Gezondheid

Geven van antibiotica aan baby’s kan leiden tot obesitas

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wanneer baby’s gedurende de eerste zes maanden antibiotica krijgen toegediend hebben ze meer kans op overgewicht.

In het International Journal of Obesity delen onderzoekers van de New York University School of Medicine dinsdag hun bevindingen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ze volgden 11.532 kinderen die tussen 1991 en 1992 waren geboren in de Britse regio Avon. Hun lengte, gewicht en antibioticagebruik werd na 7 weken, 10 maanden, 20 maanden, 38 maanden en 7 jaar gemeten. Baby’s die in de eerste zes maanden antibiotica kregen hadden 22 procent meer kans om op hun derde overgewicht te hebben dan andere kinderen.

Gezonde bacteriën

“Normaal denken we dat obesitas komt door ongezond eten en weinig beweging, maar steeds meer studies tonen aan dat het ingewikkelder ligt,” zei Dr. Leonardo Trasande van de New York University. “Antibiotica die kinderen vroeg in hun leven krijgen toegediend kunnen gezonde bacteriën doden die bepalen hoe we voedingsstoffen verwerken en die ons normaal slank houden.”

“Onnodig gebruik van antibiotica kan de gezonde bacteriën die in onze darmen leven verstoren,” voegde hij toe. “Wanneer microben in de darmen worden verstoord kan dat leiden tot overmatige absorptie van calorieën en obesitas.”

Paradigmaverschuiving

“Dit beïnvloedt de manier waarop we aankijken tegen de obesitas-epidemie,” zei Trasande. “Deze studie pleit voor een paradigmaverschuiving. We moeten niet kijken naar dieet en beweging, maar naar andere omgevingsfactoren.”

Volgens artsen betekent dit niet dat baby’s geen antibiotica meer zouden mogen krijgen. Wel zeiden ze dat antibiotica te vaak en verkeerd worden gebruikt, wat reële consequenties kan hebben voor de gezondheid van baby’s.

“Ik denk dat antibiotica in het algemeen te vaak en te snel worden voorgeschreven door artsen om virusinfecties te bestrijden,” zei Dr. Richard J. Deckelbaum van de Columbia-universiteit. “In mijn ogen moeten artsen op de hoogte zijn van deze bevindingen.”

Bron: Abcnews.com Foto: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Whatshenneping
Whatshenneping
11 jaren geleden

Wanneer baby’s gedurende de eerste zes maanden antibiotica krijgen toegediend

na deze regel ging ik al over me nek..

HANDEN AF VAN DE KINDEREN !!!!!
LAAT JE KIND NIET VACCINEREN!!!!

Mojomirosa
Mojomirosa
11 jaren geleden

Iedere keer is het weer wat anders wat tot obesitas kan leiden. Nu weer antibiotica bij baby’s dan weer een slecht slaap patroon. Amerikanen krijgen obesitas van de foute ingrediënten in hun voedsel(vet,E621)Ga zo maar door. Wat kan leiden tot géén obesitas :-D?

Abel
Abel
11 jaren geleden

[quote name=”Mojomirosa”]Iedere keer is het weer wat anders wat tot obesitas kan leiden. Nu weer antibiotica bij baby’s dan weer een slecht slaap patroon. Amerikanen krijgen obesitas van de foute ingrediënten in hun voedsel(vet,E621)Ga zo maar door. Wat kan leiden tot géén obesitas :-D?[/quote]

Gewoon, geen medicatie en vaccins, veel groenten en veel binnenblijven zodat je niet wordt blootgesteld aan chemtrails.

In feite precies het tegenovergestelde dan ‘ze’ zeggen.

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

#1 Dus je wilt je kindje dood? Als het er op aan komt, zul je niet zo hard schreeuwen als je nu WEL doet.Dan blijkt je kleine hartje.Antibiotica heeft zijn beste tijd allang gehad.Steeds meer bacterieén raken resistent,en smullen zelfs van antibiotica.Maar om te overleven MOET de mens soms moeilijke keuze,s maken,met alle gevolgen, ook die van latere leeftijd meegerekend.Zonder antibiotica??De helft van de wereld zal sterven aan ontstekingen,etc. Van bacteriële aard.2 maal heb ik een ziekenhuis longonsteking gehad, en tweemaal heeft het mijn leven gered.Maar we leven in een vrij land waar ieder zijn eigen verantwoording maar moet dragen.Trouwens ik ben 75 kilo na heel veel antibiotica.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x