Homepagina » Gezondheid » Prestigieus filmfestival toont anti-vaccinatiefilm: “Ze wisten al die tijd dat vaccins autisme veroorzaken”
Prestigieus filmfestival toont anti-vaccinatiefilm: "Ze wisten dat vaccins autisme veroorzaken"

Prestigieus filmfestival toont anti-vaccinatiefilm: “Ze wisten al die tijd dat vaccins autisme veroorzaken”

De film ‘Vaxxed: From Cover Up to Catastrophe’ van Andrew Wakefield is geselecteerd voor de vijftiende editie van het prestigieuze Tribeca Film Festival in New York. Het festival geldt als kwalificatiefestival voor de Oscars.

In de film wordt een link gelegd tussen vaccinaties en autisme. Acteur Robert De Niro, één van de oprichters van het festival, zei in een verklaring dat hij achter de film staat. Hij benadrukte dat hij niet tegen vaccinaties is.

“Grace [Hightower De Niro] en ik hebben een kind met autisme,” schreef hij. “Wij vinden het belangrijk dat alle mogelijke oorzaken van autisme openlijk bediscussieerd en onderzocht worden. In de 15 jaar dat het Tribeca Film Festival bestaat heb ik me nooit persoonlijk bemoeid met de programmering, maar dit is erg persoonlijk voor mij en mijn familie. Wij willen dat er een discussie op gang komt en om die reden hebben we Vaxxed geselecteerd.”

Fraude

De trailer van de film begint met de woorden ‘Zijn onze kinderen veilig?’. In de film zegt een klokkenluider van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat hij ‘fraude heeft moeten plegen’ en dat ‘ze wisten dat vaccins autisme veroorzaken’.

Wakefield zegt in de trailer: “Wauw, de CDC wist al die tijd al dat het BMR-vaccin de kans op autisme verhoogt.” BMR staat voor het vaccin tegen bof, mazelen en rode hond dat kinderen krijgen als ze tussen de 12 en 15 maanden oud zijn.

In 1998 werd een studie van hem gepubliceerd in het Britse medische tijdschrift The Lancet over een mogelijk verband tussen het BMR-vaccin en een verhoogde kans op autisme. In 2010 werd het artikel wegens ‘ethische overtredingen’ en ‘financiële belangenverstrengeling’ teruggetrokken en Wakefield raakte zijn dokterslicentie kwijt.

Emotionele interviews

In de film komen emotionele interviews voorbij met ingewijden, artsen, politici, ouders en klokkenluiders over vraag waarom het aantal gevallen van autisme de laatste tijd de hoogte in schiet.

Andrew Wakefield heeft meer dan 140 wetenschappelijke studies geschreven. In 1995 werd hij benaderd door ouders van autistische kinderen met maagproblemen. Hij ontdekte dat de aandoeningen vaak optraden na de BMR-prik.

De film wordt op 24 april vertoond, waarna er een discussie zal worden gehouden over de onderwerpen die in Vaxxed aan bod komen.

Bekijk hieronder een trailer van de film:

[Tribeca Film Festival]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pleiadian schreef:

  Lees de resultaten van dit -door de anti vaccinatie gesponsord- onderzoek naar de relatie tussen vaccins en autisme: https://www.sciencebasedmedicine.org/antivaccine-activists-fund-a-study-to-show-vaccines-cause-autism-it-backfires-spectacularly/

  10 likes
 • Arwijn schreef:

  Stuur alle Vaccinatie slachtoffers op reis naar Colorado, zodat ze daar hoogstaande kwaliteit Cannabis olie therapie kunnen nemen daar. Als het dan toch legaal is, maak er dan ook nuttig gebruik van!

  13 likes
  • Nietons schreef:

   En dit moet nu allesbepalend zijn? Een voorbeeld van een oplichter en het moet nu voor iedereen duidelijk zijn? Veel geluk met je gemoedsrust als de naald je lichaam ingaat en je volspuit met onbekende rommel.

   0 likes
 • Wil Kars schreef:

  Ook Nederlandse studenten studere ‘medicijnen inplaats van geneeskunde…! Gelukkig is er zo langzamerhand bij even aantal artsen een kentering te zien!

  0 likes
 • De zeven zusters schreef:

  Inderdaad onder druk van de pharma maffia teruggetrokken
  hoezo vrijheid van meningsuiting!!

  3 likes
  • Franss schreef:

   Misschien was De Niro onder indruk van de onderzoeken van (enkel) 2014/15 (of zat jij naast De Niro om de druk van Big Pharma zelf te zien?):

   1. Taylor LE, Swerdfeger AL, Eslick GD, Vaccines are not associated with autism: an evidence-based meta-analysis of case-control and cohort studies, Vaccine. 2014 Jun 17;32(29):3623-9, met als conclusie:

   “Findings of this meta-analysis suggest that vaccinations are not associated with the development of autism or autism spectrum disorder. Furthermore, the components of the vaccines (thimerosal or mercury) or multiple vaccines (MMR) are not associated with the development of autism or autism spectrum disorder.”

   Het ging hier om de data van 1,25 miljoen (!) kinderen.

   2. Maglione MA, Das L, Raaen L, Smith A, Chari R, Newberry S, Shanman R, Perry T, Goetz MB, Gidengil C, Safety of vaccines used for routine immunization of U.S. children: a systematic review, Pediatrics. 2014 Aug;134(2):325-37, met als conclusie ten aanzien van de link vaccinaties-autisme:

   “There is strong evidence that MMR vaccine is not associated with autism.”

   3. Jain A, Marshall J, Buikema A, Bancroft T, Kelly JP, Newschaffer CJ, Autism occurrence by MMR vaccine status among US children with older siblings with and without autism, JAMA. 2015 Apr 21;313(15):1534-40, met als conclusie:

   “In this large sample of privately insured children with older siblings, receipt of the MMR vaccine was not associated with increased risk of ASD, regardless of whether older siblings had ASD. These findings indicate no harmful association between MMR vaccine receipt and ASD even among children already at higher risk for ASD.”

   De ‘large sample’ betrof in dit geval 95.727 kinderen.

   Hiertegenover staat dan de wegens fraude teruggetrokken studie van Wakefield onder slechts 12 (!) kinderen.

   Met dank aan Laurens.

   3 likes
 • Flierbes schreef:

  Moi: er wordt algemeen vanuit gegaan dat het aangeboren is, dus ALTIJD aangeboren is ook nooit echt bewezen nog. Wat als vaccinaties mede de oorzaak zijn en autisme versterken? Een samenloop van oorzaken zou mij niet verbazen (milieu, snellere samenleving). Verder valt mij altijd de verontwaardiging op over het onbegrip over autisme. Weet wel dat het ook een hele moeilijk te vatten aandoening is. Kijk als er ooit begonnen is met het klassiek autisme en er daarna vele andere lichtere vormen bij dezelfde naam gevoegd worden krijg je vanzelf misvattingen. Of zoals andersom gebeurt, eerst PDD-NOS krijgen en een paar jaar later klassiek autisme… En niet het soort zoals vroeger inderdaad. Kortom diagnoses schuiven op. De DSM heeft nou alles autisme genoemd: in gradaties van zelfstandigheid. Geen randgevallen en Not Otherwise Specified meer? Alles zwart wit, net als waar de doelgroep van beschuldigd wordt: zwart wit denken. Sluit wel op elkaar aan.

  5 likes
 • speedmaster schreef:

  er is alsnog beslist de film NIET uit te zenden

  3 likes
 • Moi schreef:

  En alweer zo’n onzinverhaal dat vaccinaties autisme veroorzaken. Ik heb autisme en het is altijd aangeboren. Daarbij is autisme geen ziekte die je kunt genezen met medicijnen omdat het GEEN ZIEKTE IS! Onze hersenen werken net iets anders dan de “gewone” mens omdat onze twee hersenhelften niet helemaal synchroon zijn (elkaars spiegelbeeld) Wij verwerken informatie dus op een iets andere manier dan een “gewoon” iemand. Maar dat wil niet zeggen we gek, dom of raar zijn. Sterker nog mijn autisme (syndroom van Asperger) gaat meestal gepaard met een hoge intelligentie. Ik ben getrouwd, heb een kind en een gewone baan net als andere mensen. Ik ben doktersassistent.
  Waarom word autisme altijd afgeschilderd als een verschrikkelijk, onoverkomelijk iets terwijl het dat niet is?? Autisten zijn vaak extreem goed in bepaalde dingen of vakgebieden. Ook weten veel mensen niet dat autisme een verzamelnaam is. Er zijn zoveel vormen van autisme en de ene vorm kun je niet vergelijken met de ander. Niet alle autisten zijn zoals ” Rainman”. Het word hoog tijd dat alle mensen die werkzaam zijn in het onderwijs, personeelswerving en op maatschappelijk gebied een cursus brainblocks gaan doen. Dat ze eens fatsoenlijk leren wat autisme nu eigenlijk is! http://www.brainblocks.com

  1 likes
 • x

  Check Also

  arts

  Arts legt in 2 minuten uit waarom bestaande coronabehandelingen verboden zijn: ‘Dit is ongelooflijk bizar’

  Afgelopen maand hield een groep artsen een ...

  lange frans

  Lange Frans: ‘Ik hoef geen vaccin, chip of biometrisch fakking paspoort’

  De media volgen één lijn als het ...

  >