Mens en Dier

Kijk: Bill Gates waarschuwt voor dreiging van pokkenpandemie

Help mee door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

In november vorig jaar zei Bill Gates dat overheden voorbereid moeten zijn op toekomstige pandemieën en – heel specifiek – terreuraanslagen met pokken. Tijdens een interview met de Britse politicus Jeremy Hunt stelde Gates voor om ‘germ games’ te houden zodat ze alvast kunnen oefenen.

“Wat als een bioterrorist pokken verspreidt op 10 vliegvelden? Hoe zou de wereld daarop reageren? Er zijn epidemieën die door de natuur worden veroorzaakt en epidemieën die door bioterrorisme worden veroorzaakt, die nog veel erger kunnen zijn dan wat we nu meemaken,” zei Gates.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Auteur en politiek commentator Candace Owens haalde na afloop van het interview snoeihard uit naar de miljardair. “Hij is geen Amerikaanse filantroop, hij is een mondiale terrorist,” twitterde ze.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Aanvullende voorraad

De Verenigde Staten, waar het eerste geval van apenpokken is vastgesteld, hebben alvast 13 miljoen doses van een vaccin tegen apenpokken en pokken ingeslagen. De Amerikaanse overheid heeft met fabrikant Bavarian Nordic een contract gesloten voor 299 miljoen dollar.

In 2019 kocht toenmalig minister voor Medische Zorg Bruno Bruins een aanvullende voorraad pokkenvaccin aan. Het betrof 100.000 doses van het pokkenvaccin Imvanex, geproduceerd door Bavarian Nordic.

2003

Het derde generatie vaccin ‘heeft minder bijwerkingen’ en kan ook worden gebruikt bij het apenpokkenvirus, schreef Bruins. Het vaccin is vijf jaar houdbaar.

Opmerkelijk: in 2003 gebeurde er iets soortgelijks. Trouw schreef in juni dat jaar: “Sars is nog niet uit het nieuws verdwenen, of in de VS is een nieuwe ziekte opgedoken: de apenpokken. De Amerikaanse autoriteiten hebben iedereen die mogelijk in aanraking is gekomen met een mens of dier besmet met dit virus, aangeraden zich in te laten enten tegen de gewone pokken.”

4.9 53 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Om zijn vaccin winkeltje draaiende te houden, is er iemand die het opzet doorziet of laten we nu al twee olifanten in de kamer lopen?

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Geen filantroop, maar een notoire smeerpijp!

T,A
T,A
1 jaar geleden

HAHA, ZE DOEN HET EXTRA OPEN EN BLOOT,

ZO , LAAT HET VOLK MAAR WEER DICUSSIEREN , ONDERTUSSEN STOMEN WE HUN KLAAR MET DREIGING UFOS.
DE AGENDA MOET DOOR.

DAAR TRAPT GELUKKIG STEEDS MEER VOLK NIET MEER IN.

Eric
Eric
1 jaar geleden

Ze zullen er alles aan doen om de gevolgen van de prikken met experimentele gentech troep te verdoezelen …. Je ZIET ze al voorsorteren: nieuwe varianten van het coronavirus, een nieuwe AIDS-golf, apenpokken….

Alles om te voorkomen dat de domme massa gaat begrijpen wat ze is aangedaan…

Back to top button
127
0
We lezen graag je reactie!x