Gezondheid

Kankermedicijn blijkt groei van kanker juist te versnellen. Onderzoekers doen opmerkelijke ontdekking

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs bleek al uit een studie dat nieuwe ‘wondermiddelen’ tegen kanker patiënten niet helpen om langer te leven of om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Nieuw onderzoek heeft nu ook aangetoond dat het kankermedicijn lapatinib juist kan leiden tot de groei van tumoren.

Lapatinib wordt in combinatie met andere kankermedicijnen en chemotherapie gebruikt om patiënten met een bepaalde soort borstkanker te behandelen.

Sneller groeien

Onderzoekers van onder andere het Francis Crick Institute in Londen hebben laten zien dat lapatinib ervoor kan zorgen dat borstkankercellen sneller groeien.

“Als bepaalde borstkankermedicijnen kankercellen in het laboratorium sneller doen groeien, moeten we kijken of dat mogelijk ook gebeurt bij patiënten,” zei hoofdonderzoeker Jeroen Claus.

Ongeveer een vijfde van alle borstkankers wordt veroorzaakt doordat een eiwit genaamd HER2 kankercellen het signaal geeft om te groeien en te delen.

Andere receptor

Lapatinib is één van de vele middelen die gebruikt worden om HER2 uit te schakelen zodat de cellen stoppen met groeien of afsterven.

De onderzoekers ontdekten dat het medicijn ervoor zorgt dat HER2 zich koppelt aan een andere receptor, HER3 geheten.

Krachtiger

Samen sturen ze vervolgens krachtige signalen naar de kankercellen om zich te vermenigvuldigen, krachtiger nog dan de signalen die worden gestuurd naar cellen die niet zijn behandeld met lapatinib.

Het onderzoek is gepubliceerd in eLife.

[Crick]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
maarten54
maarten54
4 jaren geleden

Dus als ik het goed begrijp is/zijn deze medicijnen zeer uitgebreid en zorgvuldig onderzocht en getest en volkomen veilig bevonden. . .

Wellicht een idee om er een gratis chemokuurtje bij te verkopen?

Of toch beter een stekje van een cannabis plantje…, hoewel dat niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar…

ster
ster
4 jaren geleden

Met dit soort verhalen ga je bijna bang worden om ooit nog medicijnen te slikken als je kanker hebt.

redice
redice
4 jaren geleden

Daarom neem ik bijna nooit iets wat een dokter mij voorschrijft! Het is en blijft een industrie en die moet geld binnenkrijgen, de aandeelhouders moeten content blijven, enz…
Mijn dokter heeft me ooit gezegd dat ze na hun studies bij de orde der geneesheren een contract moeten tekenen en een flinke som geld betalen, als investering in farmabedrijven> Dan krijgen ze een lijst met medicijnen waarop ze een % krijgen telkens ze dit voorschrijven, ook al weten ze dat er iets is wat beter werkt…deze dokter had geweigerd dit contract te tekenen en tot de dag van vandaag is dat in zijn(haar) nadeel geweest>steeds dokter van wacht op feestdagen e.d.
geld maakt alles kapot, ook uw leven!!

Antonio B
Antonio B
4 jaren geleden

Hetzelfde geldt voor andere, reguliere ‘medicatie’, goed voorbeeld is Antibiotica waarvan iedereen weet dat het troep is en alleen een dekmiddeltje.

Heb veel last gehad van onverklaarbare ontstekingen. In 6 maanden tijd 5 antibioticakuren gehad (ja geen grap) en elke keer was het weer symptoombestrijding. En de huisarts stond daar maar, haar schouders op te halen. Hypocriete trut.

Ik was er klaar mee. CBD- en THC olie is mijn redding. Sindsdien (een jaar of 2) nog maar 1 ontsteking gehad en die volledig laten ‘verdwijnen’ door mijn dosis CBD en THC te verhogen. Het resultaat is vele malen beter voor je lijf én duurzamer wat wil zeggen dat je je er daadwerkelijk beter van gaat voelen.

Triest als je zo je geld verdient als arts zijnde en dat doet helaas het overgrote merendeel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x