Buitenland

Video: Journalist reist af naar Moskou om te kijken hoe erg de sancties ‘erin hakken’

Help ons door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

Onderzoeksjournalist Jeremy Loffredo van Rebel News is afgereisd naar Moskou. Volgens de westerse mainstream media hebben de sancties een verwoestend effect op de Russische economie.

PBS NewsHour meldde dat de sancties er stevig in hakken. De New York Times schreef dat Rusland kampt met tekorten aan levensmiddelen. De Washington Post vergeleek de sancties zelfs met de Sovjettijd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Loffredo nam de proef op de som en bezocht een supermarkt in hartje Moskou. De schappen waren goed gevuld. De journalist kocht onder meer een liter melk voor 89 roebel (€1,33), een brood voor 60 roebel (90 cent), een halve kilo gehakt voor 175 roebel (€2,62), 10 eieren voor 99 roebel (€1,48) en een bakje champignons voor 79 roebel (€1,18). Hij was voor een mand boodschappen 799 roebel (€11,94) kwijt.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Spreken niet de waarheid

De media spreken niet de waarheid over het effect van de sancties op de prijzen van levensmiddelen in Rusland, constateert Loffredo.

Hij sprak net buiten Moskou met marktverkopers. Een vrouw vertelde hem dat de prijs van sommige producten is gestegen, maar dat de meeste prijzen hetzelfde zijn gebleven. Een man die bessen verkoopt, zei dat de prijs nauwelijks is veranderd.

Niet waar

Een jonge vrouw zei tegen de journalist dat het niet waar is dat Russen lijden onder de sancties.

Bij ons maakten de benzineprijzen een grote sprong ‘door de oorlog in Oekraïne’. Loffredo betaalde in Rusland voor een liter benzine 47 roebel (70 cent) aan de pomp. Hij sprak een beroepschauffeur die zei dat de prijs het afgelopen jaar vrijwel onveranderd is gebleven.

4.9 161 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dansen met Jan...
dansen met Jan...
1 jaar geleden

Natuurlijk ligt MSM dat is niets nieuws

Annette
Annette
1 jaar geleden

WAT EEN VERRASSING! Niet dus. Wij weten inmiddels met z’n allen, HOE de mainstream media werken.

Alles wat zij zeggen en schrijven, kan je het beste 180 graden draaien en dan heb je de waarheid te pakken.

Of het nu gaat om de Russen, om de nieuwe griepsoort of het nieuwste stokpaardje: het klimaat, het is allemaal één pot nat.

NIETS is meer wat het lijkt. Dus ook dit verhaal over een supermarkt in Moskou. Als ik dit lees, word ik toch wel een beetje jaloers. ALLEEN het pak melk is daar duurder. Voor de rest zou ik heel graag mijn boodschappen in Moskou willen doen.

Verbaasd ben ik natuurlijk niet. Hier moet er dagelijks verteld worden, dat de Russen hartstikke gaan verliezen (NIET DUS) en dat ze het allemaal verschrikkelijk zwaar hebben (zal zeker wel gelden voor de Russische militairen), maar deze strijden tegen het allergrootste kwaad, namelijk niet één land, maar een wereldgroot fenomeen, dat uit is op werelddominantie.

Met andere woorden: nog NOOIT eerder uitgevoerd. Ik ben er ook van overtuigd, dat, ALS de Russen zouden verliezen (God helpe mij hopen dat dat nooit zal gebeuren), dan is het voor ons ook einde oefening en zitten wij in no time in de digitale gevangenis, waar géén ontsnappen aan mogelijk is.

Dus… mijn conclusie is, dat dit gedeeltelijk ook een herhaling is van wat de situatie was aan het einde van de Tweede Wereldoorlog: TOEN waren het ook de Russen die vanuit het Oosten de Duitse nazi’s versloegen bij Berlijn.

Laten wij met z’n allen hopen dat de geschiedenis zich weer herhaalt!

Steven
Steven
1 jaar geleden

Ze nemen iedereen in de zeik in Europa. Het is één grote theatershow wat ze aan het opvoeren zijn om schwabber agenda door te drukken en om oorlogje te voeren!

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Al☝ = de leugen🐉 nog zo snel, de waarheid🎭 8erhaalt👉 d’r wel…

Back to top button
151
0
We lezen graag je reactie!x