er geen klasse meer en zullen alle zielen slechts 1 zijn, helaas zal dat niet zonder slag of stoot gaan want wij allen moeten onze kosmische lessen leren eerdat wij volmaakte zielen zijn.
  En welke les dat is in dit leven kan ieder voor zichzelf invullen, voor de een geweldloosheid, voor de ander verdraagzaamheid en voor de derde kan dat minder zelfzuchtigheid zijn voor weer een ander meer mededogen, bedenkt u zelf maar wat het beste bij u past.

  1 likes
 • greta delie schreef:

  mijn zus is verkoopster, een klant vertelde dat onze overleden zus bij haar stond ? (bij de klant ) hoe kon ze dat weten

  0 likes
 • Sandra schreef:

  Als iemand sterf kom je echte iet naar de hemel,ook niet dat je families weer terug ziet,
  Want niemand komt na sterf naar de Mel,
  Als en jezus n iet aanvaard als je verlosser kun jez ooit naar de hemelse vaders komen.
  Jezus s de enige weg naar de hemelse vader,en hij is de enige waarheid,

  De duivel is zoo goed om als overleden famielis je te laten tonen,
  Vergeet niet da hij ook nog knechten het werk van de duivel,
  En julie geloven allemaal echt dat julie zomaar naar de hemel gaat,
  Sorry zodra julie in die leugens gelovdan ben je voor altijd sterven,
  Want als je niet voor jezus kiest ben je al veroordeeld,vergeet niet dat de duivel
  Een vijand Vand god isen de duivel haat god en ook mensen,daarom misselijk de duivel
  Met grote leugens om je ziel te winnen,wat dan hoor je bij de duivel en god gaan julie echt niet aan
  Nemen also en voor de leugens blijven kiezen,dat betekend dat je bestemd bent voor de duivel naar de hel,
  En julie blijve en voor altijd verloren,god had een hel gemaakt die eigenlijk bestemd is voor de duivel en zijn demonen,
  En niet voor mensen,maar als mensen jezus blijft wijgeren,dan ben je al veroordeeld,
  Nu hebt je see keus ker op aarde of je kiest voor jezus dat hij onze redder is en hem leerd kennen of je
  Kiest voor de leugens van de duivel,
  In de hel is geen tussen weg want je ziel verbrand eeuwig. En je zult veel spijt krijgen’,,
  Ik wil je niet dwingen,maar het de waarheid,en ik verzin geen onzin,

  Kijk maar naar jezelf god heeft jouw maakt,dat je er mag zijn,
  En hoe blij ben je als je een kind krijgt dat is en beschenkt van god,
  Kijk naar buiten,god heeft planten en dieren gemaakten water om te drinken en wat mee doen,

  Een natuur kan zelf nooit onstaan zoals evolutie beweren,

  Ik hoop dat jullie ooit jezus gaan leren kennen,want god wil dat julie gered word
  Bezoek een kerk binnen,en zoek op websites van waarom jezus,

  0 likes
 • x

  Check Also

  Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

  Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

  De Amerikaanse professor Nancy Murphy heeft in ...

  Het is echt. Vrouw vertelt wat ze zag toen ze 27 minuten lang 'dood' was

  Het is echt. Vrouw vertelt wat ze zag toen ze 27 minuten lang ‘dood’ was

  De tante van Madie Johnson, Tina Hines, ...

  >