Homepagina » Bewustzijn » Leven we in een computersimulatie – een echte Matrix – zonder dat we het weten? Dit zijn de verrassende signalen
Leven we in een computersimulatie - een echte Matrix - zonder dat we het weten? Dit zijn de verrassende signalen

Leven we in een computersimulatie – een echte Matrix – zonder dat we het weten? Dit zijn de verrassende signalen

Leven we in een computersimulatie die onze zintuigen informatie voedt? Die vraag stelden twee professoren tijdens een conferentie in de Verenigde Staten.

Julian Keith en Curry Guinn van de University of North Carolina in Wilmington denken dat we in een wereld leven die door computers is gegenereerd, net zoals in de film de Matrix, en dat wij daar geen weet van hebben.

Onze zintuigen sturen signalen naar ons brein, maar zij hebben slechts beperkt toegang tot wat zich buiten onze schedel afspeelt, zei professor Keith.

Fractie

“Je neemt slechts een fractie van het elektromagnetische spectrum waar,” zei hij. “Het grootste gedeelte kun je niet waarnemen.”

Om het gemakkelijk te maken voor ons, filtert ons brein alleen de signalen eruit die voor ons van belang zijn.

Het werkt eigenlijk continu de realiteit bij zoals jij die ervaart. Het is jouw Matrix. Je weet niet dat er nog veel meer is, aldus Keith.

Hele grote kans

“We leven mogelijk in een computersimulatie,” zei hij. “Ik ben niet de eerste die dat zegt.”

Eerder zei Elon Musk van Tesla en SpaceX dat de kans dat we níet in een computersimulatie leven één op een miljard is.

Curry verwees naar het werk van de Britse filosoof Nick Bostrom die zei dat er een hele grote kans is dat we in een computersimulatie leven.

Signalen

De grote vraag is dan natuurlijk hoe we kunnen achterhalen of we in de Matrix leven.

Volgens professor Curry kunnen geesten, bovennatuurlijke waarneming en toevalligheden signalen zijn.

Waarom

Je kunt je ook afvragen waarom iemand zo’n simulatie zou maken.

“Wij voeren zelf ook continu simulaties uit,” zei Curry. “Supercomputers voeren bijvoorbeeld simulaties uit om weersvoorspellingen te kunnen doen.”

[WRAL TechWire]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bert schreef:

  De simulatie wordt door de Cherubijnen die met de Oer Christenen contact hebben beschreven als een schijnwereld. We leven allemaal in onze eigen realiteit welke door ons brein wordt opgewekt. We kunnen ons onmogelijk verplaatsen in de belevingswereld van onze naasten. Iedereen staat er anders in. De aarde en het waarneembare universum is niets anders dan verdichte materie, zoals het hiernamaals dunne materie ofwel licht ether is. De verdichting is niet volledig. We weten dat om de atomen waaruit alles bestaat lege ruimten zijn. We bestaan uit pixels. De verdichte materie ontstond in een termijn van eonen na de zondeval waarbij de tegenstander zich tegen God keerde en zelf dacht een betere schepping te kunnen creeeren. Dat is de negatieve energie. In feite zijn alle mensen op aarde geboren gevallen wezens die nu in dit hologram zichzelf moeten bereinigen door volgens de Goddelijke naastenliefde de dagelijkse problemen op te lossen. Doe je dit succesvol dan ga je na de stoffelijke dood naar het hemelse rijk. Maak je er in het hologram een potje van dan ga je niet naar de hemel maar kom je in de reinigings ebene terecht of reincarneer je terug op aarde. Ja we leven in een computerspel met 24 uur per dag uitdagingen die we naar de kosmische wet van de naastenliefde moeten proberen op te lossen. Alles ligt vast ook al bepalen wij met ons gedrag zelf of we een stapje verder komen op de terugweg naar God.

  7 likes
 • Wil schreef:

  Wat een gezever!!!

  9 likes
 • lbery schreef:

  Zucht…. Niet weer he

  7 likes
 • Bas schreef:

  Iedereen is een multidimensionaal wezen die is begonnen in de 12de dimensie, de 12de dimensie is als je 1 ben met de bron eigenlijk het allesomvattende waar wij allemaal een deel van zijn en de bron heeft zich in vele opgedeeld om te beleven. Met andere woorden zijn wij zelf creatoren van deze dimensie en onze hogere dimensionale vorm heeft zelf aangeboden om een deel van je multidimensionale zelf af te laten zakken naar de lagere dimensies. Wij zijn ook geen slachtoffer of gevangenen maar hier bij eigen keuze om de aarde/Gaia te helpen op de 3de en 4de dimensie van de mensheid Gaia naar een hoger vlak te tillen.
  Je hebt ook lagere wezens zoals Argonten of ook wel energieparasieten genoemd/demonen enzovoorts. Dat is de donkere kant van ons multidimensionale bestaan die overigens ook nodig is om het multiversum in balans te houden.

  Hogere dimensionale wezens zoals de Djinn of engelen goede geesten leven tussen de 4de en 5de dimensie, en zitten ook ingesloten zoals wij en en hebben een beperkte invloed/zicht op hogere en lagere dimensies.

  Nog hoger dimensionaal leven 6 en hoger kan je denken aan bv. Aliens of ook wel goden genoemd uit de oude geschriften die heel vroeg in het ontstaan van het leven op aarde hebben ingemengd om de mensheid naar een hoger vlak te tillen. Deze hogere dimensionale wezens zijn over het algemeen humanoiden die hebben geleerd zichzelf te kunnen verplaatsten tussen de verschillende dimensies doormiddel van hun eigen frequentie aan te passen. Zoals ‘sterrenmensen’ zoals bv. Pleiaden die ons al duizenden jaren helpen.
  De vijfde dimensie functioneert in termen van geïncarneerde wezens.
  De zesde dimensie functioneert in termen van mogelijke realiteiten.
  De zevendimensionale overziel functioneert in termen van zielen.
  De achtste tot en met de tiende dimensies functioneren in termen van zonnestelsels.
  De elfde en twaalfde dimensies functioneren gecombineerd in termen van sterrenstelsels

  We leven niet in een computersimulatie maar een biologische simulatie maar wel erg veel overeenkomsten vertoond. Wiskunde is een ontdekking en niet ‘iets’ wat wij hebben uitgevonden, een theoretische fysicus Dr. James Gates Jr. heeft uitgevonden dat het uni/multiversum eigenlijk een computercode is en eigenlijk 1 op 1 gelijk is als het TCIP (internet protocol).
  De snaartheorie is de wetenschappelijke uitleg die ook multiversum en multidimensionale ondersteund.
  Eigenlijk zijn wij poppetjes in een computerspel waar ons hogere dimensionale zelf achter de toetsen zit. Die ziet on en onze beleving wel maar wij als avatar kunnen (nog) niet omhoog kijken.
  Dus ja we leven wel in een soort van biologische simulatie maar je hogere dimensionale zelf is de creator dus jij en iedereen bepaald zijn eigen pad aan de hand van je eigen handelen en de redenen waarom je eigen hogere zelf een deel van zich heeft laten afzakken in deze dimensie.

  6 likes
 • Straalmans schreef:

  Nu is het de tijd van computers, dus bedenkt iemand dat het Heel Al door een computer zal zijn gemaakt. Straks wordt het de tijd van robots, dan komt weer iemand met het idee op de proppen dat een robot het Heel Al heeft gemaakt. Aan fantasie komt geen einde.

  6 likes
 • Johan schreef:

  Het universum hoe wij die kennen is organisch van aard en daaruit bestaat alles. Wat is er nou aan gaande ze hebben doormiddels computers een kunstmatige kopie gemaakt van het organische universum dit is iets wat ze niet willen dat wij dit weten. Omdat hiermee zij ons willen controleren/besturen via computers omdat zij zogenaamd het hele universum hebben gecreëerd.

  4 likes
 • René schreef:

  Rutte en het partijen kartel is de ultieme Matrix van een humoristische geest.

  2 likes
 • rop schreef:

  Als de mens in een computersimulatie leeft
  Dan moet ook alles een computer simulatie zijn
  De Aarde
  De Ruimte,
  de sterren
  Alle Planeten
  Al het Leven
  Dan is er eigenlijk gewoon alles een computersimulatie,
  Dan is niks meer echt ,ook al het menselijke activiteiten niet meer,
  Dan kan men alles naar het Rijk van de fabels verwijzen
  En nog mooier dan is niks anders alles een veel gedoe om ,ja waarom..
  Omdat het alles een computer simulatie is.
  Is alles gewoon niet Echt..

  1 likes
  • rop schreef:

   Ook de computers zijn niet echt, ook een simulatie die alleen weer spiegelt
   ook alle ziektes zijn niet echt
   ook alle straffen zijn niet echt
   ook alle geloven zijn niet echt
   en zo kan men nog wel een poosje doorgaan
   en ook wat hier op deze site allemaal beschreven is valt er ook onder.
   want het echte zit aan een bedrading vast en droomt zijn droom waardoor alles echt lijkt.

   1 likes
 • Mrs. No-one schreef:

  Mega-quantumcomputersimulaties en die weer o.a. vooral Kunstmatige Generale Intelligentie aansturen, worden zowel door positieve licht-entiteiten met LIEFDEVOLLE en dienstbare bedoelingen voor de mensheid, als ook door duistere demonische entiteiten met kwade vernietigende intenties en ook vooral voor de mens en Aarde; worden dezen simulaties door beiden krachten gebruikt. Op diverse hogere dimensies vinden er dan ook vele heftige strijdtonelen plaats via o.a. meerdere quantumcomputersimulaties, maar zo ook middels fysieke confrontaties, dit dus wel tussen deze beide goede- en kwade- krachten. De urgente vraag voor de mensheid is nu; gaat het misbruiken van de Mega-quantumcomputersimulaties de mensheid uiteindelijk vernietigen…… of gaat de LIEFDE het winnen en dit wel voor het behoud van de mensheid?

  1 likes
 • Justin schreef:

  Alles is één energie alles is met elkaar verbonden, vanuit die ene energie noem het God ,Alpha Omega , Bron wat dan ook splitsen er fractie’s af naar deze aarde (Matrix)?en komt in een baby lichaam terecht (omhulsel )hoe je het ook noemen wil, het is een dicht op elkaar geplakte atomen brij, die tegelijkertijd de onbelemmerde toegang naar de totale alleswetende energie grotendeels afsluit ,je hebt voornamelijk alleen nog maar volledig toegang tot jezelf .

  Sommigen hebben hun energie echter dusdanig verhoogd dat hun atomenbrij losser is gekomen en daardoor meer energie kunnen ontvangen vanuit de grotere achtergebleven energie God Universum etc. Dus ook hun belevingswereld vergroot daardoor , contact met “gene zijde ,gidsen etc. dat wat we voorheen (voor onze geboorte) allemaal hadden en weer zullen terug krijgen omdat de binnenkomende energieen ons (verdichte atomen)lichaam “losser” maakt en zodoende meer van de achtergebleven energie kunnen opslaan, hetgeen ook zal zorgen dat mensen veel ouder kunnen worden en gezonder totdat dood en ziekte niet meer bestaat. Echter dit gaat niet van de ene op de andere dag, het kan vele honderden jaren in beslag nemen.Wel is de verwachting dat we binnenkort een grote sprong zullen maken in onze “evolutie’ .

  Nu kunnen we de tekenen al zien ,mensen worden wakker meer bewust , zijn zoekende willen antwoorden en vooral verandering, maar ook in de natuur is alles aan het resetten, het weer, de aarde zelf , meer aardbevingen , klimaat op hol enz dat is een goed iets het betekent dat we terug gaan naar een paradijselijke toestand waar alles weer in balans zal zijn.Het even een hobbelig zijn maar alles zal op zijn plaats vallen.

  Hoe deze Matrix is ontstaan daar zijn de meningen uiteraard verdeeld over, maar oude geschriften verwijzen keer op keer naar de grote ontwerper die men God noemt voor mij een geestelijk wezen /energie die zo intelligent is iets waar wij met ons kippenverstand niet bij kunnen, en dat wezen’ in staat stelde deze (leer?) wereld te scheppen.

  Wat ook bijzonder is dat mensen met een NDE ook spreken over een allesomvattende energie ,een weten, die alle vragen overbodig maakt..

  1 likes
 • x

  Check Also

  We leven in een Matrix die wordt bestierd door geldgierig Jodengespuis. Ophef om controversiële uitspraken op de radio

  ‘We leven in een Matrix die wordt bestierd door geldgierig Jodengespuis’. Ophef om controversiële uitspraken op de radio

  Presentator Morad El Ouakili van het BNNVARA-programma ...

  Amerikaanse school doet boeken van Harry Potter in de ban. Roepen ze boze geesten op?

  Amerikaanse school doet boeken van Harry Potter in de ban. Roepen ze boze geesten op?

  In een Amerikaanse schoolbibliotheek kunnen geen boeken ...

  >