Homepagina » Universum » Marsrover Curiosity fotografeert ‘Marsrat’
Marsrover Curiosity fotografeert Marsrat

Marsrover Curiosity fotografeert ‘Marsrat’

Heeft ruimtewagen Curiosity een rat vastgelegd op Mars? Een foto die met de Mast Camera is gemaakt toont het stoffige oranje oppervlak van de rode planeet. Volgens sommigen houdt zich tussen de stenen een knaagdier schuil.

De foto, gemaakt op 28 september 2012, laat het Rotsnest zien, waar het wagentje verschillende zandmonsters heeft genomen.

De monsters bleken gesteentevormende mineralen te bevatten, zo liet de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA afgelopen jaar weten.

Pareidolie

Het ‘wezen’ werd ontdekt door Scott Waring van de website UFO Sightings Daily. Hij meent duidelijk de neus, wangen, oor, voorpoot en buik van het dier te kunnen onderscheiden. Ook wijst hij op de lichtere kleur van de bovenste en onderste oogleden.

Anderen merkten op dat het waarschijnlijk gewoon een steen is, maar dat hier sprake is van pareidolie, een vorm van illusie waarbij iemand een zodanige interpretatie van onduidelijke of willekeurige waarnemingen heeft, dat hij of zij hierin herkenbare dingen meent waar te nemen. Bekende voorbeelden zijn het zien van gezichten in alledaagse objecten en bouwwerken.

Algoritme

Het Duitse bedrijf Onformative ontwikkelde onlangs een algoritme dat het aardoppervlak met behulp van Google Maps afspeurt naar geologische formaties die de vorm van een gezicht hebben.

Het algoritme vond gezichten in weilanden, snorren in bergen en heuvels met ogen. Misschien moet het algoritme ook eens op Mars worden losgelaten?

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lampje
Lampje
8 jaren geleden

Gewoon een steen. Of die rat moet vergeleken met de rest van het gesteente, wel enorm groot zijn.Dus wordt het inderdaad tijd voor het algoritme onderzoek.Vraagje? Wat eet die rat?Stenen?

MentiX
MentiX
8 jaren geleden

Leuk gevonden. Voor de twijfelaars nu een helm op het Marsoppervlak. Ja je leest het goed.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q8Tg4AuTuVU#at=13

Karma
Karma
8 jaren geleden

Ik zie toch echt een steen..!

edjuh
edjuh
8 jaren geleden

Wat nou als dit nep opnames zijn net als de eerste maanlanding?. ik bedoel wie beweert dat dit wel keihard bewijs is terwijl deze shot misschien geschoten is ergens op de heide in bijvoorbeeld drenthe?.

x

Check Also

medewerkster

Medewerkster Pathologisch Instituut klapt uit de school: ‘De noodsituatie is niet het gevolg van het coronavirus’

In Duitsland is momenteel veel te doen ...

von der leyen

Ursula von der Leyen onder vuur om uitspraken over vaccinatieplicht: ‘Gruwelijk vooruitzicht’

De EU moet het hebben over het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

42
0
We lezen graag je reactie!x