Great ResetMens en Dier

WEF-adviseur Yuval Harari: ‘We hebben het grootste deel van de bevolking niet nodig’

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!

We stevenen af op een wereld waarin mensen ‘geen onderdeel meer zijn van het verhaal van de toekomst’, dankzij kunstmatige intelligentie en andere technologieën. Dat zei Yuval Noah Harari, een belangrijke adviseur van het World Economic Forum en goede vriend van Klaus Schwab, in gesprek met Chris Anderson, de directeur van TED Talks.

Er zijn allerlei slimme mensen in Californië, in New York en in Peking die een indrukwekkende toekomst plannen met kunstmatige intelligentie, met bio-engineering, met wereldwijde connectiviteit en dat soort zaken. Het gevolg is dat het voor mensen voelt alsof ze niet nodig zijn, aldus Harari.

Misschien krijgen ze wat kruimels toegeworpen als ze zich goed gedragen, zoals een basisinkomen, maar het is in psychologisch opzicht veel erger om je nutteloos te voelen dan om je uitgebuit te voelen, vervolgde hij.

Overbodig

“We hebben het grootste deel van de bevolking gewoonweg niet nodig omdat de toekomst gaat over het ontwikkelen van meer en meer verfijnde technologie zoals kunstmatige intelligentie en bio-engineering. De meeste mensen dragen niets bij, behalve misschien hun data,” zei Harari, toevoegende dat deze technologieën mensen in toenemende mate overbodig maken.

Als de meeste taken worden uitgevoerd door robots en kunstmatige intelligentie, kunnen mensen zich gaan richten op dingen die ze interessant vinden, zei Anderson.

Harari was het met hem eens dat er veel nieuwe banen zullen ontstaan, maar merkte daarbij op dat de meeste mensen daar niet geschikt voor zullen zijn en achterblijven.

Race

Anderson vroeg of er ook scenario’s denkbaar zijn waarin de mens wel deel uitmaakt van het verhaal. Harari ontweek de vraag en waarschuwde dat ‘er nu een race gaande is om de mensheid en jou in het bijzonder te hacken’.

Je moet de concurrenten van de grote corporaties voorblijven, namelijk de overheden die je proberen te hacken. Je moet jezelf dus beter leren kennen omdat er nu krachten actief zijn die je proberen te hacken, zei hij.

4.5 87 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Thom
Thom
7 maanden geleden

Nou begin bij jezelf lijpo!

Victor Hugo
Victor Hugo
7 maanden geleden

De zoveelste gek die meent dat de meridiaan door zijn hol loopt!

Fransdo
Fransdo
7 maanden geleden

Compleet gestoord!!!

Moniek
Moniek
7 maanden geleden

Eng mannetje

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

152
0
We lezen graag je reactie!x