Homepagina » Gezondheid » Halfklimmende heester bestrijdt alvleesklierkanker
Halfklimmende heester bestrijdt alvleesklierkanker

Halfklimmende heester bestrijdt alvleesklierkanker

Een medicijn gemaakt van de halfklimmende heester (Tripterygium wilfordii), een plant die in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt, gaat bij muizen de strijd aan met alvleesklierkanker.

De onderzoekers hopen het middel snel te kunnen testen op mensen. Bij behandelde muizen waren tumoren binnen 40 dagen helemaal verdwenen.

Het onderzoek is gedaan door de Universiteit van Minnesota en gepubliceerd in het tijdschrift Science Translational Medicine.

Triptolide

Hoofdonderzoeker Ashok Saluja beschreef de ongelooflijke potentie die het middel heeft om tumorcellen te doden. “Je kon zien hoe de tumor iedere dag kleiner werd en uiteindelijk zelfs helemaal verdwenen was.”

De plant bevat triptolide, een stof die kankercellen kan doden. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt de plant gebruikt bij de behandeling van reumatoïde artritis. Saluja hoopt het middel over zes maanden op mensen te kunnen testen.

De resultaten plaveien de weg voor klinische studies op alvleesklierkankerpatiënten. In 2010 werden in Nederland 2179 patiënten met deze ziekte gediagnosticeerd. De overleving van de aandoening is bijzonder laag: na vijf jaar is minder dan 5 procent van de patiënten nog in leven. De meesten overlijden binnen enkele maanden.

Nieuwe strategieën

Het huidige standaardgeneesmiddel is vaak gemcitabine, dat door farmaciegigant Eli Lilly & Co. op de markt wordt gebracht. Het bedrijf verdiende er afgelopen jaar 452 miljoen dollar aan.

“Je leeft er zes weken langer door, dat is niets,” voegde Saluja toe. “Het is noodzakelijk om nieuwe strategieën te ontdekken en te ontwikkelen om alvleesklierkanker succesvol te behandelen.”

De onderzoekers hebben hun middel Minnelide gedoopt, een samentrekking van de woorden Minnesota en triptolide. Saluja heeft met zijn groep het bedrijf Minneamrita Therapeutics opgericht om hun medicijn door de klinische studies op mensen te loodsen vooraleer de toezichthouders het beoordelen.

Bron: Bloomberg.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • cc schreef:

  Gauw op mensen testen.hoezo eerst op muizen als mensen binnen een paar maanden sterven aan alvleesklierkakner wat maakt het dan nog uit? Baat het niet schaadt het ook niet. sja. .Trouwens waarom vragen ze het niet aan de mensen zelf die dat hebben en al met één been in het graf staan.Die willen echt wel hoor.

  0 likes
 • Joris schreef:

  Voor mijn vrouw is het te laat, helaas. Ik hoop dat Rasha Peper lang genoeg leeft om dergelijke zaken (ook Curcumine met peper en olie, Cannabisolie, Maretak) uit te proberen. En het te overleven.

  0 likes
 • darketernal schreef:

  Geweldig, elk goed middel tegen de bestrijding van kanker om de mensen te helpen is geweldig. Ik hoop dat vele mensen erdoor genezen kunnen worden van deze afschuwelijke ziekte.

  0 likes
 • garriet60 schreef:

  hadden ze dit middel maar eerder uitgevonden !! dan had mijn dochter van 40 jaar nog langer geleefd nu liet ze twee kindertjes achter van 10/12 jaar .

  0 likes
 • Mien schreef:

  Patienten die deze verschrikkelijke vorm van kanker hebben hoeven niet na te denken of ze dit middel bij wijze van test willen ondergaan. Patienten zullen dit middel toe juichen, want je hebt niets te verliezen als het niet zou aanslaan. Snap eigenlijk ook niet waarom hier weer jaren over heen moeten gaan om dit erdoor te krijgen. Vaak moet men eerst weten hoe men hiervoor zoveel als mogelijk geld mee kan verdienen, want de farmaceutische industrieen zijn oppermachtig en gaan over lijken als het moet.

  0 likes
 • Regina schreef:

  [quote name=”cc”]Gauw op mensen testen.hoezo eerst op muizen als mensen binnen een paar maanden sterven aan alvleesklierkakner wat maakt het dan nog uit? Baat het niet schaadt het ook niet. sja. .Trouwens waarom vragen ze het niet aan de mensen zelf die dat hebben en al met één been in het graf staan.Die willen echt wel hoor.[/quote]

  Big Farma verkoopt liever dodelijke chemokuren. Zij zullen elk ander ( goed werkend middel ) blijven weren tot zij erbij neervallen.
  Anders had hennepolie ook al lang in de schappen van het kruitvat gelegen.

  0 likes
 • Vonzie schreef:

  [quote name=”Regina”][quote name=”cc”]Gauw op mensen testen.hoezo eerst op muizen als mensen binnen een paar maanden sterven aan alvleesklierkakner wat maakt het dan nog uit? Baat het niet schaadt het ook niet. sja. .Trouwens waarom vragen ze het niet aan de mensen zelf die dat hebben en al met één been in het graf staan.Die willen echt wel hoor.[/quote]

  Big Farma verkoopt liever dodelijke chemokuren. Zij zullen elk ander ( goed werkend middel ) blijven weren tot zij erbij neervallen.
  Anders had hennepolie ook al lang in de schappen van het kruitvat gelegen.[/quote]
  Hennepolie is gewoon verkrijgbaar bij “de Tuinen”. Lekker een paar druppels door de salade.

  0 likes
 • ijpelaar schreef:

  Alles wat genezend is wordt geblockt, alles wat kanker geneest dus ook en al zeker natuurlijke stoffen, onderzoek naar genezing van kanker wordt amper uitgevoerd omdat het verdienen aan (meestal niet werkende) chemokueren vel miljarden opbrengt, en aangezien we verslaaft zijn aan economie en geld zal de mens blijvend slachtoffer zijn, alleen als we allen opstaan en doorgaan met niets meer kopen en oude spullen blijven gebruiken en de nodige akties we misschien zullen winnen, maar aktiebereidheid in nederland is nihil.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  thomas

  Thomas (27) na protest ‘beestachtig toegetakeld’ door welbekende undercoveragenten

  De 27-jarige Thomas werd vorige maand opgepakt ...

  berlijn

  Organisator coronaprotest Berlijn: ‘Het vrijheidsvirus verspreidt zich over Europa’

  Attentie, attentie, het vrijheidsvirus heeft Berlijn bereikt, ...

  >