Bewustzijn

Leven we in een computersimulatie – een echte Matrix – zonder dat we het weten? Dit zijn de verrassende signalen

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Leven we in een computersimulatie die onze zintuigen informatie voedt? Die vraag stelden twee professoren tijdens een conferentie in de Verenigde Staten.

Julian Keith en Curry Guinn van de University of North Carolina in Wilmington denken dat we in een wereld leven die door computers is gegenereerd, net zoals in de film de Matrix, en dat wij daar geen weet van hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onze zintuigen sturen signalen naar ons brein, maar zij hebben slechts beperkt toegang tot wat zich buiten onze schedel afspeelt, zei professor Keith.

Fractie

“Je neemt slechts een fractie van het elektromagnetische spectrum waar,” zei hij. “Het grootste gedeelte kun je niet waarnemen.”

Om het gemakkelijk te maken voor ons, filtert ons brein alleen de signalen eruit die voor ons van belang zijn.

Het werkt eigenlijk continu de realiteit bij zoals jij die ervaart. Het is jouw Matrix. Je weet niet dat er nog veel meer is, aldus Keith.

Hele grote kans

“We leven mogelijk in een computersimulatie,” zei hij. “Ik ben niet de eerste die dat zegt.”

Eerder zei Elon Musk van Tesla en SpaceX dat de kans dat we níet in een computersimulatie leven één op een miljard is.

Curry verwees naar het werk van de Britse filosoof Nick Bostrom die zei dat er een hele grote kans is dat we in een computersimulatie leven.

Signalen

De grote vraag is dan natuurlijk hoe we kunnen achterhalen of we in de Matrix leven.

Volgens professor Curry kunnen geesten, bovennatuurlijke waarneming en toevalligheden signalen zijn.

Waarom

Je kunt je ook afvragen waarom iemand zo’n simulatie zou maken.

“Wij voeren zelf ook continu simulaties uit,” zei Curry. “Supercomputers voeren bijvoorbeeld simulaties uit om weersvoorspellingen te kunnen doen.”

[WRAL TechWire]

2 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
4 jaren geleden

De simulatie wordt door de Cherubijnen die met de Oer Christenen contact hebben beschreven als een schijnwereld. We leven allemaal in onze eigen realiteit welke door ons brein wordt opgewekt. We kunnen ons onmogelijk verplaatsen in de belevingswereld van onze naasten. Iedereen staat er anders in. De aarde en het waarneembare universum is niets anders dan verdichte materie, zoals het hiernamaals dunne materie ofwel licht ether is. De verdichting is niet volledig. We weten dat om de atomen waaruit alles bestaat lege ruimten zijn. We bestaan uit pixels. De verdichte materie ontstond in een termijn van eonen na de zondeval waarbij de tegenstander zich tegen God keerde en zelf dacht een betere schepping te kunnen creeeren. Dat is de negatieve energie. In feite zijn alle mensen op aarde geboren gevallen wezens die nu in dit hologram zichzelf moeten bereinigen door volgens de Goddelijke naastenliefde de dagelijkse problemen op te lossen. Doe je dit succesvol dan ga je na de stoffelijke dood naar het hemelse rijk. Maak je er in het hologram een potje van dan ga je niet naar de hemel maar kom je in de reinigings ebene terecht of reincarneer je terug op aarde. Ja we leven in een computerspel met 24 uur per dag uitdagingen die we naar de kosmische wet van de naastenliefde moeten proberen op te lossen. Alles ligt vast ook al bepalen wij met ons gedrag zelf of we een stapje verder komen op de terugweg naar God.

lbery
lbery
4 jaren geleden

Zucht…. Niet weer he

René
René
4 jaren geleden

Rutte en het partijen kartel is de ultieme Matrix van een humoristische geest.

Johan
Johan
4 jaren geleden

Het universum hoe wij die kennen is organisch van aard en daaruit bestaat alles. Wat is er nou aan gaande ze hebben doormiddels computers een kunstmatige kopie gemaakt van het organische universum dit is iets wat ze niet willen dat wij dit weten. Omdat hiermee zij ons willen controleren/besturen via computers omdat zij zogenaamd het hele universum hebben gecreëerd.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x