Buitenland

Schietpartij Charleston: hoe medicijnmisbruik geweld in Amerika voedt

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Woensdagavond kwamen bij een schietpartij in een kerk in Charleston in de Amerikaanse staat South Carolina negen mensen om het leven. De schutter, Dylann Storm Roof, nam kort plaats op een kerkbank en opende daarna het vuur.

Hoewel we weten dat de dader racistische motieven had, kun je je afvragen of bij dit soort schietpartijen sprake is van een patroon. Dr. Manny Alvarez, medisch adviseur van FoxNews, is van mening dat een ware epidemie van medicijnmisbruik het geweld in Amerika voedt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Pillenslikker

Roof zou onder meer Xanax (alprazolam) en Suboxone (buprenorfine) slikken. Een klasgenoot noemde hem een ‘pillenslikker’. De Wall Street Journal meldde dat Roof eerder strips Suboxone, een medicijn dat wordt gebruikt bij verslaving aan opiaten, bij zich had, maar daar geen doktersrecept voor had.

Xanax is gelinkt aan vele gevaarlijke bijwerkingen. Het medicijn kan ervoor zorgen dat iemand depressief, agressief en geïrriteerd wordt en moeite heeft met slapen. Als artsen en psychiaters Xanax voorschrijven, zijn ze zich bewust van deze bijwerkingen.

Suboxone wordt gebruikt als krachtige narcotische pijnstiller. In combinatie met Xanax kan er een giftige cocktail ontstaan die tot veel problemen kan leiden. De meeste van deze medicijnen worden op straat verkocht door mensen die ze illegaal hebben verkregen. Mensen die de middelen kopen zijn zich niet bewust van de mogelijke bijwerkingen of het mogelijke gevaar dat ze vormen als ze onder invloed zijn van de medicijnen.

Bioscoopschutter

Laten we eens kijken naar James Holmes, de bioscoopschutter die het vuur opende in een bioscoop in Aurora, Colorado en 12 mensen doodschoot en 70 verwondde. Holmes slikte Zoloft (sertraline) tegen depressie, sociale fobie en obsessieve-compulsieve stoornis en clonazepam tegen angstgevoelens en paniekstoornissen. Zoloft kan suïcidale neigingen veroorzaken en clonazepam heeft ook de nodige bijwerkingen.

Dan Eric Harris, die op 20 april 1999 samen met Dylan Klebold het vuur opende op een middelbare school en 13 klasgenoten om het leven bracht voordat hij zelfmoord pleegde. Harris nam het krachtige antidepressivum Luvox (fluvoxamine).

Eén op de 10 Amerikanen slikt antidepressiva en vele anderen kopen ze illegaal voor recreatief gebruik. Zonder medisch toezicht kunnen deze middelen agressief gedrag versterken en irrationele gedachten voeden.

Farmaceutische bedrijven die de genoemde medicijnen verkopen, zetten ieder jaar ongeveer 2,5 miljard dollar (2,1 miljard euro) apart voor tv-reclames. Door medicijnen in een negatief daglicht te stellen riskeren de media miljoenen aan advertentie-inkomsten mis te lopen.

[FoxNews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mariatje
Mariatje
8 jaren geleden

Is de vraag of die schietpartijen spontane acties zijn of toch weer georganiseerd door hogerhand om onrust te zaaien. Dat die medicijnen wat met je doen, behalve wat depressieve gevoelens onderdrukken is wel zeker, alleen hebben ze op iedereen weer een andere werking. Werd zelf suïcidaal toen ik ze slikte.

indianen
indianen
8 jaren geleden

wat denken de noordamerikaanse indianen
hoe minder blanken en hoe minder zwarten hoe beter

S0M30N3
S0M30N3
8 jaren geleden

Wederom een reden om de Amerikaanse volk hun wapens in te leveren…

nunki
nunki
8 jaren geleden

Een pillenslikker, cq junk is niet echt een voorbeeld van hoe zaken mis kunnen gaan door medicijngebruik. Dit was gewoon een gestoord mens.

Het normale gebruik van antidepressiva lijkt op sommige mensen OOK extreem gedrag te veroorzaken. In Amerika zijn er hearings waarin tientallen voorbeelden de revue passeren. (Hearings=soort van parlementaire enquette.)

Dit soort pillen moet niet zomaar uit de losse pols worden voorgeschreven.

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x