Universum

‘Melkweg vormde zich van binnenuit’

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe studie blijkt dat de Melkweg mogelijk van binnenuit is ontstaan, iets wat Nassim Haramein jaren geleden al voorspelde.

Hij concludeerde op basis van zijn onderzoek dat ieder sterrenstelsel ontstaat uit een supermassief zwart gat. Vanuit dit galactische centrum komen vervolgens de miljarden sterren voort.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Uit de eerste data van ruimtetelescoop Gaia blijkt dat de Melkweg is ontstaan als gevolg van expansie vanuit het centrum. Astronomen kunnen aan de hand van bepaalde elementen vaststellen hoe snel verschillende delen van de Melkweg zijn gevormd. Het onderzoek laat zien dat de binnenste delen van ons sterrenstelsel zich sneller hebben gevormd dan de buitenste delen.

De studie is verschenen in de astronomische database Astro-ph. Er werd gekeken naar verschillen in metaliciteit, het gehalte aan elementen zwaarder dan helium en waterstof. De meeste sterren bestaan uit deze twee elementen.

Melkweg van binnenuit gevormd

Als we de Melkweg van opzij zouden bekijken, zou zij eruitzien als een vliegende schotel (de galactische schijf) met een verdikte kern (de centrale verdikking). De onderzoekers ontdekten dat binnen de ‘zonnecirkel’, de baan van de zon om de kern van de Melkweg, met name oudere sterren voorkomen en dat in de buitenste regionen van de galactische schijf, buiten de zonnecirkel, vooral jonge sterren worden gevonden.

De binnenste delen van de schijf vormden zich veel sneller dan de sterren die zich buiten de zonnecirkel bevinden, aldus de sterrenkundigen.

Bron: Cam.ac.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Van al die kennis ‘Hij concludeerde op basis van zijn onderzoek dat ieder sterrenstelsel ontstaat uit een supermassief zwart gat’, worden de mensen daar nu allemaal VERLICHT van?

Waggi
Waggi
10 jaren geleden

Wat is het nu?

Is een Zwart gat een slokop of een gigantische baarmoeder?

Grtn, Waggi.

r
r
10 jaren geleden

uit zwarte gaten word alles gevormt dat klopt het zijn energieen die tot vorm leiden hele sterrenstelsels waarin alles geboren word is een wonderbaarlijk gebeuren deze leiden tot alles vanuit niets tot iets..zo vormt de mens met zijn denkkracht ook stelsels in de vorm van geloven in iets dat leid tot het vormen van systemelijke bouwwerken van niets tot iets ook komt dat voort uit een zwart gat van niets tot iets elk systeem die word geboren daaruit brengt een licht van explosie voort waarin de mensheid zich ontwikkeld tot een weten en kennen..
de mensheid begint te begrijpen hoe zo beetje alles werkt als we dit leren zien dan word het evenwicht herstelt en ziet het zichzelf als een licht voortkoment uit licht de sterren opgebouwt uit de elementen het Niets het zwarte gat..

Simons
Simons
10 jaren geleden
Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x