Buitenaards

Leven op Mars? Nieuwe structuur gevonden in meteoriet

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben in een Marsmeteoriet een nieuwe mineraalrijke structuur aangetroffen, die erop zou kunnen wijzen dat onder het oppervlak van Mars leven kan bestaan.

De nieuwe structuur is ontdekt in de Nakhla-meteoriet en bestaat uit nanokristallijn ijzerrijk klei, dat een aantal mineralen bevat. Het gesteente is waarschijnlijk losgekomen tijdens een uitbarsting, waardoor de permafrost smolt en vloeistoffen aan het oppervlak en onder de grond met elkaar werden vermengd.

Elias Chatzitheodoridis van de Nationale Technische Universiteit van Athene en collega’s Sarah Haigh en Ian Lyon van de Universiteit van Manchester maakten gebruik van elektronenmicroscopie, röntgenstraling en spectroscopie om de eivormige structuur te bestuderen.

Volgens hoofdredactrice van Astrobiology Sherry L. Cady laat de studie zien dat het belangrijk is verschillende datasets naast elkaar te leggen om te bepalen of een fragment van een rots al dan niet een biosignatuur is, een fysisch of chemisch verschijnsel dat alleen door het voorkomen van leven kan worden veroorzaakt.

Hoewel de wetenschappers niet definitief konden aantonen dat het object bewijs is voor leven, geeft het onderzoek een grote hoeveelheid informatie over de potentie van Mars om leven te herbergen, aldus Cady. De studie is verschenen in Astrobiology, een peer-reviewed tijdschrift van Mary Ann Liebert, Inc.

[Eurekalert]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Grappig om dit weer aan te stellen of het waar is of niet terwijl het als een paal boven water staat dat men daar kan leven en dat er vroeger en wellicht nu al geleefd word.

Hier een mooie presentatie van mensen van NASA die daar naartoe zouden gaan.

UFOTV: Life On Mars? – New Scientific Evidence – Bullett Version: http://youtu.be/5u-20g7Bwdw via @YouTube

Klemens
Klemens
7 jaren geleden

There is no other life on other planets.
The NWO is using all this stories to keep people working on something.
The same with UFO`s. People are working with UFOs so they do not thing about something else.
Also all pictures of the rover from the Mars are not taken on the Mars!
They make this pictures in the desert of sahara.

Polleke
Polleke
7 jaren geleden

En hoe weet je dat? Sorry, maar what a load of crap!

Wim
Wim
7 jaren geleden

Wees gerust.
Er wordt nu al geleefd. Er is een complete kolonie, waar met enige regelmaat aardbewoners naar toe pendelen en terug. En… ze hebben er heel weinig tijd voor nodig.
Kijk eens op de site van Project Camelot.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x