Homepagina » Universum » ‘Melkweg vormde zich van binnenuit’
Melkweg van binnenuit gevormd

‘Melkweg vormde zich van binnenuit’

Uit een nieuwe studie blijkt dat de Melkweg mogelijk van binnenuit is ontstaan, iets wat Nassim Haramein jaren geleden al voorspelde.

Hij concludeerde op basis van zijn onderzoek dat ieder sterrenstelsel ontstaat uit een supermassief zwart gat. Vanuit dit galactische centrum komen vervolgens de miljarden sterren voort.

Uit de eerste data van ruimtetelescoop Gaia blijkt dat de Melkweg is ontstaan als gevolg van expansie vanuit het centrum. Astronomen kunnen aan de hand van bepaalde elementen vaststellen hoe snel verschillende delen van de Melkweg zijn gevormd. Het onderzoek laat zien dat de binnenste delen van ons sterrenstelsel zich sneller hebben gevormd dan de buitenste delen.

De studie is verschenen in de astronomische database Astro-ph. Er werd gekeken naar verschillen in metaliciteit, het gehalte aan elementen zwaarder dan helium en waterstof. De meeste sterren bestaan uit deze twee elementen.

Melkweg van binnenuit gevormd

Als we de Melkweg van opzij zouden bekijken, zou zij eruitzien als een vliegende schotel (de galactische schijf) met een verdikte kern (de centrale verdikking). De onderzoekers ontdekten dat binnen de ‘zonnecirkel’, de baan van de zon om de kern van de Melkweg, met name oudere sterren voorkomen en dat in de buitenste regionen van de galactische schijf, buiten de zonnecirkel, vooral jonge sterren worden gevonden.

De binnenste delen van de schijf vormden zich veel sneller dan de sterren die zich buiten de zonnecirkel bevinden, aldus de sterrenkundigen.

Bron: Cam.ac.uk

Gerelateerd:

 Vind je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Van al die kennis ‘Hij concludeerde op basis van zijn onderzoek dat ieder sterrenstelsel ontstaat uit een supermassief zwart gat’, worden de mensen daar nu allemaal VERLICHT van?

  0 likes
 2. Wat is het nu?

  Is een Zwart gat een slokop of een gigantische baarmoeder?

  Grtn, Waggi.

  0 likes
 3. uit zwarte gaten word alles gevormt dat klopt het zijn energieen die tot vorm leiden hele sterrenstelsels waarin alles geboren word is een wonderbaarlijk gebeuren deze leiden tot alles vanuit niets tot iets..zo vormt de mens met zijn denkkracht ook stelsels in de vorm van geloven in iets dat leid tot het vormen van systemelijke bouwwerken van niets tot iets ook komt dat voort uit een zwart gat van niets tot iets elk systeem die word geboren daaruit brengt een licht van explosie voort waarin de mensheid zich ontwikkeld tot een weten en kennen..
  de mensheid begint te begrijpen hoe zo beetje alles werkt als we dit leren zien dan word het evenwicht herstelt en ziet het zichzelf als een licht voortkoment uit licht de sterren opgebouwt uit de elementen het Niets het zwarte gat..

  0 likes
 4. ‘de Melkweg mogelijk van binnenuit is ontstaan’; ‘mogelijk’ is dus een hypothese en is dus nog geen wetenschap welke onomstotelijk vast staat. Het blijven allemaal speculaties.

  0 likes
 5. Ja, het kan zomaar zo zijn. Als straks de Theorie van Alles gekend wordt dan begrijpen we misschien waarom. Maar ja, wie verzint zo’n theorie? Nassim is in de goede richting, maar heeft zo’n theorie nog niet.

  0 likes
 6. [quote name=”Waggi”]Wat is het nu?

  Is een Zwart gat een slokop of een gigantische baarmoeder?

  Grtn, Waggi.[/quote]

  Beide, materie (waargenomen werkelijkheid) erin, bewustzijn (Hunab Ku, Maya)eruit, rond en rond.

  0 likes
 7. Hoewel we eigenlijk nog niet in staat zijn verder te kunnen “reizen” als naar de Maan en hier zelfs al vraagtekens bij gezet kunnen worden, zijn er dus wetenschappers die weten hoe de Melkweg er vanuit de zijkant uitziet en hoe het zich beweegt?
  Knap staaltje werk dan…;)

  0 likes
 8. [quote name=”Kalki”]’de Melkweg mogelijk van binnenuit is ontstaan’; ‘mogelijk’ is dus een hypothese en is dus nog geen wetenschap welke onomstotelijk vast staat. Het blijven allemaal speculaties.[/quote]

  Helemaal mee eens, mensen weten eigenlijk helemaal niets, allemaal speculaties idd.

  0 likes
 9. ‘Het onderzoek laat zien dat de binnenste delen van ons sterrenstelsel zich sneller hebben gevormd dan de buitenste delen.’

  Snap ik niet. Hoe kan worden vastgesteld dat de buitenste delen, de oudere sterren, zich langzamer hebben gevormd (ontwikkeld)?
  Het is voor mij sowieso abacadabra, maar wat ik zou kunnen snappen is dan ook wel fijn om te snappen.

  0 likes
 10. De melkweg van binnenuit ontstaan, is dat eigenlijk niet heel normaal? Kijk naar al het leven, volgens mij ontstaat alles van binnenuit. Alles ontstaat uit de geest. Onze intuïtie zou meer voor ons moeten betekenen dan het verstand wat in deze materialistische wereld de voorrang krijgt en de innerlijke wijsheid is ondergesneeuwd. We weten nu “zo boven zo beneden.” Als iets groeit gebeurt dat toch van binnenuit?

  0 likes
 11. Dat melkwegstelsels mogelijk van binnenuit zijn ontstaan is geen bewijs van de theorie van Nassim Haramein, die zegt dat ze uit zwarte gaten zijn ontstaan. Logischer lijkt het mij dat in het centrum van het melkwegstelsel simpelweg meer materie aanwezig is dan aan de rand om samen te klonteren, zodat sterren en planeten daar eerder ontstaan.

  0 likes
 12. [quote name=”nature”]’Het onderzoek laat zien dat de binnenste delen van ons sterrenstelsel zich sneller hebben gevormd dan de buitenste delen.’

  Snap ik niet. Hoe kan worden vastgesteld dat de buitenste delen, de oudere sterren, zich langzamer hebben gevormd (ontwikkeld)?
  Het is voor mij sowieso abacadabra, maar wat ik zou kunnen snappen is dan ook wel fijn om te snappen.[/quote]

  Het is juist andersom, in de binnenste delen van het melkwegstelsel bevinden zich de oudste sterren, wat voor zover nog opgaat voor deze “theorie”.

  Men moet eerst maar eens aantonen dat zwarte gaten materie uitstoten want dat is nooit waargenomen. Slechts een gedeelte van de materie die richting het zwarte gat wordt getrokken, kan ontsnappen aan de zwaartekracht van het zwarte gat (quasars), maar dat gebeurt nooit als de materie al in het zwarte gat is terechtgekomen en dat wordt hier wel gesuggereerd. Quasars verplaatsen de materie ook nooit richting hun eigen schijf, maar haaks er op.

  Het is ook logisch dat zich dichter bij het centrum van een sterrenstelsel meer materie bevindt gezien de zwaartekracht die daar heerst. Er wordt voorts geen rekening gehouden met het feit dat er ook stelsels zijn die geen zwart gat in hun centrum hebben, dan zou het stelsel volgens deze “theorie” ook niet hebben kunnen ontstaan.

  Dit betreft dus een “theorie” waarvoor observaties en bewijzen volledig ontbreken.

  0 likes
 13. [quote name=”Aly”]De melkweg van binnenuit ontstaan, is dat eigenlijk niet heel normaal? Kijk naar al het leven, volgens mij ontstaat alles van binnenuit. Alles ontstaat uit de geest. Onze intuïtie zou meer voor ons moeten betekenen dan het verstand wat in deze materialistische wereld de voorrang krijgt en de innerlijke wijsheid is ondergesneeuwd. We weten nu “zo boven zo beneden.” Als iets groeit gebeurt dat toch van binnenuit?[/quote]
  Zo zie ik het ook. Wij zijn geest en het is onze geest die vorm geeft aan de materie. Wij zijn de pottebakker die de klei zijn vorm geeft. Een pottebakker die een kruik gevormd heeft en dan zegt dat hij die kruik is wordt niet echt serieus genomen , terwijl een geest die een menselijk lichaam gevormd heeft en zegt dat hij dat lichaam is wel serieus genomen wordt. Een geest die zich drie keer een slag in de rondte werkt, en oorlog voert om zijn lichaam veilig te stellen is als een pottebakker die bereid is zijn leven op te geven voor het behoud van zijn kruik.

  0 likes
 14. [quote name=”indian summer”][quote name=”Aly”]De melkweg van binnenuit ontstaan, is dat eigenlijk niet heel normaal? Kijk naar al het leven, volgens mij ontstaat alles van binnenuit. Alles ontstaat uit de geest. Onze intuïtie zou meer voor ons moeten betekenen dan het verstand wat in deze materialistische wereld de voorrang krijgt en de innerlijke wijsheid is ondergesneeuwd. We weten nu “zo boven zo beneden.” Als iets groeit gebeurt dat toch van binnenuit?[/quote]
  Zo zie ik het ook. Wij zijn geest en het is onze geest die vorm geeft aan de materie. Wij zijn de pottebakker die de klei zijn vorm geeft. Een pottebakker die een kruik gevormd heeft en dan zegt dat hij die kruik is wordt niet echt serieus genomen , terwijl een geest die een menselijk lichaam gevormd heeft en zegt dat hij dat lichaam is wel serieus genomen wordt. Een geest die zich drie keer een slag in de rondte werkt, en oorlog voert om zijn lichaam veilig te stellen is als een pottebakker die bereid is zijn leven op te geven voor het behoud van zijn kruik.[/quote]

  Wat heeft dàt met het ontstaan van de Melkweg te maken?
  het centrum van de Melkweg bevindt zich op minstens 25.000 lichtjaar van ons verwijderd.

  0 likes
 15. [quote name=”Bert”]Dat melkwegstelsels mogelijk van binnenuit zijn ontstaan is geen bewijs van de theorie van Nassim Haramein, die zegt dat ze uit zwarte gaten zijn ontstaan. Logischer lijkt het mij dat in het centrum van het melkwegstelsel simpelweg meer materie aanwezig is dan aan de rand om samen te klonteren, zodat sterren en planeten daar eerder ontstaan.[/quote]
  Hoe kan jij, of Nassim Haramein, bewijs leveren?
  Geef a.u.b.bewijzen.

  0 likes
 16. [quote name=”Waggi”][quote name=”indian summer”][quote name=”Aly”]De melkweg van binnenuit ontstaan, is dat eigenlijk niet heel normaal? Kijk naar al het leven, volgens mij ontstaat alles van binnenuit. Alles ontstaat uit de geest. Onze intuïtie zou meer voor ons moeten betekenen dan het verstand wat in deze materialistische wereld de voorrang krijgt en de innerlijke wijsheid is ondergesneeuwd. We weten nu “zo boven zo beneden.” Als iets groeit gebeurt dat toch van binnenuit?[/quote]
  Zo zie ik het ook. Wij zijn geest en het is onze geest die vorm geeft aan de materie. Wij zijn de pottebakker die de klei zijn vorm geeft. Een pottebakker die een kruik gevormd heeft en dan zegt dat hij die kruik is wordt niet echt serieus genomen , terwijl een geest die een menselijk lichaam gevormd heeft en zegt dat hij dat lichaam is wel serieus genomen wordt. Een geest die zich drie keer een slag in de rondte werkt, en oorlog voert om zijn lichaam veilig te stellen is als een pottebakker die bereid is zijn leven op te geven voor het behoud van zijn kruik.[/quote]

  Wat heeft dàt met het ontstaan van de Melkweg te maken?
  het centrum van de Melkweg bevindt zich op minstens 25.000 lichtjaar van ons verwijderd.[/quote]
  Weet je ook op basis van welk vervoermiddel deze berekeningen zijn gemaakt? Ik kan me goed voorstellen dat als ik er op de fiets heen moet het nog veel langer duurt 😉 Ik kies dan toch maar voor het vervoermiddel dat niet gehindert wordt door ruimte en tijd.

  0 likes
 17. [quote name=”indian summer”][quote name=”Waggi”][quote name=”indian summer”][quote name=”Aly”]De melkweg van binnenuit ontstaan, is dat eigenlijk niet heel normaal? Kijk naar al het leven, volgens mij ontstaat alles van binnenuit. Alles ontstaat uit de geest. Onze intuïtie zou meer voor ons moeten betekenen dan het verstand wat in deze materialistische wereld de voorrang krijgt en de innerlijke wijsheid is ondergesneeuwd. We weten nu “zo boven zo beneden.” Als iets groeit gebeurt dat toch van binnenuit?[/quote]
  Zo zie ik het ook. Wij zijn geest en het is onze geest die vorm geeft aan de materie. Wij zijn de pottebakker die de klei zijn vorm geeft. Een pottebakker die een kruik gevormd heeft en dan zegt dat hij die kruik is wordt niet echt serieus genomen , terwijl een geest die een menselijk lichaam gevormd heeft en zegt dat hij dat lichaam is wel serieus genomen wordt. Een geest die zich drie keer een slag in de rondte werkt, en oorlog voert om zijn lichaam veilig te stellen is als een pottebakker die bereid is zijn leven op te geven voor het behoud van zijn kruik.[/quote]

  Wat heeft dàt met het ontstaan van de Melkweg te maken?
  het centrum van de Melkweg bevindt zich op minstens 25.000 lichtjaar van ons verwijderd.[/quote]
  Weet je ook op basis van welk vervoermiddel deze berekeningen zijn gemaakt? Ik kan me goed voorstellen dat als ik er op de fiets heen moet het nog veel langer duurt 😉 Ik kies dan toch maar voor het vervoermiddel dat niet gehindert wordt door ruimte en tijd.[/quote]

  Ik veronderstel dat je de geboorte van sterren in het centrum van de Melkweg vanop je stoel kunt volgen.
  Wil je me de geboorte van een ster eens beschrijven?
  Ik heb de geboorte van m’n 3zonen meegemaakt.
  Misschien is het net zo?

  0 likes
 18. [quote name=”Waggi”][quote name=”Bert”]Dat melkwegstelsels mogelijk van binnenuit zijn ontstaan is geen bewijs van de theorie van Nassim Haramein, die zegt dat ze uit zwarte gaten zijn ontstaan. Logischer lijkt het mij dat in het centrum van het melkwegstelsel simpelweg meer materie aanwezig is dan aan de rand om samen te klonteren, zodat sterren en planeten daar eerder ontstaan.[/quote]
  Hoe kan jij, of Nassim Haramein, bewijs leveren?
  Geef a.u.b. bewijzen.[/quote]
  Ik baseer mijn hypothese op het bewijs (de data) van ruimtetelescoop Gaia zoals dat hierboven wordt genoemd en op wat er tot nu toe zoal nog meer bekend is over de vorming van sterren en planeten.

  Voor Nassim Haramein’s visie dat alles vanuit zwarte gaten ontstaat, is voor zover ik weet inderdaad geen enkel bewijs en deze wordt ook niet wetenschappelijke waarnemingen of theorieën ondersteund, maar juist weersproken (zwarte gaten werpen geen materie uit, maar trekken die juist naar zich toe).

  0 likes
 19. [quote name=”Waggi”][quote name=”indian summer”][quote name=”Waggi”][quote name=”indian summer”][quote name=”Aly”]De melkweg van binnenuit ontstaan, is dat eigenlijk niet heel normaal? Kijk naar al het leven, volgens mij ontstaat alles van binnenuit. Alles ontstaat uit de geest. Onze intuïtie zou meer voor ons moeten betekenen dan het verstand wat in deze materialistische wereld de voorrang krijgt en de innerlijke wijsheid is ondergesneeuwd. We weten nu “zo boven zo beneden.” Als iets groeit gebeurt dat toch van binnenuit?[/quote]
  Zo zie ik het ook. Wij zijn geest en het is onze geest die vorm geeft aan de materie. Wij zijn de pottebakker die de klei zijn vorm geeft. Een pottebakker die een kruik gevormd heeft en dan zegt dat hij die kruik is wordt niet echt serieus genomen , terwijl een geest die een menselijk lichaam gevormd heeft en zegt dat hij dat lichaam is wel serieus genomen wordt. Een geest die zich drie keer een slag in de rondte werkt, en oorlog voert om zijn lichaam veilig te stellen is als een pottebakker die bereid is zijn leven op te geven voor het behoud van zijn kruik.[/quote]

  Wat heeft dàt met het ontstaan van de Melkweg te maken?
  het centrum van de Melkweg bevindt zich op minstens 25.000 lichtjaar van ons verwijderd.[/quote]
  Weet je ook op basis van welk vervoermiddel deze berekeningen zijn gemaakt? Ik kan me goed voorstellen dat als ik er op de fiets heen moet het nog veel langer duurt 😉 Ik kies dan toch maar voor het vervoermiddel dat niet gehindert wordt door ruimte en tijd.[/quote]

  Ik veronderstel dat je de geboorte van sterren in het centrum van de Melkweg vanop je stoel kunt volgen.
  Wil je me de geboorte van een ster eens beschrijven?
  Ik heb de geboorte van m’n 3zonen meegemaakt.
  Misschien is het net zo?[/quote]
  Ja, het is net zo! ongeveer 9 maanden voordat je zonen geboren zijn heeft er een explosie van energie plaats gevonden.

  0 likes
 20. Waggi

  Je kan ook naar dit onderwerp kijken:>
  De vesica piscis

  De vesica piscis is ahw de ‘baarmoeder’ van het universum.
  De vesica pices is overal te vinden.
  De Melkweg vormde zich van binnen uit….

  Vesica pices = waar de creatie/zegening plaats vindt.

  Zie filmpjes:
  Sacred Geometry 101B: The Vesica Piscis
  http://youtu.be/zoMk0estzXc

  vesica pices (menselijk lichaam)
  http://youtu.be/U9f7rgewBBU

  #20 indian summer 28-01-2014 17:55
  heeft dus gelijk.

  “You have noticed that everything an Indian does is in a circle. That is because the power of the world
  always works in circles, and everything tries to be round…. The sky is round, and I have heard that the earth is round like a ball, and so are all the stars. The wind in its greatest power, whirls. Birds make their nests in circles, for theirs is the same religion as ours.
  Even the seasons form a great circle in their changing and always come back again, to where they were. The
  life of a man is a circle, from childhood to childhood.And so it is in everything, where power moves….”

  Mayan cosmology saw the Rift in the Milky Way as the the female birth canal (Yoni, Vesica Piscis) to which the Serpent of Life returns in December 2012
  Ik zie de veranderingen om me heen. we moeten alleen geduld hebben 🙁

  Jij bent de creator ……:)
  http://youtu.be/2u7W4wwt0ug

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Men is in Nederland niet gesteld op de inhoud van dit boek. Wat je niet mag weten over de MH17-ramp

Men is in Nederland niet gesteld op de inhoud van dit boek. Wat je niet mag weten over de MH17-ramp

Het boek ‘Vlucht MH17 en de nieuwe ...

9x bewijs dat je niet bestaat

9x bewijs dat je niet bestaat

We horen vaak dat onze wereld slechts ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.