Gezondheid

Men gaat over lijken: Hoe Big Pharma ziektes bedenkt en vermarkt

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Deense hoogleraar Peter Gøtzsche is wereldwijd bekend om zijn snoeiharde strijd tegen de farmaceutische industrie. Die maakt volgens hem meer slachtoffers dan de maffia in haar hoogtijdagen. “Het is een smerige bedrijfstak,” zei hij.

“Ik wil mensen de ogen openen over de corruptie van de gezondheidszorg,” ging hij verder. “Onderzoek is onbetrouwbaar omdat de industrie alle touwtjes in handen heeft. Zij verdienen miljarden door met gegevens te knoeien en over hun marketing te liegen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Big Pharma gaat als volgt te werk: eerst wordt er een ziekte bedacht. Vooral de psychiatrie leent zich hier goed voor. Vervolgens wordt een doelgroep gecreëerd. Het gevolg is dat we allemaal aan de pillen zouden moeten, als we aan de hand van diverse checklists getest zouden worden.

Geldlustig
"Men gaat over lijken": Hoe Big Pharma ziektes bedenkt en vermarkt
Peter Gøtzsche

Marketing van de industrie is zeer schadelijk voor de volksgezondheid, aldus Gøtzsche. Hij vindt dat de politiek alle advertenties en marketing van medicijnen moet verbieden.

Ook pleit hij voor onafhankelijk onderzoek. Dat wordt voor medicijnen namelijk niet gedaan; de industrie doet alles. Gøtzsche: “Dokters zijn naïef, maar ook geldlustig. Ze vertrouwen te veel op de industrie.”

Russische roulette

Arts Bert Keizer en huisarts Hans van der Linde bevestigden onlangs in Tijd voor MAX de praktijken die Gøtzsche uit de doeken doet. “In heel veel situaties helpt de medicatie niet en in heel veel situaties is ze schadelijk,” aldus Keizer. “De farmaceut die het middel verkoopt is zich hiervan wel degelijk bewust, maar gaat toch door met het vermarkten van aangetoond schadelijke medicijnen.”

Van der Linde merkte op dat medicijnen onvoldoende worden getest op veiligheid of het nut. Ze worden al op de markt toegelaten als ze enig aantoonbaar effect hebben. Hij sprak van Russische roulette.

Lijken

Keizer adviseerde de dokter te vertrouwen, maar niet de medicijnen die hij voorschrijft. Van der Linde voegde toe dat de 500 miljard euro die ieder jaar in de medicijnhandel omgaat, het laagste in de mens naar boven haalt. Er is geen industrie die zo vaak beboet is en zich er niets van aantrekt. Men gaat letterlijk over lijken.

Bekijk het fragment ‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’ van Tijd voor Max hier terug.

Bekijk het fragment ‘De medicijnmaffia’ van Brandpunt hier terug.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Men gaat over lijken: Hoe Big Pharma ziektes bedenkt en vermarkt | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden

[…]   Robin de Boer    13 juli 2016 […]

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

Het wordt tijd dat we de leiders achter de farmaceutische industrie benoemen.
Uit de anonimiteit halen die lui.
Het schavot op.
Zodat ze zich niet langer kunnen verbergen achter het logo van hun bedrijven.
Benoem ze, wijs ze aan, maak hun doen en laten wereld kundig.
Confronteer ze met de schade die ze inrichten.

Loki
Loki
7 jaren geleden

En laten we Zembla niet vergeten die een paar jaar geleden al aantoonde dat medicijnen zomaar op de markt worden toegelaten zonder enige goedkeuring. Dit omdat de dossiers van de Big Pharma zo groot waren dat het niet viel te overzien.

Kortom de Overheid is net zo schuldig als de Big Pharma.

Let op zij brengen bijvoorbeeld ook medicijnen op de markt die soms maar 0,02% beter zouden zijn (wordt verondersteld), dan het alledaagse acetylsalicylzuur (het goedkope pilletje voor hartpatiënten), maar 14 keer duurder en 20 keer meer bijwerkingen. (daar zijn natuurlijk ook weer pilletjes voor)

Vindt u het gek dat u de uw zorgverzekering zo duur is?

Johan
Johan
7 jaren geleden

Volgens twee Franse topartsen helpen 80% van de medicijnen niet en volgens de wetenschappers 90%.
Artsen zitten volgens mij in een spagaat. Je kunt met een arts rustig over hebben dat je niet zo goed tegen medicijnen kunt. Gelukkig hoef ik geen medicijnen te slikken.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x