Homepagina » Universum » Leven wij in een hologram? Deze nieuwe video toont het eerste bewijs
Grote kans dat we in een hologram leven. Deze nieuwe video toont het eerste bewijs

Leven wij in een hologram? Deze nieuwe video toont het eerste bewijs

Sommigen geloven dat ons universum een gigantisch hologram is. Eerder dit jaar is een studie gepubliceerd met daarin mogelijk het eerste bewijs hiervoor.

Het zou betekenen dat de wereld om ons heen een complexe projectie is. De bevindingen zijn een belangrijke stap voorwaarts in het achterhalen van de waarheid, aldus een nieuwe video van Life Noggin.

In de jaren negentig stelden theoretisch natuurkundigen Gerard ’t Hooft en Leonard Susskind voor het eerst dat ons universum een ‘zeer complex hologram’ is.

3D-film

Natuurkundigen proberen al lange tijd de kwantummechanica met de relativiteitstheorie te verenigen.

Sommigen menen dat het holografisch principe kan helpen om dat probleem op te lossen, merkt Life Noggin op.

Je kunt het vergelijken met een 3D-film: het lijkt alsof de film diepte heeft, maar je zit naar een plat scherm te kijken.

Variaties

Ditzelfde zou gelden voor het universum. De auteurs van de nieuwe studie onderzochten de kosmische achtergrondstraling, die niet overal in het heelal gelijk is.

Wetenschappers van de Universiteit van Southampton ontdekten dat variaties in de achtergrondstraling verklaard kunnen worden aan de hand van het holografisch principe.

“Ik denk dat we in een hologram leven en dat we over pakweg 50 jaar heel anders zullen aankijken tegen de natuurkunde, net zoals we nu anders aankijken tegen de natuurkunde uit de 20e eeuw,” zei hoofdonderzoeker Kostas Skenderis.

Stap voorwaarts

Het zou gaan om het eerste bewijs voor het universum als hologram. Dat is nog niet genoeg om te stellen dat het holografisch principe klopt, maar het is zeker een belangrijke stap voorwaarts, aldus Life Noggin.

“Eén ding is zeker, er is meer onderzoek nodig.”

[MailOnline]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Baal Lucifer
Baal Lucifer
3 jaren geleden

Gebruik eens DMT…je beperkingen in waarneming zullen wegvallen en je ziet hoe de realiteit werkelijk is. Hoeveel organismen zoudden er een kleur hebben die wij met ons beperkte kleurenspectrum niet kunnen zien? Waarom staren dieren naar “niets”?

Ino
Ino
Reactie op  Baal Lucifer
3 jaren geleden

Wat is DMT?

speedmaster
speedmaster
Reactie op  Ino
3 jaren geleden

al eens van googelen gehoord?

nadia
nadia
3 jaren geleden

wat een onzin…………………..sorry dat ik het zeg… maar dat we in een hologram zouden leven is toch je reinste onzin ?… ik zit me hier gewoon een beetje te bescheuren als ik dit soort onzin lees.. net als die flat earthers… ik bescheur me er gewoon om…

Krfstk
Krfstk
Reactie op  nadia
3 jaren geleden

Lekker door blijven bescheuren Nadia, zo vreemd is het niet als je jezelf bedenkt dat er plannen zijn om dit voor kippen ook te doen:

http://www.iflscience.com/plants-and-animals/these-virtual-reality-headsets-make-farmed-chickens-believe-they-roam-free/

Maar vooral doorgaan met theorieën voor jezelf uitsluiten. Maakt je wereldje weer wat veiliger.

Loki
Loki
Reactie op  Krfstk
3 jaren geleden

Een immens groot universum!!!! Hologram, kom nou krfstk. Hoe groot zouden de creators dan wel niet moeten zijn??? Zijn wij dan voor hen nog kleiner dan een atoom? Vragen vragen vragen.

Krfstk
Krfstk
Reactie op  Loki
3 jaren geleden

Ik geloof zelf ook niet in deze theorie, maar dat maakt het voor mij niet minder interessant. Maar waarom ik op Nadia reageerde is omdat ze het direct als onzin weg zet. Zij reageert precies zoals mensen reageren die niet in het buitenaardse geloven. Direct de theorie weg zetten als gek / vreemd / onzin. En dát maakt je benepen.

Vincent Robbesom
Vincent Robbesom
Reactie op  Loki
3 jaren geleden

Hoewel ik het weer een loze poging vind om de mensheid belangrijker te maken dan dat zij is om zo onze individualiteit te kunnen redden wil ik wel even aanmerken dat het argrument van de grootte der dingen niet van toepassing is. Er is unicerseel gezien eigenlijk geen maatstaf voor wat groot en klein is, ook niet voor wat veel en wat weinig is… Het is echter interessant genoeg om dit onderwerp te blijven volgen..zo af en toe 🙂

nadia
nadia
Reactie op  Krfstk
3 jaren geleden

dit noemt men fake news verspreiden….
Maar goed… als u in fake news wilt geloven is dat geheel uw keuze !
Probeer de mensen gek te maken en in je greep…

Zoals de amerikanen zeggen :
divide & conquer
dat is precies wat ze met dit soort onbenullige berichten doen….

Lees je maar eens goed in…

ow en neem een telescoop !
Dan zult u zien dat de ruimte groter is en geen hologram… maar 3d….

Anders slaapt u maar lekker verder.
weltrusten.

Krfstk
Krfstk
Reactie op  nadia
3 jaren geleden

“Dan zult u zien dat de ruimte groter is en geen hologram… maar 3d….”

Ja maar 3 dimensies ja? Is goed babe, truste!

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  nadia
3 jaren geleden

Nepnieuws, nepgeschiedenis en zijn er natuurlijk ook nep wetenschappers.
De ene theorie na de andere wordt er gemaakt als er geen werkelijke verklaring is. Zelfs Einstein’s theorie is niet waterdicht, hij verloor dan ook een discussie met Niels Bohr.
Ik neem aan dat we in een matrix leven, en die kan plat zijn, maar dit kunnen wij(mensheid) niet bewijzen, nooit niet; want we leven in die matrix. en in die matrix,onze belevings wereld is alles 3d.

Gilbert
Gilbert
Reactie op  nadia
3 jaren geleden

Kan je ook eens probunken 😉 en hoeveel krijg je betaald van de overheid omdat soort berichten te posten. Wel makkelijk geld verdienen!!!

johan
johan
3 jaren geleden

Verdiep je eens in dimensies wat deze universum van licht te bieden heeft kijk eens naar de regenboog en zie de 12 dimensies van dit universum. En je komt erachter dat in alle dimensies oneindige broei is met leven! Ik ben ervan overtuigd dat we in een multi dimensionale universum vertoeven. Al het organische leven is multi dimensionaal van nature.

Wat zei gedaan hebben is 1D tot en met 4D kunstmatig gekopieerd van het organische universum. Waardoor ze met dit soort theorieën komen dat het universum holografisch is hebben ze ook gelijk maar met een doel om zielen te oogsten zogenoemde digitale gevangenis matrix. je bent gewaarschuwd!

Pollie
Pollie
Reactie op  johan
3 jaren geleden

Ik weet niet wat jij op hebt, maar ik wil er ook wat van!

trix
trix
3 jaren geleden

Het is een reflectie van je eigen gedachten. Alles speelt in je eigen hoofd af.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  trix
3 jaren geleden

Beste trix, dit kon best wel eens kloppen, ik ben de naam van de man kwijt, maar ergens BC was er een griekse wijsgeer die zei: indien U het heelal wil leren kennen, moet U eerst Uzelf leren kennen.

richard
richard
3 jaren geleden

de aarde is gewoon een platte ovaal met een hoop massa aan de onderzijde, met een hemelgewelf van ijs met daarin de zon en de maan en de nodige andere planeten. De wetenschap probeert steeds meer en maakt het zichzelf alleen maar lastiger om de waarheid tegen te houden. Bewuste mensen weten al lang dat de aarde geen bolletje is, de overheid liegt dat die barst, wetenschap meer om geld draait dan kennis, nasa uit voornamelijk nazi’s bestaat en de grootste hollywood productie ooit is.
Relativiteitstheorie en quantummechanica zijn niet te koppelen op de huidige manier,… eenvoudigweg omdat deze niet kloppend is. Het beeld van onze wereld is verziekt door ‘wetenschap’, wetenschap is pas wetenschap als ze hun aannames loslaten en weten schap gaan vertonen. Een aanname doen is gokken, en dat past meer bij de huidige maatschappij. een om geld beluste groep mensen die denken dat geld macht is, hahaha. Geld is zo 2016…..

rayoflight
rayoflight
3 jaren geleden

Vroeger speelde ik LCP op myn C64… daar moest ik aan denken toen ik dit filmpje zag. Dat was 30 jaar geleden. Toen was de superstring theory populair. Het universum zou 26 dimensies hebben daarna kwam er een andere theory met 112 dimensies weer later hadden we de P-branes en daarna kwam the statische universum om de hoek kijken. Ik raakte de tel kwijt , het leek wel alsof de wetenschap maak wat aanmodderde. Als klap op de vuurpijl kwam de velewerelden theory. Kon het niet meer volgen en verdiepte me toen in fringe science. Volgens de wetenschap allemaal onzin. Nu het holographisch universum tja of dit nu klopt waag ik te betwijfelen. Volgens mij zitten we allemaal op een grote schillpad met paarse stippen.

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

Ik denk dat ik in een verkeerde dimensie terecht gekomen ben!

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x