Binnenland

Meldingssysteem P2000 stilletjes afgeschaft en dit is de opmerkelijke reden

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!

P2000 is al jaren het systeem voor hulpdiensten om gealarmeerd te worden, zoals de ambulance. Maar nu is er besloten om het af te schaffen. Dat betekent dat mensen minder goed weten wat er allemaal gebeurt.

Minister van Justitie Yesilgöz heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd waarin zij aankondigt dat de automatische persalarmering van de hulpdiensten Ambulancezorg Nederland, Brandweer en Politie zal worden stopgezet. Ze volgt een advies van de landsadvocaat.

Per 1 april volgend jaar worden de zogenoemde P2000-meldingen van de hulpdiensten versleuteld. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de journalistieke beroepsgroep, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Journalisten, die op korte termijn met de minister in gesprek gaat.

Overheid kan niet meer gecontroleerd worden

Vanuit de hoek van Ambulancezorg is de wens gekomen om het meldingssysteem P2000 af te schaffen, weet Nieuws op Beeld. Het zou inbreuk maken op de privacy van gedupeerden en daarmee tegen de AVG ingaan.

Als ambulance-meldingen van P2000 worden geschrapt, zie je niet meer of een ambulance onderweg is naar een bepaalde straat. In de ogen van de media is het besluit om het persalarm te schrappen een ‘ernstige aantasting van de persvrijheid’. Het staat haaks op het streven naar een open overheid. Zonder persalarm kunnen we ook de overheid niet meer controleren op de werking hiervan, aldus Nieuws op Beeld.

Volgens de landsadvocaat bestaat er een kans dat er persoonsgegevens worden verstuurd en dat is in strijd met de privacywetgeving. Nieuws op Beeld kan niet begrijpen wat er privacygevoelig is aan de meldingen.

Plotselinge sterke stijging aantal ambulanceritten

Het systeem wordt afgeschaft in een periode waarin het aantal ambulanceritten plotseling zeer sterk is gestegen. “Ik hoor nu over regio’s met een stijging van 18 procent. Dat is extreem,” zei voorzitter van Ambulancezorg Nederland Han Noten.

“Het aantal ritten heeft zich altijd stabiel ontwikkeld, maar als je opeens over dubbele cijfers gaat praten, dan is er systematisch iets mis. Dit is absurd,” zei Noten.

In totaal reed ongeveer 400.000 keer een ambulance naar een patiënt, veel meer dan de verwachting van zo’n 350.000 keer.

Een onderzoek naar de plotselinge sterke stijging van het aantal ambulanceritten werd geblokkeerd door de coalitiepartijen.

4.8 175 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
174 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John Kuhles
John Kuhles
1 maand geleden

Alles steeds meer ontransparant maken om zo beter WEF Agenda te dienen!

jessie nameles
jessie nameles
1 maand geleden

koste maar een paar miliard, maar nu hebben ze 5 g voor totale controle !!

mir
mir
1 maand geleden

Tja, het zou eens uitkomen dat ze nu vaker uit moeten rukken vanwege al die gevaccineerden.
Dat kan dat hele corrupte zooitje in Den Haag niet hebben natuurlijk..

E. de Ligt
E. de Ligt
1 maand geleden

De overheid WIL helemaal niet meer worden gecontroleerd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

174
0
We lezen graag je reactie!x