Universum

Leven wij in een hologram? Deze nieuwe video toont het eerste bewijs

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommigen geloven dat ons universum een gigantisch hologram is. Eerder dit jaar is een studie gepubliceerd met daarin mogelijk het eerste bewijs hiervoor.

Het zou betekenen dat de wereld om ons heen een complexe projectie is. De bevindingen zijn een belangrijke stap voorwaarts in het achterhalen van de waarheid, aldus een nieuwe video van Life Noggin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de jaren negentig stelden theoretisch natuurkundigen Gerard ’t Hooft en Leonard Susskind voor het eerst dat ons universum een ‘zeer complex hologram’ is.

3D-film

Natuurkundigen proberen al lange tijd de kwantummechanica met de relativiteitstheorie te verenigen.

Sommigen menen dat het holografisch principe kan helpen om dat probleem op te lossen, merkt Life Noggin op.

Je kunt het vergelijken met een 3D-film: het lijkt alsof de film diepte heeft, maar je zit naar een plat scherm te kijken.

Variaties

Ditzelfde zou gelden voor het universum. De auteurs van de nieuwe studie onderzochten de kosmische achtergrondstraling, die niet overal in het heelal gelijk is.

Wetenschappers van de Universiteit van Southampton ontdekten dat variaties in de achtergrondstraling verklaard kunnen worden aan de hand van het holografisch principe.

“Ik denk dat we in een hologram leven en dat we over pakweg 50 jaar heel anders zullen aankijken tegen de natuurkunde, net zoals we nu anders aankijken tegen de natuurkunde uit de 20e eeuw,” zei hoofdonderzoeker Kostas Skenderis.

Stap voorwaarts

Het zou gaan om het eerste bewijs voor het universum als hologram. Dat is nog niet genoeg om te stellen dat het holografisch principe klopt, maar het is zeker een belangrijke stap voorwaarts, aldus Life Noggin.

“Eén ding is zeker, er is meer onderzoek nodig.”

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Baal Lucifer
Baal Lucifer
6 jaren geleden

Gebruik eens DMT…je beperkingen in waarneming zullen wegvallen en je ziet hoe de realiteit werkelijk is. Hoeveel organismen zoudden er een kleur hebben die wij met ons beperkte kleurenspectrum niet kunnen zien? Waarom staren dieren naar “niets”?

nadia
nadia
6 jaren geleden

wat een onzin…………………..sorry dat ik het zeg… maar dat we in een hologram zouden leven is toch je reinste onzin ?… ik zit me hier gewoon een beetje te bescheuren als ik dit soort onzin lees.. net als die flat earthers… ik bescheur me er gewoon om…

johan
johan
6 jaren geleden

Verdiep je eens in dimensies wat deze universum van licht te bieden heeft kijk eens naar de regenboog en zie de 12 dimensies van dit universum. En je komt erachter dat in alle dimensies oneindige broei is met leven! Ik ben ervan overtuigd dat we in een multi dimensionale universum vertoeven. Al het organische leven is multi dimensionaal van nature.

Wat zei gedaan hebben is 1D tot en met 4D kunstmatig gekopieerd van het organische universum. Waardoor ze met dit soort theorieën komen dat het universum holografisch is hebben ze ook gelijk maar met een doel om zielen te oogsten zogenoemde digitale gevangenis matrix. je bent gewaarschuwd!

trix
trix
6 jaren geleden

Het is een reflectie van je eigen gedachten. Alles speelt in je eigen hoofd af.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x