Innovatie

Afrikaanse tieners presenteren aggregaat op urine

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vier Afrikaanse meisjes hebben een aggregaat gemaakt waarmee zes uur lang elektriciteit kan worden opgewekt met een liter urine als brandstof.

Het aggregaat werd afgelopen week door de vier tieners – Duro-Aina Abedola, Akindele Abiola en Faleke Oluwatoyin (14) en Bello Eniola (15) – gepresenteerd in het Nigeriaanse Lagos.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hoe werkt het aggregaat?

Borax

De urine komt terecht in een elektrolytische cel die de vloeistof ontleed tot onder meer waterstof. Waterstof gaat vervolgens door een waterfilter om te worden gezuiverd. Daarna wordt waterstof in de gascilinder geperst.

Daarop perst de gascilinder waterstof in een cilinder met vloeibare borax, wat gebruikt wordt om vocht te scheiden van waterstofgas. Gezuiverd waterstofgas wordt tot besluit in het aggregaat geperst.

Oplossing

De brandstof komt uiteraard voor rekening van de consument. De Maker Faire is een populair evenement in Afrika. Duizenden deelnemers reisden dit jaar af naar Lagos om hun uitvindingen en andere praktische creaties te laten zien.

Afrikaanse tieners maken aggregaat op urine

De Maker Faire is vooral bedoeld voor creaties ‘die op de korte termijn een oplossing kunnen bieden voor uitdagingen en problemen’. Met andere woorden gaat het hier dus niet om een groepje rijkeluiskinderen die met een app de wereld willen veranderen.

Bron: Yahoo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pinobot
pinobot
11 jaren geleden

Grappigste scam ooit. 😀
Ik check gelijk m’n email even.

theo
theo
11 jaren geleden

Humor! En een mooi stukje creatief omgaan met scheikundige termen en daar een quasi samenhangend verhaaltje van maken! Ik kan niet wachten tot dit ding op de markt gebracht wordt!
Pffrrt!

Max
Max
11 jaren geleden

Wel eerst zien.
Dan pas geloven.

bram
bram
11 jaren geleden

alvast jerrycans inslaan en de hele familie in een potje laten pissen.
dan met de laptop naar het politieburo om dit te laten lezen aan de dienstdoende agent en gelijk de bekeuring terug laten storten die ik gekregen heb omdat ik in een dronken bui bij de buren in de tank heb staan pissen… wordt toch nog een drukke dag vandaag…

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x