Buitenland

Meer dan 23.000 Duitse artsen zijn gestopt met de prikcampagne

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse vaccinatiemachine begint te haperen. In heel wat huisartsenpraktijken wordt niet langer geprikt. Steeds meer artsen trekken zich terug uit de coronavaccinatiecampagne, blijkt uit cijfers van het Robert Koch Institut, de Duitse evenknie van het RIVM, die zijn ingezien door de krant Welt am Sonntag.

In de week van 2 tot en met 8 augustus vaccineerden nog slechts 29.300 praktijken mensen tegen het coronavirus, wat betekent dat er veel zijn afgehaakt. Op het moment dat de vaccins in Duitsland werden uitgerold, deden er in totaal 52.600 praktijken mee aan de campagne. Dat betekent dat 23.300 (44%) praktijken zijn gestopt met prikken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Elf van de 16 deelstaten sluiten prikcentra

Ook het aantal vaccinorders neemt af. Op 27 juli werden er een slordige 1,3 miljoen doses besteld. Aan het begin van de campagne waren dat nog 1,5 miljoen doses.

Daarnaast bereiden veel Duitse deelstaten zich voor op het sluiten van hun vaccinatiecentra. Elf van de 16 deelstaten sluiten de prikcentra uiterlijk 30 september grotendeels of allemaal, schrijft Welt am Sonntag. Beieren en Sleeswijk-Holstein laten hun centra wel open. Daar draaien ze op beperkte capaciteit of staan ze in de standby-modus.

Ongevaccineerden onder druk gezet

In Duitsland is pas ruim de helft (56,82%) van de bevolking volledig ingeënt tegen corona. Nog geen twee derde (62,76%) van de Duitsers heeft minstens één prik gekregen.

Ondertussen worden ongevaccineerden in Duitsland verder onder druk gezet. Coronatests zijn vanaf 11 oktober niet meer gratis. Zonder vaccin, herstelbewijs of negatieve test mag je niet meer naar binnen in de horeca of bij de kapper en andere contactberoepen. Ook sporten of evenementen worden taboe. De regel komt er ook voor bezoekers van ziekenhuizen en bejaarden- en verpleeghuizen.

4.8 89 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

ALS er meer dan 23.000 huisartsen in Duitsland stoppen met de prikcampagne, geeft dat toch wel een heel duidelijk signaal af. Schijnbaar hebben zij zich eindelijk eens wat verder verdiept in de hele materie en zijn tot de slotsom gekomen, dat zij daar niet meer aan mee willen werken.
Dat is natuurlijk, alweer, goed nieuws. En dat zal zeker voor de Duitse autoriteiten een grote klap zijn, want wie er dacht dat je er zou zijn met 2 prikken, die heeft het gruwelijk mis.
Dit is pas het begin. Als je eenmaal die twee prikken hebt gehad, zal je je eeuwig moeten laten bij prikken. Dat komt simpelweg, omdat je EIGEN immuunsysteem naar de bliksem is. Dus komen ze met boosters. Ik las ook al ergens dat de Hoge Heren (cynisme hoor!) verwachten dat de griep volgende maand weer terug in het land is. Wat zijn het toch een ongelooflijk knappe koppen met al hun voorspellingen. Ze verdienen allemaal een Nobelprijs, toch?
Dat je straks niet meer naar restaurant, museum of wat dan ook mag, dat zal mij persoonlijk worst wezen. Wat ik WEL zeer kwalijk vind, is als je straks geen huisartsenpraktijk of ziekenhuis meer in mag. Waar betaal je dan nog je ziektekostenverzekering voor? Kun je daar ook wel mee stoppen.
Waar ik wel een beetje benieuwd naar ben, is HOEVEEL mensen zich blijven verzetten.
Natuurlijk hoop ik dat het er heel veel zijn.

Niemand.
Niemand.
2 jaren geleden

Ze hadden er nooit mee moeten beginnen! Meer heb ik niet meer te zeggen.

Nuus
Nuus
2 jaren geleden

Ik hoor het nog zeggen maar je doet het voor een ander nou besmetten ze ook ons Ongevaccineerde.

Prikvrij
Prikvrij
2 jaren geleden

Helaas niet zoals de kop mij had doen hopen. Ze zijn gestopt omdat er geen mensen meer komen anders dan dat ze er tegen op waren. Desalniettemin zijn ze in Duitsland dus een stuk minder gehoorzaam en zelfdenkend. Hoop dus nog bij de buren. Ik hoop ook dat zet het volhouden nu de druk toeneemt. Helaas zullen er uiteindelijk velen alsnog zwichten ben ik bang.

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x