Mens en Dier

Kuipers weigert OMT-documentatie openbaar te maken: ‘Wie zijn die mensen toch’

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Het ministerie van Volksgezondheid ontvangt veel verzoeken op basis van de Wet open overheid (Woo). Verschillende verzoekers hebben het ministerie van Ernst Kuipers gevraagd om documenten over Covid-19 te verstrekken.

Eén van de verzoekers vraagt om geluidsopnamen van vergaderingen van het OMT en de transcripties daarvan. Het gaat hierbij om zo’n 30 fragmenten in de periode juni 2020 tot en met maart 2021.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De verzoeker kreeg een brief van Kuipers waarin valt te lezen: “Ik weiger de openbaarmaking van de door u gevraagde documentatie van het OMT, waaronder de geluidsopnamen, transcripten en een overzicht van de overige verslagen van het OMT.”

‘Onderbouwing’

Data-analist Cees van den Bos, die zelf ook enkele zaken heeft lopen, reageert: “Wie zijn die mensen toch.”

De ‘onderbouwing’ luidt als volgt: “Ik weeg het belang van het goed functioneren van de Staat in deze zwaarder dan het algemene belang van openbaarmaking. Om die reden maak ik deze informatie niet openbaar. Daarbij neem ik in aanmerking dat het met de Woo gediende belang van transparantie, zoals omschreven in artikel 2.5 van de Woo, in voldoende mate wordt gediend met de openbaarmaking van het advies en het vermelden van de OMT-leden die daarvoor tekenden. Indien het OMT niet in consensus kan adviseren worden de verschillende inzichten en overwegingen in het advies weergegeven.”

Geeft toch te denken

Annelies Strikkers merkt op: “Bij ‘het goed functioneren van de Staat’ denk ik juist aan zo openbaar en transparant mogelijke besluitvorming.”

“Transparantie? Het feit dat ze niets willen openbaren geeft toch te denken,” stelt statisticus Fritsander Lahr.

4.9 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Capt
Capt
1 jaar geleden

het is geen mens…. menselijkheid ziet er heel anders uit.

Koen
Koen
1 jaar geleden

kuipers, rutte, kaag, de jonge etc. hebben veel te verbergen.
Namelijk hun donkere leegte en totale afwezigheid van geweten, hart & ziel.

We hebben dit soort wezens niet nodig in ons leven!
Als we ons leven weer in eigen handen nemen, als we bewust en waarheidsgetrouw leven. Laten we onze angsten overwinnen en ons licht laten schijnen zodat alle anderen ook hun licht kunnen laten schijnen. Laten we eindelijk onszelf totaal machtigen en versterken, door dit soort donkere wezens uit ons leven te verbannen.
Stap uit hun systemen en lach dezr pathetische leugebaars uit! Zij zijn ziek, zeer ziek!
Wij zijn gezond!

Annette
Annette
1 jaar geleden

De vraag wordt gesteld: “WIE zijn die mensen toch?”

Nu…. daar kan IK wel antwoord op geven: Deze “mensen” zijn geen echte mensen in de zin van het woord.

Na jarenlange indoctrinatie van bovenaf (dan denk ik bijvoorbeeld aan het World Economic Forum) zijn zij veranderd in een soort van wezens, die zich VER boven ons, gewone stervelingen van vlees en bloed, verheven voelen.

Op de een of andere manier hebben zij wat kronkels in hun hersenpan, die ervoor zorgt, dat zij OOK nog eens menen het heel goed met het volk voor te hebben.

Nu…. wij weten inmiddels wel beter! Zij hebben het helemaal niet goed met het volk voor en hebben er de afgelopen twee jaar alleen maar voor gezorgd, dat velen van die goedgelovigen hun leven hebben verloren, met achterlating van partners, kinderen of ouders. En daarnaast hebben velen permanente schade opgelopen, waar zij nu dagelijks mee geconfronteerd worden.

Gezien de enorme ophef in Groot-Brittannië wat betreft een ongeveer gelijke situatie met appjes, telefoontjes van Matt Hancock, voormalig minister van Volksgezondheid, is het niet zo moeilijk voor te stellen, dat ze onder geen beding een dergelijk echec HIER willen veroorzaken.

Er wordt gesuggereerd, dat alles te maken heeft met het goed functioneren van de Staat.

NEE, grote bullshit. Het heeft alleen maar te maken met het functioneren van de leden van het OMT.

En die enorme DOOFPOT moet dicht blijven. No matter what!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

KUIPERS HEEFT SLAPELOZE NACHTEN…

Wat zegt Mislav Kolakusic, lid van het Europees Parlement op 15 maart
“De aankoop van 4,6 miljard doses voor 360 miljoen volwassen EU-burgers werd uitgevoerd in volledige duisternis & geheimhouding vol verborgen tekstberichten die wijzen op het grootste corruptieschandaal in de geschiedenis van de Europese Unie.”

Er worden miljarden doses corona vaccins over de hele wereld verbrand..

Er is genoeg geld voor crimilaliteit maar niet genoeg geld om het land op te bouwen !! Er is teveel armoede/stress in het land dankzij de currupte beleid in Nederland !!

Back to top button
124
0
We lezen graag je reactie!x