Buitenland

MH17-doofpot gaat open. Deze geheime documenten lichten tipje van de sluier op

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze week publiceerde de Russische krant Sovershenno Sekretno kopieën van geheime documenten die zouden aantonen dat Oekraïense veiligheidsdiensten bewijs over de crash van vlucht MH17 hebben vernietigd.

Het vliegtuig stortte op 17 juli 2014 neer in de Oekraïense regio Donbass. Alle 298 passagiers, onder wie veel Nederlanders, kwamen daarbij om het leven.

De krant merkt op dat de kopieën afkomstig zijn van een anonieme bron en dat de authenticiteit ervan niet kan worden bevestigd.

Verbergen

De oorspronkelijke documenten zijn naar verluidt op 20 juli 2014, drie dagen na de crash, opgesteld door de Oekraïense veiligheidsdienst SBU.

De stukken gaan over het verbergen van bewijs waaruit blijkt dat het Oekraïense leger verantwoordelijk was voor de crash.

Het is in ieder geval bekend dat de SBU na het incident verdachte operaties heeft uitgevoerd, zo liet de Russische politiek analist Vladimir Kornilov weten.

Vastgezet

In de documenten wordt ook de naam genoemd van een persoon die getuige zou zijn geweest van de MH17-crash.

“Hij heeft bewijs dat het Oekraïense leger, dat op 17 juli 2014 een burgervliegtuig neerschoot, de wet heeft overtreden,” valt in één van de kopieën te lezen.

Volgens een ander stuk, dat dateert van 24 juli 2014, werden verschillende getuigen van de crash in de buurt van Loehansk vastgezet door de SBU.

Vernietiging

In de stukken valt verder te lezen dat een militair een video had gemaakt van het incident, maar later buiten de conflictzone in Donbass werd gedood door een sluipschutter.

De SBU zou opdracht hebben gegeven tot de vernietiging van bewijs voor betrokkenheid van het Oekraïense leger en de aanwezigheid van gevechtsvliegtuigen in het gebied op 17 juli 2014.

[Sovershenno Sekretno]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
maarten
maarten
5 jaren geleden

> De SBU zou opdracht hebben gegeven tot de vernietiging van bewijs voor betrokkenheid van het Oekraïense leger en de aanwezigheid van gevechtsvliegtuigen in het gebied op 17 juli 2014. <

En handlangertje/schoothondje 'onderste steen' rutte doet braaf mee met de boel belazeren…en zijn eigen volk erbij. Wie nu nog op die zak stemt is een….Juist!

mario
mario
5 jaren geleden

zou rutte dit lezen om de nabestaande te gemoed te komen en onderste steen toch maar weer boven halen?

bartgast
bartgast
5 jaren geleden

En wie geloofd dit nieuws?

Tempe
Tempe
5 jaren geleden

De bovenste en onderste steen op Rutte zijn kop gooien, die die er tussen liggen ook maar eigenlijk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x