Homepagina » Buitenland » Timmermans waarschuwt: ‘EU dreigt ten onder te gaan aan coronacrisis’
timmermans
Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Timmermans waarschuwt: ‘EU dreigt ten onder te gaan aan coronacrisis’

Zuid-Europa is extra zwaar getroffen door de coronacrisis en daarom is er een ongekend groot steunpakket nodig, schrijft Frans Timmermans in een opiniestuk voor de Volkskrant.

“De vlucht in nationale gelijkhebberigheid en met beschuldigende vingers naar elkaar wijzen, zal in ieder geval niets oplossen en zal voor velen het bewijs vormen van de onmacht van huidige politieke leiders en de stelsels waarvoor zij staan. Dat de EU zoals wij haar kennen dit niet zal overleven, lijkt mij evident. Dat de nationale democratieën daarbij ook nog eens zeer ernstige schade zouden oplopen, ligt voor de hand,” waarschuwt hij.

Heel veel nullen

Om de economie weer op gang te helpen, zijn er volgens hem investeringen nodig die 10 procent bedragen van het bbp van alle EU-lidstaten.

“Dat is ruim 1,5 biljoen euro.” Dat zijn heel veel nullen. Met andere woorden: we mogen weer de portemonnee trekken.

Volkskrant-columnist Arthur van Amerongen vat in één tweet samen:Vond je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

49 reacties

 1. Hoera, Hoera, Hoera.

  Prachtig weg met die leugenfabriek.
  Weg met die geldverslindende maffia bende.

  Hoera, Hoera, Hoera.

  Ruttup en Nexit.

  65 likes
 2. De EU ten onder aan Corona. Zou het dan toch nog ergens goed voor zijn ?

  61 likes
  • WTF is dit een idie jood of niet, zo de wint waait waait me jasje.
   Het zou idd het beste voor Nederland zijn om er uit te stappen de gulden was een sterke munt.
   PS wat me opvalt is dat men niets hoort van alle zogenaamde zorg verzekeraars waar toch al een beste smak eurie zit, en dan nog bij de burgers aankloppen voor geld. daar heb ik geen voor voor in mijn woordenboek staan.

   15 likes
  • Ja Natuurlijk laat nooit een crisis of liever een proces onbenut en stap uit de EU.
   Het gaat toch gebeuren ook Duitsland gaat er uit ook al lijkt dit nog niet zo.
   Er begint menselijkheid te gloren voorbij de donkere wolken van Brussel.

   11 likes
  • @Exegese. Het is nog niet voorbij hoor. De Nederlandse pensioenfondsen hebben nog ongeveer een heerlijke 1,3 biljoen euro en de verzekeringsmaatschappijen hebben ook miljarden opgepot gemeenschapsgeld bij elkaar geharkt. Maar inderdaad, het zou prachtig zijn als de EU ten onder gaat aan de corona crisis. Zolang er tenminste geen vat voor de NWO is. Dan moeten we alleen al wel gaan nadenken over hoe dan verder. Ik denk dat het belangrijk is dat veel, heel veel, informatie openbaar moet worden zodat je eerst een schokgolf door Nederland ziet gaan om het volk, de politie etc op andere gedachten te zien komen. Veel mensen zijn al wakker maar velen zullen dan wakker moeten worden alsof ze uit een nachtmerrie komen als dat niet anders kan. Pas dan kan er iets gaan veranderen. De politie bijvoorbeeld weet niet eens welke agenda ze dienen en dat de politiek die uitvoert. Als de politie daar achter komt dan heb je ze veel sneller aan de kant van het volk als ze erachter komen hoe ze gebruikt zijn. En dat is maar één voorbeeld.

   7 likes
  • Hahahaha @Exegese

   0 likes
 3. Mooi hebben dit jullie zelf veroorzaakt , stelletje machtbeluste geldwolven .

  Nu je green deal in gevaar komt , en het projectje van je zoon om de boeren weg te krijgen dreigt te mislukken begin je te piepen , ik hoop echt dat heel Nederland je ware gezicht te zien krijgt !!

  41 likes
  • ” ik hoop echt dat heel Nederland je ware gezicht te zien krijgt !!”” Nou Willem, ik vind die kop al erg genoeg zo die is 🙂

   21 likes
  • In werkelijkheid had de “wilde” corona 4 miljard moeten doden.
   Omdat het virus “getemd” is zitten daarom die Frans en anderen in de paniekstaat.
   En dus is de EU een paniekstaat. 1500 miljard aan nepgeld . nee he??
   Maar het gaat over. En voorbij. Als je enkel het goede in jezelf en voor anderen wilt.!
   Ook Frans T moet wakker worden.
   Laat elk eu-land weer in zijn oorspronkelijke staat en zijn ontwikkeling van binnen uit opbouwen.
   In vrijheid en met zijn eigen innerlijke Geest. en volksgeest. Dan zul je zien hoe heel de EU opbloeid in zijn waren gedaante .
   Die afschuwelijke munt heeft de Eu bijna verwoest. en van de vrijheid ontdaan.

   9 likes
  • Ja en dat is de EU zelf.

   0 likes
 4. Timmermans ….. die man moet toch gestop worden?
  Hij is de belichaming van alles dat fout is in de EU.

  41 likes
 5. Timmermans waarschuwt: ‘EU dreigt ten onder te gaan aan coronacrisis’.
  Zo zie je maar weer dat bij al het slechte nieuws er toch nog wat zonneschijn door de chemtrails schijnt.
  Coronavirus verslaat de Milieu dictatuur.
  Opnieuw starten zonder EU zonder G5 zonder chemtrails zonder ongekozen leiders zonder lobbyisten
  zonder D66/groen links/ vvd / en meelooppartijen zonder dictatuur zonder opdringerige vaccinaties en zonder landbouwgif
  Er kan nog meer zonder EU en dat zou een hoop geld schelen.

  31 likes
  • hoi Ton, je hebt gelijk met die chemtrails, in plaats van overdag doen ze het nu gewoon s’nachts, gisteravond een prachtig mooie heldere hemel, helemaal vol met chemtrails, niet normaal

   17 likes
   • bij het weerbericht voor vandaag wisten ze het al ; hoge sluierbewolking ,jazeker vandaag al weer van die lange streeptrekkers gezien.
    op zijn minst is het misdadig dat het ons aller zonnetje besluierd, vraag me af voor en wiens milieu daar bij gebaad is.
    we worden door die rotzooi besproeid en dat lijkt me toch niet bevorderlijk voor onze gezondheid.

    12 likes
 6. Zo te lezen heeft F. Timmermans niet veel fans meer over, hoe is het mogelijk “-)

  27 likes
 7. Rutte schijnt akkoord te zijn met de Eurobonds, Merkel heeft
  De hele zuid Europese schuld op de schouders van onze
  Kinderen gelegd.

  Dit is een zwarte dag als dit waar is.

  Een slapjanus de pianospeler van Merkel.

  20 likes
 8. 500 miljard corona steun…. 500 miljard grean deal toeval?… Hehe dacht het niet

  17 likes
 9. Deze week is Pedo-Cardinaal Pell vervroegd vrij gelaten terwijl hij slechts één van de zes jaar heeft uitgezeten voor het misbruik van 6 kinderen. Hij was tot en jaar geleden de hoogste baas van de Vatican Bank en is tijdens zijn loopbaan verschillende keren in verband gebracht met het witwassen van geld.

  Ze hebben uw geld niet nodig om mensen te helpen, maar om de Crown Corporation – het internationale netwerk van jezuiten en vrijmetselaren – geld toe te kunnen spelen. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat Cardinaal Pell wordt benaderd om hen hier een handje bij te helpen. Ze kunnen hem de komende tijd vast goed gebruiken als adviseur.

  16 likes
 10. frans , corona crisis juist verwoordt .
  een crisis veroorzaakt door de elite , een gewone griep (misschien wat heftiger) verworden tot een verschrikkelijke ziekte en die instant wordt gehouden door alle europese leiders en maar rekken en rekken tot het 5G net is uitgerold.
  het is niet te hopen dat als je verzakt ben je deze griep krijgt natuurlijk.

  nee franske je wilt nog steeds de poen hebben en niets anders , idioot.

  dat iedereen gezond mag blijven.

  13 likes
 11. Laat maar vallen want het komt er toch wel van, het geeft niet of je rent….

  10 likes
 12. Ben absoluut geen voorstander van de EU. Ben echter wel een beetje bevreesd dat wanneer de EU wegvalt de weg valt voor de NWO wereldregering. Je ziet nu al hoe de kaarten geschud worden. Ik weet niet wat nu beter is. Het beste zou zijn als iedere corona gelovige wakker wordt uit die nachtmerrie en beseft waarom ze deze angst hebben gecreëerd en hebben misbruikt. Ook ppv en baudet zijn er volledig ingetrapt, want nu worden in razendsnel tempo er allerlei maatregelen doorheen gedrukt waar zij eerst nog zo op tegen waren.
  Vechten we straks tegen de NWO om agressieve onderdrukking tegen te gaan?

  9 likes
  • .yep het this nie anders. Zal moeilijk worden tegen eigen mensen te moeten vechten. Mensen die niet wakker willen worden.
   De NSB kijkt alweer met U mee let daar op.

   0 likes
 13. Europees akkoord over economisch crisisplan
  De Europese ministers van Financiën hebben donderdagavond een akkoord bereikt over een pakket crisismaatregelen die de economische schok moet opvangen die de coronapandemie heeft teweeggebracht. Na dagenlange onderhandelingen raakten de Europese ministers het via een videoconferentie eens over een pakket van meer dan 500 miljard euro om technisch werklozen, ondernemingen en nationale begrotingen te ondersteunen.

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200225_04864382

  België had in januari een te kort van 14 miljard Euro, ondertussen is dat al opgelopen tot 40-60 miljard Euro.
  Nederland had in januari nog een overschot van 14 miljard Euro…ik neem aan dat dat ondertussen opgelopen is tot een te kort van 20 miljard Euro????

  7 likes
 14. Laat je niet beïnvloeden

  En ik hoop op de ondergang van deze pathologisch leugenaar!

  7 likes
 15. Zoals Cruijff jaren geleden al zei: “Elk nadeel heb z’n voordeel”. Steeds meer mensen zijn klaar met het mislukte project dan EU heet. Opnieuw kunnen de zuidelijke EU landen, die ZELF hun economie hebben verkloot, de noordelijke landen, die het WEL voor elkaar hebben, financieel leeg trekken. Wij hebben 6 x de broekriem moeten aantrekken om onze economie gezond te houden tijdens de krediet crisis van 10 jaar terug. Deze landen hebben voor de kat z’n k** weg geleefd en NU zitten ze in de problemen en zij wij WEER de Sjaak en wordt van ons solidariteit verwacht naar onze zuiderburen. Helaas is die solidariteit bij onze zuiderburen ver te zoeken en is het eenrichtingsverkeer van noord naar zuid en NOOIT andersom. Waar is het geld aan Griekenland dat we MET RENTE terug zouden krijgen gebleven en aan Portugal en aan Spanje en aan Corsica en aan Italië en aan… Groot Brittannië heeft er goed aan gedaan om uit de EU te stappen en tellen nu hun zegeningen. Nu wij nog, maar ik vrees dat dat al te laat is….

  6 likes
 16. kijktip.
  Jeff Hoeyberghs’ mening over de huidige crisis.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=36&v=w5qi9_CL8jY

  5 likes
 17. Bij de meeste van hen die in Brussel zitten is het van. Zo de wint waait waait me jasje. Maar wel met een GROTE HARK om de euries naar hen toe te trekken

  Het zou idd het beste voor Nederland zijn om er uit te stappen de gulden was een sterke munt.

  PS wat me opvalt is dat men niets hoort van alle zogenaamde zorg verzekeraars waar toch al een beste smak eurie zit, en dan nog bij de burgers aankloppen voor geld. daar heb ik geen voor voor in mijn woordenboek staan.

  5 likes
 18. Deze LAMLUL is juist bang dat de hele EU in elkaar stort als de zuidelijke landen niet worden gesponsord en gered worden met ONS geld, waardoor de DUIVELSE plannetjes van vaccinaties en chippen in elkaar dondert!!

  5 likes
 19. Timmermans begint zich zorgen te maken over zijn eigen hachje.
  Dat gaat nog moeilijk worden hangjas.

  5 likes
 20. Kijk dit willen we zien. Snel terug naar het oerdegelijke EEG model. Excuses als dat de internationale transportsector dan enorme schade oploopt doordat er lange rijen bij de grensposten komen te staan is natuurlijk klinkklare onzin. Deze sector kan na registratie en het verkrijgen van een speciale chip gewoon doorrijden.

  5 likes
 21. Lekker laten waarschuwen.

  4 likes
 22. ik snap nog steeds niet waarom hoekstra dwars ging liggen, we weten allemaal dat ze weer 180 graden zouden draaien.
  zijn wij zo slim of zijn zij zo oerdom?

  4 likes
 23. De heer F. Timmermans uit Heerlen zei namens de Europese Commissie, dat de vluchtelingencrisis opgelost is. En dat terwijl volgens officiële cijfers van de UNHCR er wereldwijd 70,8 miljoen ontheemden zijn.
  Daar worden voor het gemak de vluchtelingen voor armoede en honger niet bijgeteld, alleen degenen die voor conflicten en repressie op de vlucht zijn.
  Timmermans en de andere beroepspolitici van de Europese Unie doelen natuurlijk op Turkije, waarmee men een deal van 6 miljard euro heeft gesloten om de stroom vluchtelingen tot staan te brengen aan de grens met Europa. Het gevolg is een aaneensluitende reeks van vluchtelingenkampen aan de grens met Syrië.
  Vluchtelingen die nog net de Griekse eilanden bereikt hebben verkeren in erbarmelijke omstandigheden.
  Maar adspirant-EU-lid Turkije heeft het probleem voor Europa opgelost, waardoor Brussel en Straatsburg hun ogen sluiten voor het dictatoriale regime van Erdogan en diens niet-aflatende jacht op de Koerden.
  Alles wordt nu overlapt door het coronavirus, een geschenk uit de hemel voor Timmerfrans en de zijnen.

  4 likes
 24. Staat pakt meer van elke euro dan u denkt.
  De Nederlander betaalt. Een tarief inkomstenbelasting van 42 of 52 procent is al fors, maar uiteindelijk betalen we nog veel meer belasting dan we vaak denken. Zo gaat het met belastingen. Een reden waarom ze kunnen zo hoog zijn, is dat ze vaak geleidelijk over een lange reeks van jaren, zo niet decennia, omhoog kruipen. Wanneer mensen eenmaal gewend zijn aan de laatste verhoging is het niet zo moeilijk een nieuwe verhoging, zo lang die niet te groot is, door te voeren. Elke nieuwe verhoging wordt meteen uitgegeven, of is al uitgegeven aan nieuwe langlopende verplichtingen van de overheid.Er is nog een tweede reden waarom de belastingen zo hoog kunnen zijn, en dat is omdat mensen eigenlijk helemaal niet weten hoeveel belasting ze betalen. Neem iemand die in het marginale tarief van 42% zit. Weet de gemiddelde Nederlander eigenlijk wel hoeveel belasting hij betaalt wanneer hij een extra verdiende euro meteen uitgeeft? Van de euro houdt hij 58 eurocent over. Daarvan kan hij een product met kale prijs van ongeveer 48 cent kopen. Immers op die kale prijs betaalt hij 21% BTW (48 cent keer 1,21 is ongeveer 58 cent). De belasting op zijn meteen uitgegeven euro komt daarmee op 52%, fors boven zijn marginale tarief voor de inkomstenbelasting. Voor iemand in het 52% marginale tarief komt de totale belasting op ruim 60%. Hij houdt dus nog slechts 40% over.Begrijpt Europa dit ook De Nederlander wordt uitgekleed. pensioen. gezondheidszorg . ouderenzorg. politie openbare orde en veiligheid en het opsporen van. Defensie alles kapot bezuinigt . (Waarvoor De Europese droom) Om nog meer geld lees belasting druk op de Nederlander te leggen. Om nog meer geld in die bodemloze put te gooien. Landen die all decennia lid zijn en nog altijd aan het infuus van de Europese Unie liggen

  3 likes
 25. enge vieze klimaatpaus met een arrogantie die erger is als een narcist .. spreekt 10 talen maar niet de taal van het verstaan waarvoor hij zich heeft verkocht aan de brusselse duivel.. ooit een mooi nummer van wijlen liesbeth list
  als ik die kop zie moet ik echt flink kotsen en we worden allemaal zo voor de gek gehouden door dit soort mafketels en hun f e a r – u s ( virus ), gelukkig dat er steeds meer mensen gaan zien en doorzien, zo ook de fik in de 5G kutmasten, want dat rollen ze juist uit als iedereen binnen zit.. hebben ze meer test gelegenheid om te kijken hoe het virus zich kan verspreiden onder de zwakken en de ouderen ( d666 likt de vingers af momenteel.. eerst je organen.. levend er uit gehaald, daarna voltooid verleden tijd en een leven keihard gepeesd voor de opbouw na de oorlog, onze ouderen mogen nu geen bezoek omdat nederland niet eens in staat is om voor zijn eigen volk te zorgen, de angst zit er goed in bij de loopjongens
  Ze hebben haast met het agendapunt, maar de doden vallen ” tegen “, het zijn er nog niet genoeg
  Ook inderdaad bizar ; prachtige mooie blauwe luchten overdag, sproeien doen ze nu in de nacht, heb het ook pas gezien ( randstad ) ze moeten dus ” bijsproeien ” want de aantal patienten neemt langzaam af..

  wat een wereld met al die pausen en wetenschappers die allemaal HET KROONTJE dragen
  fijne paas-haas-van de zotte vretende stol

  3 likes
 26. Laten we hopen dat dat Brusselse rapaille door de corona de nek wordt omgedraaid. Dan alleen nog Rutte en zijn kliek. Pas dan kan er een frisse start worden gemaakt met het herstel van NL.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

halsema

‘Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt. Ze moet aftreden’

In Amsterdam waren vandaag duizenden mensen op ...