Mens en Dier

‘Rutte heeft vakkundig zijn eigen club om zeep geholpen’

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!

De VVD-fractie stemt alsnog in met de wet waarmee gemeenten kunnen worden gedwongen om asielzoekers op te vangen. Fractieleider Sophie Hermans sprak van ‘een pittige vergadering en een stevig gesprek’.

De fractie zegt er nu voldoende vertrouwen in te hebben dat hij serieus werk maakt van het beperken van de asielinstroom. Verder had de fractie moeite met het dwangelement in de spreidingswet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Na afloop van het overleg zei Rutte dat hij ermee aan de slag gaat. Hij vindt de aantallen ‘inderdaad te hoog’. De VVD verzet zich al weken tegen een wet van staatssecretaris Van der Burg om asielzoekers ‘beter te spreiden’.

Keihard afstraffen

Van meerdere kanten wordt sceptisch gereageerd op de toezegging die Rutte als VVD-leider heeft gedaan. “VVD door de pomp! Ze buigen voor papa Rutte. Nederland betaalt de prijs. Weg democratie, de gelukzoekers worden gemeenten nu door de strot geduwd,” zegt PVV-leider Geert Wilders.

Kamerlid Wybren van Haga reageert: “Een stem op de VVD is een stem op gedwongen asielopvang. We kunnen wachten op de opstand van VVD-leden, óf zelf de partij van Rutte en co. keihard afstraffen bij de Provinciale Statenverkiezingen.” Hij pleit voor de herinvoering van het referendum.

“Als Rutte iets wil, hoeft de VVD-fractie het niet te wagen om tegen te zijn,” schrijft FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren. “Wie tegendraads is, zal nooit meer Kamerlid, bewindspersoon of burgemeester zijn. Dit bevestigt maar weer dat van dualisme en van stemmen zonder last of ruggespraak geen sprake is.”

Politieke euthanasie

“De VVD-fractie vertrouwt erop dat hun eigen omvolkingsmanager Mark Rutte na 12 jaar immigratierecords verbreken de instroom eindelijk omlaag zal brengen. Lachwekkend,” vindt Forum voor Democratie.

BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen schrijft: “De VVD-fractie heeft er zojuist voor gezorgd dat de VVD zal toetreden tot het assortiment aan splinterpartijtjes. Rutte heeft vakkundig zijn eigen club om zeep geholpen.”

“De VVD is ziek, terminaal, en verdient politieke euthanasie,” aldus journalist Bart Schut.

4.9 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Hij hangt van de leugens aan elkaar, en ditmaal zouden we hem moeten geloven?

Kabonkel
Kabonkel
1 jaar geleden

Deze man moet zo snel mogelijk weg,heeft niks
met het volk en is een van de vele
marionetten in het kabinet!!

Ron
Ron
1 jaar geleden

Asielzoekers in je gemeente kan je zelf invullen.

Arnold
Arnold
1 jaar geleden

“De VVD is ziek, terminaal, en verdient politieke euthanasie,” aldus journalist Bart Schut.
MOOI, MOOI, MOOI toch!

Back to top button
151
0
We lezen graag je reactie!x