Mens en Dier

Kaag keert Nederlander de rug toe: ‘Het is niet betaalbaar en ook niet gezond’

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Minister Kaag van Financiën zegt net als Klaas Knot van De Nederlandsche Bank dat de lonen omhoog moeten. Retailexpert Hans van Tellingen zei daarover: “De meeste bedrijven hebben helemaal geen geld om de gestegen kosten te betalen en al helemaal niet om de lonen te verhogen.”

Kaag is het niet eens met de oproep die werkgeversorganisaties hebben gedaan om voorzichtig te zijn met loonsverhogingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
‘Grote zorgen’

De minister zei in gesprek met Trouw dat er ‘grote zorgen’ leven over de compensatiemaatschappij waarin we leven. “Iedereen verwacht, ook degenen die het niet nodig hebben, dat de overheid alles moet oplossen. Dat kan niet. Het is niet betaalbaar en ook niet gezond. Noch voor de economie noch voor de samenleving,” aldus Kaag, die de Nederlander daarmee dus eigenlijk aan zijn lot overlaat.

Ondertussen kunnen bijna een half miljoen gezinnen hun boodschappen, woonlasten of energiekosten niet betalen. Het kabinet is wel bereid om 2,5 miljard euro steun voor Oekraïne uit te trekken.

Bezuinigd

Dus een half miljoen Nederlandse gezinnen zitten in de kou en zijn afhankelijk van voedselhulp. De rijen bij de voedselbank worden steeds langer. Desondanks gaat Rutte 2,5 miljard euro belastinggeld weggeven aan Oekraïne, terwijl het land al 200 miljard dollar van de Verenigde Staten heeft gekregen.

Daarnaast kan de oplopende rente op de staatsschuld het kabinet de komende jaren miljarden euro’s kosten. Minister Kaag sloot eerder niet uit dat daarvoor bezuinigd moet worden.

4.8 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

169 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Tel alle belastingen en accijnzen bij elkaar op en kom tot de conclusie dat zo’n 80% van je loon naar vadertje staat gaat.
Maar enige matiging bij onze heersers is ver te zoeken.

Lin
Lin
1 jaar geleden

Zo word Nederland langzaam maar gestadig kapot gemaakt. Maar dat is nu juist de bedoeling van deze WEF knechten, zodat de WEF Nederland straks, volgens herr Schwab’s wensen, kan herinrichten. Dus dit verbaast me helemaal niets.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Kaag is een plaag. Als minister van buitelandse zaken faalde ze al, en als minister van financien is het een drama, zo zie je maar als bestuurder in Nederland hoef je niks te kennen, het gaat vooral om wie je kent. Kabinet Rutte is een plaag.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Het is wel gezond om voor miljarden wapens naar Ukraïne te sturen.

Back to top button
169
0
We lezen graag je reactie!x