Homepagina » Innovatie » Afrikaanse tieners presenteren aggregaat op urine
Afrikaanse tieners presenteren aggregaat op urine

Afrikaanse tieners presenteren aggregaat op urine

Vier Afrikaanse meisjes hebben een aggregaat gemaakt waarmee zes uur lang elektriciteit kan worden opgewekt met een liter urine als brandstof.

Het aggregaat werd afgelopen week door de vier tieners – Duro-Aina Abedola, Akindele Abiola en Faleke Oluwatoyin (14) en Bello Eniola (15) – gepresenteerd in het Nigeriaanse Lagos.

Hoe werkt het aggregaat?

Borax

De urine komt terecht in een elektrolytische cel die de vloeistof ontleed tot onder meer waterstof. Waterstof gaat vervolgens door een waterfilter om te worden gezuiverd. Daarna wordt waterstof in de gascilinder geperst.

Daarop perst de gascilinder waterstof in een cilinder met vloeibare borax, wat gebruikt wordt om vocht te scheiden van waterstofgas. Gezuiverd waterstofgas wordt tot besluit in het aggregaat geperst.

Oplossing

De brandstof komt uiteraard voor rekening van de consument. De Maker Faire is een populair evenement in Afrika. Duizenden deelnemers reisden dit jaar af naar Lagos om hun uitvindingen en andere praktische creaties te laten zien.

Afrikaanse tieners maken aggregaat op urine

De Maker Faire is vooral bedoeld voor creaties ‘die op de korte termijn een oplossing kunnen bieden voor uitdagingen en problemen’. Met andere woorden gaat het hier dus niet om een groepje rijkeluiskinderen die met een app de wereld willen veranderen.

Bron: Yahoo.com

Gerelateerd:

 Vond je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. De afrikaan… word nooit wat met dat continent..

  1 likes
 2. Grappigste scam ooit. 😀
  Ik check gelijk m’n email even.

  0 likes
 3. Humor! En een mooi stukje creatief omgaan met scheikundige termen en daar een quasi samenhangend verhaaltje van maken! Ik kan niet wachten tot dit ding op de markt gebracht wordt!
  Pffrrt!

  0 likes
 4. Wel eerst zien.
  Dan pas geloven.

  0 likes
 5. alvast jerrycans inslaan en de hele familie in een potje laten pissen.
  dan met de laptop naar het politieburo om dit te laten lezen aan de dienstdoende agent en gelijk de bekeuring terug laten storten die ik gekregen heb omdat ik in een dronken bui bij de buren in de tank heb staan pissen… wordt toch nog een drukke dag vandaag…

  0 likes
 6. Jullie weten toch dat het niet kan uit eigen ervaring? waarom plaatsen jullie dan nog zo,n stukje?
  Nee Echt… laat eens weten waarom jullie dat doen.

  0 likes
 7. Ik denk eerder dat die elektrolytische cell een soort accu is en die al snel zijn werking niet meer heeft.

  0 likes
 8. Jammer dat dit soort stukjes worden geplaatst.. kijk eerst even dingen na voordat je springt op de trollercoaster

  0 likes
 9. Zo te lezen wordt hiermee helemaal geen energie opgewekt. De energie komt uit de bron die de elektrolyse mogelijk gemaakt. Vervolgens wordt er energie verspild met samenpersen. De waterstof die dan weer wordt verbrand, heeft minder energie dan er bij de elektrolyse ‘in is gestopt’. Dus hier gaat alleen maar energie verloren.

  0 likes
 10. Aan alle negatievelingen hier: waarom wordt het niet gewardeerd dat deze tieners creatief bezig zijn? Wil je liever dat ze de hele dag met een smartphone in hand “leuke apps” zitten downloaden?! Altijd dat eeuwige gejammer, of er nou iemand wat probeert te veranderen, of alles blijft hetzelfde, het is ook nooit goed, he! Stelletje betweters die hier online allen lopen zuuren zijn in mijn ogen een stuk minder creatief dan deze kids.

  0 likes
 11. gezeik dus 🙂

  ‘t Is wel lief en zo.

  Ik doe het makkelijker en waarschijnlijk kennen jullie dit ook wel:

  een positieve en negatieve pool in een sinaasappel of citroen en hup elektriciteit…

  Zelfs de Egyptenaren hadden ‘batterijen’ dus wereldschokkends lijkt het me ook niet.

  0 likes
 12. [quote name=”rare”]De afrikaan… word nooit wat met dat continent..[/quote]

  Rare, een beetje van een ‘rare’ uitspraak!

  Wordt het ooit iets met de westerse continenten?
  Of Azië

  Niet te veel uit de hoogte doen want dit toont net dat het met ons hier nog veel achterlijker is gesteld…

  Peace & Love mate 😉

  0 likes
 13. [quote name=”ikke”][quote name=”rare”]De afrikaan… word nooit wat met dat continent..[/quote]

  Rare, een beetje van een ‘rare’ uitspraak!

  Wordt het ooit iets met de westerse continenten?
  Of Azië

  Niet te veel uit de hoogte doen want dit toont net dat het met ons hier nog veel achterlijker is gesteld…

  Peace & Love mate ;)[/quote]

  Kan jou argument wel op 100 manieren weerleggen en jij die van mij op geen enkele manier.

  Bent vast zo eentje die het allemaal op blanke onderdrukking gooit…
  Ik noem het een genetische en culturele achterstand die niet meer in te halen is.

  Neem eens een goede kijk naar de misdaadcijfers, laat duidelijk zien dat omgeving slechts een kleine factor is.

  iets met evolutie, genetica enzo, je weet wel feiten

  En nu jij weer 🙂

  0 likes
 14. [quote name=”rare”]De afrikaan… word nooit wat met dat continent..[/quote]

  Nee gek he als de westerse wereld het continent Afrika structureel leeg rooft. Waar komen al die grondstoffen vandaan denk je?

  0 likes
 15. Een fijn gevoel dat mijn pis geld waard wordt!

  0 likes
 16. [quote name=”Sander”][quote name=”rare”]De afrikaan… word nooit wat met dat continent..[/quote]

  Nee gek he als de westerse wereld het continent Afrika structureel leeg rooft. Waar komen al die grondstoffen vandaan denk je?[/quote]

  Van afrikanen die hun eigen grootmoeder nog zouden verkopen voor een paar stuivers…

  0 likes
 17. [quote name=”Sander”][quote name=”rare”]De afrikaan… word nooit wat met dat continent..[/quote]

  Nee gek he als de westerse wereld het continent Afrika structureel leeg rooft. Waar komen al die grondstoffen vandaan denk je?[/quote]

  Die komen van over de hele wereld, wat je jezelf moet afvragen is het volgende, waarom ontwikkelen die mensen zich daar niet, wat houdt hen tegen sinds de zogenaamde kolonisten zijn vertrokken. Helemaal niets, ze gaan exact verder waar ze mee bezig waren voor de kolonisaties, namelijk oorlog en armoe. Niet perse in die volgorde, uiteraard hebben ze iets extra´s bijgeleerd, en dat is het socialisme, maar dat is eigenlijk een synoniem voor de andere twee.

  0 likes
 18. ontopic, waar komt de energie van om het elektrolytische cel te laten werken, om nog maar te zwijgen over het feit waar de energie vandaan komt om het één en ander in de gasscilinder te persen en uiteraard het waterfilter gebruikt ook energie.

  Zoals iemand anders hier al vermelde, ook ik wacht met smart op de volgende e-mail in mijn spamfolder met scam uit Nigeria.

  Je hoeft alleen de ontwikkelingen hier op de site met GRATIS energie maar te volgen om te weten dat het niet werkt en alles een stille dood sterft. Of lopen die nulpunt energien al zodat ze gratis voor een ieder verkrijgbaar zijn. Of moet je 600 Euro betalen voor een product wat zo goed was dat je er nu niets meer van hoort.

  0 likes
 19. [quote name=”M. Brandenburg”]ontopic, waar komt de energie van om het elektrolytische cel te laten werken, om nog maar te zwijgen over het feit waar de energie vandaan komt om het één en ander in de gasscilinder te persen en uiteraard het waterfilter gebruikt ook energie.

  Zoals iemand anders hier al vermelde, ook ik wacht met smart op de volgende e-mail in mijn spamfolder met scam uit Nigeria.

  Je hoeft alleen de ontwikkelingen hier op de site met GRATIS energie maar te volgen om te weten dat het niet werkt en alles een stille dood sterft. Of lopen die nulpunt energien al zodat ze gratis voor een ieder verkrijgbaar zijn. Of moet je 600 Euro betalen voor een product wat zo goed was dat je er nu niets meer van hoort.[/quote]

  Helemaal mee eens!

  0 likes
 20. [quote name=”rare”]De afrikaan… word nooit wat met dat continent..[/quote]
  In al de komende commentaren vergeet je één ding. De geschiedenis van Afrika laat zien dat het in de afgelopen duizenden jaren een komen en gaan was van hoogstaande beschavingen. Waar de populaire archeologie, vanwege het geldbrengende toerisme de nadruk legt op Egypte en z’n pyramides zou ik toch eens een boek kopen over de echte geschiedenis van Afrika…

  0 likes
 21. Dus als ik het goed begrijp:
  – je stopt eerst energie in een filter
  – je gebruikt dan een vreemde stof erbij (borax), met nog wat energie erbij

  Mag ik het dan samenvatten door te stellen dat het aggregaat dus op borax loopt en niet op urine? Met een slecht rendement ook nog, als er eerst zoveel energie in moet?

  Jammer dat ik zo cynisch moet klinken, maar dit is dus geen oplossing voor de problemen daar.

  0 likes
 22. Als ze in Afrika iets spectaculairs zouden uitvinden, dan zal de westerse ‘beschaving’ er wel weer als de kippen bij zijn om ze uit te kleden…bah
  Hoogste tijd dat die neerbuigende houding ten opzichte van Afrika (en andere landen waar ze het minder hebben) verdwijnt.

  0 likes
 23. [quote name=”M. Brandenburg”]

  Die komen van over de hele wereld, wat je jezelf moet afvragen is het volgende, waarom ontwikkelen die mensen zich daar niet, wat houdt hen tegen sinds de zogenaamde kolonisten zijn vertrokken. Helemaal niets, ze gaan exact verder waar ze mee bezig waren voor de kolonisaties, namelijk oorlog en armoe. Niet perse in die volgorde, uiteraard hebben ze iets extra´s bijgeleerd, en dat is het socialisme, maar dat is eigenlijk een synoniem voor de andere twee.[/quote]

  Volgens mij begrijp jij het systeem niet. Afrika mag zich niet ontwikkelen. Alle overproductie van voedsel wordt verscheept naar Afrika wordt daar verkocht voor een appel en een ei en de lokale boeren daar kunnen er niet tegen concurreren. Ontwikkeling begint bij de landbouw.

  Het is naief om te denken dat de Afrikanen niet willen ontwikkelen.

  0 likes
 24. [quote name=”Rob ter Horst”][quote name=”rare”]De afrikaan… word nooit wat met dat continent..[/quote]
  In al de komende commentaren vergeet je één ding. De geschiedenis van Afrika laat zien dat het in de afgelopen duizenden jaren een komen en gaan was van hoogstaande beschavingen. Waar de populaire archeologie, vanwege het geldbrengende toerisme de nadruk legt op Egypte en z’n pyramides zou ik toch eens een boek kopen over de echte geschiedenis van Afrika…[/quote]

  Sub sahara? laat me niet lachen, dat heeft helemaal geen zak te maken met de oorspronkelijke bewoners.

  En wat noord africa betreft, was een overwegend blanke beschaving voordat de moslim hordes de boel anexeerden.

  0 likes
 25. [quote name=”Sander”]

  Volgens mij begrijp jij het systeem niet. Afrika mag zich niet ontwikkelen. Alle overproductie van voedsel wordt verscheept naar Afrika wordt daar verkocht voor een appel en een ei en de lokale boeren daar kunnen er niet tegen concurreren. Ontwikkeling begint bij de landbouw.

  Het is naief om te denken dat de Afrikanen niet willen ontwikkelen.[/quote]
  Ik heb nog nooit zoveel onzin in één kleine post bij elkaar gezien. Geschiedenis toont iets anders.

  Ontwikkeling begint bij landbouw, het is alleen zo jammer dat het beleid van deze landen zelf en en de bemoeienis van bijvoorbeeld de VN gratis voedsel, wat in het land zelf verbouwt word, dit onmogelijk maakt. Zoals ik al aangaf met een prachtig voorbeeld van Zimbabwe. Van voedsel exporteur naar hongersnood, geen ander land behalve de eigen keuze die daaraan schuldig is.

  0 likes
 26. Sub sahara? laat me niet lachen, dat heeft helemaal geen zak te maken met de oorspronkelijke bewoners.

  En wat noord africa betreft, was een overwegend blanke beschaving voordat de moslim hordes de boel anexeerden.[/quote]

  correctie..’overwegend zwart’en in de oude en pre-dynastieke tijd zelfs volledig zwart.

  http://www.bol.com/nl/p/de-afrikaanse-oorsprong-van-de-farao-s/1001004011218404/

  0 likes
 27. [quote name=”Morpheus”]Sub sahara? laat me niet lachen, dat heeft helemaal geen zak te maken met de oorspronkelijke bewoners.

  En wat noord africa betreft, was een overwegend blanke beschaving voordat de moslim hordes de boel anexeerden.[/quote]

  correctie..’overwegend zwart’en in de oude en pre-dynastieke tijd zelfs volledig zwart.

  http://www.bol.com/nl/p/de-afrikaanse-oorsprong-van-de-farao-s/1001004011218404/%5B/quote%5D
  Inderdaad, ene christus wordt ook steeds als blanke afgebeeld, daar waar hij echter een kleurtje had.

  0 likes
 28. [quote name=”rare”][quote name=”Rob ter Horst”][quote name=”rare”]De afrikaan… word nooit wat met dat continent..[/quote]
  In al de komende commentaren vergeet je één ding. De geschiedenis van Afrika laat zien dat het in de afgelopen duizenden jaren een komen en gaan was van hoogstaande beschavingen. Waar de populaire archeologie, vanwege het geldbrengende toerisme de nadruk legt op Egypte en z’n pyramides zou ik toch eens een boek kopen over de echte geschiedenis van Afrika…[/quote]

  Sub sahara? laat me niet lachen, dat heeft helemaal geen zak te maken met de oorspronkelijke bewoners.

  En wat noord afrika betreft, was een overwegend blanke beschaving voordat de moslim hordes de boel anexeerden.[/quote]
  Noordelijk, midden en zuidelijk Afrika behoren nog steeds tot het continent Afrika, en de pyramidebouwers kwamen niet oorspronkelijk uit Egypte.

  0 likes
 29. Jammer van al die negatieve reacties. Ik neem aan dat niemand ook maar zo iets in die richting heeft ‘gebouwd’.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

slavernij

Meer blanke dan zwarte slaven: Hoe de geschiedenis van de slavernij is verdraaid

Tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...