Homepagina » Mens en Dier » Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs
Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs

Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs

Kristine Barnett ontdekte dat haar kleine Jacob, die door artsen was gediagnosticeerd met autisme, gefascineerd leek te zijn door patronen.

Jacob, die momenteel een masteropleiding volgt, kreeg als kind te horen dat hij waarschijnlijk nooit zijn eigen veters zou kunnen strikken.

Volgens experts heeft het 14-jarige wonderkind uit Indiana een hoger IQ dan Einstein en is hij hard op weg om een Nobeprijs te winnen. Kristine liet haar zoon helemaal zichzelf zijn en richtte zich niet zozeer op de lijst met dingen die hij niet kon doen.

Jacob volgde jarenlang speciaal onderwijs dat niet aansloot op wat hij nodig had. De jongen keerde verder in zichzelf en weigerde met mensen te praten. In zijn vrije tijd maakte Jacob uitgebreide kaarten op de grond met wattenstaafjes. Het waren kaarten van plaatsen die hij met zijn ouders had bezocht en hij herinnerde zich nog iedere straat.

Tijdens een bezoek aan een planetarium bleek de destijds 3,5 jaar oude Jacob gecompliceerde theorieën over de natuurkunde en de beweging van planeten te begrijpen. Kristine besloot haar zoon thuisonderwijs te geven.

“Als ouder is het beangstigend om tegen het advies van de deskundigen in te gaan,” schrijft ze in haar memoires. “Maar in mijn hart wist ik dat het niet goed zou komen met Jake als hij speciaal onderwijs zou blijven volgen.”

Het thuisonderwijs verliep erg goed. Op 11-jarige leeftijd was Jacob al klaar voor de universiteit. Hij studeert momenteel fysica van de gecondenseerde materie aan de Universiteit van Indiana/Purdue-universiteit in Indianapolis.

Jacob heeft een IQ van 170 en werkt aan zijn eigen relativiteitstheorie. “De theorie waar hij aan werkt heeft betrekking op enkele van de moeilijkste problemen in de astrofysica en theoretische natuurkunde,” zei professor astrofysica Scott Tremaine van het Institute for Advanced Study. “Wie ze oplost maakt kans op een Nobelprijs.”

Bron: Nydailynews.com

Gerelateerd:

 Vond je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. Dat tweede filmpje (TEDxteen, vre-se-lijk. Die presentatie van dat joch is zeer irritant vooral dat halve gekrijs of geschreeuw en dat rare gehinnik om zijn eigen uitleg. Het leidt af en komt (typisch) overdreven Amerikaans over.

  0 likes
 2. deze wereld zit vol met etiketten plakkers.en eens een label op gekregen,dan blijft dat zo.zelf eens gesolliciteerd voor een baan in zo,n instelling.reactie u past niet in ons team. deze mensen hier zijn ziek en kunnen nooit beter worden.mijn vraag was Dat levert dan een aardige zak met geld op voor de instellingen. moest maken dat ik weg kwam en kreeg een terrein verbod.

  0 likes
 3. Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs Wie heeft kunnen waarnemen of deze jongen werkelijk autistisch is?Ik nergens. Zijn bewegingen/praten zijn volstrekt normaal.Ik heb dit artikel op Niburu eerder voorbij zien komen,maar vraag me nu af, wat er aan totale relativiteitstheorie is uitgerekend,wat het artikel helaas niet vermeld. wiskundig gezien.

  0 likes
 4. [quote name=”pietje bell”]deze wereld zit vol met etiketten plakkers.en eens een label op gekregen,dan blijft dat zo.zelf eens gesolliciteerd voor een baan in zo,n instelling.reactie u past niet in ons team. deze mensen hier zijn ziek en kunnen nooit beter worden.mijn vraag was Dat levert dan een aardige zak met geld op voor de instellingen. moest maken dat ik weg kwam en kreeg een terrein verbod.[/quote]

  Hmm…

  0 likes
 5. [quote name=”Mojomirosa”]Dat tweede filmpje (TEDxteen, vre-se-lijk. Die presentatie van dat joch is zeer irritant vooral dat halve gekrijs of geschreeuw en dat rare gehinnik om zijn eigen uitleg. Het leidt af en komt (typisch) overdreven Amerikaans over.[/quote]
  Juist helemaal eens. Ingestudeerd autistisch?(Eigenwijs knaapje komt eerder)Wat ie in mijn ogen dus niet is.(Autistisch).Typisch amerikaanse poppenkast, om het publiek te bespelen.

  0 likes
 6. Als er voor ons enig bewijs is dat de buitenaardsen onder ons zijn, is dit het voor mij wel. Jong, een kind, ‘autistisch’.
  Ik heb in mijn tijd dat ik alleen maar voor ze zorgde, al het gevoel gehad dat ze over kennis en geheimen beschikten die wij niet kenden. Wellicht een draai van hen die dat niet wilden. Wij werden zó misleid.

  0 likes
 7. @ #1 Heb je ooit bij stil gestaan dat zijn aparte manier van lachen en praten komt door zijn autisme? Of omdat het een knul is van 14 die misschien nerveus kan zijn? Heeft niks met Amerika te maken..

  @ #3 Het is niet altijd te zien aan iemand of hij/zij autistisch is. En in het filmpje zegt Jacob ook dat hij zijn theorie nog niet mag publiceren.

  Ik vind het een goede TED speech. Geeft ook wat om na te denken over de huidige educatiesysteem..!

  0 likes
 8. …zielig….

  0 likes
 9. [quote name=”Mojomirosa”]Dat tweede filmpje (TEDxteen, vre-se-lijk. Die presentatie van dat joch is zeer irritant vooral dat halve gekrijs of geschreeuw en dat rare gehinnik om zijn eigen uitleg. Het leidt af en komt (typisch) overdreven Amerikaans over.[/quote]
  Dat komt omdat het niet natuurlijk is. Hij heeft moeten aanleren wat sociaal gedrag is en herkent niet wat wel en niet gepast en natuurlijk is.
  Dat doet uiteraard helemaal niets af aan wat hij zegt of aan het kind zelf, maar is een gevolg van zijn autisme.

  Ik had het filmpje al en tijd geleden voorbij zien komen op TEDx en vond het ook moeilijk me te blijven concentreren op wat hij zegt door zijn manier van presenteren. Maar het is natuurlijk geweldig dat hij kán communiceren en zich ontwikkelen op een gebied wat hem fascineert.

  0 likes
 10. Wat een irritant mannetje.

  0 likes
 11. Kijken naar kwaliteiten i.p.v. beperkingen levert sowieso meer op, hoef je zelfs niet autistisch voor te zijn.

  0 likes
 12. [quote name=”Linda”]Als er voor ons enig bewijs is dat de buitenaardsen onder ons zijn, is dit het voor mij wel. Jong, een kind, ‘autistisch’.
  Ik heb in mijn tijd dat ik alleen maar voor ze zorgde, al het gevoel gehad dat ze over kennis en geheimen beschikten die wij niet kenden. Wellicht een draai van hen die dat niet wilden. Wij werden zó misleid.[/quote]

  Grappig, je zou het haast gaan denken hè?

  0 likes
 13. [quote name=”Karma”]@ #1 Heb je ooit bij stil gestaan dat zijn aparte manier van lachen en praten komt door zijn autisme? Of omdat het een knul is van 14 die misschien nerveus kan zijn? Heeft niks met Amerika te maken..

  @ #3 Het is niet altijd te zien aan iemand of hij/zij autistisch is. En in het filmpje zegt Jacob ook dat hij zijn theorie nog niet mag publiceren.

  Ik vind het een goede TED speech. Geeft ook wat om na te denken over de huidige educatiesysteem..![/quote]

  Aparte manier van lachen daar zijn er meer van (en niet autistisch). Een knul van 14 en ietwat nerveus, oké zou kunnen. Toch denk ik dat z’n moeder haar buitengewone bijzondere zoon wel vaker in de schijnwerpers heeft geduwd. Dat merk je aan die enge houding van het joch wat erg
  overtuigd is van zijn kunstje. Je hebt kinderen met een hoog IQ die normaal zijn en je hebt kinderen met een hoog IQ die door hun ouders daarop gewezen worden… (zucht)
  Een goede TED speech? Kom op zeg.

  0 likes
 14. Autisme heeft velen vormen. Van mijn broer zou je niet zeggen dat hij autist is of is geweest. Dit komt omdat mijn moeder op vroege leeftijd door had dat er iets niet goed zat met hem. Na lang aandringen (met een hoop tegen werking van doctoren en noem maar op)en de juiste zorg en behandelingen te hebben gekregen is het nu een hele slimme jongeman(dankzij de deskundige kijk op kinderen en de moeite van mijn ouders). Op school konden maar weinig onderwijzers ermee omgaan. In groep acht werd de mavo geadviseerd. Natuurlijk werd dat door mijn ouders niet geaccepteerd. Na een hoop geruzie de havo met gemak gedaan en een aantal hbo opleidingen. Nu geeft hij informatica cursussen bij bedrijven. Met de juiste input kan er een persoon van gevormd worden die volwaardig geaccepteerd wordt door de maatschappij. Maar door het feit dat hij alles heeft moeten leren uit de boeken, is hij totaal niet spiritueel aangelegd wat ik zelf een grote zonde vind. Materialisme en de norm van de maatschappij heeft hem aardig opgeslokt. Maar wat ik wil zeggen is dat er voor iedere autist een toekomst kan zijn. Zoek ook eens het verhaal van niek zervaas op een zwaar gehandicapte jongen met autisme die na zijn 18e jaar een techniek kreeg aangereikt waardoor hij ineens kon communiceren en waaruit bleek dat deze jongen hoogbegaafd was. Ik vind het geen slimme actie als je opmerkt of iemand autistisch is of niet door het zien van een filmpje. Het heeft vele vormen en gradaties.

  0 likes
 15. [quote name=”Linda”]Als er voor ons enig bewijs is dat de buitenaardsen onder ons zijn, is dit het voor mij wel. Jong, een kind, ‘autistisch’.
  Ik heb in mijn tijd dat ik alleen maar voor ze zorgde, al het gevoel gehad dat ze over kennis en geheimen beschikten die wij niet kenden. Wellicht een draai van hen die dat niet wilden. Wij werden zó misleid.[/quote]

  Ik heb zelf autisme, maar ik kan je toch echt garanderen dat ik niet buitenaards ben, lol.

  0 likes
 16. Slim of dom , ik zit er zelf tussen.
  En ik kan U vertellen dat er meer leven ertussen zit dan erboven of eronder.

  De Nederlandse maatschappij is naar de knoppen geholpen door SLIMME mensen.
  En we betalen allemaal aan de SLIMME mensen.

  Diegene die zijn slimheid gebruikt om een ander te helpen noem ik pas slim.
  Maar tot heden ben ik er weinig tegen van gekomen.
  De meeste voelen zich boven andere staan en denken meestal aan de PROFIT.

  De toekomst zal u bezuren omdat u niet aan het heden helpt.

  Geef aandacht aan kinderen die iets voor de maatschappij zullen betekenen , nee we kiezen voor iets wat ons allemaal zogenaamd beter maakt of zal geven.

  Denk er over na !!! Wat U zaait zult U oogsten.

  En ja, ik ben geen meester in het schrijven van de Nederlandse taal het zal me een worst wezen.

  Doe U zelf een plezier en wees eens aardig voor een ander en help eens iemand.

  Kom uit je bedorven wereld van egoisme geef een ander eens geluk.

  0 likes
 17. [quote name=”biko steve”]Wat een irritant mannetje.[/quote]

  maar wel 2x zo slim als jij….

  0 likes
 18. wat ik er van vindt is eerste iedreen is intelgent op zijn eigen valk veel hebben ze in hokjes geplaaste en ook meteen ooo die zijn dom echt gebeurt dit helaas nog steeds maak niet uit in welke hokje gestopt bent ken het zelf weten ben zelf dislexties en die mensen krijgen ook vaak stempel met oo dom ben gewoon op ander punet inteligent en tegen woordig moet kids veel meer kunen dan wij vroeger en oke meschien kan je hem niet volgen maar hoe is het voor hem om ons te volgen als wij zoo filmpie met uit leg hebben wie weet kan hij ons dan niet volgen mensen oordelen ook veelste snel en kijken niet meer naar hun eigen hoe hun zijn

  0 likes
 19. [quote name=”Linda”]Als er voor ons enig bewijs is dat de buitenaardsen onder ons zijn, is dit het voor mij wel. Jong, een kind, ‘autistisch’.
  Ik heb in mijn tijd dat ik alleen maar voor ze zorgde, al het gevoel gehad dat ze over kennis en geheimen beschikten die wij niet kenden. Wellicht een draai van hen die dat niet wilden. Wij werden zó misleid.[/quote]
  Sorry hoor, maar wat een nonsens. Dat jij ze niet kunt volgen wil niet zeggen dat ze “geheimen” hebben. Iemand met autisme kan zich meestal uitermate goed concentreren op een onderwerp dat hem interesseert, voor buitenstaanders kan dat zelfs obsessief lijken, en in combinatie met een hoog iq betekent dat dat hij veel verder komt en sneller inzichten krijgt dan jij, Linda.
  Dat is geen geheim, maar gewoon inzicht en doorzettingsvermogen om steeds meer te willen weten.

  0 likes
 20. [quote name=”tammy78″]wat ik er van vindt is eerste iedreen is intelgent op zijn eigen valk veel hebben ze in hokjes geplaaste en ook meteen ooo die zijn dom echt gebeurt dit helaas nog steeds maak niet uit in welke hokje gestopt bent ken het zelf weten ben zelf dislexties en die mensen krijgen ook vaak stempel met oo dom ben gewoon op ander punet inteligent en tegen woordig moet kids veel meer kunen dan wij vroeger en oke meschien kan je hem niet volgen maar hoe is het voor hem om ons te volgen als wij zoo filmpie met uit leg hebben wie weet kan hij ons dan niet volgen mensen oordelen ook veelste snel en kijken niet meer naar hun eigen hoe hun zijn[/quote]
  Of je gebruikt een spellingchecker. 😀

  0 likes
 21. Een heel enthousiaste jongen ,geweldig 🙂

  0 likes
 22. Aan nummer 20 genaamd pinobo

  Je reactie op tammy78 was
  dit,,,Of je gebruikt een spellingchecker . 😀

  Waarom zou men, ik en andere die woordeblind zijn waarom moeten wij dat doen ? Accepteer ons maar hoe wij zijn want wat wij schrijven is duidelijk genoeg. Heel de tijd verbetert moeten worden door zo’n corrector schrijft niet lekker en dat hoor je toch wel te snappen is het niet. Ik heb al veel moeite om lopende zinne te maken en ik kijk het vaak na als ik daar zin in heb of de zinne goed verlopen enzo. En daar ben ik al vrij lang me bezig en dan zo’n ding erbij nee dank je. Ik schrijf voor mij plezier en met z’n ding erbij is je plezier zo over.
  En vind je je zelf niet ene beetje brutaal om zo’n opmerkking te maken ?
  Als je een kreupele ziet lopen dan zeg je toch ook niet; he pak een stok joh, want hoe je nou loopt ziet er ook iet uit !!!
  Waarom worden mensen die woordeblind zijn continu achtervolgt op internet op hun taalfouten ? Laat ons gewoon schrijven zoals wij dat zelf willen en kunnen! Denk je dat je zo de mensen stimuleerd meer te gaan schrijven door dit soort ommekkingen die jij maakt ? Nee integendeel dus vele haken op deze manier af om te schrijven op het net, is dat wat jij wilt of zo ?
  Heben mensen die goed kunnen schrijve het alleen recht op het net en mensen die hun taalverbeteraar gebruiken ?
  Ik hoop door dit bericht je een beetje meer begrip krijgt voor ons en dat je ons voortaan ons in onze waarde laat. Een sorry naar die persoon die je zo ombeschoft benadert hebt is wel op zijn plaats denk ik. Ik weet dat bericht niet vriendelijk is naar je toe maar ik heb geen zin in om je vriendelijk te zijn, na de zoveelste rot opmerkingen die ik al naar mijn hoofd geslingert heb gekregen om dat ik woordelinblind ben. Je hebt niet alleen deze persoon gepakt, maar door deze opmerking heb je ook mij ook goed pijn gedaan.

  0 likes
 23. [quote name=”biko steve”]Wat een irritant mannetje.[/quote]
  Nee hoor gewoon ene leuke knul die wat nerveus is maar toch nog het lef heeft voor een groot plubliek te praten als je het af kijkt deze filmpie word ie na loop der tijd ietsje rustiger. Tis niet niks voor zo’n knul te paten voor een groot publiek die speciaal voor jouw komt die jongen is pas 14 jaar, tis nog maar een kind die daar staat.

  0 likes
 24. Het IQ zegt nog niet veel over de intelligentie. Het is de creatieve geest die het dat extra tintje geeft. Dat wat Einstein ook had.

  0 likes
 25. [quote name=”Aurelia”][quote name=”Mojomirosa”]Dat tweede filmpje (TEDxteen, vre-se-lijk. Die presentatie van dat joch is zeer irritant vooral dat halve gekrijs of geschreeuw en dat rare gehinnik om zijn eigen uitleg. Het leidt af en komt (typisch) overdreven Amerikaans over.[/quote]
  Dat komt omdat het niet natuurlijk is. Hij heeft moeten aanleren wat sociaal gedrag is en herkent niet wat wel en niet gepast en natuurlijk is.
  Dat doet uiteraard helemaal niets af aan wat hij zegt of aan het kind zelf, maar is een gevolg van zijn autisme.

  Ik had het filmpje al en tijd geleden voorbij zien komen op TEDx en vond het ook moeilijk me te blijven concentreren op wat hij zegt door zijn manier van presenteren. Maar het is natuurlijk geweldig dat hij kán communiceren en zich ontwikkelen op een gebied wat hem fascineert.[/quote]
  Grappig. Ik had er geen moeite mee. Een heel enthousiast kind dat zich over veel verbaasde.

  0 likes
 26. [quote name=”Sjaak”][quote name=”Linda”]Als er voor ons enig bewijs is dat de buitenaardsen onder ons zijn, is dit het voor mij wel. Jong, een kind, ‘autistisch’.
  Ik heb in mijn tijd dat ik alleen maar voor ze zorgde, al het gevoel gehad dat ze over kennis en geheimen beschikten die wij niet kenden. Wellicht een draai van hen die dat niet wilden. Wij werden zó misleid.[/quote]

  Ik heb zelf autisme, maar ik kan je toch echt garanderen dat ik niet buitenaards ben, lol.[/quote]
  Dat beweer ik ook niet hoor….

  0 likes
 27. [quote name=”Aurelia”][quote name=”Linda”]Als er voor ons enig bewijs is dat de buitenaardsen onder ons zijn, is dit het voor mij wel. Jong, een kind, ‘autistisch’.
  Ik heb in mijn tijd dat ik alleen maar voor ze zorgde, al het gevoel gehad dat ze over kennis en geheimen beschikten die wij niet kenden. Wellicht een draai van hen die dat niet wilden. Wij werden zó misleid.[/quote]
  Sorry hoor, maar wat een nonsens. Dat jij ze niet kunt volgen wil niet zeggen dat ze “geheimen” hebben. Iemand met autisme kan zich meestal uitermate goed concentreren op een onderwerp dat hem interesseert, voor buitenstaanders kan dat zelfs obsessief lijken, en in combinatie met een hoog iq betekent dat dat hij veel verder komt en sneller inzichten krijgt dan jij, Linda.
  Dat is geen geheim, maar gewoon inzicht en doorzettingsvermogen om steeds meer te willen weten.[/quote]
  Iedereen mag zijn eigen opvattingen hebben Aurelia. Maar je zou je kunnen oefenen in wat vriendelijkheid.

  0 likes
 28. Hoaxintelligence

  Mensen mensen mensen,
  het lijkt wel youtube hierzo met al die ”battles”

  0 likes
 29. Ik vraag me af hoe iemand een iq van 170 kan hebben terwijl deze schaal van 0 tot 150 loopt?

  0 likes
 30. [quote name=”Luciel”]Ik vraag me af hoe iemand een iq van 170 kan hebben terwijl deze schaal van 0 tot 150 loopt?[/quote]

  In Nederland wordt de WISC III gebruikt en die heeft een maximum van 145+ voor kinderen. Volwassen een 155+ eindscore.
  In Amerika wordt voornamelijk de Standford Binet test gebruikt en daar ligt de normering anders en kan je dus hoger dan 150 scoren. Degene hier met een 145+/155+ kunnen op de Standford Binet test hoger scoren. De + geeft aan dat het iq er boven ligt, maar niet meetbaar is vanwege de gebruikte normering. Scoor je bij de WISC III ook hoog op de subtesten, dan kan je IQ volgens de Standford Binet zomaar 15 punten of meer hoger liggen.

  0 likes
 31. [quote name=”pinobot”][quote name=”tammy78″]wat ik er van vindt is eerste iedreen is intelgent op zijn eigen valk veel hebben ze in hokjes geplaaste en ook meteen ooo die zijn dom echt gebeurt dit helaas nog steeds maak niet uit in welke hokje gestopt bent ken het zelf weten ben zelf dislexties en die mensen krijgen ook vaak stempel met oo dom ben gewoon op ander punet inteligent en tegen woordig moet kids veel meer kunen dan wij vroeger en oke meschien kan je hem niet volgen maar hoe is het voor hem om ons te volgen als wij zoo filmpie met uit leg hebben wie weet kan hij ons dan niet volgen mensen oordelen ook veelste snel en kijken niet meer naar hun eigen hoe hun zijn[/quote]
  Of je gebruikt een spellingchecker. :D[/quote]
  Sorry Pinobot, normaal zou ik niet iemand willen corrigeren. Maar… is dit de enigste reactie die jij kan geven op iemand die zich wil verwoorden in haar eigen woorden. Het maakt niet uit hoe het geschreven staat, het is de wil om te begrijpen wat de persoon in kwestie bedoeld…

  0 likes
 32. [quote name=”Luciel”]Ik vraag me af hoe iemand een iq van 170 kan hebben terwijl deze schaal van 0 tot 150 loopt?[/quote]
  IQ is onmeetbaar,alles hier zijn aannames.en geen weten-schap.beter gezegd theorie die elke minuut van de dag,weerlegd en veranderd kan zijn (worden)

  0 likes
 33. Een Mooi voorbeeld van de Nieuwe Tijdskinderen. Een BRAVO voor de moeder, dat zij haar kind heeft laten zijn zoals hij werkelijk is.Uit sommige reacties maak ik op dat er nog veel aan het slapen zijn, het is een kind voor de Nieuwe Wereld in de TOEKOMST…

  0 likes
 34. [quote name=”Diny”]Aan nummer 20 genaamd pinobo

  Je reactie op Tammy78, Je hebt niet alleen deze persoon gepakt, maar door deze opmerking heb je ook mij ook goed pijn gedaan.[/quote]
  GOD VERGEEF DE MENS, zij weten écht wel wat zij doen. Laat mij in naam van pinobot EXCUSSES maken, blijf jij maar verwoorden zoals jij het wilt verwoorden Diny en alle anderen. Een GROTE BRAVO voor jullie allemaal, dat jullie laten lezen wat ook jullie gedachtes zijn…

  0 likes
 35. [quote name=”Aequus”][quote name=”Diny”]Aan nummer 20 genaamd pinobo

  Je reactie op Tammy78, Je hebt niet alleen deze persoon gepakt, maar door deze opmerking heb je ook mij ook goed pijn gedaan.[/quote]
  GOD VERGEEF DE MENS, zij weten écht wel wat zij doen. Laat mij in naam van pinobot EXCUSSES maken, blijf jij maar verwoorden zoals jij het wilt verwoorden Diny en alle anderen. Een GROTE BRAVO voor jullie allemaal, dat jullie laten lezen wat ook jullie gedachtes zijn…[/quote]
  ———————————–

  Dit is een lieve reactie van je.
  Een dikke knuffel van me !

  0 likes
 36. [quote name=”Hr”][quote name=”biko steve”]Wat een irritant mannetje.[/quote]

  maar wel 2x zo slim als jij….[/quote]

  ‘Dan’ jij 😉

  0 likes
 37. Acceptatie is voor sommigen een groot woord. Accepteer hoe die jongen is, ik vind het een prachtig kind. Konden we onszelf en elkaar maar zo accepteren. Lof voor z’n moeder om haar gevoel te volgen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

hoogleraar

Hoogleraar: ‘Dit is waarom je coronaboetes niet moet betalen’

Hoogleraar Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen ...