Gezondheid

Lucht in stedelijke gebieden bevat sporen van drugs

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als je in Rome bent krijg je bij iedere ademhaling cocaïne binnen. Onderzoekers troffen in de lucht boven acht Italiaanse steden sporen van drugs aan.

Wetenschappers van het Institute of Atmospheric Pollution Research in Rome vonden onder meer sporen van cocaïne, cannabinoïden, nicotine en caffeïne.

De onderzoekers stelden eerder al een verband vast tussen cocaïne in de lucht en bepaalde kankersoorten. Ook werd er een verband gevonden tussen het aantal drugs in de lucht en het aantal politieoptredens, het aantal mensen dat hulp zocht voor een drugsverslaving en criminaliteit.

Meeroken

Onderzoeksleider Angelo Cecinato is nog voorzichtig met het trekken van conclusies. “Meeroken werd vroeger ook niet als een gezondheidsrisico gezien, maar dat is het natuurlijk wel,” hintte hij.

Cecinato merkte op dat de hoogste concentratie cocaïne werd gevonden in Turijn. In de lucht boven Bologna en Florence werd de hoogste concentratie cannabinoïden aangetroffen.

Rioolwater

Dat komt volgens Cecinato door de vele studenten die in beide steden woonachtig zijn. De concentraties zijn volgens hem te laag om een effect te kunnen hebben.

De hoogste concentratie cocaïne in afvalwater werd overigens gemeten in Antwerpen. De Universiteit van Antwerpen deed afgelopen jaar onderzoek naar rioolwater in 21 Europese steden. Het afvalwater in België en Nederland scoort ook hoog in de metingen van amfetamines en xtc.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

Dit onderzoek is al zo oud als de weg naar Rome. Dit is tig jaar geleden al zo vaak vermeld in verschillende kranten en tijdschriften…

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Deze hele maatschappij is ene nepperige farce. Vele mensen proberen nog steeds de farce op te houden van mooi weer spelen en als ze dan in het weekend vrij zijn van het veel te harde werken grijpen ze naar de drugs. Het lijkt soms wel maatschappij vergiftigd is met nepperij en drugs. Vele medicijnen en dan ook nog de psychofarmaceutische medicijnen zijn ook een soort drugs. Het klinkt hard maar dat geklaag over de illuminati als grote boeman is onterecht want de mensen doen dit zelf. Als ik illuminaat was zou ik al die kunstmatige nepmensen zwaar minachten. Veel mensen zijn te dom en te oppervlakkig om door de farce heen te prikken en daarom hebben de illuminaten de macht.

vanessa
vanessa
9 jaren geleden

ja en ?

vind jij dit normaal dan ?

Ron
Ron
9 jaren geleden

In Madrid is dit al jaren het geval. En Wetenschappelijk bewezen.
Wel lekker goedkoop. Althans moet er wel heen vliegen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x