Homepagina » Gezondheid » Het bevat 70 ingrediënten, is kankerverwekkend en wordt gemaakt door McDonald’s
Het bevat 70 ingrediënten, is kankerverwekkend en wordt gemaakt door McDonald's

Het bevat 70 ingrediënten, is kankerverwekkend en wordt gemaakt door McDonald’s

Sinds de introductie in 1981 is de McRib uitgegroeid tot een cultbroodje van McDonald’s. De hamburger is elk jaar gedurende een beperkte periode verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada, wat de populariteit van de snack alleen maar ten goede is gekomen.

De McRib is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen broodje met varkenribbetjes. Op het broodje ligt een stuk varkensvlees, geperst in de vorm van een rib, overgoten met barbecuesaus. Hier bovenop komen twee schijfjes augurk en uiensnippers.

Dit broodje met een stuk vlees bevat schokkend genoeg meer dan 70 ingrediënten. McDonald’s heeft het aangedurfd om alle ingrediënten van deze ‘Frankenburger’ op zijn website te zetten.

Het ‘vlees’:

Het bevat 70 ingrediënten, is kankerverwekkend en wordt gemaakt door McDonald's

Bevroren McRib

Ingrediënten: varkensvlees, water, zout, dextrose, conserveermiddelen (BHA, propylgallaat, citroenzuur). Het vlees bestaat uit varkensingewanden en veel zout, zo blijkt uit een artikel van professor Robert Mandigo van de Universiteit van Nebraska. Echt vlees komt er niet aan te pas. De varkensingewanden worden gekookt en vermengd met zout en water om alle oplosbare eiwitten die het vlees bij elkaar houden eruit te halen.

BHA (butylhydroxyanisol) kan allergische reacties veroorzaken. Er zijn voldoende aanwijzingen dat de stof kankerverwekkend is voor proefdieren. Propylgallaat kan leiden tot hyperplasie van de maag en cytotoxiciteit; beschadiging of vernietiging van lichaamscellen.

Het broodje:

Ingrediënten: verrijkte bloem (gebleekte tarwebloem, moutmeel, bloem, niacine, gereduceerd ijzer, thiamine-mononitraat, riboflavine, foliumzuur), water, gist, glucose-fructosestroop, bevat 2 procent of minder: zout, maïsmeel, tarwegluten, sojaolie, gedeeltelijk gehydrogeneerde soja- en/of katoenzaadolie, dextrose, suiker, moutmeel, gecultiveerde tarwebloem, calciumsulfaat, ammoniumsulfaat, sojabloem, deegverbeteraars (natriumstearoyllactylaat, DATEM, ascorbinezuur, azodicarbonamide, mono- en diglyceriden, ge-ethoxyleerde mono- en diglyceriden, monocalciumfosfaat, enzymen, guarpitmeel, calciumperoxide), calciumpropionaat (conserveermiddel), sojalecithine.

Dat zijn alleen al bijna 40 ingrediënten voor een broodje. Glucose-fructosestroop, het vierde ingrediënt op de lijst, is gelinkt aan alvleesklierkanker. Ammonium- en calciumsulfaat worden hoofdzakelijk gebruikt als kunstmest.

Azodicarbonamide (E927) irriteert de ogen en de luchtwegen; veelvuldige of langdurige inademing kan astma veroorzaken. Langdurig contact met de huid kan dermatitis en huidsensitizatie veroorzaken. Bij verhitting kan azodicarbonamide gedeeltelijk ontleden tot semicarbazide, dat bij dierproeven kankerverwekkend is gebleken. Het additief is in Australië verboden.

De saus:

Ingrediënten: water, glucose-fructosestroop, tomatenpasta, gedistilleerde azijn, stroop, natuurlijke rooksmaak, gemodificeerd zetmeel, zout, suiker, specerijen, sojaolie, xanthaangom, uienpoeder, knoflookpoeder, chilipeper, natriumbenzoaat (conserveermiddel), karamel, bietenpoeder.

De schijfjes augurk:

Ingrediënten: komkommer, water, gedistilleerde azijn, zout, calciumchloride, aluin, kaliumsorbaat (conserveermiddel), natuurlijke smaken, polysorbaat 80, extracten van kurkuma.

Zelfs de augurken zijn toxisch: kaliumsorbaat (E202) is giftig gebleken voor menselijk DNA en menselijke rode bloedcellen. Bovendien irriteert het additief de huid, ogen en de luchtwegen.

Zouden mensen de McRib nog steeds eten als deze informatie algemeen bekend was? McDonald’s is de grootste restaurantketen ter wereld met meer dan 34.480 vestigingen in 119 landen. Er komen echter steeds meer landen waar geen enkele McDonald’s is te vinden – waaronder Noord-Korea, Bolivia, Ghana, Macedonië, Bermuda, Zimbabwe en IJsland – nu mensen meer gaan nadenken over wat ze in hun lichaam stoppen.

[CE]


Vind je deze informatie goed? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Waarom vasten, behalve dat het religie/overtuiging gebonden zou zijn. Dan is dat je eigen keuze.

  Ik eet gewoon lekker door, biologisch van de bioboer( ‘t Schop, Hilvarenbeek), uit mijn eigen tuintje, en zeer snel van mijn eigen eitjes. Wat ik teveel heb gaat naar mijn buren, of aan de boom buiten, voor wie het wil, of bij voorkeur, nodig heeft.

  Lekker veel zelf doen, verwonderen over de natuur, smaak en bijbehorende gezondheid.

  (En van iedere mc Donalds-paal een windmolen graag)

  23 likes
 2. Wat mij verbaasde na het zien van Supersize me Baby (documentaire waar een gezonde man 4 weken op Mcdonalds voedsel gaat leven) is dat hij amper 4 weken lang op Mcdonalds kon leven, en dan echt 4 week lang alleen Mcdonalds , s’ochtends ontbijt, lunch en diner.
  Na twee week had hij de nieren van een jarenlange alcholist en z’n huisarts schrok ervan, hij moest toen stoppen met de Milkshakes, die waren echt funest.

  Het supersize menu is na de docu uit de handel gehaald: dat was volgens mij een beker met 1,3 liter Cola, 800 gram patat en twee Big Macs, mijn hemel, hoe krijg je dat op !!!
  Even voor het idee, je krijgt van de bediende een anderhalf liter fles Cola (bij ons family size), een zak met 800 gram patat (bij ons een familiezak) en een doos met in ieder geval 4 hamburgers erin (bij ons voor het hele gezin), en dat is dan voor 1 persoon hehehe.

  En toch zie je na al die jaren dat de Mac al bestaat geen enkele rechtzaak tegen Mcdonalds met aanwijsbaar bewijs dat de Mac daadwerkelijk verantwoordelijk is voor bepaalde aandoeningen die je ervan zou kunnen krijgen.(zoals met de Tabaksfabrikanten met miljarden schadevergoedingen)

  Merkwaardig is dat mensen schijnbaar jaren lang drie keer in de week er kunnen eten en geen of weinig klachten ervaren en dat deze jongen uit de docu echt na 4 week moest stoppen anders liep het slecht met hem af.
  Je lichaam kan schijnbaar niks met het voedsel van de Mac op dagelijkse basis, echt junk food dus.

  Een keer op z’n tijd even eten bij de Mac is geen probleem denk ik, je lichaam kan wel een dagje zonder echte voeding hehe.
  En zoals iemand eerder hier al aangaf, kijk in de supermarkt, je komt zoveel artikelen tegen met een waslijst aan ingredienten, ik kocht laatst nog een bakje Filet American van de Albert Heijn en mijn hemel wat een ingredienten, ik koop het niet weer hoor, en koop eens een schaaltje achterham bij de Appie, mijn hemel, nou is de Appie wel 1 van de slechtste supermarkten hoor, ze verbloemen het doormiddel van dat de winkels netjes zijn en een wat duurdere uitstraling hebben maar dat is juist het geniale ervan, ze verkopen eerste klas rommel voor een gemiddeld hogere prijs, vooral hun vlees is erg slecht.

  En je vraagt jezelf ook af, wat voor donkere lugubere laboratoriums bedenken deze additieven en middeltjes die totaal overbodig zijn in de producten.
  Concerns zoals Unilever moeten wel een hele research-departement hebben met allerlei geflipte professoren , geleerden en deze mensen word geen strobreedte in de weg gezeten om hun duivelse brouwsels te maken.

  15 likes
 3. Als ik een keer McRib wil eten doe ik dat en geniet ik ervan. Maar niet te vaak natuurlijk.

  7 likes
 4. nou, de meeste ingrediënten zitten ook in heel veel andere produkten die je zo in de supermarkt kunt kopen, dus het is wel erg overdreven.
  Glucose en fructose verwijzen naar alvleeskanker??? Ze kunnen daar beter diabetes van maken…. fructose is zelfs natuurlijk, dat zit in fruit….
  Vind alleen dat ‘vlees’ erg smerig…. maar de rest, dat zit in al ons voedsel, kijk maar ‘s wat vaker op de etiketten!!!

  9 likes
 5. ammonia daar spoelen ze het vlees mee om de e coli en andere gevaarlijke bacterien te doden
  eet smakelijk

  7 likes
 6. Ik heb in mijn leven 1x bij mcd gegeten nooit weer. Gore troep bah.

  7 likes
 7. Ik begrijp dat je dit broodje alleen veilig kunt eten als je een veiligheidsbril opzet, latex handschoenen aantrekt en tijdens het happen even je adem in houdt.
  Verder goed kauwen lijkt me (zodat het gelijkmatig in je bloed kompt).
  Smakelijk!

  6 likes
 8. In plaats van naar de McDonald’s gaan, zou een tijdje vasten ook geen kwaad kunnen.

  4 likes
 9. Ik heb het idee dat mensen die met regelmaat McDonalds eten 1) niet zo slim zijn en 2) niet zo oud zullen worden.

  4 likes
 10. Heel goed dat er landen zijn die dit soort walgelijke bedrijven niet in hun land willen, dan doe je tenminste iets voor je inwoners.
  In Nederland mag alles, roestige spijkers in je cornflakes, alle kip en kip producten vol met salmonnella geen probleem, pus in zuivel producten, zelfs gebakken oma,s zou hier geen probleem wezen, zolang het maar geld opleverd.

  3 likes
 11. Ik heb MC Donalds Nederland even gevraagd naar de mc rib welke hier een tijdje geleden verkocht is wat betreft de hulpstof BHA (butylhydroxyanisol) E-927

  Dit was hun reactie:

  Beste xxxxx,

  Hartelijk dank voor uw email. Azodicarbonamide (E927) wordt niet bij McDonald’s (Europa/Nederland) gebruikt en is niet toegestaan binnen de EU.
  De McRib is bij McDonald’s in Nederland niet verkrijgbaar. De McRib is tussen januari 2001 en september 2003 verkocht in de Nederlandse McDonald’s restaurants, maar van het menu gehaald wegens beperkte vraag. De ingrediënten van de McRib binnen Europa bevatten geen Azodicarbonamide, wij kunnen u niet voor andere continenten informeren.

  Vertrouwend u hiermee te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  McDonald’s Nederland B.V.

  Afdeling Gastenrelaties

  1 likes
 12. Mentinho Bassaro

  Een gerichte manier om de wereldbevolking terug te brengen? Het is wel opvallend hoe absurd goedkoop ongezond voer in ruime mate (en makkelijk) beschikbaar wordt gesteld op grote schaal:

  https://www.ninefornews.nl/granieten-zuilen-georgia-geven-tien-nieuwe-geboden/ (eerste ‘gebod’)

  1 likes
 13. alles wat van die kant vandaan komt, waarvoor de mogelijke afkomst van dit al verantwoordelijk is, is
  “CRAP”
  ooit van cultuurbarbaren gehoord?

  0 likes
 14. Dit soort “voedsel” moet je ver van blijven

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

“Ik realiseerde me nooit dat deze goedgekeurde ingrediënten mensen compleet vetmesten”

We weten allemaal dat voorverpakte voeding niet ...

De laatste IJslandse McDonald's-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste IJslandse McDonald’s-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste McDonald’s op IJsland ging in 2009 ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.