Great ResetMens en Dier

WEF-adviseur Yuval Harari: ‘We hebben het grootste deel van de bevolking niet nodig’

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

We stevenen af op een wereld waarin mensen ‘geen onderdeel meer zijn van het verhaal van de toekomst’, dankzij kunstmatige intelligentie en andere technologieën. Dat zei Yuval Noah Harari, een belangrijke adviseur van het World Economic Forum en goede vriend van Klaus Schwab, in gesprek met Chris Anderson, de directeur van TED Talks.

Er zijn allerlei slimme mensen in Californië, in New York en in Peking die een indrukwekkende toekomst plannen met kunstmatige intelligentie, met bio-engineering, met wereldwijde connectiviteit en dat soort zaken. Het gevolg is dat het voor mensen voelt alsof ze niet nodig zijn, aldus Harari.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Misschien krijgen ze wat kruimels toegeworpen als ze zich goed gedragen, zoals een basisinkomen, maar het is in psychologisch opzicht veel erger om je nutteloos te voelen dan om je uitgebuit te voelen, vervolgde hij.

Overbodig

“We hebben het grootste deel van de bevolking gewoonweg niet nodig omdat de toekomst gaat over het ontwikkelen van meer en meer verfijnde technologie zoals kunstmatige intelligentie en bio-engineering. De meeste mensen dragen niets bij, behalve misschien hun data,” zei Harari, toevoegende dat deze technologieën mensen in toenemende mate overbodig maken.

Als de meeste taken worden uitgevoerd door robots en kunstmatige intelligentie, kunnen mensen zich gaan richten op dingen die ze interessant vinden, zei Anderson.

Harari was het met hem eens dat er veel nieuwe banen zullen ontstaan, maar merkte daarbij op dat de meeste mensen daar niet geschikt voor zullen zijn en achterblijven.

Race

Anderson vroeg of er ook scenario’s denkbaar zijn waarin de mens wel deel uitmaakt van het verhaal. Harari ontweek de vraag en waarschuwde dat ‘er nu een race gaande is om de mensheid en jou in het bijzonder te hacken’.

Je moet de concurrenten van de grote corporaties voorblijven, namelijk de overheden die je proberen te hacken. Je moet jezelf dus beter leren kennen omdat er nu krachten actief zijn die je proberen te hacken, zei hij.

4.5 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Thom
Thom
1 jaar geleden

Nou begin bij jezelf lijpo!

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

De zoveelste gek die meent dat de meridiaan door zijn hol loopt!

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Compleet gestoord!!!

Moniek
Moniek
1 jaar geleden

Eng mannetje

Back to top button
151
0
We lezen graag je reactie!x