Buitenland

WHO-pandemieverdrag: in deze 2 belangrijke nieuwe overeenkomsten staan zeer opvallende regels

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!

De Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), waar minister Kaag lid van was, gaf advies aan de Wereldgezondheidsorganisatie over een pandemieverdrag. Dat is deels verwerkt in de nieuwe Internationale Gezondheidsrichtlijnen.

In deze twee belangrijke nieuwe overeenkomsten staan een aantal zeer opvallende regels beschreven en zijn een aantal fundamentele teksten gewijzigd, ontdekte onderzoeksjournalist Marc van der Vegt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In het ontwerpverdrag staat dat de WHO voorrang krijgt op individuen, waardoor de basisprincipes die na de Tweede Wereldoorlog zijn ontwikkeld met betrekking tot mensenrechten en de soevereiniteit van staten worden gewist, schrijft Van der Vegt.

Mogelijke dreiging

De door de WHO voorgestelde amendementen op de Internationale Gezondheidsrichtlijnen keren deze afspraken om. De term ‘met volledig respect voor de waardigheid, mensenrechten en fundamentele vrijheden van personen’ wordt vervangen door ‘gelijkheid, coherentie en inclusiviteit’. Wat dat ook moge betekenen.

Daarnaast wordt ‘de noodzaak van een aantoonbaar volksgezondheidsrisico’ vervangen door ‘een potentieel risico voor de volksgezondheid’. Van der Vegt: “Dus bij een mogelijke dreiging (niet aantoonbaar) zou de WHO al aanbevelingen of maatregelen kunnen opleggen.”

Soevereiniteit opofferen

Op 6 april 2021 stuurde Kaag een e-mail naar onder andere de WHO en de Gates Foundation waarin ze schrijft dat overheden een aanzienlijk deel van hun soevereiniteit op het gebied van ziektecontrole zullen moeten opofferen als ze een betekenisvol verdrag willen.

Van der Vegt wijst erop dat de overeenkomsten nog niet door de landen zijn aangenomen en dat de stemming hierover nog volgt. De wijziging van de Wpg (Wet publieke gezondheid) is zijns inziens een voorloper van dit pandemieverdrag en de wijziging van de Internationale Gezondheidsrichtlijnen.

“Willen wij overgeleverd zijn aan ngo’s of vertrouwen wij liever op ons eigen RIVM en VWS?”

4.9 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Kan iemand mij de logica uitleggen van het feit dat horeca uitbaters de vaccinatiestatus van bezoekers mochten (moesten) controleren en dat nu de oversterfte niet kan (mag) onderzocht worden o.w.v privacy???

Cathy
Cathy
1 jaar geleden

Ik vertrouw niemand meer alleen op mijzelf

De Rotterdammer👍👍👍
De Rotterdammer👍👍👍
1 jaar geleden

Naar de hel ermee antichristenen 👎👎👎👎

Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
1 jaar geleden

“Willen wij overgeleverd zijn aan ngo’s of vertrouwen wij liever op ons eigen RIVM en VWS?”
Alle drie NIET!

Back to top button
115
0
We lezen graag je reactie!x