Gezondheid

Artsen: “Cannabis hielp tiener in strijd tegen leukemie”

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 17-jarig meisje uit het Canadese Ontario begon beter te worden toen ze cannabis gebruikte om een agressieve vorm van leukemie te bestrijden. Dat schrijven twee artsen in het tijdschrift Case Reports in Oncology.

Dokters Yadvinder Singh en Chamandeep Bali schrijven dat het medicijn gelijk aansloeg en gezien de snelle daling van het aantal leukemiecellen mogelijk levensreddend had kunnen zijn.

De patiënte werd op haar veertiende gediagnosticeerd met acute lymfatische leukemie. Na 34 maanden besloot ze hoge doses cannabisextract te proberen, aangezien chemotherapie en bestraling niet leken te helpen. Het extract werd gemaakt door de bekende cannabis-activist Rick Simpson.

Geen bijwerkingen

Het meisje kwam 11 weken later te overlijden, maar haar dood bleek te zijn veroorzaakt door zware inwendige bloedingen, een veel voorkomende bijwerking van chemotherapie. Tijdens de behandeling met cannabis had de patiënte vrijwel geen last van bijwerkingen. Ze was zelfs sterk genoeg om weer naar huis te gaan.

“Waar onze meest geavanceerde chemotherapeutische middelen het aantal leukemiecellen niet wisten te beheersen en verwoestende bijwerkingen hadden, die uiteindelijk hebben geleid tot de dood van de patiënte, had de behandeling met cannabinoïden geen vervelende bijwerkingen,” aldus de twee artsen.

Een stuk veiliger en minder giftig

Het tweetal wijst op een overvloed aan preklinische studies die bewijzen dat cannabis de strijd aangaat met verschillende kankersoorten, waaronder leukemie. Volgens de dokters is er sprake van een dosisafhankelijk effect: hoe hoger de dosis, hoe krachtiger de antikankerwerking.

Ze pleiten voor ‘veel meer’ onderzoek naar de voordelen van dit soort behandelingen. Cannabis lijkt ook een stuk veiliger en minder giftig te zijn dan traditionele kankerbehandelingen, zeggen de artsen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x