Homepagina » Mens en Dier » Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs
Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs

Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs

Kristine Barnett ontdekte dat haar kleine Jacob, die door artsen was gediagnosticeerd met autisme, gefascineerd leek te zijn door patronen.

Jacob, die momenteel een masteropleiding volgt, kreeg als kind te horen dat hij waarschijnlijk nooit zijn eigen veters zou kunnen strikken.

Volgens experts heeft het 14-jarige wonderkind uit Indiana een hoger IQ dan Einstein en is hij hard op weg om een Nobeprijs te winnen. Kristine liet haar zoon helemaal zichzelf zijn en richtte zich niet zozeer op de lijst met dingen die hij niet kon doen.

Jacob volgde jarenlang speciaal onderwijs dat niet aansloot op wat hij nodig had. De jongen keerde verder in zichzelf en weigerde met mensen te praten. In zijn vrije tijd maakte Jacob uitgebreide kaarten op de grond met wattenstaafjes. Het waren kaarten van plaatsen die hij met zijn ouders had bezocht en hij herinnerde zich nog iedere straat.

Tijdens een bezoek aan een planetarium bleek de destijds 3,5 jaar oude Jacob gecompliceerde theorieën over de natuurkunde en de beweging van planeten te begrijpen. Kristine besloot haar zoon thuisonderwijs te geven.

“Als ouder is het beangstigend om tegen het advies van de deskundigen in te gaan,” schrijft ze in haar memoires. “Maar in mijn hart wist ik dat het niet goed zou komen met Jake als hij speciaal onderwijs zou blijven volgen.”

Het thuisonderwijs verliep erg goed. Op 11-jarige leeftijd was Jacob al klaar voor de universiteit. Hij studeert momenteel fysica van de gecondenseerde materie aan de Universiteit van Indiana/Purdue-universiteit in Indianapolis.

Jacob heeft een IQ van 170 en werkt aan zijn eigen relativiteitstheorie. “De theorie waar hij aan werkt heeft betrekking op enkele van de moeilijkste problemen in de astrofysica en theoretische natuurkunde,” zei professor astrofysica Scott Tremaine van het Institute for Advanced Study. “Wie ze oplost maakt kans op een Nobelprijs.”

Bron: Nydailynews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mojomirosa
Mojomirosa
7 jaren geleden

Dat tweede filmpje (TEDxteen, vre-se-lijk. Die presentatie van dat joch is zeer irritant vooral dat halve gekrijs of geschreeuw en dat rare gehinnik om zijn eigen uitleg. Het leidt af en komt (typisch) overdreven Amerikaans over.

pietje bell
pietje bell
7 jaren geleden

deze wereld zit vol met etiketten plakkers.en eens een label op gekregen,dan blijft dat zo.zelf eens gesolliciteerd voor een baan in zo,n instelling.reactie u past niet in ons team. deze mensen hier zijn ziek en kunnen nooit beter worden.mijn vraag was Dat levert dan een aardige zak met geld op voor de instellingen. moest maken dat ik weg kwam en kreeg een terrein verbod.

Lampje
Lampje
7 jaren geleden

Autistische jongen met hoger IQ dan Einstein getipt voor Nobelprijs Wie heeft kunnen waarnemen of deze jongen werkelijk autistisch is?Ik nergens. Zijn bewegingen/praten zijn volstrekt normaal.Ik heb dit artikel op Niburu eerder voorbij zien komen,maar vraag me nu af, wat er aan totale relativiteitstheorie is uitgerekend,wat het artikel helaas niet vermeld. wiskundig gezien.

Mojomirosa
Mojomirosa
7 jaren geleden

[quote name=”pietje bell”]deze wereld zit vol met etiketten plakkers.en eens een label op gekregen,dan blijft dat zo.zelf eens gesolliciteerd voor een baan in zo,n instelling.reactie u past niet in ons team. deze mensen hier zijn ziek en kunnen nooit beter worden.mijn vraag was Dat levert dan een aardige zak met geld op voor de instellingen. moest maken dat ik weg kwam en kreeg een terrein verbod.[/quote]

Hmm…

Lampje
Lampje
7 jaren geleden

[quote name=”Mojomirosa”]Dat tweede filmpje (TEDxteen, vre-se-lijk. Die presentatie van dat joch is zeer irritant vooral dat halve gekrijs of geschreeuw en dat rare gehinnik om zijn eigen uitleg. Het leidt af en komt (typisch) overdreven Amerikaans over.[/quote]
Juist helemaal eens. Ingestudeerd autistisch?(Eigenwijs knaapje komt eerder)Wat ie in mijn ogen dus niet is.(Autistisch).Typisch amerikaanse poppenkast, om het publiek te bespelen.

Linda
Linda
7 jaren geleden

Als er voor ons enig bewijs is dat de buitenaardsen onder ons zijn, is dit het voor mij wel. Jong, een kind, ‘autistisch’.
Ik heb in mijn tijd dat ik alleen maar voor ze zorgde, al het gevoel gehad dat ze over kennis en geheimen beschikten die wij niet kenden. Wellicht een draai van hen die dat niet wilden. Wij werden zó misleid.

Karma
Karma
7 jaren geleden

@ #1 Heb je ooit bij stil gestaan dat zijn aparte manier van lachen en praten komt door zijn autisme? Of omdat het een knul is van 14 die misschien nerveus kan zijn? Heeft niks met Amerika te maken..

@ #3 Het is niet altijd te zien aan iemand of hij/zij autistisch is. En in het filmpje zegt Jacob ook dat hij zijn theorie nog niet mag publiceren.

Ik vind het een goede TED speech. Geeft ook wat om na te denken over de huidige educatiesysteem..!

moekako
moekako
7 jaren geleden

…zielig….

Aurelia
Aurelia
7 jaren geleden

[quote name=”Mojomirosa”]Dat tweede filmpje (TEDxteen, vre-se-lijk. Die presentatie van dat joch is zeer irritant vooral dat halve gekrijs of geschreeuw en dat rare gehinnik om zijn eigen uitleg. Het leidt af en komt (typisch) overdreven Amerikaans over.[/quote]
Dat komt omdat het niet natuurlijk is. Hij heeft moeten aanleren wat sociaal gedrag is en herkent niet wat wel en niet gepast en natuurlijk is.
Dat doet uiteraard helemaal niets af aan wat hij zegt of aan het kind zelf, maar is een gevolg van zijn autisme.

Ik had het filmpje al en tijd geleden voorbij zien komen op TEDx en vond het ook moeilijk me te blijven concentreren op wat hij zegt door zijn manier van presenteren. Maar het is natuurlijk geweldig dat hij kán communiceren en zich ontwikkelen op een gebied wat hem fascineert.

biko steve
biko steve
7 jaren geleden

Wat een irritant mannetje.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

merkel

Merkels machtsgreep: ‘Deze wet in Duitsland is een opmaat naar massale interneringen’

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verzorgde vandaag ...

media

‘Media en journalisten zijn heel erg de propagandamachine van het kabinet geworden’

Twee maanden geleden leek het politiek onhaalbaar. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

37
0
We lezen graag je reactie!x