Homepagina » Gezondheid » Lucht in stedelijke gebieden bevat sporen van drugs
Lucht in stedelijke gebieden bevat sporen van drugs

Lucht in stedelijke gebieden bevat sporen van drugs

Als je in Rome bent krijg je bij iedere ademhaling cocaïne binnen. Onderzoekers troffen in de lucht boven acht Italiaanse steden sporen van drugs aan.

Wetenschappers van het Institute of Atmospheric Pollution Research in Rome vonden onder meer sporen van cocaïne, cannabinoïden, nicotine en caffeïne.

De onderzoekers stelden eerder al een verband vast tussen cocaïne in de lucht en bepaalde kankersoorten. Ook werd er een verband gevonden tussen het aantal drugs in de lucht en het aantal politieoptredens, het aantal mensen dat hulp zocht voor een drugsverslaving en criminaliteit.

Meeroken

Onderzoeksleider Angelo Cecinato is nog voorzichtig met het trekken van conclusies. “Meeroken werd vroeger ook niet als een gezondheidsrisico gezien, maar dat is het natuurlijk wel,” hintte hij.

Cecinato merkte op dat de hoogste concentratie cocaïne werd gevonden in Turijn. In de lucht boven Bologna en Florence werd de hoogste concentratie cannabinoïden aangetroffen.

Rioolwater

Dat komt volgens Cecinato door de vele studenten die in beide steden woonachtig zijn. De concentraties zijn volgens hem te laag om een effect te kunnen hebben.

De hoogste concentratie cocaïne in afvalwater werd overigens gemeten in Antwerpen. De Universiteit van Antwerpen deed afgelopen jaar onderzoek naar rioolwater in 21 Europese steden. Het afvalwater in België en Nederland scoort ook hoog in de metingen van amfetamines en xtc.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info belangrijk? Deel het dan met je vrienden op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Dit onderzoek is al zo oud als de weg naar Rome. Dit is tig jaar geleden al zo vaak vermeld in verschillende kranten en tijdschriften…

  0 likes
 2. Deze hele maatschappij is ene nepperige farce. Vele mensen proberen nog steeds de farce op te houden van mooi weer spelen en als ze dan in het weekend vrij zijn van het veel te harde werken grijpen ze naar de drugs. Het lijkt soms wel maatschappij vergiftigd is met nepperij en drugs. Vele medicijnen en dan ook nog de psychofarmaceutische medicijnen zijn ook een soort drugs. Het klinkt hard maar dat geklaag over de illuminati als grote boeman is onterecht want de mensen doen dit zelf. Als ik illuminaat was zou ik al die kunstmatige nepmensen zwaar minachten. Veel mensen zijn te dom en te oppervlakkig om door de farce heen te prikken en daarom hebben de illuminaten de macht.

  0 likes
 3. ja en ?

  vind jij dit normaal dan ?

  0 likes
 4. In Madrid is dit al jaren het geval. En Wetenschappelijk bewezen.
  Wel lekker goedkoop. Althans moet er wel heen vliegen.

  0 likes
 5. #2 Aardebewoner, Zo is het want ook in Brussel waar wij Nederlanders instructies van krijgen (kuch) is cocaïne in toilet ruimtes aangetroffen. Nelie Kroes met een drugshond laten besnuffelen doet men niet omdat iedereen in die kringen wel weet heeft dat daar gebruikt wordt. Ook gevangenissen waar gedetineerden voorzien worden van drugs door het in de naden van kleding te stoppen om zo binnen te brengen, corrupt zooitje allemaal dus.

  0 likes
 6. Rasecht Berensiroop

  space future exopolitiek vlaanderen-antwerpen

  Lucht in stedelijke gebieden bevat sporen van drugs, via chemtrails????
  een verband vast tussen cocaïne in de lucht en bepaalde kankersoorten…
  meeroken in ademing op diverse manieren,
  drinken via het water…. regenwaterconcentraties?

  0 likes
 7. Ik maak me drukker om wat overheden aan giffen toelaten, en gebruiken om de lucht te bederven, dan om de paar sporen van wat drugs,in de lucht en het water.Tenslotte dumpen die regeringen tonnen vol radioaktief afval in de zeeén.Rotzooien met olie en dan moet ik me druk maken om wat drugs in water en lucht??Hebben die regeringen ook oplossingen om het water brandschoon te krijgen, zodat er geen medicijn of drugs meer er in terug te vinden zijn?Ha dan drinken ze hetzelfde water als wij, en ademen dezelfde lucht als wij,alleen maken zij zich blij met een dode mus, en beschouwen WIJ de vervuiling van de overheid, als een “doodskus”.Maar overheden en vervuilers, jullie tijd zal nog slechts kort zijn.

  0 likes
 8. [quote name=”Plien”]#2 Aardebewoner, Zo is het want ook in Brussel waar wij Nederlanders instructies van krijgen (kuch) is cocaïne in toilet ruimtes aangetroffen. Nelie Kroes met een drugshond laten besnuffelen doet men niet omdat iedereen in die kringen wel weet heeft dat daar gebruikt wordt. Ook gevangenissen waar gedetineerden voorzien worden van drugs door het in de naden van kleding te stoppen om zo binnen te brengen, corrupt zooitje allemaal dus.[/quote]

  In de tweede kamer wordt ook veel drugs gebruikt (cocaine) en aan de Zuidas van Amsterdam worden door de drugskoeriers goede zaken gedaan om coke te verkopen aan bankiersmannetjes in pak.

  0 likes
 9. [quote name=”vanessa”]ja en ?

  vind jij dit normaal dan ?[/quote]

  Nee ik vind de maatschappij een ratrace en dat veel mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen en daarom zijn ze makkelijk tegen elkaar uit te spelen door poppenspelers (illuminati).

  0 likes
 10. WAT İS HET NOU JONGENS??? De ene keer lees ik een artikel over hoe goed canaboïden zijn. Dat ze kanker genezen/voorkomen en dan zoiets ??? En maken jullie je druk om canaboïden als onze lucht vol chemtrails staat??? En voor de leeghoofden die denken dat zij ook chemtrails inademen en van het zelfde water drinken?!? Je ben echt DOM ALS JE DAT GELOOFD!!!

  0 likes
 11. Hoeveel paracetamol en ibuprofen zou er in de lucht zitten?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...

coronavaccin

Afrikanen protesteren tegen tests met ‘ons’ coronavaccin: ‘Bill Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’

Afgelopen week is een experimenteel coronavaccin getest ...