Mens en DierCorona

Pfizer-directeur heeft coronavaccin van Pfizer nog niet genomen: ‘Erg verdacht’

Help door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De directeur van Pfizer, Albert Bourla, heeft het coronavaccin dat zijn bedrijf heeft ontwikkeld nog niet gehaald. Maandag zei hij tegen CNBC dat hij en andere directeuren niet ‘zullen voordringen’ nu men in de Verenigde Staten is begonnen met vaccineren tegen corona.

Het vaccin, dat Pfizer samen met het Duitse BioNTech heeft gemaakt, is vrijdag goedgekeurd door de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA. Zondag sprak ook gezondheidsdienst CDC haar zegen uit over het vaccin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Bourla zei dat hij 59 jaar oud is en in relatief goede gezondheid verkeert, en het ‘dus niet gepast is dat hij het krijgt terwijl er mensen zijn die het harder nodig hebben’. Hij zei dat mensen mogelijk meer bereid zijn om het vaccin te halen als hij zich voor de camera zou laten vaccineren, maar benadrukte dat ‘de directeuren en bestuursleden niet zullen voordringen’.

Wantrouwen

Bourla riep Amerikanen ook op om ‘vertrouwen te hebben in de wetenschap’. Dit is een vaccin dat is ontwikkeld zonder te sjoemelen, door een bedrijf met een goede staat van dienst. Dit is een vaccin dat is ontwikkeld in de schijnwerpers, waarbij alle gegevens op een server zijn gezet, aldus de Pfizer-topman.

Het Europese geneesmiddelenbureau EMA beslist op 21 december of het coronavaccin van Pfizer ook in Europa wordt toegelaten. Als het maandag wordt goedgekeurd, laat de Europese Commissie het nog voor de Kerst toe.

De uitspraken van de farmabaas wekken bij velen wantrouwen. Zo vindt de Amerikaanse acteur Kevin Sorbo het ‘erg verdacht’ dat Bourla het vaccin niet neemt omdat hij niet ‘wil voordringen’:


[CNBC]

4.6 33 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
erik
erik
3 jaren geleden

Hij is nog niet gek,hij weet wat er in zit,..

koddebeier
koddebeier
3 jaren geleden

Wat een slap lulverhaal !!
onbetrouwbaar vaccin dus !!!

André
André
3 jaren geleden

Wedden dat ie wel zou voordringen als er daadwerkelijk een killervirus was die met een betrouwbaar eigen medicijn behandeld kon worden?

Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
3 jaren geleden

Denk als de multi multimiljonair oprecht is en zou -moeten- kiezen tussen een kogel of het vaccin, hij maar wat graag voor een kogel zou gaan.

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x