Homepagina » Mens en Dier » Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs
Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs

Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs

Kristine Barnett ontdekte dat haar kleine Jacob, die door artsen was gediagnosticeerd met autisme, gefascineerd leek te zijn door patronen.

Jacob, die momenteel een masteropleiding volgt, kreeg als kind te horen dat hij waarschijnlijk nooit zijn eigen veters zou kunnen strikken.

Volgens experts heeft het 14-jarige wonderkind uit Indiana een hoger IQ dan Einstein en is hij hard op weg om een Nobeprijs te winnen. Kristine liet haar zoon helemaal zichzelf zijn en richtte zich niet zozeer op de lijst met dingen die hij niet kon doen.

Jacob volgde jarenlang speciaal onderwijs dat niet aansloot op wat hij nodig had. De jongen keerde verder in zichzelf en weigerde met mensen te praten. In zijn vrije tijd maakte Jacob uitgebreide kaarten op de grond met wattenstaafjes. Het waren kaarten van plaatsen die hij met zijn ouders had bezocht en hij herinnerde zich nog iedere straat.

Tijdens een bezoek aan een planetarium bleek de destijds 3,5 jaar oude Jacob gecompliceerde theorieën over de natuurkunde en de beweging van planeten te begrijpen. Kristine besloot haar zoon thuisonderwijs te geven.

“Als ouder is het beangstigend om tegen het advies van de deskundigen in te gaan,” schrijft ze in haar memoires. “Maar in mijn hart wist ik dat het niet goed zou komen met Jake als hij speciaal onderwijs zou blijven volgen.”

Het thuisonderwijs verliep erg goed. Op 11-jarige leeftijd was Jacob al klaar voor de universiteit. Hij studeert momenteel fysica van de gecondenseerde materie aan de Universiteit van Indiana/Purdue-universiteit in Indianapolis.

Jacob heeft een IQ van 170 en werkt aan zijn eigen relativiteitstheorie. “De theorie waar hij aan werkt heeft betrekking op enkele van de moeilijkste problemen in de astrofysica en theoretische natuurkunde,” zei professor astrofysica Scott Tremaine van het Institute for Advanced Study. “Wie ze oplost maakt kans op een Nobelprijs.”

Bron: Nydailynews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mojomirosa
Mojomirosa
8 jaren geleden

Dat tweede filmpje (TEDxteen, vre-se-lijk. Die presentatie van dat joch is zeer irritant vooral dat halve gekrijs of geschreeuw en dat rare gehinnik om zijn eigen uitleg. Het leidt af en komt (typisch) overdreven Amerikaans over.

pietje bell
pietje bell
8 jaren geleden

deze wereld zit vol met etiketten plakkers.en eens een label op gekregen,dan blijft dat zo.zelf eens gesolliciteerd voor een baan in zo,n instelling.reactie u past niet in ons team. deze mensen hier zijn ziek en kunnen nooit beter worden.mijn vraag was Dat levert dan een aardige zak met geld op voor de instellingen. moest maken dat ik weg kwam en kreeg een terrein verbod.

Lampje
Lampje
8 jaren geleden

Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs Wie heeft kunnen waarnemen of deze jongen werkelijk autistisch is?Ik nergens. Zijn bewegingen/praten zijn volstrekt normaal.Ik heb dit artikel op Niburu eerder voorbij zien komen,maar vraag me nu af, wat er aan totale relativiteitstheorie is uitgerekend,wat het artikel helaas niet vermeld. wiskundig gezien.

Mojomirosa
Mojomirosa
8 jaren geleden

[quote name=”pietje bell”]deze wereld zit vol met etiketten plakkers.en eens een label op gekregen,dan blijft dat zo.zelf eens gesolliciteerd voor een baan in zo,n instelling.reactie u past niet in ons team. deze mensen hier zijn ziek en kunnen nooit beter worden.mijn vraag was Dat levert dan een aardige zak met geld op voor de instellingen. moest maken dat ik weg kwam en kreeg een terrein verbod.[/quote]

Hmm…

x

Check Also

help NineForNews

Help NineForNews – lees hier 3 verschillende manieren hoe

Zoals we al eerder schreven heeft NineForNews ...

pfizer

De eerste documenten over het Pfizer-vaccin zijn op last van de rechter vrijgegeven, dit staat er in

De openbaring van de gegevens over het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

37
0
We lezen graag je reactie!x