Het Complot

“Oekraïense luchtverkeersleiding stuurde rampvlucht MH17 over conflictgebied”

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland heeft de Oekraïense luchtverkeersleiding ervan beschuldigd vlucht MH17 van Malaysia Airlines over het conflictgebied te hebben gestuurd waar het vliegtuig vorige maand werd neergeschoten.

De Russische VN-ambassadeur Vitaly Churkin eist dat Kiev alle informatie vrijgeeft over de communicatie tussen de Oekraïnse luchtverkeersleiding en het ramptoestel. Het passagiersvliegtuig met aan boord 298 mensen werd op 17 juli uit de lucht geschoten boven de regio Donetsk in het oosten van Oekraïne.

De Oekraïense regering en haar bondgenoten stellen dat het toestel is geraakt door een raket die werd afgevuurd vanuit het rebellengebied. Volgens Rusland is daar geen bewijs voor. De Russen vinden het zorgelijk dat Kiev weigert de transcriptie vrij te geven van gesprekken tussen de luchtverkeersleiding en de bemanning van vlucht MH17.

"Oekraïense luchtverkeersleiding stuurde rampvlucht MH17 over conflictgebied"
Vitaly Chulkin (EPA/Jason Szenes)

“Er is niets bekend over de gesprekken tussen Oekraïense luchtverkeersleiders,” zei Churkin. “Ze moeten de opnames vrijgeven zodat we kunnen onderzoeken waarom ze het Maleisische toestel over het conflictgebied stuurden.”

Het Westen heeft gezegd dat pro-Russische rebellen het toestel uit de lucht hebben geschoten met een Boek-raketsysteem. Hooggeplaatste Russische legerfunctionarissen stellen op hun beurt dat de rampvlucht is neergeschoten door het Oekraïense leger.

Volgens Churkin worden de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie ICAO en de Interstatelijke Luchtvaartcommissie (MAK), de organisatie die het Russische luchtruim in de gaten houdt, tijdens het onderzoek aan de zijlijn gezet. De ambassadeur heeft inmiddels de hulp van de VN ingeroepen.

Luchtvaartjurist Arthur Flieger heeft gezegd dat de Oekraïense autoriteiten en Eurocontrol mogelijk medeaansprakelijk zijn voor de ramp met vlucht MH17. Hij wijst erop dat de Oekraïense autoriteiten vóór de crash van MH17 het luchtruim beneden 32.000 voet in het zuidoosten van het land al hadden gesloten. Vlucht MH17 vloog op een hoogte van 33.000 voet toen het werd neergeschoten. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA had Amerikaanse carriers eerder al verboden om over het gebied te vliegen, ongeacht de hoogte.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Polleke
Polleke
8 jaren geleden

Ja, het was nu eenmaal niet abnormaal om over dat gebied te vliegen: het luchtruim boven Oost – Oekraïne was officieel “veilig”.
Ook boven Israël wordt nog gevlogen, idem: officieel “veilig”

Wim
Wim
8 jaren geleden

Dan komen we uiteindelijk toch weer bij Amerika uit.
Een uitgelokte actie.
Remember 9/11!?

herman de graaf
herman de graaf
8 jaren geleden

Waar onze leiders (Rutte en Timmermans) het lef niet voor hebben, gebeurt dus hopelijk dan toch vanuit de VN.
Onze leiders uit Den Haag hebben een grote mond door te zeggen dat ze zich persoonlijk inzetten voor het oppakken van de daders van de vliegramp. Maar in werkelijkheid zijn het lafaards, daar in Den Haag.
Ik hoop dat het inschakelen van de VN vanuit Russische zijde, meer effect geeft.

huisheks
huisheks
8 jaren geleden

Wisten wij dit al niet eerder ?? Waarom nu die verbazing ?? Het is zo overduidelijk allemaal.
Maar ,was er niet iets van bewijsmateriaal of rapporten of zo gestolen onderlaatst?
In het kader van ; wat niet weet, wat niet deert….
Zegt toch genoeg dacht ik………………..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

39
0
We lezen graag je reactie!x