Homepagina » Straling » Belgen komen in opstand tegen gsm-masten
Belgen komen in opstand tegen gsm-masten

Belgen komen in opstand tegen gsm-masten

Driehonderd bewoners hebben een petitie ondertekend tegen het plaatsen van een gsm-mast in Loenhout, net over de grens in België.

Eind mei kregen ze van de gemeente een aangetekende brief in verband met een aanvraag voor het plaatsen van de mast, aldus buurtbewoner Patrick Aerts.

“De grond werd verhuurd aan Mobistar, zonder dat de buurt was gecontacteerd,” lichtte hij toe. “Maar ondanks de succesvolle petitie, de vele bezwaarschriften en het negatieve advies van het schepencollege, is er toch een vergunning verleend.”

Aanzienlijke straling

De buurt wil het er niet bij laten zitten en dient een bezwaarschrift in. Het is volgens de autoriteiten nog onduidelijk of zo’n installatie al dan niet schadelijk is voor de gezondheid. Het gaat om een installatie met groot vermogen die zeker binnen een straal van 200 tot 300 meter een aanzienlijke straling verspreidt. In de omgeving staan een honderdtal woningen.

De laatste jaren komen Belgen steeds meer in opstand tegen de plaatsing van gsm-masten. Eerder dit jaar ondertekenden ruim 200 inwoners uit Hamme een petitie tegen de installatie van een gsm-mast. De gemeente wil het gsm-bereik verbeteren en zegt dat er geen reden is tot paniek.

De burgemeester van Hamme beloofde in 2006 nog dat er geen gsm-masten zouden komen in Hamme. Voor de plaatsing van de gsm-mast ontvangt de gemeente een financiële vergoeding.

De mast wordt op een hoogte van zo’n 12 meter geplaatst. Dit is veel te laag en geeft rechtstreekse straling op de mensen. Bovendien is er vlakbij een speelplein voor kinderen.

Vergunning

In 2011 ontstond in Oostende veel ongerustheid over de komst van een nieuwe gsm-mast. Tijdens een buurtonderzoek werden meer dan 300 handtekeningen verzameld tegen plaatsing van de mast.

De mast van Mobistar werd op een gebouw van drie verdiepingen geplaatst. Het stadsbestuur van Oostende vond de plaats te laag en ongeschikt en adviseerde negatief. De Vlaamse overheid gaf toch een vergunning.

In de buurt waar veel mensen wonen, vertoeven ook heel wat kinderen. Er zijn twee scholen, twee kinderdagverblijven en een speelplein. In Oostende stonden voor de plaatsing al meer dan 50 masten.

4G

Inmiddels is begonnen met de uitrol van het nieuwe 4G-netwerk. KPN denkt aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 klanten overal in Nederland gebruik te kunnen laten maken van het nieuwe netwerk, dat zorgt voor bijzonder snel mobiel internet.

T-mobile gaf aan dit najaar te beginnen met de uitrol van 4G. Tele2 verwacht daar op zijn vroegst volgend jaar mee te beginnen. 4G is niet oncontroversieel. Uit vrees voor gezondheidsrisico’s heeft het Brussels Gewest strenge stralingsnormen die verhinderen dat 4G er operationeel kan worden.

Bron: Nieuwsblad.be

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Aardebewoner schreef:

  Hier in Nederland kan dat de meesten geen ene moer schelen (straling door gsm-masten). Er zal door de straling veel kanker komen. Zo zoetjes aan heb ik besloten om onverschillig te worden over dit uit zelfbescherming en zorg ervoor dat ik gezond blijf. Carpe Diem.

  0 likes
 • carpa schreef:

  Serieus? Onduidelijk of ze schadelijk zijn? Giller van formaat. Anyway, mensen willen een goede ontvangstdekking, willen een sneller internet, ja. De operatoren spelen handig in op de hebzucht van mensen om zulke masten her en der te plaatsen uit gemakzucht en mensen gaan daar (helaas) gretig op in tot…het vlakbij is. De ‘ver-van-mijn-bed-show’ wordt plots de ‘ze-staan-aan-de voordeur-show’.
  Ik vraag mezelf al erg lang af wanneer mensen hun breekpunt bereiken om actie te ondernemen. Conclusie: enkel als ‘t vlakbij hen wordt aangebracht. Jammer. Er zijn zelfs talloze ziekenhuizen die zo’n masten op hun dak hebben staan. Er veilig en vooral gezond, maar bovenal een erg goede ontvangst.
  Er zijn genoeg voorbeelden van specialisten en experten die aan de alarmbel hebben getrokken, maar steeds uitgejoeld als gekken of fantasten. Uiteraard, ze strooien roet in het eten van de grootverdieners. They don’t really care about us, maar hey…doe maar rustig verder.

  Er zijn andere frequenties die operatoren zouden kunnen gebruiken om hun communicatietorens haast onschadelijk te maken voor mens en omgeving, maar daar hebben ze geen oren naar.
  Het gaat namelijk over geld en belangern die de wil van het gepeupel ver overstijgen.

  Wanneer men deze operatoren daarover aanpakt, laten ze één of andere jobstudent aan het woord die je zegt dat je bedankt bent voor je suggesties en ze het zullen overmaken aan de bevoegde dienst binnen het bedrijf die zich daarmee bezighoudt. Verwacht geen resultaten want die komen er geenszins.
  Dus…slikken die handel of niet (meer)? Wat hebben we er langer voor over?
  Serieus, who really cares? Wat is de macht van zij die er wél wat om geven? Precies. Net erg machtig of helemaal niet. Bij zulke onderwerpen is het namelijk alles of niets, geen tussenin.
  Ah, ja, met kerst en nieuwjaar…stuurt u maar weer gerust massaal ‘berichtjes’ hoor want kaartjes zijn zo passée! 😉

  0 likes
 • Edwin schreef:

  In plaats van nog meer zendmasten zouden ze meer ZEN-masten moeten plaatsen.

  0 likes
 • Tommy schreef:

  ALs we nu eens met zn allen die masten naar beneden halen. Zijn we dan ook geen vergunning voor nodig lijkt me.

  0 likes
 • Edwin schreef:

  Sowieso, hoe drukker het in de ether wordt, des te drukker het in de mens ook wordt.
  Ieder electro-magnetische golf (en dan maakt het nog niet eens in welke frequentie band er wordt uitgezonden)wordt door het menselijk lichaam geregistreerd.
  Als alles opgebouwd is uit atomen, mens inclusief, dan is iedere levensvorm in feite een dans van elektromagnetische velden(atomen bestaan onder andere uit positief en negatief geladen elektrische deeltjes)
  Ongelooflijk als instanties naar de burger toe blijven beweren dat al deze elektromagnetische straling geen enkele nadelige invloed op het lichaam kan hebben.

  Hoe maak je van een zend-mast een ZEN-mast?
  Gewoon door het kabeltje door te knippen, dan zend die mast alleen nog maar RUST uit.(wat een ettertje ben ikke he?)

  Ooooohmmmmmmmmm

  0 likes
 • Elemgajanu schreef:

  Tegengeluid (blijven) maken.
  Zie deze voorbeelden. Niets doen is toelaten en ga je automatisch akkoord.
  Dat is de huidige politiek dat ruimte claimt zonder mensen te vragen.

  http://www.stopumts.nl/petitie.php

  http://petities.nl/petitie/houten-tegen-antenne-mast-thv-wijk-de-akkers

  0 likes
 • Nibber schreef:

  [quote name=”Edwin”]Sowieso, hoe drukker het in de ether wordt, des te drukker het in de mens ook wordt.
  Ieder electro-magnetische golf (en dan maakt het nog niet eens in welke frequentie band er wordt uitgezonden)wordt door het menselijk lichaam geregistreerd.
  Als alles opgebouwd is uit atomen, mens inclusief, dan is iedere levensvorm in feite een dans van elektromagnetische velden(atomen bestaan onder andere uit positief en negatief geladen elektrische deeltjes)
  Ongelooflijk als instanties naar de burger toe blijven beweren dat al deze elektromagnetische straling geen enkele nadelige invloed op het lichaam kan hebben.

  Hoe maak je van een zend-mast een ZEN-mast?
  Gewoon door het kabeltje door te knippen, dan zend die mast alleen nog maar RUST uit.(wat een ettertje ben ikke he?)

  Ooooohmmmmmmmmm[/quote]
  …Met als gevolg dat je miljoenen voltjes door je bassie krijgt en veranderd in een hoopje as. Vooral proberen knul!

  0 likes
 • Nibber schreef:

  Eng he straling? :/

  0 likes
 • Lil schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Hier in Nederland kan dat de meesten geen ene moer schelen (straling door gsm-masten). Er zal door de straling veel kanker komen. Zo zoetjes aan heb ik besloten om onverschillig te worden over dit uit zelfbescherming en zorg ervoor dat ik gezond blijf. Carpe Diem.[/quote]
  @Aardebewoner
  ‘Onverschilligheid’,nou..dat is echt een instelling waar we op zitten te wachten!

  0 likes
 • lambertus schreef:

  Al in de jaren 60 heeft men op uitgebreide schaal mensen “experimenteel” verkankerd en om zeep geholpen door middel van deze electronische wetenschap.Vandaag de dag wordt deze tot steeds meer in detail verfijnde magnetrontechnologie op grote schaal als ‘verbetering van ons telecommunicatiesysteem’ in onze leefomgeving geplaatst alsof het een noodzakelijk kwaad is. Echter wie goed om zich heen kijkt ziet welke problemen deze draadloze gemakken als (onderbelichte) keerzijde zoal met zich meebrengen; slaapstoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, gedragstoornissen bij jong en oud, korte lontjes, onhebbelijkheid , onverdraagzaamheid, concentratieproblemen, geheugenstoringen, huidaandoeninge n, kanker in een bijzonder breed spectrum enz. enz. Klokkenluiders worden geridiculiseerd en weggehoond. Indien men met een eenvoudige stralingsmeter door eigen woning zou lopen worden de meesten toch we erg stil van de resultaten… Straling 24/7. Inderdaad is dát hetgeen wat de bomen en struiken zo langzamerhand steeds meer en meer laten zien; tumoren, woekeringen, bastdegeneratie , tak- en algehele sterfte, bloedingsziekte n en ga zo maar door. Maar ‘het is onderzocht en het kan geen kwaad! Gaat u vooral door met de dagelijkse beslommeringen van uw door ons gemanipuleerde leventje!'(aldu s belanghebbenden ). Het is makkelijker om de mensheid te misleiden dan om diezelfde mensheid ervan te overtuigen dat ze misleid is. Google eens op; UMTS VERNIETIGT BOMEN en kom tot een conclusie die ik jaren geleden al getrokken heb en die door steeds meer mensen begint door te dringen. Een voordeel van de mensen die door crisisperikelen thuis zijn komen te zitten (en dat worden er steeds meer en meer)is dat ze nu wél de tijd nemen om via deze ‘alternatieve’ media de antwoorden te zoeken die ze via de reguliere weg niet zullen horen in het belang van het grote geld…..óf misschien wel AGENDA 21…..

  0 likes
 • lambertus schreef:

  Al in de jaren 60 heeft men op uitgebreide schaal mensen “experimenteel” verkankerd en om zeep geholpen door middel van deze electronische wetenschap.Vandaag de dag wordt deze tot steeds meer in detail verfijnde magnetrontechnologie op grote schaal als ‘verbetering van ons telecommunicatiesysteem’ in onze leefomgeving geplaatst alsof het een noodzakelijk kwaad is. Echter wie goed om zich heen kijkt ziet welke problemen deze draadloze gemakken als (onderbelichte) keerzijde zoal met zich meebrengen; slaapstoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, gedragstoornissen bij jong en oud, korte lontjes, onhebbelijkheid , onverdraagzaamheid, concentratieproblemen, geheugenstoringen, huidaandoeningen, kanker in een bijzonder breed spectrum enz. enz. Klokkenluiders worden geridiculiseerd en weggehoond. Indien men met een eenvoudige stralingsmeter door eigen woning zou lopen worden de meesten toch we erg stil van de resultaten… Straling 24/7. Inderdaad is dát hetgeen wat de bomen en struiken zo langzamerhand steeds meer en meer laten zien; tumoren, woekeringen, bastdegeneratie , tak- en algehele sterfte, bloedingsziekten en ga zo maar door. Maar ‘het is onderzocht en het kan geen kwaad! Gaat u vooral door met de dagelijkse beslommeringen van uw door ons gemanipuleerde leventje!'(aldus belanghebbenden) Het is makkelijker om de mensheid te misleiden dan om diezelfde mensheid ervan te overtuigen dat ze misleid is. Google eens op; UMTS VERNIETIGT BOMEN en kom tot een conclusie die ik jaren geleden al getrokken heb en die door steeds meer mensen begint door te dringen. Een voordeel van de mensen die door crisisperikelen thuis zijn komen te zitten (en dat worden er steeds meer en meer)is dat ze nu wél de tijd nemen om via deze ‘alternatieve’ media de antwoorden te zoeken die ze via de reguliere weg niet zullen horen in het belang van het grote geld….of misschien wel AGENDA 21.

  0 likes
 • lambertus schreef:

  Wellicht ook interessant om eens te lezen over DEW ofwel: Directed Energy Weapons…. Nadenken mensen!

  0 likes
 • Edwin schreef:

  [quote name=”Nibber”][quote name=”Edwin”]

  Hoe maak je van een zend-mast een ZEN-mast?
  Gewoon door het kabeltje door te knippen, dan zend die mast alleen nog maar RUST uit.(wat een ettertje ben ikke he?)

  Ooooohmmmmmmmmm[/quote]
  …Met als gevolg dat je miljoenen voltjes door je bassie krijgt en veranderd in een hoopje as. Vooral proberen knul![/quote]

  Lache, nadat ik die posting had geplaatst, dacht ik “oeps” was inderdaad vergeten waar jij me aan voor waarschuwde.Ik heb zelf jarenlang Hf-communicatie apparatuur gerepareerd en zelf gefabriceerd, dus ik had beter moeten weten.

  @Lil:
  je zei tegen aardebewoner:
  @Aardebewoner
  ‘Onverschilligheid’,nou..dat is echt een instelling waar we op zitten te wachten!

  Die reactie kan ik begrijpen, maar ken je zijn achtergrond, hoe aardebewoner tot deze uitspraak is gekomen?

  Ik schaar me volledig achter “aardebewoner” z’n mening.

  Ik zeg: Let it Be

  Beste Lil, jarenlang heb ik me altruistisch opgesteld, en hielp iedereen die door de rest van de wereld in de steek was gelaten, voedde ze, gaf ze onderdak, geld , etc, etc.
  Het resultaat is: huis kwijt, gezin kwijt, en bijna mijn leven (letterlijk) kwijt. Drie weken geleden door een heftige burn-out zelfs een BDE ervaring gehad…Ik kan nu niet anders meer als alleen nog maar voor mezelf zorgen.

  Dus : laat de wereld maar lekker z’n gang gaan

  Let it Be

  0 likes
 • Timothy Drake schreef:

  [quote name=”Tommy”]ALs we nu eens met zn allen die masten naar beneden halen. Zijn we dan ook geen vergunning voor nodig lijkt me.[/quote]

  Ik doe mee. Touwtjes doorknippen kan niet zo moeilijk zijn

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  ze hebben gelijk er moeten keuzen’s gemaakt worden en snel of ze den wat de mensen vragen moet ook weer afwachten .

  0 likes
 • Flabbergast schreef:

  [quote name=”Edwin”][quote name=”Nibber”][quote name=”Edwin”]

  Hoe maak je van een zend-mast een ZEN-mast?
  Gewoon door het kabeltje door te knippen, dan zend die mast alleen nog maar RUST uit.(wat een ettertje ben ikke he?)

  Ooooohmmmmmmmmm[/quote]
  …Met als gevolg dat je miljoenen voltjes door je bassie krijgt en veranderd in een hoopje as. Vooral proberen knul![/quote]

  Lache, nadat ik die posting had geplaatst, dacht ik “oeps” was inderdaad vergeten waar jij me aan voor waarschuwde.Ik heb zelf jarenlang Hf-communicatie apparatuur gerepareerd en zelf gefabriceerd, dus ik had beter moeten weten.

  @Lil:
  je zei tegen aardebewoner:
  @Aardebewoner
  ‘Onverschilligheid’,nou..dat is echt een instelling waar we op zitten te wachten!

  Die reactie kan ik begrijpen, maar ken je zijn achtergrond, hoe aardebewoner tot deze uitspraak is gekomen?

  Ik schaar me volledig achter “aardebewoner” z’n mening.

  Ik zeg: Let it Be

  Beste Lil, jarenlang heb ik me altruistisch opgesteld, en hielp iedereen die door de rest van de wereld in de steek was gelaten, voedde ze, gaf ze onderdak, geld , etc, etc.
  Het resultaat is: huis kwijt, gezin kwijt, en bijna mijn leven (letterlijk) kwijt. Drie weken geleden door een heftige burn-out zelfs een BDE ervaring gehad…Ik kan nu niet anders meer als alleen nog maar voor mezelf zorgen.

  Dus : laat de wereld maar lekker z’n gang gaan

  Let it Be[/quote]
  Hier ligt onze lieve Nibber zichzelf vermoordt.
  Nu bij de lieve Heer
  Je moest je schaar zeker inleveren bij de poort..

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronavirus

  Coronavirus heel makkelijk te doden met ivermectine, zegt professor: ‘Een echte killer’

  Professor Thomas Borody zegt dat ivermectine het ...

  virus

  De echte reden waarom het virus ‘bezig is aan een gevaarlijke opmars’

  “We hoopten allemaal op een stille zomer, ...

  >