Universum

Marsrover Curiosity fotografeert ‘Marsrat’

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Heeft ruimtewagen Curiosity een rat vastgelegd op Mars? Een foto die met de Mast Camera is gemaakt toont het stoffige oranje oppervlak van de rode planeet. Volgens sommigen houdt zich tussen de stenen een knaagdier schuil.

De foto, gemaakt op 28 september 2012, laat het Rotsnest zien, waar het wagentje verschillende zandmonsters heeft genomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De monsters bleken gesteentevormende mineralen te bevatten, zo liet de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA afgelopen jaar weten.

Pareidolie

Het ‘wezen’ werd ontdekt door Scott Waring van de website UFO Sightings Daily. Hij meent duidelijk de neus, wangen, oor, voorpoot en buik van het dier te kunnen onderscheiden. Ook wijst hij op de lichtere kleur van de bovenste en onderste oogleden.

Anderen merkten op dat het waarschijnlijk gewoon een steen is, maar dat hier sprake is van pareidolie, een vorm van illusie waarbij iemand een zodanige interpretatie van onduidelijke of willekeurige waarnemingen heeft, dat hij of zij hierin herkenbare dingen meent waar te nemen. Bekende voorbeelden zijn het zien van gezichten in alledaagse objecten en bouwwerken.

Algoritme

Het Duitse bedrijf Onformative ontwikkelde onlangs een algoritme dat het aardoppervlak met behulp van Google Maps afspeurt naar geologische formaties die de vorm van een gezicht hebben.

Het algoritme vond gezichten in weilanden, snorren in bergen en heuvels met ogen. Misschien moet het algoritme ook eens op Mars worden losgelaten?

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lampje
Lampje
10 jaren geleden

Gewoon een steen. Of die rat moet vergeleken met de rest van het gesteente, wel enorm groot zijn.Dus wordt het inderdaad tijd voor het algoritme onderzoek.Vraagje? Wat eet die rat?Stenen?

MentiX
MentiX
10 jaren geleden

Leuk gevonden. Voor de twijfelaars nu een helm op het Marsoppervlak. Ja je leest het goed.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q8Tg4AuTuVU#at=13

Karma
Karma
10 jaren geleden

Ik zie toch echt een steen..!

edjuh
edjuh
10 jaren geleden

Wat nou als dit nep opnames zijn net als de eerste maanlanding?. ik bedoel wie beweert dat dit wel keihard bewijs is terwijl deze shot misschien geschoten is ergens op de heide in bijvoorbeeld drenthe?.

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x