Gezondheid

Medisch monopolie kan niet op tegen homeopathie

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is het niet ironisch dat medische machthebbers binnen een door de overheid gesponsorde gezondsheidszorg streven naar het uitbannen van homeopathie?

Homeopathische ziekenhuizen in Groot-Brittannië moeten het bijvoorbeeld doen met minieme budgetten in vergelijking met wat de overheid betaalt voor allopathische apparatuur en medicijnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De Duitse arts Samuel Hahnemann werd eind achttiende eeuw de grondlegger van de homeopathie. In deze periode maakte het medisch establishment gebruik van bloedzuigers, kwik, arsenicum en lood om aandoeningen te behandelen.

Homeopathie verspreidde zich halverwege de negentiende eeuw naar andere delen van Europa en Noord-Amerika. De familie van John D. Rockefeller maakte naar verluidt gebruik van homeopathie, maar hij zorgde tegelijkertijd dat zijn farmaceutische bedrijven en oliereuzen konden blijven verdienen aan olieproducten en medicijnen.

Hij financierde medische opleidingen, maar homeopaten en natuurgeneeskundigen konden geen licentie krijgen. Sinds het begin van de twintigste eeuw beslist de American Medical Association (AMA) voor een groot gedeelte wat geneeskunde is en wat niet.

Voor het einde van de negentiende eeuw gaf 43 procent van alle Amerikaanse faculteiten geneeskunde les in homeopathie. Vandaag de dag zijn er maar weinig universiteiten die zich in homeopathie specialiseren terwijl alle door Rockefeller erkende medische faculteiten gericht zijn op farmaceutische oplossingen. Homeopathie is uit het collectieve bewustzijn verbannen.

Overzicht

Hahnemann begon te experimenteren op vrijwilligers en patiënten. Zijn vooronderstellingen waren voor de westerse wereld enigszins ongewoon. Hahnemann geloofde dat levensenergie door ons lichaam stroomt. Dit werd later bekend als vitalisme. De Chinese acupunctuur was nog niet overgewaaid dus het was een waarlijk verrassende zienswijze. Acupunctuur is gebaseerd op chi, de vitale energie of spirituele energie die door ons lichaam stroomt.

De homeopaat probeerde de vitale energie niet op een mechanische of elektrische manier te manipuleren. Hij kwam met een andere ongewone aanname en ontwikkelde preparaten die oraal konden worden ingenomen.

De werking van kinine als medicijn tegen malaria fascineerde hem. Toediening van kinine wekte bij gezonde mensen vergelijkbare symptomen op als bij een malariabesmetting. Zijn veronderstelling was daarom dat met het gelijkende het gelijke zou kunnen worden genezen: similia similibus curentur.

Om giftige stoffen hun schadelijkheid te ontnemen verdunde hij ze met water. Daarbij stelde hij vast dat de verdunning niet alleen de bijwerkingen verzwakte, maar ook de werking. Hij kwam op het idee om behalve het verdunnen ook de oplossing te schudden door ritmische schudslagen op een veerkrachtige ondergrond: het potentiëren.

Alhoewel een preparaat verdund kan worden tot het punt waarop het nog slechts één molecuul bevat van de originele substantie, helpen de gepotentieerde oplossingen genezen door de overdracht van de elektromagnetische eigenschappen van het water. Dit is hoe vitale energie of chi wordt beïnvloed door homeopathische geneesmiddelen.

Bedreiging

Mainstream medici houden vol dat de effecten te zwak zijn om te kunnen werken. Veel patiënten zijn het daar echter niet mee eens. De artsen beweren op hun beurt dat succesverhalen binnen het placebo-effect vallen. Waarom gebruiken ze dan het placeo-effect alleen voor alternatieve geneeswijzen en niet voor farmaceutische ‘remedies’?

De homeopathische benadering is gericht op de patiënt, is deugdelijk, getest, veilig en veel minder prijzig dan de farmaceutische werkwijze. En daarom wordt homeopathie aangevallen, om zo te proberen de belangrijkste concurrent uit te schakelen.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x