CoronaBinnenland

Deze partijen willen niet weten waarom het aantal ambulanceritten plotseling sterk gestegen is

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen zei in de Tweede Kamer dat hij heel bezorgd is over de plotselinge sterke stijging van de inzet van eigenlijk alle vormen van acute zorg in 2021 ten opzichte van 2020.

Dit betreft de ambulancezorg en de zogenoemde first en rapid responders. Uit antwoorden op Kamervragen blijkt dat de ambulancezorg 10 procent is gestegen, de rapid responders 20 procent en de first responders maar liefst 50 procent.

De minister noemde zorgdifferentiatie als verklaring. Dat houdt in dat er soms rapid response wordt ingezet waar anders ambulancezorg was ingezet. “Maar we zien een sterke stijging over de hele linie. Die wordt daarmee niet verklaard,” aldus Van Houwelingen.

Acute hartproblemen

Ook zei de minister dat het bij de first responders komt doordat er meer melding wordt gemaakt door regionale ambulancevoorzieningen. “Maar dat is in 2020 en we zien die sterke stijging juist in 2021, dus die wordt daarmee niet verklaard,” zei Van Houwelingen.

Hij diende een motie in die de regering verzoekt te onderzoeken waardoor deze toename zou kunnen worden verklaard. Zijn motie verzoekt de regering ook om in het bijzonder de hypothese te onderzoeken dat in 2021 wellicht een toename van het aantal acute hartproblemen een verklaring voor de plotselinge sterke stijging van deze vormen van acute zorg zou kunnen zijn.

Helemaal geen zorgen

De motie werd verworpen. Naast regeringspartijen VVD, D66, ChristenUnie en CDA stemden ook PvdA, SP, GroenLinks, Volt, BIJ1 en PvdD tegen.

“Net zoals minister Kuipers maakt ook de Slaapkamer zich verder helemaal geen zorgen,” klaagt Van Houwelingen.

Ook een motie van Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) over het onderzoek doen naar de effecten van de vaccinatiecampagnes sneuvelde. Alleen FVD, JA21, BBB, BVNL, SGP en PVV stemden voor.


4.8 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mister nexit
mister nexit
11 maanden geleden

Ben benieuwd naar het stemgedrag van de burger bij de komende verkiezingen. Je verwacht dat er niets overblijft van de liegende elite maar dat zal wel een droom zijn.

Volkstammen zullen wederom cda, pvda,vvd,Gl, d66 stemmen.

Annette
Annette
11 maanden geleden

Duidelijk is voor mij, dat het merendeel van de “volksvertegenwoordigers” er helemaal niet zijn voor het VOLK, maar om voor niet al te veel zware arbeid een leuk “centje” binnen te harken. En dat DOEN zij dan ook. Niets meer en niets minder.

Wat valt trouwens die Pieter Omtzigt ongelooflijk door de mand! En wat vreemd is het dan ook, dat hij in de virtuele peilingen zo’n enorme spurt maakt.

Dat kan alleen maar betekenen, dat óf die peilingen niet deugen, óf het grootste deel van de Nederlandse bevolking zijn oerdom en ZIEN niet eens wat hier gebeurt.

En dan nog eens te bedenken, dat het niet eens nodig is voor de oppositiepartijen om TEGEN te stemmen, omdat het kartel helaas nog steeds de meerderheid heeft. Die kunnen sowieso alles wegstemmen, wat er maar op tafel komt.

Er wordt steeds gevraagd om een onderzoek, of het nu gaat om de oversterfte of het veel meer uitrukken van ambulances. Maar dat geeft, als het er al zal komen, tóch geen duidelijkheid.

Dit zou alleen maar werken, als er een ONAFHANKELIJK onderzoek zou worden gedaan. En DAT gebeurt toch niet.

Alles wordt gemanipuleerd en dat is simpelweg van bovenaf zo georkestreerd. Dus of bepaalde leden van de Tweede Kamer nu hoog of laag springen: de uitslag staat van tevoren al vast.

Er zal een totale omslag moeten komen in ALLE gelederen. Het moeras zal, net zoals in de Verenigde Staten, ontdaan moeten worden van alle foute figuren (en dat ZIJN er nogal wat) om weer een ECHTE democratie te verkrijgen.

noh
noh
11 maanden geleden

omdat dan duidelijk wordt dat de meeste ritten hiervan leeg waren, alleen maar om de angstporno te vergroten. Dat was wereldwijd

Mary
Mary
11 maanden geleden

Vandaag de laatste dag voor deze misdadigers.
Plotseling werden ze opgepakt.

Back to top button
151
0
We lezen graag je reactie!x