Buitenland

Er zijn bijna geen Amerikanen meer die vertrouwen hebben in de media

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Slechts zes procent van de Amerikanen zegt veel vertrouwen te hebben in de nieuwsmedia. De overgrote meerderheid vindt dat de media onnauwkeurig en eenzijdig verslag doen. De scepsis wordt verder aangewakkerd door wat men op sociale media leest.

De Amerikanen hebben liever nieuwsartikelen die uitspraken van experts of documenten bevatten, zo blijkt uit een studie van het Media Insight Project, een samenwerkingsverband tussen persbureau AP en het American Press Institute. Tussen 18 februari en 21 maart werden 2014 volwassenen ondervraagd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Bijna 90 procent van de Amerikanen zegt dat het extreem of erg belangrijk is dat de media zorgen dat de feiten kloppen. Het vertrouwen in de media is sterk gedaald als gevolg van een aantal journalistieke blunders op tv over onder meer Obamacare en de aanslagen tijdens de marathon van Boston in 2013.

Journalistieke blunder

In 2014 moest Rolling Stone een artikel intrekken over een bendeverkrachting op de Universiteit van Virginia. De Columbia Graduate School of Journalism sprak van ‘een journalistieke blunder die voorkomen had kunnen worden’.

Ongeveer zes op de 10 Amerikanen volgen het nieuws meerdere keren per dag via computers, smartphones of tablets. Een meerderheid zoekt op de sociale media naar nieuws, vooral op Facebook.

Oorspronkelijke bron

Toch zegt slechts 12 procent van de Facebookgebruikers veel vertrouwen te hebben in het nieuws en de informatie die voorbij komt op de site. De belangrijkste factor die bepaalt of mensen de informatie al dan niet vertrouwen: of de oorspronkelijke bron van het artikel wordt genoemd.

Ondertussen verdwijnen er bij enkele van de grootste Amerikaanse nieuwswebsites steeds meer banen. In april werden bij Mashable alleen al 30 mensen ontslagen. Ook Salon krimpt verder in.

[AP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

‘Er zijn bijna geen Amerikanen meer die vertrouwen hebben in de politiek’ zou net zo goed ook kunnen.

corbison
corbison
8 jaren geleden

Daar kunnen de Nederlanders een voorbeeld aan de Amerikaanse burger nemen inzake de media, maar de media heeft het volgende daar op gevonden. Ze zenden uit boer neukt vrouw, sorry ik bedoel boer zoekt vrouw en het vertrouwen is hersteld. Chips nootjes en biertje er bij en that is it.

frans
frans
8 jaren geleden

De leugen is al veel te lang heeeeel snel. maar…… de waarheid achterhaald hem toch nog nog snel.

NikkiLauda
NikkiLauda
8 jaren geleden

Jullie staan wel lekker de VS af te kraken, maar hebben jullie ooit weleens 1 stap in dat land gezet (bijv vakantie of zo?)

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x