
Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het besluit van het kabinet om de avondklok tot en met 2 maart te verlengen. Ook coalitiepartij D66, die eerst nog tegen de avondklok was, vindt verlenging nodig. Er is ook veel kritiek. PVV-leider Geert Wilders zei dat het kabinet ‘laconiek omspringt met onze vrijheden’. Kuzu (Denk) vindt het niet kunnen dat het kabinet jongeren ‘nog eens drie weken opsluit in hun eigen huis’.
Kees van der Staaij (SGP) gebruikte zijn spreektijd om een belangrijk punt aan te snijden, namelijk dat de avondklok nog helemaal niet bekrachtigd is. “De SGP vond en vindt, alles afwegend, dat de avondklok in de huidige omstandigheden geen proportionele maatregel is,” zei Van der Staaij.
“Dus wij blijven bij het standpunt dat wij de verlenging afwijzen. Ik zeg daarbij dat we de lat hier hoger leggen dan bij andere maatregelen die het kabinet neemt, omdat het een uitzonderlijk juridisch kader is waar een beroep op wordt gedaan. Daarom zijn wij eigenlijk extra streng bij deze maatregel.”
Nog niet gebeurd
Het eerstvolgende debat over de avondklok had volgens hem over de wet moeten gaan. “Want deze bijzondere noodwet zegt duidelijk dat er onverwijld een wetsvoorstel naar het parlement moet worden gestuurd, zodat de Tweede en de Eerste Kamer – dat is nu ook nog niet gebeurd – zich kunnen uitspreken over de invoering. Nu praten we eigenlijk al over een verlenging, zonder dat we de invoering parlementair hebben bekrachtigd,” benadrukte Van der Staaij.
“Mijn kernvraag is daarom waarom het zo lang geduurd heeft voordat de bekrachtigingswet naar de Kamer is gegaan,” voegde hij toe.
SGP @keesvdstaaij is kritisch over juridische onderbouwing van de #avondklok. “We praten nu al over verlenging terwijl de maatregel nog niet eens formeel is bekrachtigd door de Staten Generaal”. pic.twitter.com/sIhdHtGZmA
— Ardjan Boersma (@ArdjanBoersma) February 9, 2021
Integere kerel die Kees van der Staaij
Het zou nu wel eens mooi zijn dat dit werkelijk onderbouwd werd en de bewijzen daarvan van meerdere bronnen bevestigd kan worden.
Dat de overheid haar hand overspeeld is allang duidelijk, maar op de alternatieve media zijn tegenstrijdigheden te vinden, en bij anderen trots word verteld dat de politie duizenden boetes heeft uitgeschreven.
Op basis van, en i.c.m. dit bericht zit er iets scheef.
Dat vrouwe jusittia al van ellende is vertrokken weten de meesten onder ons, maar dit ?
Fake nieuws of ?
Ha! Alle boetes kunnen dus aangevochten worden..
Boetes zijn dus Juridisch ongeldig.
Niemand zou ’t moeten betalen.