Homepagina » Gezondheid » Artsen: “Cannabis hielp tiener in strijd tegen leukemie”
Artsen: "Cannabis hielp tiener in strijd tegen leukemie"

Artsen: “Cannabis hielp tiener in strijd tegen leukemie”

Een 17-jarig meisje uit het Canadese Ontario begon beter te worden toen ze cannabis gebruikte om een agressieve vorm van leukemie te bestrijden. Dat schrijven twee artsen in het tijdschrift Case Reports in Oncology.

Dokters Yadvinder Singh en Chamandeep Bali schrijven dat het medicijn gelijk aansloeg en gezien de snelle daling van het aantal leukemiecellen mogelijk levensreddend had kunnen zijn.

De patiënte werd op haar veertiende gediagnosticeerd met acute lymfatische leukemie. Na 34 maanden besloot ze hoge doses cannabisextract te proberen, aangezien chemotherapie en bestraling niet leken te helpen. Het extract werd gemaakt door de bekende cannabis-activist Rick Simpson.

Geen bijwerkingen

Het meisje kwam 11 weken later te overlijden, maar haar dood bleek te zijn veroorzaakt door zware inwendige bloedingen, een veel voorkomende bijwerking van chemotherapie. Tijdens de behandeling met cannabis had de patiënte vrijwel geen last van bijwerkingen. Ze was zelfs sterk genoeg om weer naar huis te gaan.

“Waar onze meest geavanceerde chemotherapeutische middelen het aantal leukemiecellen niet wisten te beheersen en verwoestende bijwerkingen hadden, die uiteindelijk hebben geleid tot de dood van de patiënte, had de behandeling met cannabinoïden geen vervelende bijwerkingen,” aldus de twee artsen.

Een stuk veiliger en minder giftig

Het tweetal wijst op een overvloed aan preklinische studies die bewijzen dat cannabis de strijd aangaat met verschillende kankersoorten, waaronder leukemie. Volgens de dokters is er sprake van een dosisafhankelijk effect: hoe hoger de dosis, hoe krachtiger de antikankerwerking.

Ze pleiten voor ‘veel meer’ onderzoek naar de voordelen van dit soort behandelingen. Cannabis lijkt ook een stuk veiliger en minder giftig te zijn dan traditionele kankerbehandelingen, zeggen de artsen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

patholoog

Patholoog laat zien wat de prik met het brein en andere organen van ingeënten doet

Ryan Cole, een dermatopatholoog uit Idaho, gaf ...

piloten

Verschrikkelijk: vijf piloten van JetBlue dood – waren ze geprikt?

Afgelopen maand werd bekend dat in een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x