Homepagina » Gezondheid » Men gaat over lijken: Hoe Big Pharma ziektes bedenkt en vermarkt
"Men gaat over lijken": Hoe Big Pharma ziektes bedenkt en vermarkt

Men gaat over lijken: Hoe Big Pharma ziektes bedenkt en vermarkt

De Deense hoogleraar Peter Gøtzsche is wereldwijd bekend om zijn snoeiharde strijd tegen de farmaceutische industrie. Die maakt volgens hem meer slachtoffers dan de maffia in haar hoogtijdagen. “Het is een smerige bedrijfstak,” zei hij.

“Ik wil mensen de ogen openen over de corruptie van de gezondheidszorg,” ging hij verder. “Onderzoek is onbetrouwbaar omdat de industrie alle touwtjes in handen heeft. Zij verdienen miljarden door met gegevens te knoeien en over hun marketing te liegen.”

Big Pharma gaat als volgt te werk: eerst wordt er een ziekte bedacht. Vooral de psychiatrie leent zich hier goed voor. Vervolgens wordt een doelgroep gecreëerd. Het gevolg is dat we allemaal aan de pillen zouden moeten, als we aan de hand van diverse checklists getest zouden worden.

Geldlustig
"Men gaat over lijken": Hoe Big Pharma ziektes bedenkt en vermarkt

Peter Gøtzsche

Marketing van de industrie is zeer schadelijk voor de volksgezondheid, aldus Gøtzsche. Hij vindt dat de politiek alle advertenties en marketing van medicijnen moet verbieden.

Ook pleit hij voor onafhankelijk onderzoek. Dat wordt voor medicijnen namelijk niet gedaan; de industrie doet alles. Gøtzsche: “Dokters zijn naïef, maar ook geldlustig. Ze vertrouwen te veel op de industrie.”

Russische roulette

Arts Bert Keizer en huisarts Hans van der Linde bevestigden onlangs in Tijd voor MAX de praktijken die Gøtzsche uit de doeken doet. “In heel veel situaties helpt de medicatie niet en in heel veel situaties is ze schadelijk,” aldus Keizer. “De farmaceut die het middel verkoopt is zich hiervan wel degelijk bewust, maar gaat toch door met het vermarkten van aangetoond schadelijke medicijnen.”

Van der Linde merkte op dat medicijnen onvoldoende worden getest op veiligheid of het nut. Ze worden al op de markt toegelaten als ze enig aantoonbaar effect hebben. Hij sprak van Russische roulette.

Lijken

Keizer adviseerde de dokter te vertrouwen, maar niet de medicijnen die hij voorschrijft. Van der Linde voegde toe dat de 500 miljard euro die ieder jaar in de medicijnhandel omgaat, het laagste in de mens naar boven haalt. Er is geen industrie die zo vaak beboet is en zich er niets van aantrekt. Men gaat letterlijk over lijken.

Bekijk het fragment ‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’ van Tijd voor Max hier terug.

Bekijk het fragment ‘De medicijnmaffia’ van Brandpunt hier terug.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. En laten we Zembla niet vergeten die een paar jaar geleden al aantoonde dat medicijnen zomaar op de markt worden toegelaten zonder enige goedkeuring. Dit omdat de dossiers van de Big Pharma zo groot waren dat het niet viel te overzien.

  Kortom de Overheid is net zo schuldig als de Big Pharma.

  Let op zij brengen bijvoorbeeld ook medicijnen op de markt die soms maar 0,02% beter zouden zijn (wordt verondersteld), dan het alledaagse acetylsalicylzuur (het goedkope pilletje voor hartpatiënten), maar 14 keer duurder en 20 keer meer bijwerkingen. (daar zijn natuurlijk ook weer pilletjes voor)

  Vindt u het gek dat u de uw zorgverzekering zo duur is?

  31 likes
 2. Het wordt tijd dat we de leiders achter de farmaceutische industrie benoemen.
  Uit de anonimiteit halen die lui.
  Het schavot op.
  Zodat ze zich niet langer kunnen verbergen achter het logo van hun bedrijven.
  Benoem ze, wijs ze aan, maak hun doen en laten wereld kundig.
  Confronteer ze met de schade die ze inrichten.

  25 likes
 3. Werk zelf in een ziekenhuis in het zuiden en zie genoeg om ervan te kotsen ! Zal het ook nooit steunen !! Omdat ik moet braken !! Er zijn zoveel broodsnijders die alleen maar snijden in een lichaam omdat ze dan geld krijgen ik moet daarvan overgeven !!! Nog even een kleine operatie erbij dan verdien ik MEER !!! BAH!!!! Nog even een DBC erbij en dan krijg ik meer geld maak ik dagelijks mee en ik kots ervan wat een wereld !!!

  15 likes
 4. Volgens twee Franse topartsen helpen 80% van de medicijnen niet en volgens de wetenschappers 90%.
  Artsen zitten volgens mij in een spagaat. Je kunt met een arts rustig over hebben dat je niet zo goed tegen medicijnen kunt. Gelukkig hoef ik geen medicijnen te slikken.

  8 likes
 5. Paa helemaal in het beleid van de elite, agenda21.

  8 likes
 6. Daarom geef ik collecte bedelaars nooit geld.

  7 likes
 7. Eigenlijk raar dat bepaalde problemen psychisch genoemd worden en dat er dan een pilletje ingedouwd wordt, dat op de biochemie in je lijf werkt.

  1 likes
  • @Mariatje,

   Hoi Mariatje, ik denk dat je eens iets van Alexander Hartmann moet gaan zien en gaan inzien dat wij in een totale illusie leven in de vorm van een hypnose. Hij legt dat eigenlijk uit maar ook dat word nog niet opgemerkt.

   3 likes
 8. Als geld zeer binnenkort niet meer bestaat, wat is er zo BIG aan big pharma??

  2 likes
 9. Schaarste is gevaarlijker. Men moet bv. anti-biotica weer zelf gaan maken. Patenten/regelgeving moeten in de prullenbak. Vooral tegen schimmels. Veel regenwater/vocht zorgt voor schimmels. Het veranderde klimaat zorgt ervoor dat schimmels en andere organisme al het grotere levende gaan overnemen(aardappels, koffie, water, mens, dier enz. Ook dit valt onder de Niburu. Gebruik dikke chloor voor schimmels. Ik weet het: het is niet goed, maar noodzaak(overleven) breekt wet. Je kunt pas afbouwen als het klimaat weer rustiger verloopt.

  2 likes
 10. Herman helemaaaaaaaaal eens met jou ! Oplichters ! De mensen die hulp nodig hebben krijgen niets alleen maar nep medicijnen 11

  0 likes
 11. Ik moet sinds kort zware medicijnen slikken, omdat er uit een diagnose naar voren kwam dat ik een progressieve ziekte heb. Echter krijg ik allemaal nare bijwerkingen van de medicatie en heb het idee dat het helemaal niet werkt. Ook heb ik het gevoel dat de behandelende arts niet de waarheid spreekt over mijn diagnose. Ik vertrouw het allemaal niet. Wat kan ik doen om mijn gezondheid weer 100% te maken? ontgiften?? iemand enig idee? Ik hoor het namelijk graag.

  0 likes
  • Hou het wel bij een specialist en niet een Jomanda gekkie van een site!!!

   0 likes
  • wat is `een progressieve ziekte`….?
   Als je hulp vraagt zijn gegevens wel van belang zou ik zo zeggen.
   Mocht je kanker hebben… ga dan naar http://www.anttt.nl
   Dat zijn artsen die je lichaam weer trachten OP te bouwen ipv dat afbraakgedoe met chemo…
   niet toxische tumor therapie is dat, reinigen, ontzuren,ontgiften en vitaliseren, wat trouwens bij elke `progressieve` ziekte helpt.
   Ik wens je veel succes en sterkte in je strijd.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gates

Ik weiger het Gates-vaccin. Politiek commentator staat op tegen globalisten

Ik weiger het Gates-vaccin. Ik buig niet ...

youtube

YouTube verwijdert virale video over ‘pure propaganda’ van Amerikaanse Jaap van Dissel

Een nieuwe documentaire over het coronavirus die ...