CoronaMens en Dier

Rutte en Halsema joegen Nederlandse bevolking bewust de stuipen op het lijf

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

We jagen hen de stuipen op het lijf met de nieuwe variant, zei de Britse coronaminister Matt Hancock op WhatsApp tegen zijn media-adviseur. Die antwoordde: “Ja, dat zal zorgen voor de gewenste gedragsverandering.”

De minister vroeg vervolgens: “Wanneer zetten we de nieuwe variant in?” Die zou bekend komen te staan als de Britse coronavariant. Dit schokkende chat-verkeer bracht Hancock ernstig in verlegenheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De angst moet er even goed in komen

Ook in Nederland werd de bevolking bewust bang gemaakt, blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten. Data-analist Cees van den Bos stuitte op een oproep van premier Rutte en burgemeester van Amsterdam Femke Halsema: er waren meer verschrikkelijke voorbeelden nodig waarmee ze naar buiten konden treden. “De angst moet er even goed in komen,” merkt Van den Bos op. “Alle communicatie via de NCTV.”

Op 23 september 2020 kreeg het ministerie van Volksgezondheid een e-mail met daarin een oproep om ‘verschrikkelijke voorbeelden’ te delen.

In principe niet gericht op angst aanjagen

‘Dit weekend was er overleg tussen de premier en de burgemeester van Amsterdam. Zij willen graag meer naar buiten treden met voorbeelden die illustreren hoe het verschrikkelijk mis kan gaan qua verspreiding (bijvoorbeeld iemand die in de ouderenzorg werkt en op stap gaat naar een kroeg waar besmetting plaatsvindt). In principe is de communicatiestrategie niet gericht op angst aanjagen, maar om toch iets achter de hand te hebben doet de directie COVID-19 de oproep om dit soort voorbeelden te delen via [zwartgelakt] van het ministerie van Justitie en Veiligheid’, valt in de e-mail te lezen.

‘In principe is de communicatiestrategie niet gericht op angst aanjagen’. Het staat er echt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 172 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
5 maanden geleden

Halsema had toch ook een door haar extreem rechtse vriendjes en Bandera neonazi`s kapot geschoten Russische tank geplaatst op de dam!

Fransdo
Fransdo
5 maanden geleden

Het zijn en blijven een stel gestoorde gekken die ons hebben geregeerd.

Maar oh wee als de situatie een keer andersom is en er iemand met een fakkel in de buurt van het huis van Kaag staat dan is de wereld opeens te klein en moet die persoon voor 5 maanden opgeborgen worden.

Het zijn gestoorde en angstige gekken die denken het alleenrecht te hebben op angst zaaien.

Hugo
Hugo
5 maanden geleden

Wanneer wordt dat schorem van hun nesten gelicht en eindelijk eens aangepakt en veroordeeld voor de moorden die zij in opdracht op de Nederlandse bevolking hebben gepleegd. Zij moeten per direct uit hun functies gezet worden….niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Als de politie niet in actie wil/ kan komen, zullen wij burgers ons moeten beschermen tegen dit uitschot. We mogen niet lijdzaam toezien hoe de Nederlandse bevolking wordt uitgemoord.

Gosse
Gosse
5 maanden geleden

We zullen ze leren hoe je mensen de stuipen op het lijf jaagt. Ontsnappen of vluchten kan niet meer Markje en Femke. De geur van rottend vlees hangt permanent om jullie heen.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x