Universum

Leven we in één van de vele ‘zeepbellen’ in een reusachtig multiversum?

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste wetenschappers zijn van mening dat het universum uitdijt. Maar als het universum uitdijt, waar dijt het dan in uit? Volgens Fraser Cain van Universe Today is ons heelal mogelijk één van de vele bellen in een reusachtig multiversum.

“In het multiversum is elk universum een soort zeepbel in de kosmische leegte,” zei hij. “Zie het als een kosmisch schuim waaruit verschillende bellen ontstaan.”

Volgens deze theorie zijn de natuurwetten in elk van deze universa volstrekt anders. In ons heelal worden de natuurwetten bepaald door een aantal factoren, die in ieder universum verschillend zouden zijn.

Temperatuurschommelingen

“Misschien werkt de zwaartekracht in een ander universum juist afstotend,” zei Cain. In het grootste deel van die andere universa zou leven zoals wij dat kennen niet kunnen bestaan.

“Leven dat in staat is om het universum waar te kunnen nemen heeft zich moeten ontwikkelen in een universum waarin leven kan ontstaan,” legde hij uit. Het klinkt misschien vergezocht, maar er zijn manieren waarop astronomen deze theorie kunnen testen.

Als de bellen zich ver genoeg uitstrekken in het multiversum, beginnen ze ‘op elkaar te botsen’. Er is al enig bewijs dat ons universum interacteert met andere universa. Wetenschappers hebben in de kosmische achtergrondstraling bijvoorbeeld temperatuurschommelingen oftewel anisotropieën gevonden.

As van het kwaad

De meeste temperatuurverschillen kunnen worden verklaard, maar er is één gebied in het heelal dat zo vreemd is dat onderzoekers die het ontdekt hebben het ‘de as van het kwaad’ hebben genoemd.

Volgens één theorie is ons heelal op die plek op een ander heelal gebotst. Maar wees gerust: het gebied bevindt zich op miljarden lichtjaren afstand van ons.

[Universe Today]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
6 jaren geleden

“Leven dat in staat is om het universum waar te kunnen nemen heeft zich moeten ontwikkelen in een universum waarin leven kan ontstaan,” legde hij uit

Werkelijk waar, het had Cruijf kunnen zijn.”Als je een doelpunt wilt maken moet je op het doel schieten”.

frans
frans
6 jaren geleden

geen zeep dacht ik zo.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

Ik kan naar alle sterren kijken maar welke kant ik ook zie het is altijd terug in de tijd. Dus kijk ik ook in elke richting naar de Big Bang. Dit kan ook alleen maar omdat de ruimte zich kromt. Uiteindelijk tot een punt waar alleen maar het NU bestaat.

Robin
Robin
6 jaren geleden

‘Wetenschappers zijn van mening’…
Dat zijn geen wetenschappers, maar meningschappers!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x