Homepagina » Binnenland » Betogers op de Dam krijgen flinke zak geld van gemeente Amsterdam
betogers
Foto: BAMCorp CC BY-SA 2.0

Betogers op de Dam krijgen flinke zak geld van gemeente Amsterdam

Op de Dam in Amsterdam waren gisteren duizenden betogers bijeen om te protesteren tegen ‘anti-zwart geweld in de Verenigde Staten en de EU’. De gemeente Amsterdam blijkt subsidies te geven aan de organisatoren van het protest, Mitchell Esajas en Jerry Afriyie, onthult de campagne Cultuur onder Vuur.

Zo kreeg de Stichting Nederland Wordt Beter van Afriyie dit jaar een subsidie van 8000 euro van Halsema, laat het subsidieregister van de gemeente zien. In de afgelopen jaren kreeg de stichting ook geld van Amsterdam.

Esajas zit in het bestuur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam, dat dit jaar meer dan een half miljoen subsidie ontvangt van de gemeente.

Soros

Hij is daarnaast voorzitter van de stichting New Urban Collective, die ook geld krijgt uit de gemeentekas. Dit jaar ontvangt de stichting 15.000 euro van Halsema, die gisteren zelf ook op de Dam verscheen. Ze zei dat de demonstratie ‘te belangrijk was om in te grijpen’.

New Urban Collective wordt overigens ook gefinancierd door de Open Society Foundations (OSF) van miljardair George Soros. In 2014 kreeg de stichting volgens de website van de OSF 10.000 dollar en in 2015 zelfs bijna 25.000 dollar, schreef De Telegraaf.

Oorlog

Afriyie is ook bekend van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). In 2017 riep hij tijdens een betoging van de radiaal-linkse beweging Antifa dat ‘het oorlog is’.

Hij zei verder dat je de ruimte moet krijgen om met een knuppel naar een intocht te gaan. Vanwege zijn uitspraken werd KOZP opgenomen in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland.

[Cultuur onder Vuur]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

34 reacties

 1. Snap de hele demonstratie niet. De oorzaak is een Amerikaanse happening. Een probleem die al veel langer speelt. De agent die Floyd heeft laten stikken zou levenslang moeten krijgen. Bovendien moet er daar veel veranderen. Maar voor de rest, wat heeft Nederland in godsnaam hiermee te maken?

  39 likes
 2. Waarom protesteren die mensen niet tegen het systeem zelf? Want dat is in de basis het probleem. Nu draait het meer om mens(wit) tegen mens(zwart). Snappen zij dat dan niet? Je maakt het zo alleen maar erger.
  Het is het systeem wat stinkt. Het systeem wil ons verdelen. Het systeem onderdrukt ons allemaal. enz.
  Bij deze: ik ga met elk kleurtje om, tenminste als ze mij in mijn waarde laten.

  34 likes
 3. Nieuwe ontwikkeling in de grot van Plato, lijdt tot nieuw dieptepunt.

  “De grijze boer gedood door overdreven patriottische heerser van mensen.”

  (George=Boer)(Floyd=grijs) vs (Derek=Heerser van mensen) (Chauvin=Overdreven patriottistisch)…simpelweg de betekenis van de namen aangaande dit onderwerp.

  Recht in ons gezicht en het volk vreet het wederom als zoete koek…uiteraard, altijd.

  Integriteit van de organisaties achter de protesten? 100% geschonden!
  Openbare directe financiële steun uit de hoek van globalistische elite en hun bondgenoten is bevestigd.

  ….ook dit is evenals covid-19 een verschrikkelijk domme hoax…aangenomen door een nog veel dommere bevolking.

  28 likes
 4. Demonstraties worden gefinancierd door de gemeente/overheid d.m.v. subsidies?
  Dus gewoon een ordinair verdienmodel ….
  Links is dus al lang niet meer (ouderwets) links.

  Knettergek zijn we hier in Nederland.

  22 likes
 5. Demonstraties tegen lockdown..worden weggemept.
  Serieuze zaken waar Nld mee te maken heeft.
  Deze links fascistische betoging mag gewoon doorgaan en niks politie.
  Politieke kleur bekennen noemen we dat.
  Ach ja amsterdam.pfff

  18 likes
 6. Former Black Lives Matter Ferguson Organizer, Chaziel Sunz Exposes Democrats, Antifa, BLM & More
  https://www.youtube.com/watch?v=oR8SSPxVxSI&feature=emb_logo
  Social Engineering de massa, exploiteren menselijke emoties de sleutel tot gegarandeerd succes

  17 likes
 7. Als ik de meeste reaguursels lees dan krijg ik niet echt de indruk dat het volk wakker is.

  Femke heet gelijk. Deze demonstratie is te belangrijk om te verbieden want vergeet u niet dat het volk massaal de parken is uitgeslagen, dus met buitensporig geweld, door de overheid.

  Geweld van de overheid tegen weerloze burgers die géén criminele activiteiten begaan zoals is vastgelegd voor 1 januari 2020 dient te alle tijden te worden veroordeeld.

  Nu lijkt alsof dat óók FvD en de PVV het goed lijken te vinden dat geweld van de overheid tegenover weerloze burgers maar de normaalste zaak moet worden vanwege corona dat ernstig wordt misbruikt door de overheid net zoals een terrorist met de Koran in de hand aanslagen pleegt. Waar moet je dan nog op stemmen?

  In Rotterdam wil men gaan demonstreren. Dictator Ahmed Aboutaleb wil de demonstratie gaan verbieden als er meer dan 30 of 80 mensen komen. Wat voor demonstratie heb je dan überhaupt? Ook hier wordt de corona misbruikt om demonstraties te verbieden dat een grondwettelijk recht is/ zou moeten zijn. De grondwet is om de burgers te beschermen tegen de almachtige kwade overheid. Kennelijk beseft het volk dat niet. Neen, die gaan liever in de rij staan om een plekje te bemachtigen op het terras vol met coronarestricties.

  Alles maar dan ook alles wordt gebruikt om de totalitaire staat, die tevens nu ook een autocratie is, doorheen te drukken.

  Wanneer beseft het volk dat het oorlog is? !Oorlog! is? De overheid die de totalitaire staat erdoor wil drukken.

  Oorlog.

  Zo ook deze: https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/06/kijk-dan-1-juni-dus-oliedomme-corona-brabanders-gaan-in-kleffe-polonaise-door-het-cafe/

  Het is oorlog. Wat doet het volk (in het café)? Gaat dit opnemen en op internet pleuren dan wel het lekt uit. Tja, omdat het volk goedgelovig is, krijgen zij onterecht op hun donder.
  Maar als zij hadden beseft dat het oorlog is, dan hadden zij die verrekte telefoons thuisgelaten en was er helemaal niets opgenomen, viel er niets uit te lekken en hadden zij feest gehad zonder gevolgen. Nu moeten worden zij gevangen gezet respectievelijk te schande gezet. En waarom? Een virus dat minder dodelijk is dan de griep.
  Stel dat de verzetshelden hun activiteiten in WOII haddne opgenomen dan had Adolf H het nog makkelijker gehad om iedereen tegen de muur te zetten.

  Het is oorlog.

  13 likes
 8. Op basis van de huidige kennis van het coronavirus mag je verwachten dat na deze demonstratie het aantal besmettingen zal exploderen. Is dit niet het geval eind juni dan blijkt dat we weer belazerd zijn en de lockdown totaal onnodig was. Is het wel het geval dan hoop ik dat deze zgn demonstranten en Halsema zullen rotten in hell

  12 likes
  • Idd helemaal mee eens, de tijd zal het ons vertellen of de Carona een internationale Hoax is.
   Zo niet dan zal het viruz zich zeker exploderen.
   Voor al deze mensen die hier dan aanwezig waren zal ik zeggen voor u is er geen plek op de IC.
   Verder vind ik dat deze mensen door door schuld ten laste gelegt moet worden, met de doodstraf tot gevolg.
   o wacht als ze zichzelf allemaal besmet hebben gaat dat vast vanzelf.

   1 likes
 9. in feite heb je hier op de dam nu 6000 besmette mensen die ook daarna naar huis gaan met alle gevolgen van dien, dit om te protesteren voor deze moord wat ook absoluut een zware misdaad is, maar als je daarna weer zoveel extra corona doden krijgt wat win je dan

  10 likes
  • Besmet met de corruptie van gekochte haat jegens ons Nederland.
   Dat zijn ze.

   32 likes
  • @edwin

   Wat als er niet één persoon corona heeft opgelopen. Ben je dan nog even bang?
   De besmettingskans in de openlucht is extreem klein en de hele paniek om het corvid-19 is een opgeblazen politieke zaak en heeft niets met de werkelijkheid te maken.
   Vraag je eens af of de mensen die in het ziekenhuis aan de longmachine gelegd zijn voor 85 % dood gingen en de overige de rest van hun leven sterk invalide is. Zijn deze mensen met opzet vermoord om vooral veel doden te krijgen om zo de mensen angst aan te jagen zodat ze alles zullen aksepteren?

   24 likes
   • Over pakweg 2 weken zullen we het zien: als er dan ruim duizend zieken zijn bijgekomen is het ‘virus’ hevig bezig.
    Zo niet is het allemaal opgeblazen lucht om de mensen bang te maken en klaar te stomen voor het vaccin, dat de ‘enige’ oplossing is (zou zijn…).

    Ondanks, of juist dank zij de versoepelingen hebben we nu sterk dalende cijfers, dus wie houd hier wie voor de gek eigenlijk?

    4 likes
  • Onzin, leest u zich alstublieft beter in door andere de onderzoeken van Maurice de Hond.

   Als het zo erg zijn zijn zoals u beweert waarom breekt de pleuris dan nog steeds niet uit in vluchtelingenkamp op Lesbos waar mensen op en aan elkaar leven?

   16 likes
   • @Pro Asfalt > Maurice the Hoax zul je bedoelen de vangnet pion die dient voor de eltie als gecontroleerde oppositie. En nog IMMER met zijn allen blijven ze er continu intrappen , stelletje geprogrammeerde sukkels !

    5 likes
    • Verklaar aub waarom Maurice gecontroleerde oppositie is. Ik hoop dat je niet Martin Vrijland erbij haalt. Hij heeft niet altijd gelijk namelijk! Hetzelfde over George van Houts. Is hij ook betaald?

     2 likes
  • Edwin. De burgemeester van Amsterdam die een voorbeeld functie zou moeten wezen/geven, liep mee tussen de massa zonder anderhalf meter afstand, en zonder mondkapje. Ik weet niet hoe de zorgverzekeraars er over denken?

   Maar stel dat bij Femke Halsema, of een van de andere demonstranten, binnenkort corona word geconstateerd, uiteindelijk op de IC beland. Ik kan me voorstellen dat de zorgverzekeraar wegens roekeloos gedrag dan besluit, wij vergoedden niks, draai zelf maar voor de zorgkosten op. Zo kost 1 IC bed 2800 euro per per dag per persoon.

   7 likes
   • Mevrouw Halsema weet, net als Mark Rutte, dat Corona niks voorsteld. Mark schud gewoon handjes, draagt geen mondkapje en doet niet aan de 1,5 meter… als de camera’s niet draaien.

    Ook al ben ik tegen de ideeën van deze groep radicalen op de Dam ook zij hebben het recht om te protesteren. Ik weiger mee te doen aan de Corona-leugen enkel om politieke tegenstanders uit te schakelen. Want je weet… die krijg je keihard terug.

    13 likes
  • Ze denken dat ze daarmee hun boodschap extra kracht bij zetten. In Amerika stierven de laatste week direct mensen. Niet aan corona, maar aan kopschoppen en kogels. Ze beseffen niet dat de meeste mensen allang tegen politiegeweld zijn in het algemeen, als ook tegen systematische racisme. Ze denken dat blanken nóóit klappen krijgen, in de houdgreep worden gelegd. Dat blanken thee drinken en een vermaning krijgen. Al zou je sterven op tv, dan is het nog geen gelijkwaardigheid want je kent de strijd niet, ofzo. Ze zijn altijd zieliger. Altijd armer. Altijd meer beledigd. Het aantal blanken wat sterft door de politie in Amerika is nog altijd 3x zo groot. Dan zeggen ze dat de negroide medemens maar 18% van de bevolking is en het rekenkundig trucje laat dan zien dat ze per inwoner meer te maken hebben met geweld. Dat mag dan kloppen, maar ze zijn ook vaker de crimineel. Zoals hier 80% van alle Marokkanen te maken heeft gehad met de politie.

   1. Er is een probleem met politiegeweld, dit overstijgt alle rassen. 2. Iemand dood drukken met je knie is niet ok. En 3. All lives matter. Maar we zijn nu echt kilometers ver van een gezamenlijk optreden tegen dat agressieve wangedrag, want het gaat weer over ras

   3 likes
  • @edwin

   hoe kom je daar aan?
   als ik zou horen van de regering is een ding maar van jou?

   2 likes
  • in feite verkoop jij grote onzin.

   fff

   2 likes
  • ik bedoel dat als er een begrafenis is in de openlucht dan mogen er ook maar maximaal 30 tot 36 mensen bij vanvwege dit Corona virus met kans op een mogelijke besmetting, dit vind ik apart

   2 likes
 10. Nu zo snel mogelijk de straat (dagelijks)op gaan om tegen de onterechte lockdown te demonstreren. Is te belangenrijk om voorbij te laten gaan of niet dan!!…. maarja

  9 likes
 11. Oh ja.
  Een echt geluid uit de zwarte gemeenschap in de VS horen.
  Candice Owens.

  5 likes
 12. https://www.maurice.nl/2020/06/01/is-de-damdemonstratie-een-superspreading-event/

  Ik kan het niet beter verwoorden.

  Wij zullen zien over pak ‘m beet 2 weken.

  3 likes
 13. Wat suggestief om te beweren, dat de demonstratie gisteren is gesponsord door de gemeente Amsterdam.
  Er waren duizenden mensen op de Dam die zich serieus zorgen maken om de racistische politiek in de USA en in NL.
  Demonstreren is een recht.
  George Floyd is vermoord door white-power president Trump.

  1 likes
  • Heb filmpje gezien , was een andere man niet Trump. oh begrijp ik dat goed die opmerking die je plaatst is suggestief ?
   En leg eens uit wat een ‘white-power president’ is ik volg namelijk CNN niet zo vanwege het fake nieuws.

   Maar verder heb je gelijk demonstreren is een recht , maar als we dat dan doen moet voor iedereen hetzelfde gelden.

   16 likes
  • Racistische politiek in Nederland?
   Oh dat blanken minder snel een baan krijgen bij politie of ambtenaren apparaat omdat men allochtonen op posities wil?of bedoel je het 2 maten systeem voor autochtonen en en allochtonen gesproken over de rechten en plichten bij bijv. Bijstand.
   Of het feit dat er lui zijn die nooit ene cent hebben bijgedragen aan dit land in een mooi rijtjeshuis mogen wonen waar Nld’rs jaren ingeschreven staan en maar bij pappie en mammie moeten blijven.
   Bedoel je het etnisch profileren van de hetero blanke man.
   Of misschien de racistische perikelen bij de nos en npo?
   Kolder!links geïndoctrineerde trol!
   Weet je wel hoe ontzettend gevaarlijk jouw retoriek is?he?!
   Ongefundeerde nonsense die geheel feitelijk en actueel OMGEDRAAID is in dit deugdland.
   Als we nou allemaal zo gelijk zijn..steek eens je licht op over zuid afrika.genocide onder blanken..maar dat is wenselijk goed en de agenda of niet?!!
   Genocide.
   Noem mij een plek waar zwarten bedreigd worden door genocide?

   11 likes
   • @Bataaf Ik raad U sterk aan hulp te zoeken. Prof Dr Lipschitz is een goede psycholoog.

    Maar U heeft natuurlijk gelijk; dobbernegers – indien ze het verrotten in de Middellandse Zee te verzuipen – hoeven natuurlijk geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd. Een hut met een golfplaat is ruim voldoende. Je moet ze er onder houden, letterlijk … tot de dood er op volgt.

    CP*Int

    0 likes
    • Wij moeten dus heel de wereld maar toelaten?
     Jij wil al jouw welvaart rustig delen met alle gelukzoekers kennelijk.
     Luister de afrikanen kunnen het niet.punt.
     In Azie waren ook kolonies echter gedijen zij wel.rara hoe kan dat?
     Met je psycholoog.pot verwijt de ketel.
     N antwoord op mijn vraag heb je niet want het is de trieste waarheid.
     Lipschitz…nou nou alleen de naam al haha.
     Denk je dat ik achterlijk ben?
     Ga jij maar je frankgurter schule boekjes lezen ik houd het bij waarheid en pure kennis.
     Met je rode vaandel.
     Mooi he communisme?ruim 200 miljoen doden door zo een geweldige ideologie.
     Komop reageer en dan leer ik je nog wat.

     2 likes
     • Wat vind U eigenlijk van Henk Bres? Een buitencategorie aso en nota bene fractiemedewerker van de PVV Den Haag.
      Bovendien een zelfverklaard racist, gewelddadig crimineel, anti-links, anti-homo, anti-jood, anti-moslim, anti-zwart etc.
      Ik zou me doodschamen voor zo’n vent in mijn groep.
      Overigens; de heer Lipschitz is gewoon een joodse communist.

      CP*Int20/07/13

      0 likes
 14. Iemand vroeg, wat heeft een gebeurtenis in de VS met Nederland te maken.
  Antwoord: Nederland (de EU) is obsessief gericht op de VS. We doen al decennia net alsof de Amerikaanse verkiezingen onze verkiezingen zijn. Er gaat minstens zoveel TV-tijd op aan de verkiezingen in de VS als die van Nederland. Dus elke gebeurtenis daar wordt gezien als zijnde gebeurd hier.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

edgar davids

Edgar Davids (moet slavernijdebat aanzwengelen) gespot met Soros junior: ‘Mijn beste vriend!’

Gistermiddag meldde de NOS dat ex-voetballer Edgar ...

hoogleraar

Hoogleraar: ‘Het voelt alsof we in een wereldwijde coronasekte zitten’

De coronamaatregelen lijken inmiddels voort te komen ...