Archeologie

Cirkelvormig object Oostzee minstens 14.400 jaar oud

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers van het Weizmann-Instituut in Rehovot in Israël hebben onlangs monsters van de mysterieuze cirkelvormige formatie in de Oostzee geanalyseerd.

De monsters bevatten een metaalsoort die niet door de natuur kan zijn gevormd, zo concluderen de onderzoekers. Dat meldt de Zweedse krant Expressen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Zweedse schatzoekers Dennis Åsberg en Peter Lindberg van Ocean X Team ontdekten in de zomer van 2011 een vreemd voorwerp op de bodem van de Oostzee. Op zo’n 90 meter onder het wateroppervlak bleek een cirkelvormige structuur met een doorsnee van zo’n 60 meter te liggen.

Limoniet

Gedurende enkele expedities verzamelden duikers een aantal monsters. Een deel van de monsters werd naar Israël gestuurd. Hoogleraar Steve Weiner van het Weizmann-Instituut ontdekte dat de monsters limoniet en goethiet bevatten. Volgens Weiner maken de mineralen onderdeel uit van een metaalsoort die niet door de natuur kan zijn gemaakt.

“Ik weet niet meer wat ik moet geloven,” zei Dennis Åsberg. “Uit Tel Aviv komen geluiden dat het object deels bestaat uit een metaalsoort die niet van nature voorkomt, daar krijg je kippenvel van.”

Zweedse wetenschappers zijn het niet met Weiner eens. Volgens geologen Martin Jakobsson en Fredrik Klingberg is het niet vreemd dat de twee mineralen in de natuur zijn aangetroffen. Jakobsson stelt dat het object deel uitmaakt van een geologische formatie die lang geleden is gevormd.

Hulp

De duikers troffen ook stukken graniet aan die zijn gedateerd op 14.000 jaar oud. Het zou kunnen gaan om een bouwwerk dat lang geleden is vervaardigd door mensen. Voor de ijstijd was de Oostzee een meer en bevond het object zich waarschijnlijk langs de kust.

Wetenschappers reageren vooralsnog sceptisch. “Zo moeilijk kan het toch niet zijn om erachter te komen wat het werkelijk is,” zei hoogleraar Johan Rönnby van de Universiteit van Södertörn.

Dennis Åsberg zegt dat hij hulp nodig heeft om de herkomst van het object te bepalen. “Iedereen is welkom om te komen duiken,” zei hij. “We kunnen het niet alleen, we beschikken niet over de benodigde hulpmiddelen.”

Bron: Expressen.se

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
arjan
arjan
10 jaren geleden

waarom stuurt niemand er zon robot heen zoals james cameron die had

Lampje
Lampje
10 jaren geleden

Dit zegt de site van de oceanexplorer:2013-05-21

Test results from the object.

The latest lab test results made by Professor Dr. Steve Weiner, director of the Kimmel center for Archaeological Science at the Weizmann institute, indicates that a piece which was recovered by divers from the circle anomaly is made of Limonite and Goethite. These materials are part of the Iron oxides/hydroxide family.

The tests were performed by a method called; Infrared Spectroscopy

The graph should be read as follows:

a= The black powder, originally a piece broken off by a diver, directly off the circle anomaly

b= Another solid piece broken off by a diver, directly off the circle anomaly

c= Comparison to a “pure” Limonite

Professor Dr. Steve Weiner’s opinion is that it is strange to find these materials in a structure like this. He thinks these materials would most likely to be found in a modern construction, such as on a ship wreck in this case

http://www.oceanexplorer.se/ En als je dan dit gelezen hebt, dat het zo gemakkelijk afbrokkeld,dan ligt daar vast een verroeste ufo?Toch?Een ufo schip dus?

Waggi
Waggi
10 jaren geleden

Geachte Lezer(es),

Graniet en metaal kùnnen niet gedateerd worden. Je kan dat enkel met organische stoffen.
Google er maar eens op.

Gegroet, Waggi.

Abel
Abel
10 jaren geleden

[quote name=”Waggi”]Geachte Lezer(es),

Graniet en metaal kùnnen niet gedateerd worden. Je kan dat enkel met organische stoffen.
Google er maar eens op.

Gegroet, Waggi.[/quote]

Er is ook geen metaal gedateerd. En het graniet is gedateerd aan de hand van organisch materiaal op het gesteente.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x