Buitenland

WHO-pandemieverdrag: in deze 2 belangrijke nieuwe overeenkomsten staan zeer opvallende regels

Help ons door deze info met je vrienden op je social media te delen!

De Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), waar minister Kaag lid van was, gaf advies aan de Wereldgezondheidsorganisatie over een pandemieverdrag. Dat is deels verwerkt in de nieuwe Internationale Gezondheidsrichtlijnen.

In deze twee belangrijke nieuwe overeenkomsten staan een aantal zeer opvallende regels beschreven en zijn een aantal fundamentele teksten gewijzigd, ontdekte onderzoeksjournalist Marc van der Vegt.

In het ontwerpverdrag staat dat de WHO voorrang krijgt op individuen, waardoor de basisprincipes die na de Tweede Wereldoorlog zijn ontwikkeld met betrekking tot mensenrechten en de soevereiniteit van staten worden gewist, schrijft Van der Vegt.

Mogelijke dreiging

De door de WHO voorgestelde amendementen op de Internationale Gezondheidsrichtlijnen keren deze afspraken om. De term ‘met volledig respect voor de waardigheid, mensenrechten en fundamentele vrijheden van personen’ wordt vervangen door ‘gelijkheid, coherentie en inclusiviteit’. Wat dat ook moge betekenen.

Daarnaast wordt ‘de noodzaak van een aantoonbaar volksgezondheidsrisico’ vervangen door ‘een potentieel risico voor de volksgezondheid’. Van der Vegt: “Dus bij een mogelijke dreiging (niet aantoonbaar) zou de WHO al aanbevelingen of maatregelen kunnen opleggen.”

Soevereiniteit opofferen

Op 6 april 2021 stuurde Kaag een e-mail naar onder andere de WHO en de Gates Foundation waarin ze schrijft dat overheden een aanzienlijk deel van hun soevereiniteit op het gebied van ziektecontrole zullen moeten opofferen als ze een betekenisvol verdrag willen.

Van der Vegt wijst erop dat de overeenkomsten nog niet door de landen zijn aangenomen en dat de stemming hierover nog volgt. De wijziging van de Wpg (Wet publieke gezondheid) is zijns inziens een voorloper van dit pandemieverdrag en de wijziging van de Internationale Gezondheidsrichtlijnen.

“Willen wij overgeleverd zijn aan ngo’s of vertrouwen wij liever op ons eigen RIVM en VWS?”

4.9 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

Kan iemand mij de logica uitleggen van het feit dat horeca uitbaters de vaccinatiestatus van bezoekers mochten (moesten) controleren en dat nu de oversterfte niet kan (mag) onderzocht worden o.w.v privacy???

Cathy
Cathy
1 maand geleden

Ik vertrouw niemand meer alleen op mijzelf

De Rotterdammer👍👍👍
De Rotterdammer👍👍👍
1 maand geleden

Naar de hel ermee antichristenen 👎👎👎👎

Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
1 maand geleden

“Willen wij overgeleverd zijn aan ngo’s of vertrouwen wij liever op ons eigen RIVM en VWS?”
Alle drie NIET!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

116
0
We lezen graag je reactie!x